- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #112592 üzenetére
Valahogy így érzem én is. Eltűnt az igazi változatosság. Még a PC platformon belül is két gyártóra szűkült minden. Arn-nal ellentétben úgy gondolom, hogy nem csak a legjobbat nézi mindenki. Sőt, különben nem pátyolgatnának minden féle nyomi gépet. Szeretem az obligát C64-et, de a magyar mindenféle izéket is nagyon kedvelem.
Az már csak a bronz kor lehetett. Az aranykor a jó képességű micro gépek idejében volt olyan 90-92-ig. Azt követte a DOS-os ezüst kor. Először kis visszalépésnek tűnt, de az SB Pro, erős 486 párosra eredeti, új játékok jöttek és kialakult a fő játék típusok. A Windows-os korszak már csak ezek iterációja volt.
-
envagyok
veterán
válasz
2007 is brutál volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ne viccelj, szerintem 97-2004 volt a legérdekesebb korszak, az időszak, mikor 1-2 évente totál új gépet kellett vegyél akkorák voltak a változások. Utána meg 2005-2009 mikor ez az egész kezdett igazán széles körben elterjedni, meg jött a szélessávú net. Összességében szerintem 1997-2009 volt - így két részre bontva - a legizgalmasabb időszak.
Ma meg? Évente bejelentenek egy új gen-t de valahogy egyikre sem érzem a birtoklási vágyat, ezalól az egyetlen kivétel a 10th gen volt (na lám, arról írom soraimat) úgy 6 év után, de most pl megint ott tartok (4 év után), hogy kb semmire (legalábbis Intel oldalon) nem cserélném le. A 9000-es Ryzen sorozat megint lehet izgalmas, de jelenleg olyan áron mérik, hogy csak nyálcsorgatásra érdemes nálam.
-
válasz
FoxiestFox #112455 üzenetére
De ha egyszer csíra volt és azt hitték, hogy majd miattuk lesz minden sok szálas. Végülis így lett, mert kitolták az Intelből a 8 magot, de ehhez kellett egy olyan proci amit meg is vettek az emberek. A Ryzen 2. szériája hozta el szerintem az igazi áttörést.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #112455 üzenetére
csíra, gyökér, tuskó... a magyar szleng nem szereti a fákat
-
válasz
FoxiestFox #112452 üzenetére
A teljesítményére céloztam. Ha nem lenne meg a szleng jelentése: [link]
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #112435 üzenetére
hat eleve, hogy nem crtn nezem - nem az
de lehet olyan perverzseget csinalni, hogy az osscbol kivezeted crtre.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #112391 üzenetére
A Need for Speed Porsche szokott szivatni, viszont az pont az XP-t nem szereti...
-
válasz
Ez ilyen volt, fogadd el így.
Rájöttem, hogy mi a baja a DA kártyának. Kontaktos. Furcsa, hogy a PCIe foglalatba dugott kártya egyszer úgy dönt, hogy elkezd a megszokottnál jobban melegedni és kontaktossá válni. Vagy csak volt egy software upgrade és a kettő együtt. De a fene egye meg!
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #112397 üzenetére
nem is kell, már lemondtam róla. kiderült, hogy nem körökre osztott, mint a régebbi neptuniák, hanem hack and slash harcrendszere van, azokat meg nem szeretem.
-
arn
félisten
válasz
Ezert kell tobb gep lefedni egy korszakot, haromevenkent epitve nagy esellyel nem erhet meglepetes, vagy szimplan az os korszakok vegere epits egyetegyet.
Tedd hozza azt is, hogy egy dolog hogy elindul a masik, hogy fut
Ha ez vigasztal, en 9 eve hegyezgetem a retro gepeket.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #112394 üzenetére
Neptunia X Senran Kagura: Ninja Wars
-
Pikari
veterán
válasz
ez sajnos nem retró only jelenség
múlt hétvégén bekészítettem a játékot, amivel már fél éve játszani akarok, mondván, hogy VÉGRE lesz rá idő.
elhelyezkedek kényelmesen a székben, előkészítem a nasit, entert nyomok rajta, és 5 másodperc krákogás után közölte, hogy a számítógépem nem éri el a minimum gépigényben meghatározott gépet.
azt hittem, keresztülütök a monitoron (amúgy kb 3x gyorsabb gépem van, mint ami a minimum gépigényben van)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FoxiestFox #112347 üzenetére
mondjuk ez a kis passziv barda GPU-n eleg vicces
olvastam, hogy tervben volt egy Radeon 8500XT is 300MHz feletti orajellel, hogy a GF4Ti4600-nak ellenfele legyen, de elvetettek mert emelni kellett volna a GPU feszt- t, meg nagyobb hutoborda is kellett volna ra... woooow, mekkkkora problemak
nemelyik Radeon 7500-n eleg nagy passziv borda volt amugy, ennek 3x-a ami neked van, arra kene egy venti es kb hello
kozben meg az aktiv hutesueken meg ennel is kisebb hutoborda voltmegy igy 300MHz felett? igen
vevo kifizeti? igen
mi a baj?passziv hutesu 7500:
ezen ha jobban megnezed a bal felso RAM modul mellett balra ott a FAN csati helye is a NYAK-n feliratozva is, csak nincs ott csati, meg ventit se kapott
aktiv hutesu 7500 :
Radeon 8500:
hat ezt azert nem gondoltak tul, tiszta egy vicc a "hutese"
egy anyulap csipszet kulere is nagyobb szokott lenni ennelazt a passziv bordas megoldast azé csak megkinaltam volna egy hutoventivel egy 8500-n
-
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #112347 üzenetére
Radeon VE=Radeon 7000. Kerülendő cucc. Nem volt benne T&L. Ellenben a Radeon LE jó vétel volt, abban feloldható volt a letiltott egység, bár már nem emlékszem, hogy az pontosan mi volt. Húzni is lehetett, elég jól.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FoxiestFox #112344 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #112318 üzenetére
T42p amit kibírt mellettem az egy csoda volt. Beutazta velem a világot. A kijelzőjét nem szerettem, de amúgy jó darab volt. Elég sok volt belőle, párnál elhullott a GPU forrasztás, de 3 évesen cserélve ez sem volt akkor gond.
-
válasz
FoxiestFox #112304 üzenetére
miután használtan kivásároltm az Asszony használta jó darabig. Sokkal jobb lett, mint a későbbi T30-as. Na azokat kimondottan rühelltem.
KROK640: Erősen kell akarni, na meg egy átalakító sem árt hozzá. Volt drága pénzért és olcsón is. A slot1 hátrányos helyzetű volt, mert egymásba kellett őket dugdosni. Gépmozgatás után az volt az első, hogy ellenőrizni kellett, hogy a helyén legyen.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #112276 üzenetére
Írhatsz privit.
-
válasz
FoxiestFox #112231 üzenetére
Kikérem magamnak, Szilveszterkor volt piálás. Filmezek, csak közben írok antinaptárazós postot, ha éppen szükséges
.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FoxiestFox #112229 üzenetére
ami nagyobb lepes volt, az a Radeon 8500
az tenyleg gyors volt 7xxx utan nezve -
hobizoli
nagyúr
válasz
az hogy kesobb mi valtozott esetleg egy ujabb driverrel azt nemtom, de akkor nem volt gyorsabb
OK, mondjuk az en gepem tunnerolva is volt
150/300MHz FSB a 100/200 helyett, meg CPU 975MHz-n a 650 helyett, neki meg a 850MHz-s P3 nem komazta a 133MHz-s FSB-t a i815-ben, hogy 1133MHz-n tekerjen, meg by SPD ment a RAM is, mert csak vmi nyamvadt 100MHz-st vett abbol is, vagy volt neki korabbi gepbol, nekem meg 150MHz CL2-2-2-2 1T turbo timing-l tekert
a SiSoft Sandra-ban hajszallal 1000MB/sec feletti RAM atvitel volt igy
meg mondtam is neki, hogy occsobbe a 700-st kene megvennie P3-s intel-bol es akkor az 933MHz-n meg tuti jo lenne ilyen 150MHz-re kepes RAM-kkal, mert akkor az is belefert volna az budget-be, de neeeeeem
vagy vett volna egy 1200MHz-s tündérbárdot 850MHz-s P3 aran 133/266MHz-s FSB-vel es akkor CPU loeroben legalabb "gyors" lenne, mondjuk RAM ahhoz is kellett volna masik....
-------------
egyebkent ami nagy diffi volt meg ketto architekrura kozott az a cache szervezese
a Athlon-kban exclusive cache volt, az intel-kben "csak" inclusive
intel-nel az L2-bol copy-val kerult at az adat a L1-be, az K7 Athlon-ban meg move-l
igy az Athlon-ban annak helyere uj adat erkezhetett, az intelnel meg valojaban reszben 2x volt meg ugyanaz az adat a ket cache fokozatban
azaz valojaban csak 224kB volt a P3-ban, es 96kB a Celeron2-ben gyorstarazva, Athlon-ban meg 384kB ill a Duron-ban meg 192kB
ez meg a P4-knel is igy volt
+ melle meg a CPU<->chipset savszelesseg is 1.5-2x akkora volt, meg volt lehetoseg DDR-SDRAM-ra is -
válasz
Radeon : 9600/9800, NV : GeF4Ti4200, vagy a nagyobbak használhatók csak ma már, a korábbiak DOSos másodkártyának jók csak, vagy 386/486- ba.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FoxiestFox #112224 üzenetére
haaat max papiron volt egy szinten vele, ha nyers szamokat nezted ossze
GF2GTS is siman megette, a TI meg az Ultra az meg foleg
haveromnak P3-850-s CuMi P3 mellett volt Radeon 7500-a, de a hoki Duron-m a GF2GTS-l ugy lenyomta, hogy majdnem sirva tolta ki az ablakon az "uj" gepet a 8.-rol
mikorbe az a CPU akkor egy vagyonba kerult a Duron-hoz kepest
arabol 1,2GHz-s K7 Tündérbárd-t lehetett volna venni, ami barmiben nezve IS gyorsabb volt -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #112121 üzenetére
csak azzal tudsz játszani, ami létezik
-
válasz
FoxiestFox #112067 üzenetére
1 : MSDos.sys def -
;FORMAT
[Paths]
WinDir=C:\WIN98
WinBootDir=C:\WIN98
HostWinBootDrv=C
[Options]
BootMulti=1
BootMenu=1 - ez nincs benne, be kell írni *
BootGUI=0 (vagy 1, indul-nem indul a graf felület)
DoubleBuffer=1
AutoScan=0
WinVer=4.10.2222BootMenu=1 - ez nincs benne, be kell írni * - ha beírod akkor POST után berántja a menüt, amiben vélaszthatsz, hogy sima DOS, vagy teljes graf felület induljon.
2 : autoexec, bat - egérdriver beír. Pld : lh c:\util\ctmouse.exe
3: példa -
config. sys : DEVICEhigh=C:\HXCD_ROM\LTNIDE.SYS /D:MSCD000 - ez CD driver eszköz-specifikus, a meghajtóhoz készült, vagy IDE esetén egy általános is műkszik
autoexev. bat : lh C:\DOS\MSCDEX.EXE /D:MSCD000 /L:y
4: nemtom, nincs olyan kártyám, GUS Classic/MAX vannak, simán a telepítővel felzúgatva működniük kell. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #112067 üzenetére
1. Msdos.sysben vannak kapcsolok (ez itt egy konfig file nem binaris), bootguit kell kikapcsolni, majd reboot utan siman dos indul a win nelkul. Ha el akarod inditani, siman a win.commal tudod. Esetleg erdemes egy dos blank menut csinalni neki (en igy szoktam), ekkor betolti, ami kell maganak. Dos ala meg azokat allitok be, amiket szoktam a config.sysbe es autoexecbe.
2-4 epp ugy mukodik mint barmilyen masik dos alol. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #112028 üzenetére
Megcsinaltak azt, ami az akkori gtabol hianyzott
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #112028 üzenetére
Imádtam, Speciális fizikájával, megkapó hangulatával együtt. Életem egyik nagy autós játéka volt.
Még a Caramgeddon sorozatnál és a Rally Championship 2000-nél is meghatározóbb volt, pedig azokat is imádtam.Sajna a Midown 2-nél másabb fizikát alkalmaztak, és azzal rontották el szerintem a második részt, pedig mninden adva ltt volna a még nagyobb sikerhez. Szerencsére volt hozzá mod amivel megkapta az 1 fizikáját, csak ugye úgy meg a versenyek (amik hosszabbak és sokkal zúzósabbak voltak mint az első részben) túl zúzósak lettek, így teljesen átalakították a taktikát. (Igazából legtöbbször elég volt valami erős jármű a gépi ellenfelek meg összetörték magukat, és csak végig kellett gurulni az útonalon)
Volt még egy harmadik része is, amiben Párizs volt, valami régi konzolon játszottam egyszer a munkahelyen.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #111995 üzenetére
Siman elofordulhat… a midtown madness sem megy 2000es drvekkel sem.
-
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #112006 üzenetére
Biztos, hogy nem Gogos, azokat messze kerülöm régi gépen/op-en (általában jóval magasabb a gépigényük, a patkolások okán, hogy menjen újabb op-én, gépen is), talán 2.2-re patchelt eredeti verzió, nvidia driverből pl itt elég sok fent van (de vogonson is elég sok fent van).
Kork640: Na igen, de 9800-as nagyon nem egy árban volt a 9550-hez képest (kb 2,5x-3x-or annyiba került talán), azokat inkább 9600-oskhoz kellett mérni, azt a teljesítményt hozta jóval kedvezőbb áron, ár/érték arányban is az egyik legjobb kari volt a maga korában, a 128bites (moddolható) Geforce 6200-as tudta csak letaszítani onnan hosszú idő után.
-
válasz
FoxiestFox #111986 üzenetére
Ahogy nézem, az még jobb is mint a TX.
-
válasz
FoxiestFox #111984 üzenetére
De igen, és az műkszik is, azt használtam nemrég a V2SLI rekordhoz főkártyának.
-
válasz
FoxiestFox #111966 üzenetére
Igen, a V2 esetén tényleg 2x- es sebesség, de ennek maradéktalan eléréséhez tuningolt Prescott mellé kell telepíteni. Oda már illik az SLI, a korábbiakhoz, tehát a maga korában erősen kérdéses/nem ahhoz való. A naptárazás szokásos elvetése tőlem - amit már alapon megszokhattatok
-
válasz
FoxiestFox #111915 üzenetére
Ja, jogos, mintha élethűbb lenne
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111907 üzenetére
Nem lenne ott az LCD középen simán elmenne '90-es évek végi képnek is
-
válasz
Így nem, ha fotóról nézem. Jó zsúfolt azért, sok helyet foglalnak.
Mondjuk nálam is zsúfolt, pedig már csak LCD- t használok, és 4m- es a pult, de teli van mint a déli busz.All : BÚÉK Mindenkinek !
(a CRT kedvelőknek is)
-
válasz
Ebből a studiomonitorból elfogadnék párat. Egy JVC és egy SONY van és mind a kettő hihetelen. Szépek a képeik, mindent elfogadnak és mellé üzemórában is verhetetlenek. Az utolsó nem csoda, erre tervezték őket
Csak annyira felment az áruk, hogy felejtősek
-
válasz
FoxiestFox #111905 üzenetére
Köszi, már láttam. Asionometrynek jó összefoglalói vannak.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111846 üzenetére
rendben. én a hivatalos demó verziót próbáltam ki több féle videókártyával.
-
válasz
FoxiestFox #111842 üzenetére
Ebben az a vicc, hogy nem vicc. A linken levő ajánlott konfig, nem éri el a minimálisan szükségeset...közelében sincs. Pld a CD- n megjelent játékok némelyikére írt gépigényen szoktam még röhögni, pár évvel későbbi gépen futottak csak élvezhetően.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111842 üzenetére
kamu
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111837 üzenetére
Rosszul emlékszel, a revolt 300 mhz alatti gépeken egyszámjegyű fps-t produkál.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
FoxiestFox #111773 üzenetére
Volt két játék, amit nagyon szerettem, de ritkán kerülnek említésre:
Eye of beholder
Age of wonders
volt köztük vagy 10 év -
válasz
FoxiestFox #111803 üzenetére
Jó, de a korabeli release, korabeli gépen is ilyen volt, meg kicsit későbbin is. Aztán sokáig hanyagoltam, majd most az utolsó tesztben szereplő két erőgépen próbálva már frankón ment.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #111788 üzenetére
Battle bugs! Lost vikings, the incredible machine szeria (foleg a toons, tim, tim2), dr brain, goblinsok, alone in the dark, flashback, mindmind zsenialis jatek
Hozzam kozelebb is allnak, mint a 3dsek. Ott mar elveszett vmi a pixeles varazsbol.
No meg a lucas kalandjatekok, azoknal azota se csinaltak jobbat… fate of atlantis, samnmax, dott. Erdekes modon a monkey islandokat sose kedveltem.
szvsz 91-94 volt a fenykora a dosos jatekoknak.
Itt parat le is rogzitettem [link]
-
KROK640
nagyúr
válasz
A Serious Sam 2 nekem pl 2007 őszén jött be, mondjuk akkor finoma szólva is jól ment az akkori gépemen, ami így nem csoda (tény, hogy láttam hamarabb "pc bunkerben" 1100MHZ Athlon + 256MB RAM + GeF2 GTS 32MB társaságában hibátlanul futni), mert akkor már egy Athlon XP 1466@2669MHZ, 1.5GB RAM, 7300GT 128MB konfiggal álltam neki.
1999 nagy játéka az Unreal Tournament volt.
-
válasz
FoxiestFox #111783 üzenetére
Csak példát írtam ,hogy mi maradt ki. Nagyon sok jó és főként ötletes játék volt még a 3D/Win 98 éra előtt. Van amire nem is emlékszem már, csak a játékmenetre. Ezek egy részét még Amigán játszottam és a crack intro-ja jobban megvan, mint maga a game. Pl. volt egy területfoglalós. Vagy ott volt a Horde. JA és volt valami harci bogaras talán Bugs néven?
Listát meg fogod osztani?
-
Mindreader
tag
válasz
Az egyik Pinball Fantasies helyett szerintem Pinball Dreams-t akartál írni. Mindkettő 1992. Pinball Illusions volt 1995
-
arn
félisten
válasz
Ez jo, csak az evek nem passzolnak tobb helyen
-
3shae
aktív tag
válasz
Re-Volt 1999
Max Payne 2 2003
Star Wars: Episode I Racer 1999De nem is ez a lényeg
Szepséges lista, eszembe jutottak a végigjátszásos éjszakák. Mafia nem jött be neked? Számomra az első olyan játék, amiben úgymond "ott voltam" annyira magába szippantott. Mérföldkő, mint a HL2 -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111743 üzenetére
végső soron egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be.
2000-2010 közöttről nekem nem sok game jött be. volt persze ilyen. a final fantasy 8 (mondjuk az 1999), és a cs1.6 volt az, amit eléggé szétjátszottam. aztán a cossacks különféle változatai (de az 2d), meg az il 2 sturmovik különféle részei, etherlords2, f1gp3. de a legtöbb csalódás volt. eléggé gondban vagyok, amikor ebből a korszakból számomra tetsző játékokat kell felsorolnom, mert nem nagyon jut eszembe egy sem. erősen azt éreztem az itteni játékokról, hogy a gameplay, a stílus, és a dizájn hiányát monumentalizmussal és csillogással meg effektekkel akarják leplezni. pl a need for speed underground sorozat a CMR2-höz képest nagy csalódás (pár óra után shift delete). sokat kipróbáltam pedig, de az elvárt élményt nem nyújtotta semmi. Aztán szerencsére 2010 után elkezdtek megint az izlésvilágomnak megfelelő játékok jönni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111743 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111736 üzenetére
a 80 gigás maxtorok és samsungok kb örök életűek, úgyhogy azokkal se lesz baj. a 80 gigás seagateket nem ismerem, de a 40 gigásak hullanak, mint a legyek.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111734 üzenetére
Ezek az alkatrészek nem nagyon szoktak megdögleni. Mondjuk a vinyót nem látom, hogy milyeneket tettél bele.
-
válasz
FoxiestFox #111729 üzenetére
Ilyen nem is létezett akkoriban, ügyesen elrendezgetted. 2000-ben amikor betörtek azért nem lopták el a gépem, mert úgy nézett ahogy
Pedig akkor intenzív fejlesztés alatt állt és erősen fájt volna, ha elviszik.
-
válasz
Soha nem volt olyan gepem, ami ennyire kulturaltan nezett ki belul
, plane nem, ebben az idoben... Ami most van ocska hazam, abba se tudnam ilyen szepen elhelyezni. Mondjuk, ha kiveszem az osszes kabelt, akkor elegge fotogen, de ugy olyan lesz, mint a magazinokban/ujsagokban reklamozott iroasztalok/desktopok, amikor semmihez nem megy kabel
.
-
válasz
Szép lett !
-
Pikari
veterán
válasz
az akkoriban elterjedt kisebb oem házakba nem lehetett ilyen szépen elférni. a kábelek is inkább rövidebbek voltak, mint hosszabbak, ezért komoly logikai játékot kellett játszani, hogyan fog minden elérni oda, ahova kell.
-
válasz
FoxiestFox #111652 üzenetére
Nekem jobb gépeim voltak, de erőn fölött költöttünk rá. Mondjuk idővel kifizetődött a keresetben, mert nem csak játékra használtam -> több tudás -> jobb lóvé.
DarthSun: Így van, gyorsan lehet cserélgetni a gépet. Jobb, mint egy kartondoboz vagy mindig csavarozgatni.
Coppernél nem a cache hozza a sokat, hanem az FSB.
arn: Elég sok sztárolt cucc van ami reálisan nézve nem igazán jó. A Voodoo sem volt igazán jó, csak első. A GUS jó ötlet volt, csak kevésbé használható. Az A1200 mire megjelent elment mellette az ipar és már ár/értékben sem hozta azt amit korábban az A500.
Fücsök007: A sima 266-os Cerka pont kezd ritka lenni, mert mindenki kerülte. Ahogy a horror drága 233-as Klamath is. Ettől nem lesz egyik sem jó, de ritkák.
KROK640: Egy jól patkolható platform volt a BX és meglepően időtálló. Viszont a 450MHz+ időszakban már nagyon kellett az FSB a Celeronnak. Egy tuningolatlan 66MHz-es FSB-vel megvert darab elég gyengus volt. De ugynazon az órajelen 100-as FSB-vel már ott lihegett a P3 nyakán kevés pénzért. A BX 150Mhz-nél kezdett kifulladni ami elég volt egy Tua Cerka mellé is úgy nagyjából, hogy összekapja magát.
-
válasz
FoxiestFox #111663 üzenetére
Fordított retró
Nem, egyenesági X86/64 brutalizált retró.Unisoundra gondolsz?
Nem, - SB DOSdriver/SBEmu/VSBHDA/saját hamis EMS kombináció/+ stb, amiket linkelni kéne, sok-sok post.
Nem figyeltél, leülhetsz, egyest kaptál -
válasz
FoxiestFox #111655 üzenetére
Persze, van is mindenféle portolás ezekre, de nekem a natív DOSosak jönnek be, mert az akkora feeling ultragyors gépen, mint egy ház. És külön +feeling hogy már a hang is megoldott - Live/Audigy/XFi/modern alaplapi. Ez kb ultramax, hyperretró, ennél nagyobb durranást el sem tudok képzelni.
-
válasz
FoxiestFox #111652 üzenetére
Hmm...Neked sem volt könnyű sorsod, kicsit ismerős a leírt set.
-
válasz
FoxiestFox #111637 üzenetére
Emulátor RyZenen is elég halvány, max P2/450, felette behal, tehát nagyfelbontású retrókockásra nem alkalmas.
Amúgy tök jó a modern PCem régi címekre, de a FHD retrókockásra kell az erőgép, és a natív DOS. Valamint a natív Win98 a 3D gyorsítottakhoz. Utóbbi nagyon jó, használom is, de a FHD retrókockás DOS alatti jobb képet ad.
A linkelt Selacóról kevés infót látok, ez most DOS/Win/...avagy online game - semmi infó nincs a videó alatt.
A régi Q2 pld kis moddal DOS alá az igazi, és FHD LCD kijelző. Ha ezt CRT- n kéne ismét néznem, akkor a félretett pénzemből vennék a feketepiacon egy stukkert, és fejbelőném magam. -
válasz
FoxiestFox #111635 üzenetére
Ha, nem is gondoltam volna, akkor a csóróságom ellenére már valami K6 volt...pontosan nem is emlékszem melyik...
-
válasz
FoxiestFox #111621 üzenetére
SS7 : a sokféle CPU miatt feeling+világbajnok.
Régi címek : sima S7- en is gyors, de nem gond mert a sebességbeállítás már RyZenen is megoldott.
DOS+szoftver render : Fentiek nagyon halványak hozzá. Tipikus példa a Q1 retrókockás nagyfelbontásban, minimum S775+7900GS, de a HD6870 is szépen viszi, ha a modern videokiterjesztés be van töltve - LFB/WC - enélkül még RyZenen is belassulhat, főleg a Q2 nagyfelbontású DOS port. + a legjobb CRT monitor is kevés már ezekhez, FHD- ben már modern IPS/VA LCD kell, mert amúgy élvezhetetlen a kép. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111594 üzenetére
Itt most a az kérdés, hogy mit nem fogna még vissza a CPU, vagy az, hogy mi lenne korhű és leginkább "élethű"?
Mert akkoriban akinek K6-II és K6-III volt, az nem volt épp pénzes fajta, jellemzően Savage 4-esek, esetleg TNT1-esek voltak az ilyen gépekben.
Egy GeF256 szerintem már akkor is too much lenne, ha valamiféle maximumot akarsz kiépíteni, de egy TNT2 még jó lehet. -
arn
félisten
válasz
Az eddigi gepeknel ilyen kombokkal erdekes probalkozni lefedes tekinteteben:
dx4-p3
esetleg dx4-mmx-p3
dx2-p120-p3De van hogy szimplan azt csinalom, hogy bekotom az egyiket aztan elvezem a kort, aztan valtok masikra, ha eluntam. Szimplan mindegyiken azt futtatva, ami jol megy rajta.
Van meg:
2003 - athlon xp 3200+, 9800 pro, a2, winxpsp1 - minden ami 2003ig tortent win9x ota. Szep csendes gep, mindent szepen visz ebbol az erabol, jo minosegben.2006 - qx6700, 8800gtx, xfi, winxpsp2 - a 2004-2006 idoszakra, de eleg combos 2007re is. Igazi aramtemeto sli nelkul is, es melegszik rendesen.
ami tervben van, de nem tudom megvalositom e:
2011-12 win7es hedt gep (ee proci, gtx680, 7970 vagy ilyesmi) - hasznossaga nem sok, de rohadt draga lenne megepiteni a tobbi retrohoz kepest, ezert nem vagyok benne biztos. -
arn
félisten
válasz
Rovid velemenyem az egyes buildekrol:
1993, dx2, sbpro, dos - lassu barmifele 3ds jatekhoz. Persze mai szemmel, de mar a 93as cimeknel is gyakran 10-20 fps van csak meg. De minden megy rajta.
1995, dx4, sbpro, gus, dos - a fenti pepitaban, de mar jobban viszi a 3ds dolgokat, 95re mar hasonlo, parat elfogadhatoan visz, tobbmindenre lassu. Mivel kiforrott 486, jobb minosegben tud mindent.
1995, p120, awe32, gus, dos - ezt a gepet megszerettem, 94-95re tok jo, de persze itt is van par cim, ami lassu, de ami a fentin okish, az itt mar szepen megy. Az awe miatt tobb regi jatek nem megy, amugy meglepoen jo a visszafele kompatibilitas. Gondolkodtam is, hogy ez vagy a dx4 legyen sbproval, de azt talaltam hogy ami dx4en lassu az mar szinte minden megy p3on is. De ha a dx4 nem lenne, dx2vel jo kombo lenne.
1997, 233mmx, awe64, guspnp, voodoo, win95 - senki foldje. Nem a gep hibaja, maga a build tok jo, de a dos mar meghalt, a win95 meg egy rakas szar volt. Doson mar tobbminden nem megy rajta, win95 alatt meg remlassu barmire. Ezt a korszakot egyaltalan nem szeretem, probalkoztam k6-2 p2 buildekkel 98ra, de az mmx jobban passzol.
1999, k6-3, v3, a3d, guspnp, win98 - dos alatt eleg szepen megy, de v3 vesaja nem tud 32 bitet. Win98en mar a 99es cimehez is eleg lassu, cserebe van glide. Szep es erdekes “alternativ” gep, de nem tul jo hasznalni.
2000, p3, gts, live, guspnp, win98 - masik kedvenc, win9x erara szvsz a legjobb. A late dosos cimekkel is jol elboldogul, dosos demoscenet is jo lefedi, ami a dx4 utan van. Az elejen volt benne awe32 es v2 is, de kikerultek belole, mert szinte sose hasznaltam oket. Ha esetleg vmi nem tamogat gust a live is tud sb16ot emulalni.
-
arn
félisten
válasz
Ha csak a kihivast keresed, vagj bele
Regi hweket epiteni erdekes, de ennek van egy utja, amin ha egyszer vegigertel, max ujra kezdheted, de sok ujdonsag nem lesz benne.
Ha hasznos gepeket akarsz epiteni, akkor felesleges ennyi. En is igy kezdtem, eloszor megvolt a p3, majd jott a dx4, athlon xp, c2q es aztan tomkodtem be a nem letezo lyukakat, es lett mmx, dx2, socket5, ss7. Ez utobbiak erdekesek, de mar a korabbiakkal is lefedtem mindent, a p3 es a dx4 is eleg lenne a 90es evekre.
Meg aztan voltak mindenfele vadhajtasok, hogy megprobaltam lefele es felfele eltolni, atepiteni az egyes gepeket, hatha valamelyik jobban hasznalhato, vagy jobban kotodom hozza. De vegul visszajutottam oda, ahonnan elindultam.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #111604 üzenetére
Az a gond, hogy fpuban eleg lepkefing. Pl a 333as k6-2 kb 10-15%al gyorsabb csak mint egy 233mmx. Egy k6-3hoz meg 100as fsb dukal, az l3 cache dos alatt szepen repul, de a wines fpus dolgokon nem segit, joval lassabb mint egy p3.
En nagyon akartam a k6ot szeretni, de nem ment. Se sebessegben, se mukodesben. Epitettem egy k6-3 konfigot, de inkabb azert mert annyira mindegy, hogy hazban allnak az alkatreszek vagy a dobozban, de nem igazan hasznalom. Egy mmx es egy p3 fedi le ezt a korszakot.
De mi lenne a cel? Maga a k6 vagy csak egy gep egy adott korra?
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #111598 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111599 üzenetére
a 3dfx kártyáknak elég jó dos supportja van (kompatibilitásra és sebességre), de dosra inkább egy trio 64 vagy virge jobban illik.
a voodoo3 driverei sokkal processzoréhesebbek, mint pl egy voodoo2 vagy épp a tnt1 a korai drivereivel párosítva.
egyszerűen a v3, egy geforce, vagy egy tnt2 lassabb lesz, mint egy voodoo2 vagy tnt1, ha ilyen 300 mhz körüli proci mellé rakod. pont annyival, hogy be fog esni jó néhány olyan dolog a játszhatóság határa alá, ami voodoo2-vel vagy tnt1-el még jól fut.
ezért socket7-es, vagy még korábbi gépbe a voodoo3 nem a legjobb választás. a voodoo3 meg a tnt2 az inkább p3 mellé való.
ahogy fenyő is írja, voodoo3 mellé socket7-ben már egy rommá húzott k6/2+ vagy k6/3 kell.
-
arn
félisten
válasz
V3, a tobbi kinlodas, szar az egesz ss7 korites az agpvel az elen. Meg gyenge is egy normalisabb kartyahoz.
-
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #111599 üzenetére
Elég jó, Duke3d-hez simán jó, a Riva128-at, szokták ilyenkor etalonnak felhozni, nem az a szint de azért elég jó, dosos kompatibilitásban a Cirrusok, Tridentek, S3-ak nagyon jók még.
frescho: Igen ezeket elég jól lehetett húzni is 486-hoz mérten kései gyártástechnológia okán, 40-et szerintem mindegyik vitte, de azt a legtöbb intel 486SX-25 is megfutotta, az 50-et viszont csak ez vitte jó eséllyel. -
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #111595 üzenetére
Én ilyen esetekre tettem el pár AT kapcsoló helyére szerelhető ATX kapcsolót
Ha nem ismernéd, teszek be képet róla hogy mit keress. -
válasz
Szóval ebbe a házikóba - ami jelenleg AT tápos, de ATX-esíteném.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111584 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111579 üzenetére
Akkor látom nem csak én vagyok hangulat játékos
-
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #111580 üzenetére
Szerintem ez nem az:Knight Raider 2008:
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111576 üzenetére
A Carmageddon 2 nagyon sokat profitál a glide-ból, D3D-ben sokkal gyengébb a látvány. Egyike azon kevés cuccnak ami miatt ma is tartanék V2-t.
-
Mindreader
tag
válasz
FoxiestFox #111542 üzenetére
Igazán nincs mit, köszönöm az elismerő szavakat. Már megérte leírni.
Apró elírás: az átvieli sebesség az nem ~600-700 Kib/sec hanem bizony csak ~60-70
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111518 üzenetére
Szerintem gondot okoz egy egyszerű CD-lejátszás esetén is a folyamatos újramintavételezés. Zajosodik miatta a lejátszott anyag. Lehet, hogy ez valakit nem zavar, de objektív hiba akkor is.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111507 üzenetére
A laguna3d egy 1997-es kártya (valójában 1996 karácsonyán már lehetett rendelni). A riva128-at is megelőzi bő fél évvel. Kb a sis 6326 szintje. A virge sebességének kb a dupláját tudja. Mindent a saját kontextusában és korszakában kell nézni. Persze ez is, mint minden akkoriban, hónapok alatt elavult.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #111507 üzenetére
Nekem Compaq volt P2 400-zal, AGP-s ATi Rage pro turboval, utóbbi az alaplapra integrálva. 4 MB memória volt mellette, meg egy foglalat plussz 4 megának.
Ha minden igaz, lesz újra...
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111490 üzenetére
P II 400-as, nem AGP-s lapban kicsit furcsa. Ugyanakkor '98-ban még messze nem volt minden lapon AGP (még 2000-ben sem), szóval érthető is.
Így legalább ki lesz használva a V2 ... -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #111486 üzenetére
"mert 5 gépem van de úgy igazán egyik sincs használatban" - pont ezért nem építgetek magamnak retro gépeket. Nagyon régóta piszkálja a fantáziámat egy Celeron 366/466 alapú konfig, jól felRAMozva (akár 512MB-al), GeF2-vel, nagy HDD-vel, amilyen lehetett volna anno a gépem, ha sok pénzem van... valamint egy FCPGA alapú Celeron 566/667 (nyilván 850/1000MHZ-re OC- zva) meg egy jó 1400-as Tualatin (Celeron) is, de tudom, hogy egyik sem lenne igazán használva.
Még a 4th gen I3, 16GB RAM, GTX960 2GB, 120GB SSD, 1TB HDD konfig se. Pedig szereztem hozzá egy RX570 8GB-ot, meg egy I5-ös procit, csak még nem szereltem be. De már fantáziálgatok egy I7-ről hozzá (csak még a 4th gen I7-nek is húzós ára van használtan, aránytalanul drága), de akkor már 32GB RAM legyen hozzá (a mostani 4×4-et akkor mondjuk pont cserélhetem)... És az egész egy Pentium G + 4GB RAMból indultEgyébként a P2 400-as szerintem korrekt lesz, milyen elsődleges VGA-t tervezel mellé?
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #111486 üzenetére
Teljesen korrekt, nagyon high end lehetett akkoriban.
-
válasz
FoxiestFox #111456 üzenetére
Kinéztem egy torony A4000-et, de gyorsan le lett szavazva az ötletem. Amúgy olyan árak voltak, hogy nem igazán érte volna meg, csak ha valami nagy ritkaság.
-
válasz
FoxiestFox #111433 üzenetére
Bírom a naptári vasakat is, majd visszatérek azon vonalra is. Az utóbbi néhány évben lettem madness párti, retró ez is, bár csak a futtatott címek, nevezhetjük félretrónak is.
-
válasz
FoxiestFox #111345 üzenetére
Sajnos nem, pont az általam említett régi project is ilyen volt, modival is tárgyaltam, egyértelműen azt mondta hogy hirdetés kategória, a további kapcsolódó post nem engedélyezett.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #111306 üzenetére
Igen kompatibilis, amennyiben a tűk száma egyezik. Viszont 33Mbit lesz a plafon, kivéve raid IDE kártya mellett, ott lehet 100-133Mbit is 1 kábelen a jobb háttértár kezelés mellett.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #111304 üzenetére
Nem nálam
Az iodata máshoz került, sajnos bealudtam, pedig beállítottam ébresztést előtte 15 perccel , fel is keltem de visszaaludtam.
De szerencsére lett egy másik, egy apocalypse 3d -
válasz
FoxiestFox #111268 üzenetére
Úgyszintén, nálam is van pár db XP korabeli vas. Ezekből egyik P4- et használtam én is utoljára, de nem a rendeltetésére, hanem hogy Win98 alatt megdöntsem a Voodoo2 világrekordokat, ezt lazán teljesítette is.
-
válasz
FoxiestFox #111263 üzenetére
Gémelek is néha modern gép/XP alatt. Feelinges mikor RyZenen berobban az XP
Bár a legtöbb XP korabeli game fut Win11 alatt is, de van 1-2 kivétel, úgyszintén néhány Win98 szintű pedig nem indul XP alatt. Nemgond, a Zen2 megoldja mindet, sőt a DOS érát is. Az x86/64 vonal szépsége hogy mindenre megfelelő egyetlen gép.
-
válasz
FoxiestFox #111260 üzenetére
Ok, alapból igen, de sztem tudod hogy nekem eltűnt a naptáram
-
válasz
FoxiestFox #111258 üzenetére
A gyári már S775 PCIe lapra sem megy fel, hiányzik az AHCI driver, új gépre pedig már csakis az Integral. Nekem kényelmesebb, nem kell kisakkozni miket kell belepakolni, és én nem is tudom pontosan(az alapvető drivereket persze igen), a szerkesztő megoldotta helyettem. Valamint kényelmes, automata install, csak a partícionáló ablaknál kell ott lenni, a többi kulcsrakészre települ.
Win98 más koncepció, a kiinduló a gyári, és nekem kellett kikísérletezni miket kell/célszerű telepíteni régebbi vagy új géphez. Ha minden jól van telepítve, akkor teljesen stabil, amiatt terjedt el az instabil hiedelem, mert nem tudják rendesen setupolni, mondhatni hogy világviszonylatban is csak én értek hozzá, és igen, alapból szerény típus vagyok
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #111212 üzenetére
Igen, az alapján gondoltam én is hogy a prociban van a vga.
Sajnos a 128 MB max ram az valós infó.
Egyszer 2x128-nál elég gyorsan nyomtam esc-et mikor kezdte számolni és felugrott 256-ra de ha hagyod hogy végigszámolja, megáll 128-nál -
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #111198 üzenetére
Köszi a videót, jók ezek CRT projektorok.
Az ezredfordulón körül láttam élőben 3 lencsés CRT projektort, legjobb barátom bátyjánál,
Ő foglalkozott akkoriban ilyenekkel, de az már majdnem negyed évszázada volt...
nem tudom megmaradt-e még neki valamelyik, majd megkérdezem.
Volt szerencsém ilyen nagy monstrumot szétszedve is látni, javítás alatt és persze működőképesen is, filmeztünk is.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE AORUS P850W 850W ATX 2.31 tápegység(még garis 2024.04.16 12+24 gari van rá)
- PS Plus előfizetések
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest