Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
cbmfan #47696 üzenetére
A slave csatlakozo az ami kozepen van?
Master - rövidebb kabel - slave - hosszabb kabel - alaplapi csatlakozo a felallas?
Ha a slave-nel a hosszabbik kabelt vagom le, akkor mukodni fog?
Az a baj, hogy meg a rovidebbik kabelen marado master es slave felallasu kabel is hosszú, nehezen fer el, ha egyaltalan elfer a dokkoloban... -
-
-
válasz
cbmfan #47369 üzenetére
Most akkor képzeld el, hogy mennyi túlélési esélye lenne annak, aki mondjuk elrontaná valamelyik ritka darabot.
viccet félretéve én több értelmét látom ha már kevés mikro gép van, akkor az a lehető legtöbb embert szólítsa meg. Ha Csoki féle helyre kellene érdekességet keresni, akkor ott egy HT sem rúgna labdába. Mondjuk egy SX-64 már azért ott is elindítaná a nyálelválasztást rendesen
-
válasz
cbmfan #47367 üzenetére
Pont eről van szó. Én is inkább kuriózumot vinnék, de azt pár emberen kívül senki sem értékelné. Mondjuk TRS széria, egy Video Genie és mellé rakni a HT-t, hogy látható legyen a másolási folyamat. Egy Apple I vagy akár PET. De ezeket nem merném kirakni nagyközönség elé, jobban féltem...
Egy C64/Amiga felett viszont tuti kialakulna a huhogóbagoly kör a 85 előtt születettekből. A 70-es években születetteknek egy HT/Primo érne fel egy időutazással. Na ezzel le is írtam, hogy én mit választanék
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
cbmfan #46464 üzenetére
arn: ok, jó utat!
cbmfan: (Van a kupacban márkás db is?)Egyébként mivel érdemes tesztelni? Kezdek arra jutni, hogy mégis vant különbség a kártyák között, csak DOS alatt nem jön ki. Egy 1MB-s (emiatt 32 bites memóriás) kártya 60MHz-n, nem lehet pont ugyan olyan gyors, mint egy 80MHz-s Virge DX 4MB 64 bites 30nS "csudarammal".
Ezeket szoktam nézni:
kspeed4.exe
sp2.exe (Landmark 2.0)
vgaspeed (mondd valami MB/s számot)
3Dbench és 3Dbench2
Doom érzésre
Speedsys is mond valemi VESA memory speedetMindegyik sokkal jobban függ az alaplap és cpu sebességtől, mint a kártyák közti tényleges különbségtől.
(Bár az ET6000 minden esetben valamivel gyorsabb szokott lenni, mint az S3-ak.) -
Pyton
aktív tag
válasz
cbmfan #46456 üzenetére
Én anno a ZX-es AT-s Acorp lapomhoz vettem egy PowerLeap-et, 1,4-es TuaCeleronnal. 2 RAM foglalat volt összvissz, ebbe ment 384 mega SD, és volt hozzá a 256 bites Radeon 9500 400MHz-re húzott gpu-val. Akkor jött ki a FarCry, high-on vitte 1024*768-ban.
Az órajelre persze nekem is zagyvaságot írt ki indulásnál.
-
Fenyő
őstag
válasz
cbmfan #46386 üzenetére
Acorp 5Ali61 gyenge pontja a bios chip, próbáld meg frissíteni, de vigyázz mert több (3 vagy 4 déli híd és bios chip sűrűség szerint, a nagyobb sűrűségű szvsz stabilabb ha van szabad bios chiped akkor inkább azt írnám meg hozzá) verziója volt.
Linuxból max i586-os kernelest fog csak vinni, tehát Ubuntuból pl. max 10.04-est fogja vinni, de vmi lájtos ablakozóst nézz, pl Mint 9 Fluxboxot.Ranagol_5: MSI KT3 Ultra C biztosan megy 333-as FSB-és Bartonnal, csak legfrissebb bios kell hozzá, meg talán manual kell belőni az fsbt, de erre már nem emlékszem, csak, hogy elég háklis a ramokra is, amúgy van 533-as FSB-és P4-es Sis chipset is 3,3v-ot még támogató agp porttal, abban megy a 3.06-os HT P4 is, bár a 3000-es (333-as) Bartonnal egykutya lehet kb. teljesítményben. A 9800XT-re meg már normális hűtést tettek (9800Prok az alultervezett gyári hűtés miatt is hullottak), később az X800-asok is egy az egyben ezt kapták.
-
Rive
veterán
válasz
cbmfan #46386 üzenetére
Óvatosan nyomogasd/hajlítgasd meg a lapot memtest közben, hogy dob-e valami furcsát (kontakthiba).
Próbálj meg valami kisebb (diskless, ha kezeli és találszt megfelelőt) linuxot indítani, azokat valamivel nehezebb agyonverni és részletesebb hibajelentést ad.
Ellenőrizd az alaplapi elemet... -
válasz
cbmfan #46368 üzenetére
Milyen oprendszer alatt próbálod ?, a Win98 szokott bugos lenni, drivertelepítés után feldobja 100Hz- re a függőleges frissítést, nem minden monitor tolerálja. Csökentett módban lehet fixálni 60Hz-re, majd újraindítás után kiválasztani az adott monitorhoz az optimálisat.
-
válasz
cbmfan #46256 üzenetére
Úgy néz ki hogy a Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonta a távoli Föld nevű bolygót. Javaslom hogy a Galaktikus Köztársaság szenátoraihoz nyújtsunk be egy indítványt, mely megvonja az ilyen egyénektől a kereskedési jogot. Az indítvány elfogadásáig pedig a K6-III retro topic Jedi-lovagjai tartanák fenn a rendet.
-
válasz
cbmfan #45988 üzenetére
Gondolom az alapok megvoltak - elemkivétel, indítás 1 rammal. Ha a biosba be tudsz lépni tedd disabledre az " updating configuration data " menüpontot, asszem ez a neve. Ha úgy elindul akkor már lehet hogy utána felül tudja írni. Nem volt még konkrétan ilyen gondom, tehát csak tipp.
-
Rive
veterán
válasz
cbmfan #45185 üzenetére
Valami video wall vezérlő, szerintem. De anélkül, hogy legalább egy gyártót ki ne derítenél a kártya alapján, ~ esélytelen beazonosítani.
A Vendor ID a PLX bridge gyártójára mutat, nem hasznos.
arn: azoknak a vastag 'chipeknek' a javításához van módszer, valahol már itt a topikban is volt, keress rá.
-
Ádyka
őstag
válasz
cbmfan #45140 üzenetére
Én úgy emléxem, hogy csak a sajátja, ami a driver lemezén volt.
Annó 2000 körül minden szart megvettem a gépbe, többek között egy ilyet is, asszem 16K körül. Végül is csak a TV-out miatt kellett, nem akartam én P100-on DVD-t nézni.
Aztán észrevettem, hogy az átkötő kábel mennyire lerontja a képet a monitoron, tök homály lett tőle. -
bacsis
Közösségépítő
-
unclefucka
senior tag
-
válasz
cbmfan #44148 üzenetére
Egy nagyobb és jobb minőségű, megfelelően exponált képpel könnyebb bármit is mondani.
Egyetlen egy dolgot látok ezen a sötét thumbnailen: a Nokia feliratot.Abból kiindulva hogy Nokia, árnyékolt fémház és RF ki/bemenet. Csak ebből kiindulva ennyi a találat.
-
krisz67
tag
válasz
cbmfan #43984 üzenetére
Ohh, értem, köszi a választ
Gyorsítókártyárol jut eszembe:
Régebben mikor nemértettem még az informatikához annyira mint most, akkor a szerelő magyarázott valami gyorsítókártyát, a Pentium II es gépembe, mire gondolhatot vajon? Mert azóta sem jöttem rá hogy miaz, vagy tényleg gyorsít e stb.Vodooo 3 mat merre lehet fellelni, és mennyi pénzbe van?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- AMD Ryzen R7 3700X / Beszámítás OK!
- SzoftverPremium.hu
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest