- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trebron09
őstag
válasz
Lupi00 #30841 üzenetére
De azok nem "azonosak"
"A 6800-as kártyákkal bővült a középkategória, pontosabban ezen kártyák kerültek a középkategória tetejére, minek következtében a felsőkategória alja és közepe a számozásokban feljebb csúszott. Később így született meg az egykori HD 5850 és 5870 utódja a HD 6950 és 6970 személyében."
[link] -
Trebron09
őstag
válasz
Lupi00 #30836 üzenetére
A HD6950/6970-ek nem hiszem hogy gyengébbek a HD5850/5870-nél... a HD6850/6870 az a HD5750/5770-nek a frissítésének tekinthető... ez egy új kategória volt... (azaz konkrétan nem, mert ugye ezek átnevezéssel továbbra is voltak a 6-os szériában)
Azokat a teszteket meg el is lehet felejteni... már elég régiek azóta több új driver is kijött ami csak a GCN-es kártyákra optimalizál. Én 5850-ről váltottam 7870-re és nem bántam meg.
-
Trebron09
őstag
válasz
pempellini #30511 üzenetére
Közel a dupláját hozza (HD5850 lefelezése az 5750), tehát bőven gyorsabb.
Én is 5750 512Mb - ről 5850 1Gb-ra váltottam..kb. ég és föld volt.
-
Trebron09
őstag
válasz
Remus389 #30379 üzenetére
ha tényleg 5óra a gameplay az b*szott karcsú
kíváncsi leszek a "történetre" mármint, hogy hogyan fog összefonódni az első, második és ez a rész.. azt olvastam meglepi leszmediumon, a szerintem AA nélkül szépen játszható lesz 5850-en is fHD-ban, nekem a beta ment 80-140fps-el (low /1050P) és ritkán be-be akadt, de 30 alá egyszer sem ment, azért gondolom
-
Trebron09
őstag
Ez fullon csak a HD 9970-es vga-n meg a GTX 880-on fog futni
-
Trebron09
őstag
FireStrike-ot futtassatok, ott majd látszik a kül.
-
Trebron09
őstag
Vga, CPU alapon..
3dm -
Trebron09
őstag
Valaki próbálta már a 13.1-es drivert? Én feltettem tegnap.. de ugyan olyan, mint a beta, tehát
szarrossz.
(Crysisban pl. úgy villogtak a textúrák..majd kiégett a szemem meg az fps is kevesebb (benchekben a pontszámok is valamennyivel) az új driverekkel, szerintem ezt az AMD direkt csinálja....)
Ment fel a 12.10-es szerintem marad is..
Másnál is ilyen? -
Trebron09
őstag
Sapphire Xtreme 5850-nek lesz baja, ha 1.243V van beállítva neki TriXX-ben (900/1150Mhz)?
Ez sok neki? -
Trebron09
őstag
válasz
Remus389 #30060 üzenetére
Nálam a 12.11-es driverrel megy elég jól... (1680*1050, DX11, Very High) 28-55Fps, átlag 40-44körül, de a vicc az, hogy így nagyon érezni, hogy microlaggol, bekapcsoltam a vsync-et, így mindig 30fps-en megy, de sokkal folyamatasosabb a játék, mint előtte a 40-el, nem tudom ez miért lehet (a kártya alapon van).
Megnézem majd mindjárt a 12.10-es WHQL-el hátha javul valamit.
-
Trebron09
őstag
Nálatok is microlaggol a far cry 3? nálam a 12.6-os driverrel, olyan mintha a képkockák akadnának.. vsync sem segített és full lowon is csinálja (800*600-ban is).. az fps pedig meglenne.. min. fps-em 34volt eddig. avg 40-45
(1680*1050 + very high + DX11)
Ez mitől lehet? Van aki a 12.11-es driverrel nézi? -
-
Trebron09
őstag
4Ghz-en kevés lenne? (ramok 1333Mhz CL8-ba mennek)
A HT-t nem tudom, de csak ez az egy játék megy qrva sz*rul.
(GTA4, BF3, stb. no problem high-very high settings).Az itteni ph-s i3 2100-as tesztben pedig nem szerepelt rosszul, főleg itt alapon ment:
[link]De majd a biosban kilövöm a HT-t, hogy akkor mit csinál. Az a legröhejesebb, hogy lowon jobban futott az 512-es 5750-el, mint most a gigás 5850-el, ez hogy lehet? (1680*1050, 20.1")
-
Trebron09
őstag
válasz
Dark KillerX #29804 üzenetére
Oké, majd megpróbálom
... de mintha lowon is akadna, pedig az fps megvan, ez a microlag?
-
Trebron09
őstag
Nah, kinek hogy fut az FC 3? :)
-
Trebron09
őstag
-
Trebron09
őstag
válasz
Speed® #29726 üzenetére
Hosszútávon semmiképp nem akarom tuningolni (nem úgy, mint a cpu-t).
Itt melyik mutatja a VRM hőjét:
?Jól tudom, hogy ha a gyári fesztől más értéket adok meg akkor a kártya csak az órajelet fogja visszavenni 2D-ben, de a feszt már nem..azaz mindig annyit fog adni a gpu-nak?
-
Trebron09
őstag
Még 1x bemásolom, mert még erre nem jött válasz:
5850 extreme-nek mennyi a max. adható fesz trixx-el? Úgy tudom 1.3V a max, gondolom ezt nem ajánlott beállítani neki, főleg hosszútávra
Mert meg szeretném nézni, hogy mi a vége a kártyának, ezért arra gondoltam, hogy úgy fogom tuningolni, mint a cpu-t, azaz beállítom a max. feszt amit még biztonságosan kaphat. És utána megkeresem külön-külön a gpu/memória órajelének a maximumát, majd végül csökkentem a feszültséget amíg stabil a kártya persze a hűtésre is odafigyelve, ez jó ötlet szerintetek?
-
Trebron09
őstag
Igen a shader.. pontosabban nem csak az más a 2 vga között (GCN vs. VLW4).. igazából a mostanival is max. megvagyok elégedve (nincs tuningolva se). Azért kérdeztem mert sok helyről hallom, hogy ha már 7850 akkor csakis a 2Gb-osat érdemes megvenni, így mivel sokba lenne a váltás pláne nem érné meg akkor.
Egyelőre akkor procicsere lesz majd, de 1156-ba ritka, mint a fehér holló, platformot meg nem akarok váltani.
Habár ahogy néztem, nincs nagyon cpu limitem, kivéve a benchmarkokat.. eddig a BF3 és a serious sam 3-al teszteltem, ott mindkét esetben 99%-ban volt meghajtva a vga. (high-ultra beállítások, 4Xmsaa) igaz mindezt 1680*1050-ben mivel annyit tud a monitorom. -
Trebron09
őstag
5850 extreme-nek mennyi a max. adható fesz trixx-el? Úgy tudom 1.3V a max, gondolom ezt nem ajánlott beállítani neki, főleg hosszútávra
Mert meg szeretném nézni, hogy mi a vége a kártyának, ezért arra gondoltam, hogy úgy fogom tuningolni, mint a cpu-t, azaz beállítom a max. feszt amit még biztonságosan kaphat. És utána megkeresem külön-külön a gpu/memória órajelének a maximumát, majd végül csökkentem a feszültséget amíg stabil a kártya persze a hűtésre is odafigyelve, ez jó ötlet szerintetek?
UI.: 5850-ről megéri 7850 1Gb-osra váltani, ha kb. 18k-ba lenne a csere? Vagy inkább az öregedő i3-as (s1156) cpu-t cseréljem erősebbre?
-
Trebron09
őstag
Tuningkor Ti mivel teszteltek? Valami olyan kéne amitől nem hal meg az egész gép, ha instabil a cucc.. mert nálam egyből kék-halált dobott, úgy meg nem frankó, hogy mindig újra kell indítani. (főleg most a reset gomb sincs bekötve a házon).
___
MOD.: VRM tuningal csak óvatosan:
[link] -
Trebron09
őstag
válasz
NEISSE #29670 üzenetére
Neked hogy-hogy más mutat a gpu-z 6.6 sensors füle? Ja, mert biztod XP-d van azért..
Az Aida64 2.00-ás verzióban a GPU áramerősségnek lehet hinni, mert nekem terhelésen (furmark) 65A-t ír, az meg egy kicsit sok lenne 12V-ra nem?
A VRM hőjét a GPU Temp 3 jelzi a kártyán amúgy?
szerk.: Tuningal hogy próbálkozzak? Próbáltam 1.25V-on a 850/1000-ret de kifagyott, alapból nálam 1.087V-ot kap a kártya terhelve, legalábbis az aida meg a trixx ennyit ír rá, idle-ben pedig 0.95V.Csak 1-2 teszt erejéig menne úgyis tuningolva a kártya, alapon elég nekem így is.
-
Trebron09
őstag
Köszönöm a válaszokat, igen a terhelt érték az rendben van szerintem (játékok alatt eddig max. 65fokig ment el), csak az idle picit sok
Lehet feljebb csavarom valami programmal a ventit üresjáratban, nem szívesen kapnám szét a kártyát.Repsol600: Az msi lap azóta is működik tökéletesen.
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Tegnaptól tulaja lettem egy Sapphire Xtreme 5850-es kártyának, kérdésem az lenne, hogy idle a kártya 40-46fokos és terhelve pedig max. 73fok (furmark benchmark).
Ez jónak számít ennél a kártyánál?Valamint ezen az oldalon melyik jelzi a VPU hőmérsékletét:
-
Trebron09
őstag
Nekem is az van 4Ghz-en, igaz még az "öregebb" fajta.
dredbiro:
S775-be ha nagyon olcsón tudsz szerezni egy Q6600 vagy Q8200-8300-as procit mondjuk olyan 20-22k körül akkor még az jó vétel lehet, de én már többet nem költenék a "régi" rendszerre.. akkor már inkább egy 1155-ös cuccba ruháznék be (vagy olcsón egy Lliano-t).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Synology NAS
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest