- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3kk
senior tag
komplett cooler nem hiszem h belefér de ez a venti csábító
majd ha tulleszek holnapi vizsgámon rákukkantok a karira hogy milyen méretű kell nekem aztás huss megrendelem..egy arctic cooling accelero pro-t vagy mit találtam itt ph-n de használt ramtüsikkel szóval felejtős mert azok pont a jó hővezető képességű ragasztók miatt a jók.. (elvileg
)
-
d3kk
senior tag
Nekem néha megint kerreg a ventim.. de csak ciripel.
megint zsírozni kellene a venti csapácsházát.. kellene már egy másik hűtő
-
d3kk
senior tag
válasz
Repsol600 #30974 üzenetére
Ha valakinek van Saphire 5870 alap (nem vapor-x) az lecsekkolná hogy mennyi neki a hideginditas utani gpu hőmérséklete? (én gpu-z-vel csináltam)
ez egy éjszaka "pihenés" utáni hidegindítás értéke:
nektek is 50 °C az indulási temp?
u.i.: lehet ujra kellene pasztázni a kicsikét... ill már megint zsirozhatom ujra a ventit.. sajna nincs cash most másik hűtésre
-
d3kk
senior tag
ubuntu 12.10 x64 van a gépemen (is) és érdekelne hogyan tudom megoldani az illesztőprogramokat... nem igazán akaródzik sikerülni...
-
d3kk
senior tag
valaki nem tudja hogy az én Sapphire HD5870-emhez milyen framebuffer personality tartozik?
/OSX/
ilyenek vannak: Vervet, Douc, Langur, Uakari, Zonalis, Alouatta, Hoolock, Baboon, Eulemur, Galago, Colobus, Mangabey, Nomascus, Orangutan ezek közül valamelyik az 5870-é
-
d3kk
senior tag
Ezek szerint csúszócsapágy mert jól teljesít zsírral is
fél óra far cry 3-al bejárattam, és utána leesett ugye 30-33 %-ra a venti és egy mukkja sincs
Ezer köszönet.. Azért mertem megvenni én is mert előtte utána néztem hogy ez is lithium bázisú-e.. amikor megláttam hogy 120C -ig bírja a strapát akkor el is hoztam.. praktiker 990.- HUF.. nekem mindenképpen megérte
Még egyszer sok köszönet a topic-ért és a többi segítségért!
-
d3kk
senior tag
Ilyet vettem. (a leirasaban benne van hogy lithium bázisu... akkor ez jó ugye? )
-
d3kk
senior tag
Na szóval titándioxid-os csapágyzsír jó lenne?
(ez is lithium bázisú ha jól néztem utána.) 20 ML/2000.- kicsit sok de inkább minthogy galyra menjen a kari...
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
És ebben tud valaki segíteni?
Mármint abban hogy:
- milyen csapágyzsírt használjak (esetleg link róla vagy hogy hol tudom beszerezni)
-hogyan és mit vegyek le a hűtőről ahhoz hogy meg tudjam csinálni a műveletet.
- hogyan és hova tegyek ill mennyi zsírt.kb ennyire lennék kíváncsi
-
d3kk
senior tag
Kezdi megadni magát venti...
(gondolom csapágy probléma)
Legalábbis szerintem.. szerintetek van valami lehetőség a javításra?
A problem: a ventillátor 30-34% körül olyan kerregő hangot ad mint egy folyamatosan dolgozó 15 éves quantum fireball.
-
d3kk
senior tag
válasz
Papa18 #29737 üzenetére
hát akkor nálam is el fog még "karistolni" az 5870 jóideig
( alap 850/4800)
aztán majd meglátom hogy húzzam-e... de amíg nem használom (nem játszok) olyan progival ami igényelné a + teljesítményt addig bőőőven elég az alap freki... de szerintem olyan 900/5200 kifér a csövön
(ezutóbbinak még utána kell néznem de szerintem nem lesz gond vele...)
-
d3kk
senior tag
pedig mar reflash is megvolt es az idle frekit is atirt magyobbra..
-
d3kk
senior tag
raprobalok Win8-ra hatha itt nem talalkoznek a greenpixellel mindenhosszabb pihenes utani bekapcs folyaman.. persze egy ido utan elmulik de na.. nem tulsagosan megnyugtato dolog mikor egy nagy halom green pixel fogad start utan
-
d3kk
senior tag
válasz
Dealer95 #29682 üzenetére
jólvanna.. csak hülyéskedtem.. szóval 12.3 az neked jól működöttt.. akkor én is rápróbálok ha beértem.. 12.10-et használok.. végül is nem vettem eddig észre semmi különöset.. ( persze lehet figyelmetlen voltam ) viszont mostanában nem találkoztam a prototype 2 memory leak problémájával!
-
-
d3kk
senior tag
válasz
Trebron09 #29635 üzenetére
na igen a hűtés az gondot okozott... állandó 50 C körül tudtam tartani meg arra sem akartam áldozni +okat...
ezt a mini szörnyeteget meg( i3-2100) elbirja 36-40 C körül (terhelés alatt meg 45-50) egy oem intel 1155ös hűtőcske is..
halk is meg hűs is ugyhogy elértem a célomat
-
d3kk
senior tag
válasz
Trebron09 #29633 üzenetére
Az enyém nem volt húzva és emiatt nem is foglalkoztam vele.. alap frekin meg ugyebár kevéke volt az 5870-nek... picit észreveszem ha dolgozik az i3 valamin akkor akad a rendszer de nem vészes annyira.. (ugyebár ebben 4 szál osztozik 2 magon.. nem ugy mint a q6600-nál -> 2db dupla mag ha jol tudom..
)
-
d3kk
senior tag
q6600-at 20kért paszzoltam ugyanennyiért vettem az i3-2100-at ill a lapot hát na.. ez megusztam volna olcsobban is de haver rádumált hogy hagyjam az mATX lapokat. de ha maradtam volna annál akkor:
az msi g41m-p28 -at eladtam 8500.-ért vehettem volna matx-et 13kért de lett belőle a b75-d3v ami 16k-ba fájt
összesen kb 8k-ba került a váltás..
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
akkor azt mondod hogy ha uppolom 400/1000re a frekiket megszűnik az ugrálás? mert ha igen akkor fejet hajtok a Mhz-k fölött és megadom amit annyira kíván
ja még annyit hogy szerintetek ehez a 400/1000-hez milyen voltage-t adjak neki?
most vidéken vagyok a szörnyeteg meg 70km-re de majd vasárnap vagy hétfőn rápróbálok...
-
d3kk
senior tag
AB-t meg azért nem használtam (meg szerintem nem is fogok) mert tuningra game-ben (eddig) nem volt szükség.. meg szerintem nem is lesz.. sajna az i3 2100 nem sok mindent bir annyira mint az 5870 de elmuzsikálgat mellette... persze kicsit idegesito hogy prototype 2ben megörjit a valoszinuleg memory leak problem amit már probáltam orvosolni a rengeteg helyen leirt modszerekkel de ez nem segitett..
szernintem nem a kari a hibás.. de ha hirtelen fps drop van akkor alt tab várok kicsit és már jó is. ekkor a proci olyan 45 C a vga GPU meg 55 C a vga mem: olyan 50% a fizikai meg olyan 33%os kihasználtságú.. szoval ezek sem lehetnek.. nem tudom mi lehet ezzel de már nemsoká kiakasztom ugyhogy ez is a multé lesz..
viszont egy olyat is tapasztaltam hogy akad az egér.. vagyis nem egészen csak akad hanem belassul... ((( razer lachesis v1-et használok ami kábel cserén esett át mert a gyári vezetéket az előző ?$ˇ^˝´€&# albiban volt egy egér ami kiszemelte magának az én egerem farkát és 3 felé rágta a drága... de eddig sehol nem volt probléma csak aprototype 2ben..)))
-
d3kk
senior tag
mondjuk nálam nincs 72 hz... (bár a secondary monitoron lehet belövöm 75hz-re a kis régi syncmastert
még nem tudom.. de AB-t absolute nem használtam eddig. csak a CCC profil létrehozás és annak szerkesztése hogy a flancos green pixelek meneküljenek a pics@ba a monitoromról
Valoszinu hogy egyutt kell élnem ezzel mert amig a profil nem aplikálja magát indításkor addig megjelennek a zöld pixelek, és erre még nem találtam megoldást.. ezek szerint ezen kivul nincs... vagy nem tudom. már elég sok mindent megnéztem google-ztam rengeteget, meg forumokat lapozgattam.. (többek között ezt is) de mindenhol az alacsony frekikre hivatkoznak.. amit máshogy nem nagyon lehet moddolni.. 8persze bios piszkálás.. de azt kihagynám valaki tanácsára hallgatva
-
d3kk
senior tag
nekem nem is kellene tutning profil, meg a kép ugrálás nem játék közben jön elő hanem akkor ha a fő monitoron megfogok egy ablakot és elkezdem huzgálni össze vissza pláne ha a két monitor között csinálom mindezt..
szoval game alatt nem figyyeltem még az az igazság de majd megnézem azt is..
akkorm ezek szerint ez is az alacsony órajel számlájára írható...
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29556 üzenetére
szolj ha letöltötted mert törlöm!
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29554 üzenetére
rendben!
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29552 üzenetére
leirtam hogy hol találod az eredményt
-
d3kk
senior tag
válasz
bandika0626 #29550 üzenetére
miért mit nem tudsz futtatni rajta? jobb klikk rendszergazdaként futtatod és megvárod a végét amikor jelzi hogy mentett egy log file-t a felhasználói mappádba (C:\Users\Yourusername\ ***log.txt)
-
d3kk
senior tag
bocsánat.. akkor még nem voltam tisztában vele...
-
d3kk
senior tag
válasz
echterion #29537 üzenetére
CCC 12.11 beta de visszaraktam a 12.10-et és megcsináltam mindent ugyanugy csak az alapfesz az 1,05 mert annyi a gyári is! csak a GPU feszt löktem feljebb 157-ről 300-ra és azt be az inditopultba igy automatikusan alkalmazza minden induláskor...
amugy az előbb ilyen minden színű sűrű pontok voltak és kicsit később semmit nem láttam toluk csak azt hogy nem mozog már az egér sem.. tuti hogy az alacsony feszko miatt...
-
d3kk
senior tag
beállitottam az általad ajánlott párositásokat és összeomlik a akari az adott profillal... 0,97 nagyon kevés neki... egy idejig be se kapcsolt vmiért a gép... mindegy most complete uninstall és törlés meg minden.. utána felrakok egy ccc-t és csinálok megint egy profilt hogy stabil és pöttymentres legyen.. ja meg irok az előző gazdinak hogy nem csinálom vissza a businesst mert nem éri meg
-
d3kk
senior tag
HSM: szerinted a fesz elég jó ehez a freki párositáshoz? 300/800/1,05V
-
d3kk
senior tag
szerintetek az alapfrekiket érdemes át írni a gpu biosban?
Csak mert irtam feljebb hogy megoldódott a zöldpettyes proble a frekik feljebb állításável.. (közben amugy azt olvastam hogy ColdBug-nak is nevezik vagyis arrol szol az egész hogy előjönnek a zöld pixelek ha tul alacsony a hőmérséklete a gpu-nek... szoval nem tuti hogy az órajel a ludas..) viszont nem találtam megoldást erre a COLDBUG-ra..
de addig is mivel és hogyan tudom felülirni a gpu alapfrekiket?
csak hogy nehogy elb@ssz@k valamit..
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
fentebb láttam hogy valaki karija (5850) jobban teljesített egy 11.12-essel mint egy 12.8-assal
namármost:
ezzel érdemes próbálkozni?
mármint valaki 5870-nél is tapasztalt ilyesféle teljesítménynövekedést egy older driverrel? és ha igen akkor legyen oly kedves és ossza meg velünk/velem
-
d3kk
senior tag
az egyik monitor ebban a másik abban.. mind2 driverje fent van és kész
együttműködnek kiválóatn.. de most hogy megoldodott jo hogy eszembe juttattad hogy kapcsoljam ki mert igy megeszik a 8gb-bol 1 gb-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest