- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
kovy79 #74724 üzenetére
Ausztriaban a nyelvtudas altalaban generacios dolog, a mai harmincasok nagy resze jol beszel, a huszasok kozul meg sokan olyan szinten beszelnek, mintha angol nyelvteruletrol jott volna. Es persze osszefuggesben van az iskolak vegzettseggel, meg, hogy az illeto mennyire nacionalista. Ez utobbiak nem hogy angolul nem hajlandoak megszolalni, de a hochdeutschot sem akarjak beszelni, hanem valami dialektust (persze harmincfelet).
Salzburgban es becsben eltem csak, a legtobb osztrak nagyvaroshoz hasonloan minel fiatalabb generaciorol van szo, annal kevesebb az osztrak. Az iskolaba jaroknal mar kisebbsegben vannak.Reszemrol amit el tudok mondani nemetul, azt megteszem ugy, ha nem mukodik, akkor valtok nemetre. De ezek a hetkoznapok, munkahelyen csak angolul beszeltem, es ezen nem is akarok valtoztatni.
-
válasz
kovy79 #74724 üzenetére
Őszintén nem tudom mit akarsz mindezzel, valszeg késő van már számomra a sorok között olvasni.
Én csak annyit állítottam általánosságban, hogy ha az interneten hozzáférhető információk az élet bármely terén fontosak valaki számára, és nem akar Magyarországbuborékban élni, egyszerűen nem tudja kikerülni az angolt.Lehet kézzel-lábbal kapálózni ellene, de ne kezdjünk már bezzeganémetishülyézni igazolandó a nyelvtanulás szükségtelenségét.
-
Fenyő
őstag
válasz
kovy79 #74046 üzenetére
Érdekes
saját CLE266-os chipset driverével nem ment, hogy egy másikat kellett átfabrikálni hozzá?
-
kovy79
őstag
válasz
kovy79 #74004 üzenetére
Csak hogy megmaradjon a megoldás, ha én/más később keresi:
VIA Epia-M 10000 UniChrome IGP (CLE266) driver Windows 98 (SE) alá: KM400-WinME-16012004-Rotation.zip
-gyökérbe másolni
-mappa neve nem legyen hosszabb, mint 8 karakter
-Everest-tel kiolvasni a VGA PCI\VEN DEV értékeit (nálam ez PCI\VEN 1106 DEV 3122)
-Kmviagr.inf-ben módosítani (ha kell) a PCI\VEN DEV értékeket -
Ádyka
őstag
válasz
kovy79 #33600 üzenetére
Emléxem rá, annó én is ilyesmire vadásztam. De azok mögé azért nem pofájuk GT utótagot tenni. Sima 6600-ok voltak. Némegyiken még molex tápcsatival is, így megvolt az esély az 500-as GPU tuninghoz.
Inkább vettem akkor egy Inno 6600PE AGP-t, ami egy 400/800 -ra visszafogott órajelű GT volt kb 10K-val olcsóbban. 50 helyett 40. Már aznap megkapta a GT biost.iday : milyen tiszta már belülről
-
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
kovy79 #33494 üzenetére
Nem a monitor írja ki hogy out of sync, hanem a HDMI bemenettel rendelkező digitalizáló kártya szoftvere... tehát 640X480-as felbontású kiküldött jelet szépen mutatja, 800X600-tól rosál.. de a nagygépem HDMI kimenetét rákötve a kártyára még az 1920X1200-at is meg tudja jeleníteni...
Amúgy próbáltam azt is hogy a Dsub-ról HDMI-vé átalakított jelet rákötöttem HDMI bemenetes monitorra, semmi extra nem volt votl kép a monitoron...
szóval a kártya(és vagy a szoftvere) berosál 800X600-tól... De mégse mert a natív HDMI-s jelet 19201200-ig is meg tudja jeleníteni.. a frissítéssel sem lehet gond hiszen ahogy fentebb írtam 640X480ban még a 100hz-et is tudja...
illetve érdekesség, hogy POST folyamat alatt is többször out of sync-et ír a progi.. pl POST képernyőnél ok de BIOS képernyő out of sync.. windows bootolás közben is out of sync de ha betölt a desktop 640X480ban ismét ok... furcsa -
bacsis
Közösségépítő
válasz
kovy79 #33491 üzenetére
Áhh rájöttem nem a frissítéssel van a gond... továbbra is az a gond hogy dsub-ról nem tudok felvenni az avermedia kártyámmal.. részletek itt
NA szóval HDMi-s kártyára ráraktam a Dsub HDMI átalakítót... 640X480-ban tökéletes... 60-75 és még 100hz-en is...
De a rühes 800X600 ill. 1024X768-náűl egybőll out of sync üzenetet kapok
Bezzeg ha a VGA kártyám natív HDMI kimenetét kötöm rá a kártyára, akkor még az 1920X1200-tól sem fossa össze magát simán megjeleníti...
egyszerűen nem értem, hogy miért döglik be ha nem 640X480-ba kapcsoloksanchezsa! Mit akarsz cserélni?
-
Fenyő
őstag
válasz
kovy79 #33468 üzenetére
Ez maximum az 400-as fsb-és P4-ekig igaz, 533-assal kb pariban volt, míg a 800-asok egyértelműen gyorsabbak voltak az azonos kategóriájúnak számozott Athlon Xp-nél, egy 3200+-es Barci pl egy 2.6-2.8 HT P4-el volt csak nagyjából egyenértékű, viszont az is igaz, hogy a P4-nek nagyon kellett a magas fsb mellett a dual-chanel is hogy kifussa magát.
Ranagol_5: Próbáld meg 400-as fsb mellett visszaosztani a ramokat 333/266-ra, hogy kiderüljön, hogy a ramok esetleg memvezérlő nem bírja-e az iramot, ill. megpróbálhatsz 2T command rate-es Merlin Biost feltenni, mert a gyári NF7 bios alapból 1T-ben kezeli a ramokat, amik ha 2 oldalasak 400-on csak a kifejezetten erre válogatottak bírják, a mezeiek általában elhasalnak előbb-utóbb, ami ilyen nagyobb terhelés hatására előbb előjön.
Vladi: Albacomp gyakran csak átmatricázta a notebookjait, jelen esetben egy Clevot, nem egyszerűbb megnézni/kivenni milyen ram van most benne? Az alapján tuti el lehet dönteni, hogy milyen kell bele, ha a diagnosztikai progik nem tudják egyértelműen kideríteni, egyébként ha ddr2 megy bele, ami a legvalószínűbb akkor ha mondjuk most 533-as van benne akkor nyugodtan tehetsz pl 667-est is ha azt találsz, lassabban tud menni, ill. ha Intel chipsetes az a nagyobb sűrűségű ddr2-eket nemigen kedveli, tehát pl a 2gb-os modulokkal lehet gondja, azt nem árt kipróbálni előtte, hogy mind a 2 gb-ot látja-e vagy csak a felét. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
kovy79 #33297 üzenetére
Itt van egy jó oldal, Voodoo 3, 4,5 milyen játékokkal megy (milyen procival, driver, egyéb).
Sajna Battlefield 1942 nem megy V3-al sehogy, mivel 32 MB-os Vga a minimum talán így: force 16 bit zbuffer(without sencil) beállítással . (de 4,5-el sem egyszerű a szitu)
[link]
Battlefield 1942Voodoo3
Windows9x
Treiber:
Einstellungen: Nicht möglich.
Windows 2000 / XP
Treiber:
Einstellungen: Nicht möglich.
Battlefield 1942 läuft nicht mit Voodoo3 Karten.
Voodoo5
Windows9x
Treiber: 1.03, 1.04.01
Einstellungen: Im 3DAnalyzer 1.52 "force SW T&L" und "emulate HW T&L caps" aktivieren.
Windows 2000 / XP
Treiber: 1.04, NUDriver, 1.09 BETA 4
Einstellungen: Um Battlefield 1942 spielen zu können Effekte auf Low stellen, Environment Mapping und Shadows deaktivieren. Mit einer starken Hardwareumgebung für die Voodoo 4/5 kann man diese Effekte versuchsweise aktivieren. 1024*768*32 ist flüssig möglich.Battlefield 1942 und Windows 9x mit einer Voodoo Karte scheint eine fast unverträgliche Kombination darzustellen.
-
quailstorm
félisten
-
Fenyő
őstag
válasz
kovy79 #33214 üzenetére
Ja szerk limit, ami A64 alá bevált az a Sasmung TCCC/TCCD vagy a Winbond chipes modulok voltak, ill. amivel még nem volt gondja az az Infineon és a Kingston, de ha nem akartál szívni akkor a Hynixet, Kingmaxot messze kerülni kellett, de ezekszerint volt akinek bevált, elvileg az E4-6 seppingtől kevesebb nyűgje volt a D43-al, de én speciel ezt nem tapasztaltam.
DarthSun: Igen a Cyrix procik kifejezetten jók voltak akkoriban ebben, hasonló kategóriás MMX-nél, K6-nál is simán gyorsabban bootoltak win9x alatt. -
sladka_pani
senior tag
válasz
kovy79 #14965 üzenetére
Köszi! Hangfal tudtommal az aminek van doboza, elektrotechnikusi végzettségemből adódóan, bár nem vagyok benne vérprofi, ezért is kérdeztem inkább
Ennek van még légkivezető csöve is, mint a mélyládáknak, bár tök fölöslegesnek tartom 0.5 vagy 1 wattnál
Gondoltam erre is, de jelenleg nincs semmi ilyen, azért kérdeztem hátha valamivel fel lehetne erősíteni a hangot, de akkor marad csak egy erősítő... a kérdés, vajon akkor is lehetne-e belső, 12V-os ágról vagy az 5V-is ágról táplált, mert tudtommal átalakító van mindegyik hangfalrendszernél 240V -> 9V, stb... -
törölt tag
válasz
kovy79 #11190 üzenetére
Nincs kitűzött határidő, mivel az idő előrehaladtával aligha fog megjelenni olyan új csoda amivel alapból überelni lehetne a korábbi socket7-es csúcstartókat.
Majd összeszedem az eredményeket és kiteszem a logoutra, ha Nektek is megfelel. Persze alaplap, processzor, videokártya, memóriák típusa / mérete és egy screenshot jól jönne, hogy táblázatba lehessen szedni.
-
-
válasz
kovy79 #11054 üzenetére
"Meg lehet nézni, mennyi termék van az adott kategóriákban. 2-3 éve minimum 2x ennyi volt... "
Ennek köze nincs ahhoz. Bevezették a termékfeltöltési díjat, ami szerintem eltúlzott lépés volt a kedves dél-afrikai tulajoktól. Így azok akik ebből éltek, mind kivonultak szinte a vateráról (és ez bár "kevés" ember, de jelentős mennyiségű termékről volt szó.
Más:
Keresek Adaptec AHA-2842A, de még inkább AVA-2825 kártyát. -
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10898 üzenetére
Szerintem ne akard tudni.
Veszélyes ez a számítógép-bütykölös témakör, engem már rázott meg, ütött, szúrt, horzsolt, égetett meg számítógép vagy annak egy része és ha fáradtan gépezel a fejed is búg tőle és a szemedet is kikészíti hosszútávon és még csillagokat is lát az ember.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
kovy79 #10857 üzenetére
nézegettem, hogy vajon mi a tosz az a fehér izé, oszt olvasom tovább, hogy normális kötegelő is jó-e?! szóval az ilyen kötegelő izé?
Azé se mondok semmit se' nézd meg ezt a teszet, illetve mikor elkezdek vízeskedni, meg fagyállóskodni, azokat a képeket nézd meg jó alaposan, és döntsd el magad
amúgy olyan SLOT A procihoz tuningoló kártya nagy kincs lehet, akosf barátunk sokáig keresett/keress olyant -
bacsis
Közösségépítő
-
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10705 üzenetére
Én egyszer régen raktam össze 5ALi61-es gépet egy srácnak CS 1.6-hoz, piszok egy szemét lap volt, ütköztek az eszközök, hol ez nem ment, hol az nem, a Celeronját csak húzva volt hajlandó stabilan elvinni, de a tuningtól meg a bővítőkártyák haltak be. Rémálom Edísün Áltimét.
Basszus, összekevertem egy másik Ali-s lappal, na mindjárt megkeresem.
Meg is van, PII-3726MT volt az állatja, Slot 1-es/s370-es kombó lap. -
neduddki
nagyúr
-
válasz
kovy79 #10699 üzenetére
Én a hálókártya jellegét nem venném komolyan. Az isa amúgy is épp csak ki tudta szolgálni a 10mbites hálót..nem 4-et, és az illesztő/leválasztó trafókat se látom. Magjack akkoriban ismeretlen volt. Meg a CirrusLogic ic miatt gyanús hogy ez valami videó cucc, csak ilyen csatlakozóval.
-
törölt tag
-
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10457 üzenetére
Bár nem tudom, kinek éri meg megvenni...
2500 Ft volt a 256 megás modul újonnan és használtan a környéken 3000 Ft alatt nem adták, már ahol lehetett kapni és ráadásul jár rá az 1 év garancia és így olcsóbb volt a 2x256MB SD, mint 512MB DDR-I a boltban, szóval baromira megérte. -
-
törölt tag
-
snake1977
őstag
válasz
kovy79 #10431 üzenetére
Pci verzióról én sem tudtam, és igy dobozzal nagyon fain a kicsike
A Siluronak meg azért örülök, mert csak néhány verzió jött ki 128bites memória vezérlővel, és ezek egyike az Abit terméke, ha jól emlékszem még az asus (többről nincs infóm) adott ki 128 bitest az mx szériában. -
snake1977
őstag
válasz
kovy79 #10425 üzenetére
Jól látom ráadásnak a doboz és gyári cd mellé, még pci buszos a kicsike?
Grat. ilyennel még nem futottam össze!
Tegnap én is kaptam egy Abit Siluro GeF2 mx200-ast kék nyákosat.cskamacska Az alaplapi sata raid vezérlők jól tudom hogy csak RAID 0,1,2-őt tudnak?
Nekem is van a lapomon, vezérlő, de még sosem voltak egyforma vinyóim hozzá, most van 2db 20gigás maxtorom, de ezekkel szórakázni meg hülyeség és kispálya nem? -
válasz
kovy79 #10389 üzenetére
Árulták itt is, és vaterán is...sőt, itt talán panaszkodott is egyik eladó hogy nincs rá kereslet, így már 8-9k körül odaadná.
Van voodooból olyan amin keresni lehetne...mert állítólagosan már csak 30db működik belőle. De annyi pénzt meg esélytelen összeszedni, majd épp megtalálni épp azt (aka. jókor, jó időben), és megvenni. Nem is olyan rég láttam valami 1500$ felett gazdát cserélni voodoo5 6000-ret. Lehet 10 év múlva már 2500$-ért elmegy, de már 1500$-ért se volt esélyem megvenni, abból adódóan hogy 1. pénzem nincs annyi 2. le is maradtam róla
-
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10307 üzenetére
ÁÁáááá, akkor összekevertelek titeket, biztos, mert hasonlít az arcképetek is.
Na majd holnap javítom, most ehhez nincs agyam.
Inkább lassan majd alszok egyet, sörözni majd holnap fogok.
Jah nem is kell semmit javítani most nézem, nagyon kész vagyok agyilag, biztos a 2 óra Portalozás ártott meg. -
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10299 üzenetére
Ezt írtad nem?
AMD K7 500MHz Slot A procc van a listában akkor arra szavazok.
Ha lehet bele tenni akkor AMD K7 1000MHz Slot A.
Úgy vettem le, hogy akkor inkább újat tennél inkább, de akkor javítom. Amúgy meg tényleg rám fér egy kiadós sörözés.
peti_s: Az eggyel régebbi listában írtam, hogy:
Akkor az eddigi szereplőket pontosítsuk:
Pentium Pro
Sparc64 (V9)
Mobile Barton XP
Opteron (s939)
Mondj egy pontos Pentium Pro-t, aztán már vésem is a listába, mert abból is 6 féle volt.
Na még beszúrom a mai utolsó, javított listát:
Procik:
1. K6-III+
2. Pentium III-S 1400MHz - Badman 4ever, Penyus, zoltanz
3. AMD K7 500MHz Slot A - Yutani, kovy79
4. K6-II 300MHz - Stirlitz
4. Pentium III 1000MHz Slot 1 - HummeRC
4. AM386DX40 - DBob
4. AMD K7 1000MHz Slot A - iday
4. Sparck IIi - frescho
4. AMD Thunderbird Athlon 1000MHz - snake1977
VGA-k:
1. ATI Radeon 9700 Pro - Yutani, iday
1. Voodoo 1 + S3 Virge DX - kovy79, Penyus
2. Voodoo 2 - zoltanz
2. ATI Radeon 9800 XT - Badman 4ever
2. ATI Radeon 9550 - Stirlitz
2. Trident TVGA8900 - frescho
2. GeForce4 MX 440 - snake1977 -
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10295 üzenetére
Benéztem, bocs, javítom, már procik kavarognak a fejemben, mert újra kellett néznem mindent.
Procik:
1. K6-III+
2. AMD K7 1000MHz Slot A - iday, kovy79
3. K6-II 300MHz - Stirlitz
3. Pentium III-S 1400MHz - Badman 4ever
3. Pentium III 1000MHz Slot 1 - HummeRC
3. AM386DX40 - DBob
3. AMD K7 500MHz Slot A - Yutani
3. Sparck IIi - frescho
VGA-k:
1. ATI Radeon 9700 Pro - Yutani, iday
2. Voodoo1 + S3 Virge DX - kovy79
2. ATI Radeon 9800 XT - Badman 4ever
2. ATI Radeon 9550 - Stirlitz
2. Trident TVGA8900 - frescho
Akkor még egy szabálymódosítás, holnapig lehet jelölteket beadni és utána vasárnapig meg szavazni. Úgy okés?
Stirlitz: A VGA pontos típusa nem kell, elég a 9550. -
Badman 4ever
őstag
válasz
kovy79 #10204 üzenetére
Maradjunk az egy procinál, de többet is megnevezhetsz, csak az első számít a versenybe és mondjuk hét végéig fusson a szavazás.
1. K6-II/K6-III/K6-III+
2. Pentium III (3)
3. Pentium Pro (2)
4. Sparc64 (V9)
4. Mobile Barthon XP
4. Opteron (s939)
4. AM386DX40
4. Athlon 500 - AMD-K7500
Tényleg jó ötlet a VGA lista is, akkor legyen olyan is.
(#10203) DBob: Na igen a Pentium M is egy PPro leszármazott, nem csoda, hogy mindent kibelezett vele azonos órajelen. Amúgy egy viszonyítási alapnak mindig az EVEREST sebességmérős táblázatát szedem elő, az ad egy képet az erőbeli viszonyokról többféle tesztben is. Például az 1,6 GHz-es Pentium M 730 Queenben gyengébb kb. 300 ponttal, mint a 2 GHz-es Athlon64 3200+, viszont a 2,8 GHz-es Pentium 4-et leveri és AES-ben meg jobb a Pentium M, mint a 3200+, viszont a 2,8 GHz-es Pentium 4 meg mindkettőt üti. Jah és 1,6 GHz-en a Pentium III-asom szinte hajszálpontosan annyit megy, mint ez a Pentium M ebben a két tesztben, látszik a rokonság. -
Dyingsoul
veterán
válasz
kovy79 #10061 üzenetére
A dobozától sajna nem fogok megválni, ugyanis ma hoztam el egy nagyobb adag retro cuccot, amiben volt 5ali61-es lap is, mléghozzá kettő is: egy sima meg egy Rev: F!
Hamarosan cikket írok ezekről, amiket most kaptam, egyelőre 32 vinyót és 28 CPU-t számoltam össze (egyébként volt köztük 4db K6-os proci!!)
Most megyek vissza rendet rakni, meg lefényképezni a többi cuccot.
-
Nagyon állat! Honnan szerezted?
Neten volt:
Override Enabled - Defaults Loaded
If you have arrived here through a search engine, and there's no menu to the left click here!Explanation: The system found that the current BIOS settings in the CMOS memory are invalid or corrupt, and loaded the default settings that are stored in the BIOS ROM chip.
Diagnosis: This error message usually means that the contents of the CMOS memory have become corrupted.
Recommendation: Troubleshoot as a corrupted CMOS problem. Clear the CMOS by using the methods appropriate to your motherboard.
Tehát javaslatom: elem ki, CMOS jumper clear állásba, néhány percig, majd minden vissza és próba. Elemet közben ha tudod mérd ki, legyen meg a 3V.
Esetleg, ha ez nem jön be, akkor BIOS flash- elés. -
jol gondold at. Nem szereti meg pulzalo feszultseget. A csucs ugye nem haladhatja meg a maxot, igy az effektiv joval kevesebb lesz. Ha van egy plusz tapod, akkor arrol megprobalhatod hajtani, csak ne koss ra mast, nehogy tulsagosan megszivja a 12-es agat. Persze ez megin buko, mert 12V biztos, hogy a nevleges fesz alatt van, de legalabb biztonsagos.
Ilyen kis peltiert meg tudsz levegovel huteni, en egy TX2-ot raktam ra es hutottem ket ventivel, de az igazi a viz lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest