- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
cintula187 #31768 üzenetére
A gappadek ragadnak. Nem kell hozzá ragasztót venni ( Az ha megszáradna amúgy is csak szigetelne ) szóval a gapped úgy néz ki. Hogy a hátulsó oldalán van egy védő fólia kb. olyan mint a telefonokon a kijelzőn is amikor újat veszel az az átlátszó fólia. Noh ezen ugyan olyan van, leveszed róla. És akkor már ragad is.
-
Baryka007
addikt
válasz
cintula187 #31762 üzenetére
Ne haragudj, hogy nem jött eddig válasz. Hollandiába kellett mennem mert magánkereskedő vagyok. És noh lényegtelen...
Olyan vastag gap pad kell hogy elérje a hűtőbordát BŐSÉGESEN ... Hogy kicsit amikor összerakod a kártyát, összenyomódjon.
Nekem Back Plates 5870 van. Nekem a back platet kell hogy elérje pár MOSFet meg hasonlók... De én tele gap padeztem minden tranzisztort. A kártya hálás is érte nagyon. Sokat jelent.
Ne szedd le a gappedet, inkább legyen rajta. Mert ha nem ér össze a hűtőfelülettel. Akkor csak megsül magában, és odaszigeteled a hőt neki.
-
Baryka007
addikt
válasz
cintula187 #31757 üzenetére
Gap padeld újra ! Mert megfognak sűlni... Az enyém 4 óra GTA V után zárt gépházban is 65 fok fölé nem megy ( a GPU a memeket nem tudom )
-
Baryka007
addikt
Q6600 .... Akkor LGA 775 ös tokozású deszkád van gondolom....
Nos ha X8 on tud üzemelni mind a kettő PCI_Express CFX -ben.. Akkor még talán... De ha nem képes erre, akkor felejtsd el. Tudom, hogy olcsón hozzá lehet jutni manapság egy használt 5850 hez... Szerintem a plusz áramfelvétel sem nagy gond a villanyszámlában. Szóval itt tényleg a kiadott pénz / értelem függvényében átgondolva. Én azt mondanám. Hogy add el inkább az 5850 et. Rakd hozzá azt a pénzt, amiből ( ha venni akarsz ) vennél egy új 5850 et ( ha nem akarsz venni, akkor meg másból csípj hozzá annyi pénzt
) És inkább vegyél egy HD 7850 et használtan. Egy pár darabon talán még garancia is van. De HD 7770 és HD 7790 el is jól járnál... De most a használt piacon a 7850 éri meg a legjobban. ( De ez nem biztos
)
-
Baryka007
addikt
Én a HD 5870 es karimat +12mv feszemeléssel 900/1250 en hajtom. Hiba nélkül, a hűtése 70 celsius foknál 100% on pörög már. Szóval túlmelegedéstől nem félek... És a zaj sem riaszt el. Így még megbízható szerintem
Szerk.: Volt gappedezve, és portalanítva is... 63 fok fölé nem nagyon megy 2 óra GTA V után sem.
-
Baryka007
addikt
válasz
djculture #31702 üzenetére
Én megvagyok vele elégedve... Lazán tuningolom vele a ramokat, vga-t meg procit is. És nem ilyen 5-6 % ba hanem 15% ba mindet. Nem szarik be alattuk...
Pedig az 5870 alapból eszi a 188wattot. Húzva szerintem eszik ez 200 at is... No meg az FX 6300 se kapott Green Energy matricát.
-
Baryka007
addikt
válasz
belaazallat #31698 üzenetére
Rendben, köszi !
-
Baryka007
addikt
válasz
belaazallat #31696 üzenetére
Szerk.: Elméletbe a VGA kártyának a szálán 12v megy 21A -val. Annak kikéne tudnia hajtani. Ha jól gondolom.
-
Baryka007
addikt
Sziasztok !
Igazából nem tudom, hogy alaplap fórumba tegyem fel a kérdésemet. Vagy itt.
A problémám amiben a segítségeteket kérem, az volna. Hogy egyszer X8 2.0-án indul el a HD 5870 es kártyám... Egyszer meg gondol egyet és X16 2.0 -án indul el. BIOS defaultot már nyomtam. Nem érdekli, egyszer így indul, egyszer meg amúgy. Ötlet ?
Konfig: Gigabyte GA 970A DS3 rev 1.0, Corsair Vengeance 1600 cl9 2x4 gb, FX 6300. Meg ugye a HD 5870
-
Baryka007
addikt
válasz
Dealer95 #31429 üzenetére
Igazából ha 6 ezer forintot hozzácsapok akkor én is tudtam volna venni 7850 et.... És tökre tudom hogy jobban jártam volna vele ... mert 6 ezer forint az nem pénz manapság ... De valahogy mégis ez lett.... de mindezek ellenére úgy érzem így is jól jártam x)
HD 4850 tulaj voltam.... 2008 óta ... idén váltottam le 5870 re... Nekem ez is ugrás volt
-
Baryka007
addikt
válasz
petrusz82 #31420 üzenetére
Hali!
Nekem 5870 esem van... nem tudom mennyivel gyengébb az 5850... de nekem át sem fordult a fejemben a tuning .... Szerintem az 5850 is még helyt áll a játékokban... jó ha egy Crysis 3 ban full hd ben nem is... Mert az enyém is 18-35 fps között van crysis 3 ba 8x élsimítással meg ultrán 1680x1050 be... De minden másra elég... most egy 5850 nem hiszem hogy annyival gyöngébb lenne hogy kéne neki a tuning...
Amúgy egyszer próbáltam én is 1030 ig bírta fesz emelés nélkül a GPU órajelet ... és 1400 iga mem.-et ( De ez 5870 )
-
Baryka007
addikt
válasz
grabber #31413 üzenetére
Egy külföldi fórumban ezt olvastam:
@ robal/RejZor: adjust the fan spin-up cycle./I]
Eszerint a Radeon Bios Editor ( RBE ) nevű progival ki tudod kapcsolni ezt a funkciót a "fan spin-up cycle." gombbal... Majd lemented a BIOS-t és felrakod a lementett új biosod a vga-ra... Pofoneccerű
-
Baryka007
addikt
válasz
grabber #31409 üzenetére
Hát... mivel hogy ott még szoftverek nem mennek... Ezért nekem csak a BIOS frissítés jutott eszembe... Lemented a mostani BIOS-od... ( GPU - Z ) vel ... majd van egy AMD BIOS editor nevű progi... abban beállítod a venti szabályzást... lemented az új BIOS-t és felrakod a VGA ra az új biost ... Link Itt egy link hogy hogyan kell BIOS-t frissíteni AtiWinflash nevű progival... Én már többször is frissítettem evvel a progival, tökéletesen működik. Ha kérdésed van nyugodtan írj
-
Baryka007
addikt
Szerintetek... normális ha GPU load 67% CPU load pedig 63% a játékban meg csak 32 fps
NFS MW 2012 ről lenne szó... hozzáteszem azt is hogy a videó kártya nem használja a 850/4800 as órajeleket hanem 600/ nem tudom milyen órajeleken ment... persze amikor komolyabb textúrák lesznek láthatáron visszavált a 850 es órajelekre ... és feljebb megy az fps... de után vissza... miközben én stabil 60 fps-t akarok néha 50
Tipp hogy miért van ? Vagy hogy mit lehet tenni ellene ?
-
Baryka007
addikt
Na jó... tisztázzuk a dolgokat... először is ez nem 650w os hanem 550w os... és semelyik ágon sincs 2x 16 amper 12 volton... Link
Plusz a gépem max terhelés közben 350w körül eszik... tehát már el kellett volna szólnia magát ha nem bírná ...
Szerk.: És ha ez igaz amit oda írtak: Effizienz bis zu 84,77% akkor 400w körül van a teljesítmény nem 330 körül ... -
Baryka007
addikt
válasz
TeeBee73 #31354 üzenetére
Végül egy LC Power 6 550w lett
Tökéletesen bírja... 4.5 órát ment vele a Crysis 3....
Tehát tényleg a tápegység volt a ludas....Egész pofás lett vele a gép, a belsejét lefestettem matt fekete spray-el ha már tápegységet cseréltem... gondoltam szétszedem az egészet.... fém tiszta volt belülről minden... plusz gyors kötözővel össze kötöttem a tápe. kábeleit
-
Baryka007
addikt
Egy ilyen nem lenne jó? Ez is MS-Tech... de ahogy elnézem jóval korszerűbbnek néz ki, valamint moduláris. Vagy ráfáznék még egy MS-Tech el ? Mindenképpen a márkás nevek közt keresgéljek ?
De egy ilyen -en is gondolkodom... De ennyit már nem akartam költeni, de még belefér...
Szerk.: A 3DMark lefutott.... valószínűleg nem terhelte elég ideig az "összes" komponenst... mert rövid ideig bírja a táp...
-
Baryka007
addikt
Üdv, már eléggé irritáló jelenséggel küszködök hetek óta.... de már tanácstalan vagyok, szóval reményekkel tele hozzátok fordulok !
A minap feltelepítettem a Crysis 3 at ( az új konfigomat letesztelni hogy mit tud ) idézőjelben új... Egy FX 6300 as proci
Gigabyte 970A-DS3 és 8gb 1600 cl8 as mem. mellett itt van a Sapphire HD 5870 es videó kártya.. nah... szóval ez a konfigom.Visszatérve Crysis 3 ra... 10 perc játék után fekete képernyő... a tipikus "No Signal" felirattal és az összes ventilátor 100% ra felpörög ( VGA, CPU, GÉPHÁZ) ventijei... az összes.... És se hang se kép se semmi... nem reagál semmire... ilyenkor áramtalanítani kell és újra indul a gép mintha misem történt volna... Még egy nyavalyás kék halált sem kapok....
És most jön az érdekesség... csak hogy megfűszerezzem a dolgokat...
Elindítottam egy benchmarkot hogy megtudjam mi a baj... Az alábbit választottam: Unigine Heaven Benchmark 4.0 A monitoromhoz méltóan ( 1680x1050 ) es felbontáson a leg extrémebb beállításokon futtattam a gépet... 40 percig.... 8xmsaa extra tessellation stb stb... Minden maxon volt amire csak fel tudtam állítani... és a gép nem csinálta azt amit a Crysis 3 nál... ( ezt a fekete képernyős dolgot... )
Hozzá tenném hogy nem hőmérséklet problémával küszködök mert 100% on pörgettem direkt a ventiket... hogy ne melegedjen túl... ablak módba néztem a hőfokokat videó kártyánál 56 volt a legnagyobb hőmérséklet Crysis 3 ba... CPU nál pedig 53 .... Memóriát nem néztem ( felesleges ... )
Ami viszont még érdekesebb hogy a tápegységem az tűzforró.... 10 perc Crysis 3 után... Benchmark után pedig nem....
És még annyit tennék hozzá hogy ma a Grid 2 őt is feltelepítettem... ennél is kikapcsolt a gép de nem 10 hanem 25 perc után.
12.1 es Catalyst drivert használok. Ez bugos lehet esetleg
-
Baryka007
addikt
válasz
Dtomka #31321 üzenetére
Hát.... emeletes házban élem a hétköznapi életemet
De a földszinti konyhából hallani ha felpörgetem a ventilátort a drágaszágon
De ami azt illeti... a procim se túl halk... ezek az FX procik gyári hűtővel hagyján hogy melegek.... de milyen hangosak.... Szóval most néztem rá 17 E. ft ér egy vízhűtőt ... és majd akkor legalább a proci halk lesz
-
Baryka007
addikt
Na, most aztán írom nektek a fejtörő kérdéseket
Gondoltam csinálok egy Grid 2 benchmarkot... 1680x1050 be 8xmsaa val és minden egyéb ultra highon... egy FX 6300 as proci társaságában... Valamint 4gb DDR3 1600 as rammal...
Nos az alap értékek úgy hogy semmit nem tuningoltam az ég világon így néztek ki:
Default-------------
Total frames: 6,297
Avg fps: 50.02
Minimum fps: 38.26
Max fps: 68.64
--------------------Amikor tuningoltam akkor így:
Tuning--------------
Total frames: 6,361
Avg fps: 49.55
Minimum fps: 36.89
Max. fps: 67.94
--------------------A tuning alatt tuningoltam a PCI-E -t 100mhz ről 115 re...
A HD 5870 850 es alapórajelét 885 re... a Memóriát 1200 ról 1290 re.... A procit 3.5 ről 4.3 ghz-re....a ramokat 1600 ról 1788 ra....A kérdés a következő... Mitől lett az Average fps em kisebb ?!?!?! Ha mindent amit csak lehetett kicsit feljebb piszkáltam ?
Szerk.: Egy kis érdekesség hogy még tovább bonyolítsam a helyzetet.... Ha a tuning alatt több képkocka volt látható... akkor a tuning nélküli benchmarkban hogyan volt nagyobb az avg, a min, és a max fps is ? Akkor ott kellett volna több képkockának megjelennie nem ?
-
-
Baryka007
addikt
válasz
ThodEE #31245 üzenetére
Akkor ezek szerint a számok csak ugatnak
Nah de mindegyÉn 4850 ről váltottam nekem ezek sem egy dimenzióban vannak...
Most CPU limites lett elég keményen a szerkezetem... 4850 hez is épp elég volt még a CPU... szóval most egy új konfigot építek lassacskán... alaplap már jön meg a táp egység meg egy új szellős gépházat is kap majd...
5870 a 7xxx szériában hol lehetne akkor elhelyezni? 7770 OC vagy annál erősebb azért ?
Amúgy egy FX 6350 4GB 2133 Ram társaságában akarom használni az 5870 et... Ott már lesz nafta... Alaplap meg Asrock 970 extreme 3
-
Baryka007
addikt
válasz
Repsol600 #31239 üzenetére
Itt az 5870 jócskán erősebb a 6870 nél...
6870 pedig a 7850 nek a 86% át hozza aminél meg erősebb az 5870 11,6% al.... De természetesen a mérések nem pontosak... hiszen abban a tesztben amiben az 5870 van.. abban egy sokkal gyengébb konfigurációval hajtották a videó kártyát.... Kíváncsi lennék hogy mennyit érne el az 5870 a lentebbi gépnek a konfigurációjával... De ha nem is csípné meg a 7850 et nem kéne sokat tuningolni rajta hogy megegye ....
Meg lehet cáfolni... de az adatok ezt mutatják.
Szerk.: Mondjuk kifogásolható a felvetésem több szempontból is... Igazából a két kártyát kéne össze ereszteni nem pedig spekulálni ezt aláírom. De nem hinném azért hogy ég és föld lenne a két kártya közti különbség.
Itt már az 5870 OC erősebb a 7850 nél ha kikeresitek
Link
-
-
-
Baryka007
addikt
válasz
Dealer95 #31226 üzenetére
Kérdés az az hogy ez a Sapphire 7850 nem e BS hibás... A Sapphirenak GYÁRILAG volt a 7850 OC és 7870 OC kariján egy Black Screen bugja... amit csak új biossal lehet kijavítani ( ugrik a gari ... ) És az egyik pont ilyen OC-s változat... a Másik eladónak pedig nincs egyetlen Up ja se viszont garis a kártya... minden esetre rá írok hogy küldjön képet a gari levélről... akkor üzletelek vele...
Köszi!
-
Baryka007
addikt
válasz
Remus389 #31206 üzenetére
Repsol600:
Dealer95:
Remusz911: Tisztában vagyok vele hogy öreg... és gyanítottam hogy már halálozott el egy - pár... a 48xx szériások fórumán is állandóan ez a pixelesedéses dolog ment ami nálam is pár napja... De a motoromat is kell vinni műszakira meg szervizbe... kitudja mennyit kérnek el... jelenleg meg egy Intel 945 G graphic adapterrel megy a gépem... had ne mondjam hogy siralmas.... Én is 7870 es vid. karit vennék ez nem kérdéses... De ha el akarom vinni még műszakira is a motort akkor maximum 30.000 Ft ból jöhet szóba egy videó kártya... És annyiból használt 7850 est se találni -
Baryka007
addikt
Üdv, ahogy látom ti már váltok meg a régi konstrukcióitoktól .... Én viszont most fogok feljebb lépni ide... A minap megadta magát a 4850 em... extreme tuningolásom következtében... 625 ről húztam 763 ra a gpu-t a memóriát 1004 ről 1147 re... 1 óráig benchmarkoztunk meg néztük hogy súrolja a 4890 szintjét majdnem .... Amikor jött a kék halál majd pixeles BIOS screen mutatkozott be a kék halál után... Valószínűleg az egyik memória modul adta meg magát ...
De a lényeg a lényeg... szemezgetek egy Sapphire 5870 1GB os karival ... Megmondom őszintén FULL HD video renderelésre kell meg néha Crysis, Grid 2.... De jó volna ha mondanátok pár pozitív és negatív dolgot a videókariról ... például hány fokon járogat ez a Sapphire (drágaszág) referencia hűtővel ? Loadba és IDLE ben... Valamint ha két kijelzőt akarok használni... pl TV-n Full HD filmnézés... a gép Full HD monitorján meg kemény Crysisozás ... ezekre elég lesz-e ? Természetesen nem nézem le a videókártyát és nézegettem róla már benchmarkot .. de a tapasztalat többet számít bármilyen benchmark pontszámnál
-
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #23958 üzenetére
Emlékszem én egyszer még a HD4850 es karimnál el nyomtam valamit a biosban és x8 on ment a Dirt2 és szét akadta magát mondjuk minden Very high volt 8x simítás stb... meg 1680x1050 de annál a karinál sokat számított a 8X vs 16X
-
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #23951 üzenetére
Látom X16@X8 on pörög a karid ez bench test alatt is x8 al ment mert akkor nem jök az értékek kb dupla annyi lehetne...
-
Baryka007
addikt
Sziasztok, ne haragudjatok hogy be pofátlankodok ide de a kari fórumán nem nagyon tudnak rá választ írni.... szóval lenne egy Asus EAH4850 1Gb karim nah most beillesztem az oda írt pár soromat:
Lenne egy újabb problémám... a mai nap újra telepítettem a Windowst most 64 bit win7 van fent feltelepítettem mindent úgy ahogy kellett és küszködtem a felbontással de sikerült, nah most az lenne a problémám hogy ha elindítok egy játékot és nem a 4:3 as képarányhoz ragaszkodok hanem pl a 16:10 hez ami nekem ideális akkor nem tölti be a kép az egész monitort www.narutoarenaklan.atw.hu/crysis.jpg és a másik probléma hogy 1680x1050 es felbontást nem engedi beállítani a max felbontás: 1600x900 ..... de csak játékban -
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #23360 üzenetére
Miért nem vár 1 hónapot és vesz egy 6990 et?
-
Baryka007
addikt
válasz
csabika0001 #22967 üzenetére
Mit akarsz vele konvertálni? (egyáltalán mit lehet VGA val konvertálni) mert videót lehet avi ból mp4 be meg ilyenek de ahhoz a videó karinak semmi köze
-
Baryka007
addikt
válasz
Dj Dekko! #16537 üzenetére
Ezt így meghallva lehet hogy lemondok a gépcseréről most akartam Corei7 et venni egy HD5830 1Gb al mert a 2 éves jószágomban egy E2200 as 2.20ghz-s dual core lakozik 3gb rammal és egy HD4850 1GB os karival, ahogy így olvasom ezt a hsz-t gondolom majd lejebb fog menni minden mostani cuccnak az ára lehet hogy elhalasztom akkor a számítógép vásárlást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest