- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #57704 üzenetére
hogy igy a nevet irod... szerintem nekem ilyen volt, csak sbpro comp verzioban 93ban. par het utan megdoglott
volt hozza egy mikrofon es egy hangszoropar is. a mikrofon jo sokaig megvolt. lett helyette egy adlib atmenetileg, majd egy igazi creative sbpro2.
nyomtam rajta a lost vikingset, xwinget, indiana jonest, etc.
-
flymi
addikt
válasz
Bile Demon #56673 üzenetére
Áhá!
A bontás része asszem menni fog. -
flymi
addikt
válasz
Bile Demon #56673 üzenetére
Okkké, este megnézem otthon a csodálatosan ócska v7-ről, amit ki sem lehet kapcsolni.
-
válasz
Bile Demon #56582 üzenetére
tudom, láttam, de mondom az indító lemezen nincs ramdrive.sys... De aztán kitaláltam közbe hogy miért ne másolhatnám át floppy-ra
köszi
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #56556 üzenetére
nem remlik... de nem hasznaltam sokat, csak winxpt toltam ra, aztan ment a gep vissza a sarokba
a win amugy is dolgozik a hatterben - nem attol van?
-
válasz
Bile Demon #56543 üzenetére
Fogalmam sincs (de arn kommentálta), volt itthon, bepróbáltam, műkszik. Nem is hallottam erről a Death gondról
. Szép a Raptor, még nem használtam olyat. A "folyamatosan darál" talán valami önteszt lehet
, de nemtom hogy normális folyamat-e. A R9800SE/9800/9800Pro működik SS7- ben.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Nekem is van egy 300Gb-os Sata vinyóm hasonló tünetekkel, így én is kíváncsi lennék mi lehet ez a hiba. Néha gondol egyet és elkezd szokatlanul hangosan kerregni 5-10percen keresztül, majd ugyanennyi csend. Mellé még tűzforróra melegszik az elektronika az alján. Ezt leszámítva szépen ír-olvas, gond nélkül megy, HDD Sentinel 100/100-nak írja.
-
válasz
Bile Demon #56545 üzenetére
Igen, a 9800PRO garantáltan megy SS7-es lapban... (viszont a Radír 9550/9600széria, és a 9800XT már nem megy)
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #56545 üzenetére
Tobb korai agps chipsetnek volt agp gondja, a v3 viszont egy eleg dummy kartya, szinte semmit se hasznal ki az agpbol, ezert jo parositas.
-
arn
félisten
válasz
A deathstar a 75gxp, a 34gxpt levalto generacio 2000ben. De gyanitom ott se szar mind, mert meglepoen sok van a hasznaltpiacon.
A ss7es chipsetek bughalmazok
probalj egy v3at.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #56433 üzenetére
Ok, így már világos.
Nekem 3000 körül volt mindhárom érték XP alatt, Abit NF7-S lapban 2*512 MB Corsair XMS3200-as rampárral, húzás nélkül.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #56401 üzenetére
Az 1060 MB/sec az melyik ram érték ?
read,write vagy copy ?
Mert az nagyon gyenge érték...
-
válasz
Bile Demon #56412 üzenetére
Ja, persze a GPUz - az meg a 0.7.9 a jó, fentebbi linkemen látszik.
-
válasz
Bile Demon #56410 üzenetére
Az 1.58- as CPUz- t próbáld, az tuti megy régebbi gépen, sőt még Win98SE alatt is.
-
válasz
Bile Demon #56406 üzenetére
Mármint nálam ?, - megy szépen a fent jelzett felállásban, bár a lap más, Asus A7N8XE deluxe. Azt fejből meg nem mondom hogy 1 v 2 oldalasak a ramok, de 400- on teljesen stabilak - [link]
-
válasz
Bile Demon #56401 üzenetére
Erről a Gigaram felállásról nem is tudtam. Bár ezekszerint jól tettem bele én is, 3 mezei ram - 2x512MB alap Corsair + 1x1GB Kingston, 1,2-ben a Corsairok, 3-ban a Kingston. A Kingstont dícséri hogy bírja a tempót a Corsairokkal. Így is jó a felállás ?, mindegyik modul 2x- es kapacitásban, de az elrendezés ugyanaz - [link]
-
petakpa1
őstag
válasz
Bile Demon #56394 üzenetére
Ha jól tudom nForce2 nem komázza annyira, ha mindhárom memóriaslot fel van töltve, ekkor visszaveszi a memóriasebességet, nem 1:1-bne megyz az fsb-vel.
Próbáld ki 2x256-tal vagy 2x 512-vel.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #48981 üzenetére
Szóval volt ez a félbemaradt szál a Socket 462 konfiggal.
A Cél a 2500+ @ 3200+. 400-as FSB-vel lenne (stabilan kitesztelve).A héten lett egy:
ABIT NF7-S v2.0, benne 2x256MB + 512MB RAM és Athlon XP 2500+
Összeszokott összeállításnak tűnik. Pormennyiség, általános alapot alapján, nem egy gamer konfig, hanem egy részidős könyvelő keveset használt gépe.
Csupa Rubycon kondi, egyik se púpos, se a RAM-ok mellett, se a CPU melletti nagyok közül.Rég nem volt használva, az RTC 2 hónapot siet, az elem 2.5V-os.
Nálam kapásból memóriahibát produkál.
(A szokásos óvatos portalanítás után is. És többféle jó RAM-al tesztelve is.)
nForce2 ULTRA 400 Chipsetnek mennyi lehet a default fesz?
1.4 1.5 1.6 1.7 választható, de alapból is 1.6V-ot ad, szerintem ez már overvoltage lehet...(mint ahogy a RAM-nál is a minimum adható 2.6V is már overvoltage).A jelenség mire utal? Ezt a konfigot ugye valamikor használták és működött ezekkel a komponensekkel. Most meg memóriahibát produkál.
Chipset hiba, proci hiba? A RAM hibát nem hinném, mert sokféle RAM-al próbáltam. -
cbmfan
senior tag
válasz
Bile Demon #56273 üzenetére
dehogynem
aztán jött 1.3 GHz-es TuaCerka TUSL2-C lappal és az 512 Megával, rá pár hónappal garanciában csere TUV4X-re és +256MB RAM.
-
törölt tag
válasz
Bile Demon #56236 üzenetére
rakd fel a win98 sp3-at, abba van külön ata udma támoagtás
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #56227 üzenetére
Az XP-vel megjön az eredmény, úgy vélem.
-
válasz
Bile Demon #56224 üzenetére
Akkor valami még nem 100- as. SS7- ben egetrengető HDD sebességed nem lesz, de gyorsabb Quantum, Maxtor vinyókkal a 20MB/s körüli stabil átlagos átvitel, 10% körüli (sacc, pontosan nem emlékszem, optikánál viszont tuti magasabb a CPU használat) CPU használattal elvárható. Bár egyik chipsettel sem egyszerű belőni 98SE alatt. Jobban látom majd ha lesz feltéve hasonló gép. Rövidesen sorrakerülnek (már az utolsó, a 4. modern retro AMD gépem van fent hosszúteszten a tápcserék után) , bár először P2/PIII kerül sorra, a BX jóval problémamentesebb chipset. A rengeteg, különleges S7/SS7 proci teszteléséhez még egyfajta csoda kell, az aláírásomban szereplő valamelyik lap (összerakott gépből nem veszem ki a deszkát).
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #56224 üzenetére
A dmaban epp az lenne a poen, hogy nem terheli a procit hddhasznalatnal, es a bufferelt sebesseg tutira kimaxolna a 33 megat. Valaszeg nem jo a drv.
-
válasz
Bile Demon #56203 üzenetére
A SPi 1.5 csak Win2000/XP- től megy, 98SE alatt az 1.1 kell.
Próbálj másik Via4 in1- et...esetleg.
-
válasz
Bile Demon #56196 üzenetére
A DirectX- et frissítetted ? Alapból a ver 5- el települ, a 8.1- et, vagy ha újjabb a videokártya akkor a 9.0c- t (de ebből is van sok kiadás, a régebbit kell feltenni) telepítem. Ha nincs updatelve a DX, akkor más cuccok is hibásan működhetnek.
-
quailstorm
félisten
válasz
Bile Demon #56143 üzenetére
98/XP driver nem hiszem hogy van, annyira más a kettő. Inkább önkicsomagoló és benne van mindkettő.
-
válasz
Bile Demon #56143 üzenetére
Ezeket javaslom :
VIA 4-in-1 Driver 2001-01-06 08:14:45 Verzió: v4.27
S3 Trio64 V2 2001-08-13 12:38:44 -
válasz
Bile Demon #56141 üzenetére
Az még nagyon nyers telepítés.
Kell még : VIA 4 in 1 driver, valami régebbi, aztán az S3- hoz rendes driver [link], szintén régebbi a jobb. Aztán hogy a DOS ablakkal és a leállás/újraindítással se legyen gond, kell még innen a Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement is. Ha ezek fent vannak, akkor nagyjából alap, de még sokminden kellhet, további gondok várhatók, de azt már csak a gép előtt ülve lehet megoldani. -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #56110 üzenetére
Telepítettem a K6-2 konfigra egy friss Win98 SE-t a 20GB Barracuda IV-re.
Egyelőre csak egy RTL8139 LAN és egy 1MB-s S3 Trio64V2 kártya van a VIA MVP3 lapon kívül.Semmiféle drivert nem tettem még fel, a Win98 alapból kezeli az S3-t és nincsenek kérdőjeles eszközök, ezért gondolom, hogy a chipsetet is kezeli. Kérdés az, hogy ez így jó e?
1024x768 256 színben pompázik, ennyire elég a VRAM.
A gép stabil, egész nap ment (a Windows telepítő után kb. csak a képernyővédő).
Ami gond:
START menü / Leállítás / Újraindítás MSDOS módbanNa erre azt reagálja, hogy: kerreg egy kicsit, ami még normális szokott lenni, de aztán nem jön be a prompt, hanem fekete képernyő, a bal felső sarokban villog a kurzor. Minden esetben ez van.
A gyári, belakott "könyvelő irodai" rendszerrel is ez volt, de annál betudtam annak, hogy már vagy 15 éves telepítés és talán zakkant.
Mi lehet a gond?
Kell valami VIA drivert vagy S3 drivert feltenni, vagy egyebet trükközni? -
válasz
Bile Demon #56106 üzenetére
3x100- on már elég jó lesz, sok retro játéknak elegendő. Milyen videokártya lesz mellé ?
(#56107) nakos1212 : értem, akkor nem nyert...
-
válasz
Bile Demon #56094 üzenetére
2.5x100 vagy esetleg 3x100- on meg lehet próbálni. 64MB a cache terület, de tapasztalat szerint 128- al még viszonylag keveset lassul.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Bile Demon #55689 üzenetére
Ahogy DarthSun kolléga is megmondta, rakjál bele "rendes" soundfont bank-ot (nem is kellenek akkorák, elég a kb. 30MB-os GeneralUserGS soundfont, az kb. úgy szól mintha egy nagyságrenddel nagyobb lenne, mivel rendesen kiegyensúlyozott). Illetve, az EAX manager-ben állítsd be MIDI-re a megfelelő akusztikát (Reverb, Chorus) is, ég és föld lesz a különbség. Egyébként meg azért van 2 egyforma belőle, hogy legyen 32 MIDI csatornád, ugyanis a MIDI protokoll csak 16-ot enged egy porton. Későbbi kártyákon (Audigy, X-Fi) már lehetett külön soundfontot állítani portonként.
-
válasz
Bile Demon #55689 üzenetére
A bankmanagerrel töltsél be egy jobb hangfontot és le fogja nyomni az sw synthet. MT32, Roland, Arachno, Musyng Kite, Evanessence2. Az utolsó 3 már overkill, 150MB, 1GB, 2GB. P-III- ashoz még be tudtam tölteni az Arachnot, a Musyng Kite, Evanessence2 nyilván modernebb gépet igényel, megfelelő mennyiségű rammal.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #55612 üzenetére
Kipróbáltam a Live!-ot.
Működik. (első 2, hátsó 2 és a center csatorna is szól).
DOS-ban van SB16 + FM emuláció. Kicsit mintha akadna néha a DOOM, de azért jó, hogy ilyen is van.Win98 alatt WDM drivert tett fel, ezek az eszközök lettek:
A: SB Live! MIDI synth
B: SB Live! MIDI synth
Microsoft GS Wavetable Synth
MIDI usart outputAz A és a B egyformán szól, nem is tudom minek van kettő. Ezek szólnak rendesen, kis hangerővel is. Szubjektíven a legjobb hangja az MS féle megoldásnak van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
Bile Demon #55624 üzenetére
Tudtommal csak nf7-eshez csinalt tuning bios-t a nagy varazslo. Nekem is meg vannak mind.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #55603 üzenetére
Merlin biost nem próbáltad?
Arra kellene találni egy lelőhelyet, hátha...
Az az utalás reményem..
Amúgy 200fsb-vel a prime 2.2GHz en nem dob hibát -
Alpi.
addikt
válasz
Bile Demon #55603 üzenetére
Esetleg en bekapcsolhatnam ?
Viccen kivul, erdekelne a cpu. -
válasz
Bile Demon #55612 üzenetére
Igen, szépen játsza, akárhogy is állítgatom a hangerőt... ma legalább 2 órát midiztem...
-
törölt tag
válasz
Bile Demon #55598 üzenetére
Az a live! nem rossz. Sb emulacioja jo. Pont ezert raktam be a gus pnp melle, ha esetleg nem tamogatja egy jatek.
-
flymi
addikt
válasz
Bile Demon #55598 üzenetére
Gondoltam, h valami szemfüles totyiklakó volt a tettes. Fsp-kről én sem tudok rosszat mondani, még ha nem is prémium márka. Fsp Zen-t szeretnék egyszer, a csodaszép kék passzív tápot.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #55505 üzenetére
Azt hiszem megvan a hiba forrása.
A mixerben a MIDI hangerővel van a gond.Ha 100%-ra teszem a MIDI hangerőt és úgy indítom a lejátszást, akkor mindig szól rendesen.
Ha 50%-ra le van véve a hangerő és úgy állítom le a lejátszást, akkor a második lejátszásnál már olyan halk lesz, hogy olyan, mintha nem is szólna, sőt ilyenkor már hiába tolom fel a hangerőt, akkor is halk marad. De azért fel kell tolni és akkor a következő lejátszás hangereje lesz jó!(#55506) quailstorm:
Én valami szoftveres MIDI emuláción gondolkodom, valami ilyesmin:
[link] -
quailstorm
félisten
válasz
Bile Demon #55505 üzenetére
Sajna én buta vagyok ehhez. Még valamikor 2012-2013 körül összeraktam az első DOS masinám AWE64 value-vel, MPU-401 emulációval, fene se tudja milyen módban, de az alap hangmintákat használva. Duke3D ment, Terminal Velocity ment, asztalom, fizikailag helyem ahova odaüljek nem volt hozzá, nem használtam.
Aztán tavaly már nem akart bekapcsolni. Egyébként meg vettem egy Roland SC-55-öt, tehát nekem már a 330h a érdekes.
Majd ha lesz időm, visszatérek rá én is. -
quailstorm
félisten
válasz
Bile Demon #55488 üzenetére
MIDI mapper elvileg oda irányítja ahova a Creative MIDI mappert állítod.
Az AWE64 MIDI Synth-nek kellene lennie a Wavetable-t használó belső lejátszójának. Én FM módban sose használtam a saját value AWE64-em. Csak az SB Vibra 16-om, de az szörnyű.Ez nem tudom segít-e.
MPU-401 emuláció nekem telepítve lett hozzá, úgy ment szépen W95 OSR2 alatt mindennel, DOS-os ablakban is. -
válasz
Bile Demon #55462 üzenetére
Win98 alatt a midi eszközöket a ZDoom- al legkönnyebb kipróbálni, mivel bármi van beállítva a Win midi eszköznél, akkor is a saját beállításaiban szabadon kapcsolgathatók a gépen létező midik, ráadásul egyklikkre, ill egy bill leeütésre váltja azonnal, így a hangzás is könnyen összevethető (hasonlóan műkszik a Zandronum is).
(#55466) bacsis : Socket7/SS7, TX,VX,ALi,VIA - ezekbe tettem az első GUS- t, a GUSMAX- ot, amit sok éve kaptam. Ezekben a lapokban rendre nem ment, a töksüket és félig műkszik összes fokozata előjött. Egy video+a GUS, minden erőforrás szabad, a telepítő a DMA teszteket mégis failra hozza. Anno leírtam ezeket az élményeket - hogy nemértemafranc (meg vallási és nemekre utaló kifejezések is voltak), gyanús hogy rossz a kártya. Aztán bekerült egy P2 mellé BX- be és egyből ment minden.
Tehát: GUSMAX - P2/450, Classic - Pluto800, PnP pedig PIII Copper mellett van most. A Classic ráadásul az összes alaplapban a töksüketet produkálja, az AMD- s lapban pedig DOS/Win alatt is szépen megy, itt már a rosszak közé volt rakva a kártya, csak azért nem volt kidobva mert GUS. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #55468 üzenetére
En kiszednem... a riva128 3dben win ala nem az igazi
kinlodas lenne vele a korabeli jatekokkal, a voodoo elviszi a 97es wines jatekokat. 98ra egy p2+v2/tnt 99re p3+tnt2/gf passzol.
-
quailstorm
félisten
válasz
Bile Demon #55464 üzenetére
Az nem kérdés, hogy jobb mint a swap. Mindig nagyságrendekkel jobb, mint a swap. De azért a 98 el tud lenni 64MB-tal, nem látom hogy nagy memóriazabálót futtatnál.
Viszont, ha jól tudom 64MB-nál több RAM az nem azt jelenti, hogy teljesen ki van kapcsolva a cache, csak hogy nem cacheli csak az alsó 64MB-ot. Remélem ebben valaki megerősít.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DOS alatt is szól most a 330-as porton a kártya, emuláció nélkül.
Semmit sem változtattam. Tehát nem tudom mi történt. Win98-as CF kártya ki DOS-os be, próba és megy.Win98 memória igény, Intel TX chipes alaplap (64MB-t cache-el), mennyire gond, ha memória bőség van? Érdemes downgradelni 64MB-re, vagy még mindig jobb a több lassú RAM, mint a SWAP file?
(#55463) quailstorm
Köszi, kipróbálom. -
quailstorm
félisten
válasz
A Windowsos beállítással tudsz tesztelni, ha innen leszedsz midiket: [link]
A media player, de bármelyik lejátszó (Winamp) azon fog kimenni amit a Windowsban beállítasz.
MPU-401 az a gameport, az neked nem érdekes, amíg nem veszel egy Rolandot. -
válasz
Bile Demon #55459 üzenetére
Nincs feltéve most Awes gépem, majd megnézem. Doom alatt úgy emlékszem nem kell semmiféle címet választani, csak az Awet, kész. Ha meg az SB- t választod akkor az Awen is az FM/OPL fog menni. Valami nem ok még ott a driverbeállítások környékén. Javaslom törölj ki minden Awehoz tartozó sort, aztán a fent linkelt valamelyik Awe32 vagy AweGold telepítőt szedd le és azt tedd fel, azok automatice belövik majd.
Win98 alatt pedig az Awe32(64) midi synth- et kell választani a midi kimeneteknél, lásd ezen a képen jobbra fent : [link] . Annyi a különbség hogy itt az enyémen a hullámtábla 640- en van, mivel az IRQ az 7, az 5- ön GUS van. Meg is lehet fordítani persze, akkor 620- ra kerülne az Awe. Tehát nem kell semmiféle emuláció, valszeg az SW szintit választottad, az mondjuk úgytudom megy mindenféle hangkártyával, de az Awe ha van benne 32(24)MB ram, akkor egy jobb hangmintával szebben szól.
-
válasz
Bile Demon #55452 üzenetére
Nézd meg a Tyrian- t vagy a Tyrian2000- et. A setupjában beállítható az Awe hang, ennek választásával a hullámtábla szól, az SB kiválasztással pedig az OPL vagy FM, kártyától függően hogy melyiket tudja. Ha az Awe és SB mód is szól akkor jól van belőve a konfig. Gyorsabb L2 cache- s procihoz a Tyrian2000 kell mert a simánál runtime error.
-
alvaro
senior tag
válasz
Bile Demon #55452 üzenetére
Duke3D és Blood is támogat elvileg AWÉt, bár szerintem pocsékul szól rajta a zenéjük, ha nem én csesztem el valamit. A Doom viszonylag rendben van, azt lehet hallgatni
Ezt az aweutil /s-t én is ki fogom viszont próbálni, nekem volt olyan problémám, hogy diagnose előtt nem szólt se az EMU, se az FM. Talán pont ez kéne neki.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #55436 üzenetére
hat fejbol nekem se megy... pnps awe64 goldal ment
@echo off
SET SOUND=C:\DRV\AWE64
SET CTCM=C:\DRV\AWE64\CTCM
SET BLASTER=A220 I5 D1 H5 P330 E620 T6
c:\drv\awe64\ctcm\ctcm.exe
c:\drv\awe64\aweutil.com /s
c:\drv\awe64\mixerset.exe /MA:255 /VO:255 /MI:255 -
válasz
Bile Demon #55436 üzenetére
A Diagnose végén levő hangteszttel szólnia kellene a PCM/OPL/FM/Hullámtáblának is, feltett driver nélkül is, úgy van megírva hogy meghajtsa ezeket, ha ott nem szól akkor gond van, vagy nem megfelelő maga a Diagnose.exe.
Innen keress drivert, fent van az Awe32 kollekció, valamint az Awe64Gold- éval is megy mindegyik hullámtáblás kártya. -
válasz
Bile Demon #55427 üzenetére
Simán megy DOS alatt és kompatibilisek egymással, oda-vissza megy tehát még az Awe64 driverével is megy az Awe32 és fordítva is. Csak megfelelően kell feléleszteni. CTCU ( PnP detect/kiválasztás/teszt - CTCM (config.sys- be) > Diagnose futtatása > végén hangteszt > konfigurált értékek kiírása > kész.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #55427 üzenetére
Persze, awes init kell hozza...
-
válasz
Bile Demon #55315 üzenetére
Igen erre gondoltam. Szép keverék ciril feliratos, MEV és Ti IC-k az ITT mellett. Igazi internacionalista darab.
Ez egy Videoton gyártmányú meghajtó. Csináltam pár képet, majd lesz hozzá blogbejegyzés is.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #54998 üzenetére
Dx4el mit megy a 3dmark?
-
alvaro
senior tag
válasz
Bile Demon #54981 üzenetére
Na, ez az. Szép bizony egy ilyen ép 486. A többségüket ramaty állapotban látom, mocsokkal borítva, meg főleg szétfolyt elemmel
Milyen chipset ez? Valamint nocsak, ez egy WB DX2! Megvan, hol állítod be a cache módot az alaplapon? Nem mintha a.) nem menne WT-ben is b.) nagyon sokat számítana. Arn csinált valamikor benchmarkot a WT-WB különbségről.
CPU meg sokféle módon lehet szép. Sok kedvencem van a kinézete miatt, arany tetejű P5, PPro, lila tetejű Cyrix MII, alusapkás K6-ok, ormótlan túlméretes zöld pöttyös S423-as P4, ősi DIP tokos procik arany csíkkal (nekem egy első generációs 287 meg egy DEC 310ES van ilyen, de nagyon csorgatom a nyálam egy kerámia-arany korai 68000-re), kék sugaras PPC601-604, lila IIT 387, fém "ablakos" QFP 486DX4, de ezek a klasszikus kerámia padlólapocskák se rosszak. "Zebracsíkos" 4004-et most inkább nem is emlegetem, az elérhetetlen vágyálom lehet max
Sajnos a modernebb CPU-k sokszor nagyon unalmasan néznek ki, a 478-as, 775-ös egyformaság nagyon lelombozó, az pedig, hogy az AMD összes asztali CPU-ja gyakorlatilag ugyanúgy néz ki S754 óta, egész egyszerűen felháborító
A fenti DX2-t ha kipróbálod, szerintem semmi különöset nem fogsz tapasztalni, ugyanúgy fog működni, mint bármely más DX2. Leginkább IBM által licenszelt darab lehet, én is láttam már, de nincs, mert mindig úgy odaragasztották a bordáját, hogy nem sikerült épségben leszedni róla
De ha már a fura feliratú processzoroknál tartunk, ez friss szerzemény:
Kutya közönséges D0-s 3G-s Prescott, de nicsak, valamiért megpróbálták 3.4-re minősíteni?
Egyébként 3.0GHz-en indul, és épp elég ez is, így is baromi forró.Hogy a második felirat minek köszönhető, azt igazán nem tudom. Talán hibázott 3.4-en, passz. Érdekességnek nem rossz.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #54845 üzenetére
elegge
akkoriban csinaltak, hogy felcsiszoltak a procit, aztan mast nyomtak ra. jobb esetben, csak szorzolock nelkuli procikat jarattak magasabb orajelen. pl p100at 133on, meg ilyesmi. eleg nagy volt az ardifferencia... illetve volt olyan 133as, ami ment 200on.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon #54818 üzenetére
Én még rossz képű 3dfx-el nem találkoztam, lehet valami hw-es hibája volt inkább.
Viszont sok noname TNT, Geforce-al igen, homályos kép, mintha tejüvegen néznéd.
A márkásabbaktól teljesítményben is elmaradtak ezek ~20-30%-kal.nakos1212
Tényleg jól megy a G200 csak 320/240-ben.
-
válasz
Bile Demon #54053 üzenetére
Köszönöm. CTRL+ALT+S volt a nyerő kombináció. Turbó mód, merevlemez, meg minden állítható. El is kezdtem állítgatni, de elment az áram. Remélem nem zárlatos a gép...
-
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon #54053 üzenetére
Én is pontosan erre gondolok.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #54042 üzenetére
Nekem mar boven az atxes idokben volt ilyen tapom, az ats tapokon rendes kapcsolo van. Azzal sem indul el?
-
r0b3r
senior tag
válasz
Bile Demon #54042 üzenetére
Na ezt valamivel kipróbálom, valami értéktelen cuccal.
Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon #52922 üzenetére
Köszi, értem.
Rámértem 1-2% eltérések lvannak a normál értékektől.
Próbáltam az érintkezőket összébnyomni a hő nem szünt meg. (nem sokat használt táp amúgy) Ha magasabbra kúszik hőmérséklet lecserélem inkább majd, bár nincs napi használatban. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon #52919 üzenetére
Itt az összes vezetéket melegnek érzem végig, illetve az egész csatit (nem oxidált/deformált) Én vezeték minőségére gondolok.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #52568 üzenetére
jah azt nem hinnem
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #52566 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #50997 üzenetére
vissza lehet nezni, melyik mikor jelent meg az arlistakban, es milyen aron... nalam a gepnel 2006 q4 van belove, annal kesobb megjelent alkatreszek nem kerulnek bele. az 500gs a geppel jott, ez volt a szeria legnagyobbja, a raptorbol a frissites meg kesobb jott.
Western Digital WD Raptor 150GB, SATA (WD1500ADFD)
2005-12-22
304.3 EURWestern Digital WD RE2 500GB, SATA 3Gb/s (WD5000YS)
2006-03-31
359.9 EURHGST Deskstar 7K1000 1TB, SATA 3Gb/s (HDS721010KLA330)
2007-03-22
323.88 EURSamsung Spinpoint F1 1TB, 32MB Cache, SATA 3Gb/s (HD103UJ)
2007-06-05
268.48 EURWestern Digital WD RE2 750GB, SATA 3Gb/s (WD7500AYYS)
2007-07-30
248.96 EURWestern Digital WD RE2-GP 1TB, SATA 3Gb/s (WD1000FYPS)
2007-11-01
304.52 EURWestern Digital WD VelociRaptor 300GB, SATA 3Gb/s (WD3000BLFS)
2008-07-25
221.93 EUR -
válasz
Bile Demon #50466 üzenetére
Bizony kiadták CD- n, még prémium release is létezik, 2 lemezes, minden verzió és az összes .wad file rajta van.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Bile Demon #50383 üzenetére
(#50382) gerlaip (#50383) Bile Demon
Most alapból egy SL6PF példány van benne, ami elvileg 70w alatt van.
Viszont kicseréltem egy 3,0ghz 800MHz Presire és azzal iszonyatosan melegedett. Tehát 80fok körül jár.
De ezekszerint nem tudok nagyobbat rakni a kisgépbe. (Asus Terminator 2) És no HW tuning max szoftveres.
-
krisz67
tag
válasz
Bile Demon #50186 üzenetére
Hátsz nemhiszem el...ígyse akarja az igazat... semmi...csak az előredefiniált okat engedi változtatni...legakább aFDD-t felismerte, seekeli is.
Akkor valószínüleg ennél is ez lehet a gond. Mert 1 hónapja kb a fényerőt valameddig fellehetet húzni most semmmi, csak a kontrasztot tudom állítani, illetve h fekete betűk fehér alapon, vagy fordítva jelenjenek meg a karakterek
Veterán szakik holvagytok ilyenkor?! Mindenki nyaral?
-
krisz67
tag
válasz
Bile Demon #50180 üzenetére
A nyilakkal tudok ugrani, de aztán a cyl stb nenmtudom módosítani, nemtudom melyikkel lehet.
PgDown al egy másik menüt hoz be (ahol többek között a Shadow beállítások vannak)Igen, WD TidBit 60 a HDD, és rajta vannak a címkéjén a cyl, head...adatok
Shadow: akkor hagyom bekapcsolva
Külső monitort használok mivel a laptopon csak FeketeFehér (gondolom monochrome)Kijelző: a megjelentés, és csak ha a telefonom vakujával világítok rá akkor tudom elolvasni a karaktereket. Ennek nemkéne lennie valami háttérvilágításnak? vagy akkoriban hogy olvasták ezt a kijelzőt?
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #49893 üzenetére
Megoldódott.
Bootoltam USB-ről és HDAT2-vel ellenőriztem a HDD beállításait. Semmi különösebb probléma nem volt.
Ha már annyira belejöttem az USB bootolásba, elindítottam egy XP installert, az 20GB-nak látta. Hagytam végigmenni és minden OK.Az XP, ami a 80GB-s boot HDD-n van, az lehet megzakkanva...
-
válasz
Bile Demon #49891 üzenetére
Tipp : ne CS- nek jumpereld, hanem master vagy slave. A CS- hez a kábelnek is CS- nek kell lennie.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Bile Demon #49790 üzenetére
Pucoljam le a ramokat?
majd nekiállok subickolni.
(#49787) arn:
pedig ha lenne, életem végéig csak abit lapokat vennék. Én bírtam őket nagyon.
Modnjuk a slotok elhelyezése az mindig hajmeresztő... -
válasz
Bile Demon #49207 üzenetére
Kössz ! Kipróbálom, régebben asszem kísérleteztem vele, ha nem kavar bele a 3D API- ba lehet hogy jó lesz.
-
krisz67
tag
válasz
Bile Demon #49180 üzenetére
Igen.
Tettem bele speakert, ahogy mondtad és sípol:
[link] -
krisz67
tag
válasz
Bile Demon #49172 üzenetére
Akkor tehát nyugodtan ráköthetem a rendes tápomat? Amin van AT csati csak kapcsolo kivezetés nincs?
Mert én attol féltem a legjobban hogy elszálltatja a lapot. Köszi -
petakpa1
őstag
válasz
Bile Demon #49127 üzenetére
Szuper! Köszi!
-
válasz
Bile Demon #49046 üzenetére
Szép cuccok ! 9800Pro- t nekem is kéne szerválni, még soha nem volt.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #48981 üzenetére
Ahhoz mar a64 dukalna
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #48797 üzenetére
ATI kártya a Socket 462 konfighoz:
A tápcsati mellett a sárga kondit utólag tettem rá, mert fél lábon lógott egy SMD elkó. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam csak a tápot szűri, arra meg van elég másik... De mégse, anélkül csak sípolt bambán, gondoltam rossz az egész és megnéztem mi van a borda alatt. (A kinyomódott paszta volt kiszáradva, ami a magon volt azzal semmi gond nem volt.) Nem találtam semmit úgyhogy végül kimértem, hogy nem is a tápra vezet (2V-ot szűr, ami a RAM-ok tápja).Működik. Kicsit overkill, mert 4x olyan gyors, mint a 9600PRO. A Nature tesztben 330fps-t is láttam tőle (csúcsérték). Kissé gyenge hozzá a 2500+ Barton.
Értelemszerűen megpróbáltam egy kis OC-t, de a procim vagy inkább a lapom elég antituning példány.
166 helyett 170-es FSB-n még stabil. 175-n már a nature tesztben fél percen belül jön egy tök üres kék képernyő. (hiába adok neki feszt, semmi se változik).
200-as FSB-n 24 órás memtest86+ és prime95 teszt is lefut! Ennek ellenére a Nature teszt nem fut le egyik VGA kártyával sem.A ventiprofilja elég baráti. 70 fokig minimumon megy a maximumot 90 fokon adná rá. Leginkább csak halkan kattogó "kommutátor zaja" van. Üzemi hőmérséklete 3DMark 2001-ben 75 fok.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Bile Demon #48806 üzenetére
Azért egy buherált bios... Amik az olcsó cuccon voltak, tudtak érdekességeket csinálni.
(#48807) Vladi: Nálam megvan a s939 kártyája
.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon #48803 üzenetére
Nem minden noname volt homályos képű, van amelyik csak lassabb volt ~20 %-al a márkástól.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #48780 üzenetére
Stabilnak tűnik a cucc.
Ami elindul rajta az stabilan működik.
Crystal Diskmark pl. nem indul, nem tudom mi baja, semmi üzenet de nem jelenik meg az ablaka, de a memóriában bennmarad.Próbáltam Aliens vs Predator Gold (nekem már nehéz... régen a lassú szaggatós gépen is hányszor nekifutottam... most már inkább feladom, nincs időm mindig újrakezdeni a checkpointtól
)
Unreal Gold, patch nélkül is ment, de felpatcheltem + HighEnd Texture pack) ezzel nyomultam pár levelt, ez nem nehéz és régen is többször végigvittem.
Return to Castle Wolfenstein csak a hangulat végett.
3Dmark2001 9200 pötty. (minden alapon)
Prime95 (stabil)Volt egy púpos kondi a bejövő 5V-on a RAM-ok mellett, azt cseréltem + a mellette lévő ikertesóját is elővigyázatosságból. Most 16V-os 105fok LOW ESR kondik lettek ott, a 6,3V-osak helyén, örök élet.
tervek:
Bele kerül abba a házba, amiben a 2001-2004 közti Athlon XP-s konfigom volt annó.
Lehet megkapja az Audigy 2-t is, bár talán jobb a Realtek ALC 650-en kevesebb a gond...
És a 80GB Seagate Barracuda IV HDD-t. Az látszik hogy a 10GB Quantum LCT20, lassú és kicsi hozzá, már tele van.
Aztán ha találok 9800 PRO-t, akkor felupgradelem.
Esetleg az 1GB RAM-ot felbővítem 2-re. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #48783 üzenetére
En mar egy bba 9700prot szeretnek... de baromi nehez talalni.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Bile Demon #48780 üzenetére
Szegény ATI 9600 pro/xt egy chipset hűtőt kapott?
Bár mondjuk nem egy gyári bordánál sokkal hatékonyabb. -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #48774 üzenetére
Az EMS kérdés megoldódott.
A 640K fölötti rész el volt használva, azért nem ment.
A 384K területre befészkelte magát:
128KB SYSTEM ROM
128KB VGA RAM
64KB VGA ROM (ATI 9600)
32KB ETHERNET ROMSajna az NFORCE2 BIOS-a 128KB-s. Az ATI kártyát talán le tudtam volna cserélni valami régebbire, de inkább letiltottam az Ethernetet.
Van EMS, elindulnak a demók, de pl az Elite2 az kifagy az első grafikus képernyőn, középen egy egér pointerrel.
Kipróbáltam a képen látható K7SOM+ lappal is (ha már elővettem kannibalizálni belőle 512MB-s DDR 400 RAM-ot + egy másik 256MB-set), azzal csont nélkül van EMS és az Elite2 is megy. Ennek a BIOS-a csak 64kB-os és a LAN kártya se foglal memóriaterületet.
Most mászik fel a Windows XP SP3 angol. Kicsit bizonytalan voltam, melyik XP-t is tegyem fel, ugye minél újabb, annál lassabb...
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #48754 üzenetére
A pcial nincs gond, a masodik szerias bxek tudtak mar 33at 133 mellett, de az agpt nem oldotta meg, csak keves kartyaval ment. Gtsel spec nincs problema
nalam is ugy megy a leggyorsabb slotos proci, a ghzes.
De ettol szivesen hasznalnek 100as ghzes p3at, ha talalnek vhol egyet.
A coppermineal megjelent rdramos chipsetek mar tudtak oktoberben, az sdramos 815 csak 2000ben jott. De ezek a procik oktober elott jelentek meg, azert kerdes
a 810es jott szeptemberben, de ott meg nem volt agp slot.
-
válasz
Bile Demon #48751 üzenetére
nforce2 akkor Abit NF7 de azokból is volt sokféle jó is rossz is. 2.9Ghz-re húztam benne 2600+ MP-t és 2.5Ghz-en használtam. Két gyengesége volt, a chipsethűtő amit lecseréltem passzívra és a kondik a procifoglalat mellett, 7000-as zalman csak úgy ment rá hogy az egyik kondit félig kitörtem de persze ment hibátlanul tovább.
Legnagyobb erőssége a tuningolhatóság és az S lapokon a soundstorm hang.
Ja meg dual chanelt tudtak a socket A-ban ami kemény pár % teljesítményt adott mivel a proci nem használta ki. -
válasz
Bile Demon #48751 üzenetére
Dettó, nekem is kimaradt, nemrég kaptam egy ASUS A7N8X-E Deluxe- t, ezt jónak tartom, korabeli topikokban gyakran említik az A7N8X-X- et is, mindegyikről van pozitív-negatív vélemény, a Deluxe nekem bevált, csúcs tuningot nem sikerült vele, de 2400MHz- en stabil a Barton. Tippem hogy az A7N8X-X sem lehet rossz, bár még nem használtam.
-
válasz
Bile Demon #48713 üzenetére
Frankó, nálam is voltak gyanús események de ezt most betudom a ramhibának, meglátjuk hogy hibátlan modullal mi lesz a pálya.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #48713 üzenetére
Anno en teszteltem, az agp slot alul volt feszelve, ha tul nagy aramfelvetelu kartyat tettel bele, eldobta magat bizonyos helyzetekben.
-
válasz
Bile Demon #48593 üzenetére
Kössz ! Akkor tuti 5V van csak. Nemgond, akkoris hatalmas fogás ez a lap.
-
válasz
Bile Demon #48588 üzenetére
Igen, nagyjából én is tudtam mit keressek, de így nem tudjuk melyik az. Viszont ha a DX2 specifikálva van, kell hogy tudja a 3.x voltot, de külön erre dedikált jumper nincs, bele van kombinálva sztem a CPU type sorozatba, csak így nem tudható melyek azok.
-
válasz
Bile Demon #48586 üzenetére
Bankolási jumpereket nem találtam a lapon. Teljes képet már tettem fel a lapról, ha lehet látni esetleg ezen a vrm- et, én nemtom hol van
[link]
-
Rive
veterán
válasz
Bile Demon #48136 üzenetére
Mekkora kvarc van benne?
Abban az időben a tuning a kvarc cseréjével ment, ugye - a BIOS meg nem mindig vette észre...
Sz'al lehet, hogy 20-on megy a proci, nem 16-on. -
válasz
Bile Demon #48136 üzenetére
Az elég magas hőmérséklet. Mivel tudod mérni ?
-
válasz
Bile Demon #47473 üzenetére
Software render esetén továbbra is a zdoom, vagy a zandronum, melynek indulásakor választható az opengl és a szoftveres grafika is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest