- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ingalls
senior tag
válasz
Cingáriusz #29984 üzenetére
Én mindkettővel (x2,x4) próbáltam 5850-et hajtani. Az x2 sajnos nagyon kevés volt, de az x4 alulfeszelve, 2.8-on is röhögve elég. Tapasztalatból mondom!
-
ingalls
senior tag
Azon gondolkozom, hogy ezzel a jó kis szériával érdemes-e hagyni kifutni 7-est és megvárni a 89xx-et, vagy tényleg megvan-e az a lépcső a két generáció között, ami miatt megéri ezeket a horrorisztikus árakat?
Nagyon el van szállva a piac. 10 éve 100k-ért már olyan vga-kat lehetett kapni, amivel - kis túlzással - máig el van az ember.
Tudom, hogy tárcafüggő, de én most szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy meg tudnám engedni a 79xx-et, de mégis bizonytalan vagyok.
Úgy érzem, hogy az 5-ös Ati-k XT-jét ma még nem döntötték meg. Sem a hardver -, sem a szoftverpiac, lásd az egyre igénytelenebbül kinéző (Far Cry 3) és a semmit nem változó (CoD, Crysis stb) játékok felhozatalát.
1080p + med. beállítás és ragyogóan hozza az 50+ Fps-t, mindenben (XT).
A 6-osok egyenesen nevetségesek voltak, de valahogy a 7 sem tud meggyőzni. Még egyszer akarok új videokártyát, mielőtt "felnövök", de az még nem a 7 lesz.Az 5-ös szériát tekintve még a fogyasztás szempontja sem lehet érdekes. Jó kis karesz ez még.
-
ingalls
senior tag
Köszönöm, uraim, már csak egy kérdésem van: mennyit veszít az élettartamából a kártya 1.2V-on? Nincs állandóan bekapcsolva a gép, átlagosan napi 4-5 óra.
-
ingalls
senior tag
Illetve még egy kérdés!
Mit gondoltok, egy Asus EAH5870-et meddig lehet biztonsággal, ref hűtéssel tuningolni? Kb hány % préselhető ki belőle? Momentán minden nélkül 875/1200-on megy. -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Van olyan, akinél már előfordult, hogy a referenciahűtés esetenként halkan ciceregni kezd, vagy inkább periodikusan magasabb búgó hangot ad? Én tudom, hogy ez már egy öreg kártya (Asus 5870), de a 960 Pro-m anno 8 évig meg se szólalt (pedig aktív hűtéses volt).
Köszi -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam a megfelelő, beárazós topikot, ezért itt kérdezem, hogy mennyi a reális ára egy ASUS EAH 5870-nek fél év garival?
Köszönöm! -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mit jelenthet a következő tünet:
A gépem 30 perc BF3 után összeomlott, reboot helyett 40%-on fújt a VGA és semmi más. Reset, majd bootolt a Win 7. Futtattam egy Furmarkot és rendszeres időközönként erősödő, majd halkuló cicergést-nyikorgást hallatott az Asus EAH 5870, de 85 fok körül nagyjából tartotta, de nem akartam sokáig, kb 5 percig hagytam.
Mi lehet a gond?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Nagy egyszerű kérdésem van: nyerhetek plusz fps-eket (mondjuk bf3-ban), ha a phenom 955-öm órajeleit kissé megemelem? Az afterburner alapórajelen is 99%-os gpu usage-ról tudósít.
Köszi, Ingalls -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis furcsaság az ASUS EAH5870-emmel. 2 hónapja cseréltem vele az 5850-et. Észrevettem, hogy afterburner szerint a gpu és a memória órája 725/1000-en megy. Annak tudtam be, hogy nagyon ragaszkodik a kistesó személyiségjegyeihez és annyiban hagytam.
Aztán a minap megnyitottam a CCC-t (driver a legújabb) és láttam, hogy ott is ugyan azok az adatok. Gondoltam nem kézzel állítom be, hanem kihasználom Auto-Tune lehetőségét és a gépre bíztam. 930/1250 lett az új beállítás és amikor BC2-vel meghajtottam szétfagyott a gép, reboot segített csak rajta. Miután felállt a rendszer, kézzel behúztam gyárira (850/1200) és úgy indítottam a BC-t. Ment rendesen, de a hűtő kegyetlenül üvöltött és láttam, hogy 89 fokos lett a gpu, s gyorsan leállítottam, nehogy elszálljon a füstje.
Hogy lehet, hogy az auto tune rosszul határozta meg az órajeleket? Hogy lehet, hogy ennyivel alacsonyabb beállításokon ment alapból (úgy stress max 76 fokon)? És miért ugrik meg így a hőmérséklete?
Egy darab hátsó kifújó 12-es venti megy a házban, a másikat kikötöttem, mert nagyon hangos volt.Köszönöm a segítségeteket!
-
ingalls
senior tag
CptMisi, Giot, _Volkovy_: köszönöm a segítségeteket, majd lenyilatkozom itt a tapasztaltakról.
-
ingalls
senior tag
válasz
CptMisi #19253 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Nem tudom, nekem az a bajom, hogy eléggé ingadozó fps-eim vannak. BC2-nél, aminél egyedül számít 25 és 85 között ugrál. Rettenet idegesítő. Szeretném, ha kisebb lenne a szórás, elég a 45, csak legyen stabil.
A másik bajom, hogy 32 bites a win 7-em:S. Arra is löknél egy linket?
Tengermély tisztelettel
I -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Biztos buta a kérdésem, de újszülött vagyok a hardverek világában: ha a másfél éves 5850-emet a hozzá kapott driverrel használom, akkor hülye vagyok? Javíthat valamit egy update vagy nem éreznék különbséget? Ha igen, küldjetek (pm, vagy itt) legyetek szívesek egy linket ahol elérhetem a legpacekosabb driver!
Köszi
Ingalls -
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy melyik driver most a legjobb az 5850 alá, illetve honnan tölthetem le?
Köszönöm
I
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fali konzol lapos tévékhez
- Formula-1
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest