-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
-
-
-
válasz
Dyingsoul #13916 üzenetére
Azon lapon az agp port nagyon korlátozott mind sebességben mind kompatibilitásban egyaránt, pci-e kártyákhoz jó, de agp-hez nagyon nem ajánlott. Ezeknél a hibrid lapoknál egyébként a sebesség/kompatibilitás kéz a kézben jár, az uli megoldása ha jól emlékszem abban volt egyedi, hogy pci-e az északi, míg az agp a déli hidat használta...
-
válasz
Dyingsoul #13914 üzenetére
Az Asrocnak volt ilyen uli 1695 chipsetes 939/am2-es lapja (az előbbi ddr-es), amin a pci-e és az agp is teljes értékű (nekem annó volt ilyen normálisan/megbízhatóan ment agp-és és pci-e kártyákkal is), más chipseteknél vagy az agp vagy a pci-e volt korlátozott sebességű/kompatibilitású...
-
válasz
Dyingsoul #12680 üzenetére
Nem tudom lehet-e valamit varázsolni rajta, valszeg nem.Próbáld meg Win alatt a RightMark CPU clock progit, ha felismeri a chipsetet, szoftveresen esetleg lesz overclock lehetőséged.
szerk: bár az fsb- t nem biztos hogy tudja állítani, ha pedig a proci nem lockmentes, a szorzó sem vihető feljebb vszínű, de egy próbát megér
-
Rive
veterán
válasz
Dyingsoul #12492 üzenetére
Szinte tuti, hogy nem. Tipushiba volt a sorozatnál a nem kidurrant, de csutkáig amortizálódott kondi.
Mrgg: az itteni retro cuccokat pk. áron átnézem - de csak azt. Más javitást egyelőre nem vállalok, pláne itt hirdetve magam. És még ez is olyan, hogy amikor időm jut rá, és az nem gyakran van.
-
válasz
Dyingsoul #12203 üzenetére
Talán nem is készült hozzá újjabb BIOS.
Manuálisan akkor BIOS- ból nem állítható, szerintem azon a lapon állandó enableden van, automatikusan a lap és vinyó kombináció által elérhető legmagasabb érték lesz aktív.Az XP pedig, ha mindent jónak talál jóváhagyja ezt a beállítást.Win98 nem állítja be, itt nekünk kell engedélyezni a DMA négyzetbe klikkeléssel.
De az UDMA2 átvitele bőségesen elég a zökkenőmentes átvitelhez, akadás itt már csak hardverhiba ill. durva szoftveres hiba miatt jelentkezhet.
-
válasz
Dyingsoul #12201 üzenetére
Ez már jobb grafikon.És ennél gondolom nem is jelentkezett az akadás.UDMA módokra én is csak a BIOS és az op.rendszerben állítható értékekre hagyatkozom. BIOS- ban engedélyezni kell, aztán az op.rendszerben szintén kiválasztható, ha nem állítja automatikusan a legmagasabbra.A BIOS frissítés segíthet, de gondolom csak akkor tartalmaz az újabb BIOS magasabb UDMA módot, ha ezt a lap chipkészlete is támogatja.
-
válasz
Dyingsoul #12198 üzenetére
A minimum átvitel tényleg nagyon alacsony, ennél azért többnek kéne lennie.Lehet hogy tényleg haldoklik, de azért ellenőrizd a tápcsatlakozó kontaktusát, valamint hogy a rendszerüzenetekben van e ATAPI időtúllépés.Ha mindegyik negatív, a vinyóvétel előtt másik gépből kölcsönvett vinyóval nézd meg, hátha avval is jelentkezik a hiba, ekkor természetesen valami más okozza.
-
mrgg
tag
válasz
Dyingsoul #11734 üzenetére
És akkor duplázzunk...
vitko: Az alaplap aktuális állapotát (nem találtam hirtelen jobb kifejezést) jelzi szerintem a cucc nálad is, a neten rákeresve talán találhatsz valami megoldást a gondra. (Ejj, de látszik, hogy nem volt még ilyen cuccom.) De majd jönnek az okosok, és megmondják a frankót!Az IBM géppel kapcsolatban nincs ötletem...
-
-
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz
Dyingsoul #10949 üzenetére
HI!
hat meg asztudnad hogy meg mi van ottan: a 2 4050et a kodobni valo box-ok kozul banyasztam mikor belenesztem
udv
neduddki
mod: vhol lenni kek meg egy msi k9vgm-v-nek, de ahejjet talltam 760gtm-et 235e-vel, meg egy egymagos 140es sempit, meg egy e6300at +e3300at pedig csak a cerkat kererestem:- )))
-
-
-
válasz
Dyingsoul #10939 üzenetére
éééés igen, elindult a telepítő amint bemásoltam ezt az utolsó file-t
bakker honnan szerezted ezt a 2 filet? mert az opteronos gépemen XP van azon sem leltem a nagy gépemen Pista van azon sem leltem meg
Iday:
Köszi a tippet elmentem azért a javaslatod hátha máskor az segítmás:
A 7950 GX2-ből épített QUAD SLI mennyire számít retro-nak? mert ha igen akkor felhoznám témának -
válasz
Dyingsoul #10936 üzenetére
A játékról annyit kell tudni hogy Win95/98-at támogat... meg megy ME alatt is gond nélkül.. IXPÉ alá kell egy XP támogató S3.exe file, azaz az indító file...
Annélkül a jáék kidob.. de a telepítő atól függetlenűl működik bármilyen oprendszert használok...
NA mindjárt próbálom -
peti_s
addikt
válasz
Dyingsoul #10915 üzenetére
Az én Seagate-m hidegebb is volt.
Olyan mínusz 1-2 biztosan volt, mert még 1.5 éve télen vettem, aggódtam is a miatt hogy vmi baja lesz, de szerencsére még mindig hibátlan.
Persze ez nem működés közben volt.
Ám te akkor kivitted a szabadba?
Snake, viszont a hatásfoka is rosszabb.
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul #10870 üzenetére
Az NB-re tegyél egy kissebb ventit, én alapból meghűtöm, mert gyárilag nincs a lapon, és 43-45 fok körülire melegszik fel, ami nekem nem tetszett, igy egy kisméretü légkavaró felcsavarozásával 5-8 fokkal hűtöttem le a north bridge-t.
Ha nincs olyan pici ventid, probálj egy nagyot fölé szerkeszteni hogy tolja rá a levegőt, viva la sufni tuning! -
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul #10867 üzenetére
ÖÖ bocs hogy belevau, újrapasztáztad a hütőborda alatt a gpu-t?
Fontos lehet, okozhat melegedést ha kiszáradt a szilikon zsír, nem adja át rendesen a hőt a bordának.Én pár napja jártam igy egy 9800pro-val, hozták vram hibás..etc. Egyszer elindult hibátlanul, gondoltam vram nem lehet akkor, és mint kiderült (ugye az ati karikank egy pöttöm borda+venti a hűtése) a borda tűzforró volt, alatta az ezüst paszta szabályosan lehámlott a gpu-ról,és a bordáról is, a maradék ezüstömet felhasználva újrapasztáztam, de nem lett sokkal jobb, néha még hibázott a gpu, ati recover stb. ezekután visszavettem a gpu frekijéből, bios mentés, átirás, visszaírás, és alapból 30mhz-el csökkentett frekin indulva tökéletesen mükszik a kari. Nem tudom a hő vágta e tönkre kicsit, vagy egyéb oka lehetett, de perpill havernál frankón müködik.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul #10458 üzenetére
Értem, nekem volt egy hasonló gondom, HP Vectra gép VL-es intel lappal, azt hiszem DarthSun-nak ajándékoztam a lapot, de ott volt egy CLR password kapcsoló, és elemkivétel, illetve cmos reset után kért csak jelszót. Ha nem látsz ilyen átkapcsolót, akkor...
Egyébként addig sem jut el ha lekötöd pl. a hdd-t hogy floppyról bootoljon? Talán úgy egy bios frissitéssel megoldható lehet. Ha viszont nem, akkor vagy nézni kell egy default passkeyt, vagy a cmos chippet kivéve, reflash. Több ötletem nincs.Badman 4ever
Ezek a cippek nem hiszem hogy a mostani sávszélességgel készültek volna.
Akkor elképzelhetőnek tartod hogy valahol még müködik egy ilyen gépsor, és nem álltak át a komolyabb technologiára, igy hasznositva őket?
Nekem is van samsung sd-m amire az everest 2007-et ír ki.
Kiváncsi lennék egy ilyen új kártyára, a gef 6200-esből volt pár verzió, sima alap, turbo cache-es, LE, SE, ennyiről tudok, de érdekes mindenesetre ez az egész. -
válasz
Dyingsoul #10313 üzenetére
Acorp 5ali61-ben nekem K6-2 266 procim volt. Tudtommal nem is evett K6 III procit, de ebben lehet tévedek.
snake1977: A jó öreg copy con (a végén ctrl+F6+enter) már vakon is ment dos alatt. Később átszoktam a dos beépített qbasic texteditorjára, azzal sokkal kultúráltabban lehetett szerkeszteni a fájlokat.
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul #10135 üzenetére
Itt a PH-n van egy emberke akitől rendszeresen vásárolok, ha újabb cucc kell vagy gépet építek, az újhoz képest valóban magasak az árak, de pl. am2+ lapot, jobbfélét (tehát nem asrock stb.) kapni már 5-6k-ért, akár msi-t is. Persze egy DFI lap azért unicum a kommersz lapokhoz képest.
A 939-estől személy szerint csak azért odzkodom mert a proci nagyon sokba kerül, ráadásul az ikermagos szinte megfizethetetlen, pl. a magasabb órajelü am2-es X2-esekhez képest akár a duplájába is kerülhet.
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul #10098 üzenetére
LooL én nem dicsekszem, (szerénységem köztudott
) nálam ez tesztelni van, a multkor még nagyobb adagot kaptam, ha megtartanám a hibás cuccokat, meg amit eddig kaptam, már lépni sem tudnék a szobámban, de a házban sem nagyon. Kb. Penyus barátomhoz hasonlóan járnék.
Eddig kb egy nagy konténernyi cucc ment át rajtam, tudod ismerősöm lomtalanitásokból hozza a cuccot, ma egy kissebb részét hoztam el, amiből úgy vélem pénzt lehet csinálni.
Maradt még nála 17 komplett gép, 286-ostól p2-esig vegyesen, és úgy 130-140kg alaplap ugyanis kilóra adják el, én nem megyek a mennyiségre, csak gondoltam megmutatom mit sózott rám a húsvéti nyúl tesztelésre.
Am eddig úgy néz ki müködik 2db FuSi lap D1567-esek int. vga+hang+agp 2sata 2ide, 1db Compaq evo (elfejeltettemhanyas) int vga+hang+agp, 1db Gigbyte 8i848pm int. hang+agp 2sata+2ide.
Alaposabb teszt után olcsón eladóak lesznek, akit érdekel valamelyik lap, pü-ben jelezze. -
kovy79
őstag
válasz
Dyingsoul #10059 üzenetére
Elvileg belemegy. Igazából sok jó lap van K6-III+-hoz, de arra figyelni kell, hogy a lap tudjon megfelelő feszültséget a procinak. No ilyen deszka már nincs minden sarkon.
Én egy Giga GA-5AX lapba tettem a procit, de ez a lap is rev4.1-től tud 1,3V-ot.
Az 5ALi61 lap-ra én nagyon jó szívvel gondolok, az volt az első komolyabb S7 lap, ami már mindent tudott (oké, voltak bug-ok). A dobozától nem akarsz megszabadulni? -
Ranagol_5
senior tag
-
-
válasz
Dyingsoul #9423 üzenetére
Nem cyber duma, minden fent van a halon. Erdemes nem tisztan tipusra keresni, hanem inkabb gyartora. Mondjuk: fujitsu support P300 Az elso 3 talalat a Fujitsu honlapjara visz. A gyartoknal altalaban pontos tipuskod, vagy szeriaszam alapjan konnyeden lehet keresni. Az IBM/Lenovo es a HP ebben elegge jo.
Jo ejt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest