- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Mindreader #113830 üzenetére
p3-mal biztosan jól fog futni, mert az majdnem háromszor gyorsabb, mint egy k6/2
-
válasz
Mindreader #113130 üzenetére
Nekem is 4 csatis Atenem van, csak audio nélküli változat sajnos.
-
válasz
Mindreader #113127 üzenetére
Ah, kár.
-
válasz
Mindreader #113124 üzenetére
Ez is jóféle lehet, kis kínai kütyü szintén.
-
válasz
Mindreader #113124 üzenetére
Ez igen érdekes jószág, megfontolandó.
Szóval beledugom a 4 retro gépem, rádugom a hangfalam, és ha kell, még bluetoothon is hallgathatom őket? -
válasz
Mindreader #112984 üzenetére
Egy pillanatra azt hittem, dual slot1 lap, aztán megláttam a modern komponenseket.
Durva az a RAM hűtés -
envagyok
veterán
válasz
Mindreader #112952 üzenetére
Sajnos ezt nem, de ha láttam volna, lecsaptam volna rá.
@FoxiestFox
Látom te nagyon félreismerhettél, vagy csak magadból indulsz ki
Viszont kb. fél tucat cuccot várok Ebay-ről, és nem, nem szar..hugyé.
Tudom erre itt nem szabad büszkének lenni, ha valaki piaci áron vásárol, de ez van
Amit utoljára vettem, 2 nap alatt a legegyszerűbb burkoló/asztalos/építőipari segédmunkás/targoncás/kamionsofőr/mozdonyvezető megkeresi az árát (50k/nap), sőt múltkor a gázkazán szervizes 40 perc alatt 5k-s alkatrész árát beszerelve elkért ennyit, de a gyártósoron egy utolsó operátor is max 3-4 nap alatt meg tudja venni :
Nem tudom te mivel foglalkozol, de azért ennél többnek gondoltalak a stílusod, és az alapján, hogy ilyen eszközöket nem gyökér emberek gyűjtenek, nekem egy nap alatt összejött az ára, gondolom neked sem tartana tovább, ezért nem tudom elképzelni, miért fura neked, ha valaki az ebayen vásárol.
És már megint átköltötted a keresős hirdetésemet.
-
válasz
Mindreader #112952 üzenetére
Szerintem az ebay árat nem nagyon adná meg érte a fórumtárs, de Hardveraprón lehet nemsoká látunk egy "L2B0475 chipes PCI bővítőkártyát keresek" -hirdetést
-
válasz
Mindreader #112942 üzenetére
Nekem nem csomizta ki.
Eleve azért szedtem le Winrart.
Aztán az se. -
envagyok
veterán
válasz
Mindreader #112920 üzenetére
Több évig terjedő szabadságvesztés
Minden e-hulladék a mohu tulajdona, a telepek bérfeldolgozást végeznek.
Felkamerázott telephelyek, a mohu ráadásul a NAV operatív részlegét bízta meg a telephelyek titkos megfigyelésével.
Nem éri meg. Inkább dolgozok napi 1-2 órát 5000Ft/óra bérért a telepen csellengés helyett, aztán abból a heti 50k-ból megveszek egy gyűjteményi szép állapotú darabot.@Pikari
Miért hajolna le pár ezresét?
Most kérdeztem 12-es kpe cső ásására árat, a legutolsó melós is napi 50k alatt meg se mozdul. Azaz 6000Ft/óra. HA értene hozzá, tesztelés 1-2 óra, a szinte 100%-os postázás 1-2 óra, ezalatt kereshet zsebbe egy 20-ast
Ha meg guberálásából eladott cuccokért utaltat magának 1 év alatt több mint 600k-t, akkor meg a NAV csapja meg több millióra.
Felejtős, ezt is lenyúlta állambá -
Pikari
veterán
válasz
Mindreader #112920 üzenetére
2080 ft a belépés [link]
-
Pikari
veterán
válasz
Mindreader #112917 üzenetére
Nem veszik az emberek már a fáradságot arra se, hogy utána nézzenek googliban 5 másodperc alatt, hogy mennyit érhet egy cucc, amit készülnek kidobni. Nincs az, hogy látja, hogy húúú ez mittomén 40 ezret ér, akkor felrakná egy 10esért, hogy biztos elmenjen egy nap alatt, hanem inkább gondolkodás nélkül kukázza. A legtöbb ember már nem "hajol le" pár ezer forintért. Simán látni c64eket, 3dfx kártyákat, meg hasonló csodákat kidobálva.
-
Pikari
veterán
válasz
Mindreader #112911 üzenetére
Többen akarnak retrózni, mint ahány alkatrész megmenekült a darálóból. Már csak azok a hardverek vásárolhatóak meg egyszerűen, amik nem különösebben érdekesek, és dunát lehetne belőlük rekeszteni (pl tnt2 m64 kaliberű oem kártyák, pentium4 alaplapok és hasonlók).
-
arn
félisten
válasz
Mindreader #112913 üzenetére
dobj fel egy hirdetest
amugy a driveok halnak... szvsz korhu hazakat es driveokat lesz a kozeljovoben a legnehezebb beszerezni. de valszeg ez is csak penz kerdese, sok penzert minden van, az ebay tuti teli van vele.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Mindreader #112913 üzenetére
ebay-en azért akad
-
arn
félisten
válasz
Mindreader #112911 üzenetére
azota minden sokszorosara dragult
-
Pikari
veterán
válasz
Mindreader #112144 üzenetére
pedig pont akkoriban jöttek tömegével a pc-s játékok is opengllel megint, mivel sokan még xp-t használtak, aztán opengl alól el lehetet érni azokat a modernebb featureket, amiket d3d9 alól nem.
-
envagyok
veterán
válasz
Mindreader #112120 üzenetére
Ssjnos ;(
Directx lassítónak jó.
Vogonson a fun with cgl topikban talán ki van vesézve a téma. -
válasz
Mindreader #112092 üzenetére
A birkák meg bevették...
DarthSun: A vicc az, hogy nem itt vezették be a rezes technikát, ebben megelőzte őket a konkurencia. De a név jól hangzott...
Árlisták közé vegyétek fel ezt a német gyüjtést is: [link]
-
arn
félisten
válasz
Mindreader #112078 üzenetére
A thunderbird volt a jobb proci
max nem annyival jobb, mint amennyivel tobbe kerult. A lap, stb ua.
-
válasz
Mindreader #112078 üzenetére
A soketes Thunderbird elégett a korabeli hűtő/gagyi ház miatt.
Ma ismét van egy 1400- as, azt már rendes hűtővel teszteltem.
Slotos Thunderbird jó, az nem degradálódik olyan könnyen, viszont még ritkább, nekem Pluto van. -
arn
félisten
válasz
Mindreader #112072 üzenetére
Az volt az athlon magjanak kodneve, a platform ugyanaz volt, meg ugyanaz mint az athlon xphez, csak folyamatosan jottek az ujabb chipsetek ddr supporttal. 2001re mar nem volt vele gond.
Jah meg a duron olcso volt, de a lap hozza nem
-
válasz
Mindreader #112029 üzenetére
Pár hete ADSL cuccokat forrasztgattunk for fun. Nem szedtük nagyon szét, csak ici-pici darabokra. Aztán a döglött cuccot inkább kivágtam a helyéről, hogy kíméljem a nyákot. Felváltva levegő és rendes pákával melengetve szépen sikerült lepucolni. Elvoltunk vele vagy 2 órát
vrob: Így jártam. mikor, hol?
Ezek még a Cyrix 486-os cuccok előtti mind. Én is 8900CL-t használtam, később az ET4000 sem lett volna gyorsabb a 386SX mellett. Később a DLC+VLB, majd 486DX2 hozta el a nagy előrelépést.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Mindreader #111991 üzenetére
Hogy hogy kell, azt fogalmam sincs, de írtak itt neked erre többen. Értem, neked kimaradt, kipróbálnád, mert nem volt vele élményed. Na, nekem nem hiányzik
(ha nem percdíjas lett volna, meg szakad állandóan, különösebben bajom sem lett volna vele) Ellenben a (nekem) korai ADSL-es idők annál inkább, mikor még DC++-on cserélgettünk fileokat, egy film fél napig jött, és töltés közben fórumozással (később MSNen lányokkal beszélgetve) verte el az ember az időt
-
Czo
addikt
válasz
Mindreader #111991 üzenetére
Youtubeon egyebkent a The Serial Port kb folyamatosan hasonlo tamaban tol videokat, de en tullovesnek ereznem, ha ehhez be akarnek szerezni mindenfele "ipari" dolgot. Marmint, ossze tudod rakni linuxal a "betarcsazas" reszet, mert dialtone nelkul ossze tud futyulni 2 modem, meg az is mukodik, ha pl a kliensed egy Windows 3.1 + trumpet winsock, a szerver pedig egy mezei linux pppdvel. Ha ezt osszeraktad, akkor a sipolas reszet mar hallhatod, de a tarcsazast, nyilvan tarcsazas hianyaban nem. Ha pl van USB-s modemed (pl. az Apple is arult, amikor kivette a notebookjaibol a modemet), akkor a Linuxos oldala a dolognak futhat virtualisan a sajat gepeden. Ha pedig VoIP mellett dontessz telefonkozpont helyett, akkor siman elkepzelheto (nem googleztam ra, de nem latok technikai limitaciot), hogy egy darab PAP2T-vel es egy darab fizikai modemmel, VoIP-on at, fel lehet loni egy Virtualizalt Linux-ra a retro gepedet (en fizikai geppel csinaltam).
-
Pikari
veterán
válasz
Mindreader #111963 üzenetére
1. telefonközpont, ami vonalhangot is ad. jófogáson találsz 20k-ért.
2. linux
3. felszkriptelni egy usert linux alá felhasználónév/jelszó kombóval, sbin/nologin-ra rakni az authot
4. szkriptekkel beállítani, hogy a telefonvonalon a bejövő kapcsolatoknak hálózati frameket adjon (kívülről nem tudom, hogy mi tudja ezt megcsinálni)
5. dnsmasq dhcp szervernek, hogy ipt adjon vissza, és a dns resolveokat is megoldja -
Czo
addikt
válasz
En legutobb 2 szamitogeppel, 2 modemmel es 2db "Linksys PAP-2T"-vel csinaltam ilyet, de nem mentem 14.4kbps fole, igazabol nem tudom, hogy hol van a PAP-2T eszkozok vege. Ezen kivul lehet probalkozni analog telefonkozponttal is (
Alapvetoen, szerintem, 2 fajta ut all elotted. Ha tenyleg tarcsazni akarsz, akkor mindenkeppen szukseged van valamire, ami dialtone-t ad a modemnek, illetve, amivel lehet tarcsazni. "Linksys PAP-2T"-t hasznaltam erre a multban, de soha nem probaltam 14400 baud felett, nem tudom, hogy megy-e pl 55.6k -val. A masik megoldas valamilyen analog telefonkozpont. Pl. nekem van egy PX-4 (lovesem sincs milyen brand) regrol (ez volt otthon, amivel meg volt oldva a sok telefon es a kaputelefon az ISDN elott), ezen atmegy az 55.6k gond nelkul. En Linuxon raktam ossze a betarcsazo szervert, tehat a Linuxra dugott modem melleket tarcsaztam fel. Szoval, nem megoldhatatlan.
-
KROK640
nagyúr
válasz
De miért akarna valaki ilyet? A maga idejében is utáltuk és drága volt.
Még ha fizikailag van is telefonvonalad, és bedugod a modembe, netszolgáltatás akkor sem lesz rajta. Gondolj bele honnan lenne user neved meg telefonszám amit betárcsázol? -
KROK640
nagyúr
válasz
Mindreader #111928 üzenetére
Egy kicsit érzetem, hogy ittam, de nem volt vészes
-
válasz
Mindreader #111785 üzenetére
Sanszos.
Ezen a listán felbuzdulva és évenként nézegetve a megjelenéseket amúgy elkezdtem egy Excel tábálázatot amiben minden játékot, amit szeretek vagy szerettem valaha (vagy szembejön és most szeretem meg), összesítek, a célja pedig, hogy legyen mivel feedelni a retro gépeket, mert gyakran kapom magam azon hogy vagy nem jut eszembe egy game, vagy nem tudom fejből, milyen API-kat támogat, vagy futnom kell plusz egy kört hogy az abandonware-e és fent van-e ott, vagy a gog fiókomon keressem vagy alternatív módokon, listázom benne hogy adott game milyen API-kat támogat alapból (SW, DX, OGL, Glide, stb), ugyanez hang APIknak is, hogyha vannak kedvenc modjaim, azokat is beleírom, szóval hogyha veszem az egyik PC-m egy adott érára, pl Glide-ra építve, akkor csak rászűrök hogy na muti a játékokat x évből, Glide API-ra, és mondjuk csak azokat amiket 7 pont fölé értékeltem.
Vagy ha Vortex 2-t támogató játékok kellenek, nem kell majd google, vogons, vagy egyéb random listák, hanem kéznél lesz ez is.Na el fog tartani egy jó ideig, míg mindent fel tudok benne vezetni, de elkezdtem, előbb-utóbb meglesz.
Jelenleg 160 game van rajta, kíváncsi vagyok, hol áll meg, nem is gondoltam volna, hogy akár csak fele ennyi van, amit tényleg szeretek.....Ugyanezt meg fogom csinálni zenékkel és könyvekkel is
-
KROK640
nagyúr
válasz
Mindreader #111552 üzenetére
"Egy kép azért lett BMP-re konvertálva, mert a Win98 nem evett mást meg háttérképnek ha nem webes módra állítod be az asztalt" - no, ezt tényleg nem értettem, de divat volt a haverok körében is, hogy valami pucér nős háttérképet állítottak be. Nálunk az első három gép, és eleinte a negyedik is családi gép volt, csak 2005-ben (azaz 6 év után ) lett több PC. Addig nekem ez nem is nagyon ment volna, pláne miután a kezdeti felhasználói fiókozást elvetettük. De valahogy utána se éreztem szükségét, hogy már a hátteremtől dudorodjon a gatyám
Hűűű, ez a kazetta mai szemmel pláne nem jó (egy pár ezer ft-os pendrive USB-n az 1000×-esét tudja), de akkoriban azért lehetett értelme, na nem otthonra, hanem irodába. Ha a 40MB-os HDD-kkel hasonlítom össze, akkor jó áron pláne megérős lehetett. De a '90-es évek elején én is jártam olyan irodában ahol ilyen szalagok sorakoztak a polcon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Mindreader #111547 üzenetére
HŰha, jó ideig tarthat akkor lementeni a cuccokat. Mekkora a kapacitás, hány GB?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Mindreader #111537 üzenetére
Nekem a szalagos adattárolás utoljára C64-en volt meg, az meg nem mostanában volt, utána valahogy elsodródtam tőle.
Manapság meg a nagy kapacitású merevlemezek és felhők korában pláne nemigen lesz ilyenem.
De érdekes project, köszi, hogy megosztottad.
(ejj, BMP-ben tartani a pucér néniket sok helyet foglal)
-
válasz
Mindreader #111537 üzenetére
Igazi retrós poszt, ilyenből kéne több, köszi hogy megosztottad!
Engem is érdekelt mindig a szalagos adattárolás, de valahogy sose jutottam el addig hogy akár valami egyszerűbb, kismeghajtó helyére tehető DAT egységet beüzemeljek (pedig kaptam is egyet, de inkább eladtam, mint kazit keressek bele, már bánom). -
válasz
Mindreader #111309 üzenetére
Szerintem simán nem a saját kivezetését dugták rá....
Következő projectek:
1. ebben az az izgalmas hogy egyrészt nem láttam sose Ensoniq chipet integrált hangkártyának, a másik meg hogy egyáltalán nem tudom beazonosítani a lapot a feliratai alapján, ez se gyakori...
Van rajta egy 673V14 felirat, de arra semmit nem találok.2. ez izgalmasabb
Dual S370 lap, 2 db P3-750 proci, némi púpos kondi, de még így is indul - dtk-nak vallja magát, a lapon 694D Pro szerepel leánykori névként.Bónusz az Adaptec 29160 kártya, 2 db wide scsi hdd, még nem vettem ki, nem néztem meg hogy milyenek, és egy 50 tűs scsi CD rom ha minden igaz.
Tényleg, ezt mivel teszteljem, mi kezeli a 2 procit?
64 bites XP?
Vagy 32 bites Win7? Vagy megy ezen a 64 bites Win7 is? -
válasz
Mindreader #111262 üzenetére
Akkor lehet hogy 1 db 2magos CPU- val sem működik a moddolt USB driver ?
-
válasz
Mindreader #111238 üzenetére
Enyém ATX, és természeten, az igen ritka 1MB kesses fekete procival.
A gond ezekkel amúgy hogy Win2000/XP- hez halvány a dualprocis is, DOS/Win98- hoz ok az egyprocis is(ezt már 32bitre tervezték, de a gyors FPU kiegyenlít).
A jó XP teljesítmény a S775- től indul. -
válasz
Mindreader #111235 üzenetére
Nincs gond...még, csak azért szoktam pattogni, nehogy egy modi is közbelépjen.
Amúgy tényleg jó cucc, nekem csak az a gondom vele, hogy nem lehet normál házba pakolni. Nekem egyprocis szabvány ATX lapom van PPro- ból.
-
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Mindreader #111222 üzenetére
Elvileg működik, legalább is mikor elraktam még jó volt. Van valahol egy 4 procis is, ha azt megtalálom, és be tudom üzemelni, akkor nem zárkózom el előle. A cpu moduljai meg vannak.
Van egy socket 4-esem is, az se indul, pedig elrakáskor elvileg jó volt. Mostanság elég kevés időm van foglalkozni vele, de idővel valami lesz.
Az egy dual portos scsi raid kártya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest