- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEISSE
tag
Tiszta röhej ez 7850 kártya barátaim el kell hogy mondjad hogy ez pont olyan mint az 1.4 autókban a turbó ha kifekszik lesz benne 60 lóerő. Ez kártya egyébként édes kevés lenne ha nem lenne megemelve az órajele a csúcsra.
Azt írjátok többen mert hogy driver jobban van megírva stbstb elfogadom persze ha én lennék a cég igazgatója én se hagynám hogy porig gyalázza egy hd 5850. Ha egy okos programozó megtenné ezt a lépést a 5850-nel akkor máris észre vennénk a különbséget.Emberek ez az egész csak a PÉNZ -ről szól nem rólatok!
-
NEISSE
tag
1080p ben én legalábbis úgy használom játék alatt film pedig 1080i 24hz.
Lehet kölcsönkérek majd egy jó lapot meg procit aztán megnézem úgy az egész gépet hogy produkál. Én a jelenlegi E8400 4ghz hajtom az még kevés bf3-hoz de a furcsa az hogy a legutóbbi medal of honor maxon 70-80fps produkál ez meg alig bír menni. -
NEISSE
tag
Biztos igazatok van...
-
NEISSE
tag
Biztos igazad van ezért nem érdemes új kártyát venni főleg felső kategóriást mert nagy bukta. Utána olvastam hogy 8 szériában 2500 körül lesz számoló egység akkor biztos fog hozzá járni egy kitűnő motor meg sávszélesség amivel már talán a bf3 fix 60fps(Vsync) el lehet érni majd vele 1080i felbontásban. Következő kártyát akkor fogom megvenni használtan
-
NEISSE
tag
Nézegettem teszteket meg gpu-z képeket a 7xxx szériáról a következtetésem annyi hogy igazából semmit sem csináltak 5xxx széria gyártása után csak kisebb csíkszélességre készült és elcsíptek egy rakat számolóegységet így megemelve az órajelet.
Valószínűsíthető hogy azért nem raknak 28 nm gyártástechnológiával 2000 vagy több számolóegységet mert akkor 6xxx és 7xxx kártyák ára nagyon lezuhanna a teljesítmény különbségek miatt. Majd figyeljétek meg a következő 8xxx széria legalább min 2000 vagy még több egységgel lesz felépítve és akkor fognak vakarózni a régi tulajdonosok hogy kiadott érte ennyi pénzt mégse megy olyan jól
Ők se hülyék pénzből élnek... -
NEISSE
tag
Én mondtam nektek nem sok értelme van váltani
Ameddig tisztán újat nem tudnak mutatni addig szerintem felesleges ezek a 6xxx 7xxx széria csak raktár söprésre jó
meg egy kis plussz bevételhez.
De egyébként szívesen megnéznék egy olyan tesztet ahol UGYANAZZAL a Cpu-val a két kártyát letesztelné(5850 vs 7850). percre pontosan megmondaná mennyi fps-t hoz az egyik ás a másik és akkor kilehetne számolni hogy mennyi +teljesítményt hozz azért a magas árért cserébe. -
NEISSE
tag
válasz
Trebron09 #29710 üzenetére
Most néztem hogy két kártya között milyen különbségek vannak:
HD7850:
Shader egység száma: 1024db (Csak szólok hogy ez édes kevés)
Memória sávszél: 153 600 MB/s,256bit (Csalogató lehet ez egy mezei földi halandó számára de nem is árt mivel nagyon elcsípték gpu teljesítményét)HD5850:
Shader egység száma: 1440db
Memória sávszél: 128 000 MB/s ,256bitSzerintem akárhogy nézzük a hd 7850 egy selejtes gpu-ból összeválogatott videókártya. Én sem szeretném ha rám ragadna x mennyiségű gpu amiből amúgy is pénzt lehet még csinálni remek marketing reklámmal.
HD 5850 meg a teljes értékű 5870-től egy kisebb csonkított verzió de mégsem ennyire brutálisan mint az utóbbi modelnél. Szerintem +18eft nagyon sok én nem cserélnék már csak akkor ha olyan kártyát dobnak majd piacra aminek a csonkított gpu legalább annyit fog tudni mint 5870 (1600db shader egység).
Cserélj procit jobban jársz és legalább legyen benne 12MB cache memória
-
NEISSE
tag
válasz
Trebron09 #29671 üzenetére
Igen xp van de van win7 is csak azt ritkábban használom ott is ugyanezeket produkálja. Egyébként meg ennyit a win7 ről tehát ez világosan mutatja hogy zabál win 7 alatt számítógép
65A az marha sok nekem 4870 x2 írt maxon 46A-t
Legmelegebb alapjáraton a Gpu dióda MemIO 41fok.
Nekem sajnos ez kártya max 1.087V tudd kihozni maximálisan így ami stabil lett az 840/1190. Kb 2hete használom így minden játék csíkozás mentesen fut.
-
NEISSE
tag
Egy jól megtisztított Sapphire 5850 extreme ilyen hőmérsékletet produkál üresjáratban
Ha már így belelendültünk a hőmérsékletekbe -
NEISSE
tag
Inkább emelni szerettem volna a feszültséget hogy elérjem mondjuk 900mhz-t de igazából mivel fix 1,08V ettől feljebb nem tudom tornászni marad ahogy van
Alul feszelni se lenne rossz 2d alkalmazáskor mert inkább többet van bekapcsolva a gép internetezéshez mint játékhoz.
Jelenleg teljesen lezuhan 157mhz-re xp alatt de win 7 az f.ss az egyből pörgeti ha jól emlékszem 400/900mhz-n ezért nagyon utálom az utóbbi rendszert. -
NEISSE
tag
Jó mondjuk csak felindulásból írtam hogy visszalépnék de maradok ennél 5850-nél fogyasztásban egészen jól produkál
Nem rég passzoltam el a villanyóra zabáló 4870 x2-t az se volt kutya de sajna megette a fél életemet
Egyébként mindenféle játékkal játszom mostanában már újabbakkal is ezért is marad meg inkább ez a kártya.Sapphirenak ez tuningoló programja Trixx sem engedi a feszültséget emelni se le se fel fix 1.088v ha jól olvastam le.
-
NEISSE
tag
Nekem is GTX 260 volt előtte
varázsolt kb 18000pontot ebben a gépben ez az 5850 meg 18300pont kemény különbségek
Hát lassan azon gondolkodom hogy érdemes visszalépni és még pénzem is marad.
Gtx 460-m is volt de az meg egy hatalmas nulla GTX 260 szinte elverte pedig az újabb kártyában volt 384darab shader egység de nem ért az egy lópikulát sem. -
NEISSE
tag
válasz
echterion #29604 üzenetére
Mondjuk Gta az nem is nagyon fontos mert úgyis egy gépgyilkos játék inkább az zavar hogy kb100mhz plusz alig hozz vmi a tesztekben. Próbáltam RBE programban beállítani 1.1V-ra gpu.-t hogy 900mhz fusson de mikor lefixáltam biosban újraindítás után 400mhz gpu és 900mhz memóriával ment folyamatosan.
-
NEISSE
tag
Én a Clock info 00 -ban írtam át 850mhz-re nem ott kell?
-
NEISSE
tag
Szép estét mindenkinek!
Van most nekem egy Sapphire hd 5850 extrem kártyám. Szeretném egy kicsit feljebb emelni az órajelet el is jutottam Gpu: 850mhz-ig. Tesztelés során észre vettem hogy még kevesebbet add mint alap 725mhz-n vagy ha többet is alig 1-2fps játék (Max Payne, Crysis, Gta 4...) alatt és úgyszintén 3dmark 2006 alatt is.
Hogyan tudnám a legjobbat kihozni belőle ha esetleg van vkinek ilyen biosa már megemelt órajellel azt szívesen elfogadnám.
Mondjuk ez nem tudom milyen revizós kártya mert ennek tápcsatlakozója bal oldalt van hátul de az extremnek meg hát oldalán van.
Érdekes nem?
mutatok pár képet a biosról:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest