- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yutani #99973 üzenetére
Lényegében nemtom megmondani, csak majd ha kipróbáltam. Én is úgy vagyok vele, hogy bekockáztattam ennyiért. Ha jól vettem ki, holnapig tart a leárazás. Mellete szólt, hogy eddig nálam minden jó lett ami Aliról jött.
Persze ez a 4TB/11k HuF, olyannak látszik hogy túl szép hogy igaz legyen, ezért a kíváncsiság is benne van, ha mégis jó, akkor nagy durranás. -
Pikari
veterán
válasz
Yutani #99221 üzenetére
Ebben a korszakban így van megoldva. Futószalaghibás 9800pro-kat ekkoriban úgy "javítottam", hogy 9800SE biosokat próbálgattam beléjük, kb 20.-30. biossal sikerült épp a döglött futószalagokat letiltani, és utána használható lett a kártya. Csak addig kellett randomizálni a biost, amíg épp a hibás futószalagot tiltotta le. Akkoriban elég egyszerű volt beszerezni ezeket a biosokat, százasával lehetett őket letölteni mindenhonnan. Persze évtizedes távlatban már én sem tettem el ezeket.
-
válasz
Yutani #98715 üzenetére
Azt ő tudja, hogy mikor, én csak készülgetek. De valószínűleg csak utánad, mert én vagyok az utolsó
Czo: Egy quick silverről van szó, szóval gyengébb, mint amit leírtál. 1.25GHz és még ATI kártyás. Kellemesen ballag amúgy, nem lehet rá egy rossz szavam se.
FoxiestFox: A régieket ide töltögették fel: [link] Ez pedig az közvetlen előzménye annak amire szedegetem össze a gépeket: [link]
Tim82: Igen, stratégia, meg a point-clickety-clickk. Csak ugye ezeknél az FPS-nek nincs igazán szerep. De korszakot jól lefedik. Végülis meggondolandó, át tudom lapátolni, mert ezen már van szépen USB. Nem is igazi retró már ez, a Powerek első szériája még határeset, de a többi már egész modern gép.
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani #98566 üzenetére
Én is irogatom.
Nagyon örülnék, ha párezerért hozzá lehetne jutni ritka cuccokhoz, de nem lehet.
Asszonyt megkérdeztem most, mert dohányboltban dolgozik, hogy mennyi a cigi. 2260ff egy doboz Marlboro.
Átlag dohányos napi 1 dobozzal, erős dohányos simán w dobozzal elszív.
64000-128000Ft/ hó füstölnek el a dohányosok a semmibe.
Azért már évi 10-20 ritkaságot simán be lehet vásárolni. -
-
envagyok
veterán
-
sidi
aktív tag
válasz
Yutani #98320 üzenetére
Ólmossal forrasztod, nem? anno azzal volt, azzal pedig mehetsz 300'C alá, de én nem szoktam lentebb vinni. Nem is tudom a nagymamám fanyelű Weller pákája mekkora hőmérsékleten jár, 25 éve azzal cseréltem oszcillátort 286-osban. Valaki mérte az akkori pákák üzemi hőmérsékletét? Igaz azóta eltelt 25 év és a panel is öregedett.
-
-
envagyok
veterán
válasz
Yutani #97826 üzenetére
Mert mohó vagyok
Az sb pro2 a dos soundblaster kompatibilis játékok szinte 100%-ra jó, sőt jobb minden más kártyánál.
A Gravisra pont azért, amit írtál.
A midire ott az mpu-401 kártya +roland sc-55 és yamaha mu-50Az AWE arra a kb max tucatnyi játékra lenne jó, ami ténylegesen 16 bites digi hangot tud, illetve van pár játék, ami használja az awe hullámtábla ramot saját hangmintával.
Illetve hülyéskedésre feltöltött 8MB hangmintákkal, tesztelgetni hogy a Roland hogy szól, az awe hogy szól, esetleg a hanging note miatt úgy beállítani, hogy az awe a midi és az sb pro2 a digi eszköz.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a saját ramos, romos hangmintákkal van-e hanging note bug, de a joystick porton, és a társkártya csatin úgy tudom, van. -
envagyok
veterán
válasz
Yutani #97736 üzenetére
Igen.
Egykártyás megoldások (társkártya nélkül) közül az egyik legjobb.
Az egyik legzajtalanabb kártya, amit hallottam, szép tiszta hangja van, opl3 rendes van benne, és a Dream midi a Roland licenszes tömörítetten 1MB rommal is teljesen okésan szól.
De van rajta társkártya csatlakozó is, bugmentes.
DOS alatt is megy a midi rendesen, nem volt könnyű megtalálni a jó drivert, de utána minden gépészkedés, állítgatás stb. nélkül ment.
A 32/96-oson van reverb, meg valamivel jobb a hangminta ROM, de az aranyáron vsn, és társkártya csatlakozó nincs rajta, és az opl3 sem yamaha alapú azon már.Lehet előveszem a miro pcm10-es kártyámat is, hogy összehasonlítsam vele.
-
Czo
addikt
válasz
Yutani #97625 üzenetére
Az EMU Systemet mar az AWE32 idejen felvasaroltak. A Live!-hoz az Ensoniq PCI resze kellett, az lett osszehazasitva az EMU orokseggel, a Live!-nal ez tisztan latszik, peldaul az Ensoniq AudioPCI-tol orokolt fix mintavetelezesen.
OPTi-bol az OPTi FM elotti kartyak voltak jobbak, ha eredeti, vagy tokeletes masolat OPL volt rajtuk. De sok kartya tartalmazott forditott sztereot, amit nem minden jatekban lehetett "helyrerakni'.
-
r0b3r
senior tag
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Yutani #53270 üzenetére
A DX6 kódút miatt nekem meg van az első kiadás is. Textúrákhoz tudtommal nem nagyon nyúltak, meg úgy semmi nagyon komolyhoz. Inkább a speedrunos glitchek lettek befoltozva.
bár azért kétségtelen, hogy amit linkeltél, az észrevétlenül emel egy komolyat a szintenRöviden a PDF aki nem tud angolul: fények, árnyékok. Szobák eredetileg hideg pontfényekkel voltak megvilágítva, nem a külső fény jött be.
Kiszedték a 2004-körüli VGA piachoz szükséges multi detail-level objektumokat (pl ha hátrébbmész, eltűnik az asztalfiók és hasonlók)
Megváltoztatták a pálya és a skybox közti papírmasévárost, mert oda nem illőnek találták, és már nem volt szükség hogy annyira low poly legyen.
HDR mindig megy és skyboxhoz illő köd.Szóval csupa apróság, de azért fontos, mert azok a fények és árnyékok nem 2004-es technika, amit most a steames mutat.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Yutani #51692 üzenetére
Akkoriban szivtam par hangkeltovel, tortem a fejem rajta, hogy par ezres helyett tobbet ki merjek e adni hangkartyara, van e akkora kulonbseg. Alltalanos dolgokra hasznaltam, jatek + MP3 (nem emlekszem, hogy filmeztunk e ekkoriban)
Hat van, nem bantam meg, erositore kikotve is azert lenyeges kulonbseg volt. Dobozhang utan kb megszollalt a cucc. Ezutan a hangkartyakra is figyeltem konfigoknal
-
arn
félisten
válasz
Yutani #48199 üzenetére
a rap10nek csak a gmidi reszet hasznalom 330as porton, a kimenete van az sbpro bemenetere kotve (sb+gmidi jatekokban). a gust meg szimplan atkotom. regen a gust kotottem be a blasterbe.
igazabol van egy nuforce desktop erosito ket bemenettel, de sose kotottem meg egyszerre ra oket. meg gondolkodtam mixeren is, de tul sok helyet foglal, pedig ez lenne a legprofibb megoldas.
-
Alpi.
addikt
válasz
Yutani #48122 üzenetére
Igen. Jo kis chip !
jo volt kicsit Am2-zni. Semmihez sem hasonlit a tuningja. Egy szintig pofonegyszeru, de igazan kimaxolni igencsak idoigenyes es nehez feladat. Hd3000-es vga volt Am2 mellett a kikotes. Eletem elso 3000-ese volt. Tetszett nagyon, igaz antituningos darabot vettem nagyon, de csak sikerult nemileg elinditani aztan. Engedett az eroszaknak.
-
válasz
Yutani #46897 üzenetére
Nincs minden kint a polcon. Pl. csak HT-bol van + 2 kulonbozo (2080 II. szeria, 64k), mellette ott az eredeti Video Genee. Az Acorn Elektron sincs kint, mert még nincsenek hozzá programok kiírva. C=128 is a mellette lévő polcon pihen. Szóval ez csak a "best of" A PC részleg meg teljesen hiányzik, azok szimplán nem férnek el egy ilyen keskeny polcon. Pár említésre méltó példány: Commodore PC10, Schneider Euro PC, IBM PS/2 SLC2, Pár darab Compaq workstation és a Thinpad széria (ez utóbbi azért még hiányos erősen)
-
unclefucka
senior tag
-
ontheground
tag
válasz
Yutani #45036 üzenetére
Sőt, már az is kezd divattá válni, nem csak a retro cuccok körében, hogy termékinfo link helyett, vagy a hirdetés szövegében szép magas Ebay-es áras hirdetést linkelnek be a hirdetéshez referenciának. Pl. múlt héten mini-pcie wifi karit kerestem itt a Hardveraprón, és legalább 6-7 ilyen hirdetésbe belefutottam. A sors iróniája viszont, hogy pont külfölditől sikerült vennem olcsón Magyarországról, jófajta Intelt itt a Hardveraprón. Mondjuk itt is, Jófogáson is, Vaterán is vannak akik csak hirdetgetnek, vannak akik el is adnak
-
-
válasz
Yutani #44041 üzenetére
Kár volt értük. Az egészben csak az a jó hogy az egyik guspnp- d nálam landolt
arn : S7- ben 40GB- os nem biztos hogy megy, beírod manuálisan a biosba 8GB- osként, fdisk, format, teszel rá rendszert majd egy diskmanagert, ami majd látja a többi részét, ha másképp nem bírsz vele.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest