- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Lord Myn #118257 üzenetére
Hát olyan 17 évnyi Commodore-ozás után azt tudom mondani, hogy a C64-es programok nem futnak a +4-en. Elég a játékokra gondolni. ugyan akad pár egyszerűbb program a mi futhat mindkettőn, de bonyolultabb programoknál abszolút nem jellemző, ezért én ezt nem nevezném kompatibilitásnak.
A C128-at meg ismerem, bár sajnos sosem volt, de volt alkalmam többször ülni mellette, és egy könyvből a basic 7.0-át is tanulgattam. Valóban az tudja a legtöbbet.
-
válasz
Lord Myn #118198 üzenetére
Nem egyszerű modern gépre, de gyakran realretróra sem. A Visherás setupomban már kb 1 hét nettó munkaóra van. Részben ismeretlen a viselkedése ezen, mindegy hogy előtte már több gépen sikeres volt, mindegyiknek más a heppje.
Ha felmegy, és sikerül bestabilizálni, akkor nálam modern gépen is korlátlan az élettartama...vagyis nemtom pontosan, de az ultramadness RyZenen már jó régóta fut, semmi gond vele. -
-
-
envagyok
veterán
válasz
Lord Myn #118142 üzenetére
Asszony nem annak való, a gyerek SNI-s, ezért az óvodában mi voltunk az ősellenség az szmk-s anyukák szemében, folyamatosan feljelentgettek minket, azzal a titkolt céllal, hogy elvigyük a gyereket az oviból.
Ezért a suliban gondoltam rövidrezárom a sztorit, és vállaltam az szmk tagságot -
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
Lord Myn #117485 üzenetére
A tobb korai jatekban nem hogy nem szolt jobban, hanem szarabbul
kellett a korabeli filterezes hozza, a szar hangmintaknal csak azt hallottad mennyire nem jo egy jobb hangkartyan szures nelkul.
A modulok meg a kesobbi swes mixek, foleg a fejlettebb interpolaciokkal mar teljesen mas kavehaz, mint a pre93as jatekok. De pl probalj meg egy korai interpolacio nelkuli module playert, nem egyertelmu hogy a 44khz jobb lesz, mint a 22 - nem veletlenul kezdtek el interpolalni kicsit kesobb. A fedett hang apolt es eltakart, ezek az elso 16 bites kartyak meg a 8bit kereteit sem nagyon ugortak meg kimerve, annyira zajosak voltak.
Gust hwmixel alig par jatek tamogat, de moduloknal nagy kiralysag volt, amig nem jottek jobb swmixek.
-
arn
félisten
válasz
Lord Myn #117465 üzenetére
A cds verziok passz, de floppys verziok nem hinnem hogy 16bites hangot tartalmaznak, es csak vmi late dosos jatekoknal valt jellemzove. A hangot swmixel annyi biten mixeled, amennyin akarod, de a 8bites hangmintakbol nem lesz 16 - legtobb esetben a filterek, es kimeneti frekvencia kulonbseget hallod.
-
Pikari
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
Lord Myn #113173 üzenetére
Gondolom itt a Civilizations acél helyett disznót termelő kovácsára gondolsz, vagy épp a Serious Samben a felnézel az égre és helyben elkezdesz pörögnire, és társaira.
Emlékszem ezek annyira nem voltak parák már Daemon Tools mellett mert tudta emulálni, viszont a Starforce az sokáig para volt.
Egyébként az összes módszer arról szólt, hogy azt aki becsületesen megvette a szoftvert jól megszivassák. -
-
válasz
Lord Myn #112986 üzenetére
Köszi, majd ránézek erre a 86Boxra, bár Pcemunál is P2/Celeron, Voodoo3 volt a csúcs amikor utoljára néztem, de ahhoz már nagyon bika vas kellett, erőforrásigényben, hogy áll ez a Pcemuhoz képest? Mondjuk Awe64, Awe32-höz képest hangzásban nincs nagyon nagy különbség, ahogy az ESS és Yamaha is csak jó SB pró klónok, mondjuk a Yamaha 718/719 talán jobb SB pro2, az eredeti SB pro2-nél, Tandyt pedig már az eredeti Dosbox is tudott, ami viszont egy mai szemmel csirke gépen is jól elfut. Ami még érdekes lehet ha megcsinálták/megcsinálják a Yamaha XG (724/744/754) emuját, azoknak van megint kissé más és elég jó midijük.
-
válasz
Lord Myn #112986 üzenetére
Kíváncsi lennék, hány rétegig lehetne elmenni egy emulátorcception projekttel, amikor a host emulál egy rendszert, ami emulál egy rendszert, ami emulál egy rendszert, ami emulál egy rendszert, ami emulál egy rendszert stb
Nyilván mindig csökkenő komplexitású rendszert, kellene erre egy rekord. -
válasz
Lord Myn #112938 üzenetére
Köszi +az előzőeknek is.
Amiket még nem próbáltam, de most felvettem a listámra:
The Longest Journey, Gabriel Knight sorozat, Drakan.Nehezebb lett beszerezni a játékokat, mint 15-20 éve.
Gamecopyworldről lekerült egy csomó nocd, ami korábban ott volt, a gogos változatoknál pedig előfordul, hogy Win98-on már nem indul el az adott játék, mert megpiszkálták, hogy inkább modern gépen működjön jól.Moto Racer 2-höz pl alig tudtam leszedni, végül megtaláltam, de ace formátumban volt csomagolva, na, ez valami nagyon utált formátum mert van benne valami biztonsági sebezhetőség, úgyhogy még a Winrar sem kezeli, töltöttem le egy progit ami azt állította hogy kezeli, de még annak is plugin kellett hozzá
Úgyhogy nem csak a játék-évjárat-api-műfaj-ratingem excelem kell vezetnem, hanem építenem kell egy archívumot is, amibe gyűjtöm a kipróbált játékokat, patcheket, nocd-ket. Na ez se lesz kis munka, de majd apránként.
-
válasz
Lord Myn #92526 üzenetére
Még a legdrágább lapokon levő hang is elmarad, a belépő szintű dedikált hangtól is. Amúgy nem értem, pld a hangszórós vagy a fejhallgatós topikban is néha írkálják hogy bizonyos szint alatt jó az alaplapi is. Nem, az semmire nem jó, gyengébb hanfallal ill fejessel is azonnal érezni a különbséget. Söt, azt is írkálják hogy digit kimenet esetén meg már mindegy, nem, az sem mindegy hogy milyen AD/DA dolgozik, szinte azonnal kihallani.
-
arn
félisten
válasz
Lord Myn #92517 üzenetére
Az adott rendszer hangjahoz szvsz mindig hozzatartozik a hangkeszlet minosege. Mint amikor regi szintetizatoros zeneket megprobalnak jobb minosegben reprodukalni, sokminden elveszik az eredeti hangzasbol, hiaba jobb szigoruan az ujabb szinti hangszerkeszlete. Itt ugyanez van pepitaban, es igaz az fmre is, az eredeti yamahak a korabeli hangkartyak implementaciojaban mashogy szolnak, vagy az ujabb canvasok is.
Az mt32vel pl a dune2 nekem autentikus, vhogy jol tolti ki a teret az fm es a gmidi szintje kozott. A gmidis jatekok hangilag talan a late dosos jatekokhoz mennek hangulatban, alatta nekem koridegen.
-
válasz
Lord Myn #92514 üzenetére
A PC megjelenése és az AT között az IBM féle "fejlődés" sebesség szinten nulla volt. De ezen az AT-nál már ott volt a konkurencia, a 386-ot már a Compaq hozta ki és ettől a ponttól nem volt megállás a harcban. Persze ez Magyarországon nem volt megfizethető. Még a 90-es évek elején, amikor máshol 486-ok voltak, árulták az XT-ket. Én örültem a 386SX-nek, majd 486 DLC-nek (ez utóbbi levetett gép volt) amikor külföldi rokonság DX4 100-ra állt át. Minden évben lehetett szépen előre lépni.
Énvagyok: Valószínűleg azért van benned ez a kép ,mert sokáig használtál speakert. Adlibra, SB-re már korrekt zenék voltak több játéknál. A DA hangok a hely és memória limitek miatt persze limitáltak voltak, például az XCOM-ban minden sectoid ugyanolyan kiáltással halt meg.
-
válasz
Lord Myn #92469 üzenetére
A PC és XT gépekhez képest olyan 20% a sebességbeli hátránya a PCJr-nek. Mármint akkor amikor nem akar közben lemezről töltögetni, mert a DMA hiánya miatt az van amit az Indy-nél is lehet látni, hogy a szerencsétlen CPU nem tud egyszerre hangot, képet adni a lemezművelet mellett. Persze az Indy már 89-es, az már egy XT-t is ki tud fektetni. Szóval nem volt a PCJr annyira rossz gép, mármint a második billentyűzettel, akciós áron, mint amennyire lehúzták.
Ami viszont érthetetlen, hogy a PCJr grafikai és hang fejlesztéseit miért nem emelték át másik gépekre. A CGA-hoz képest minimális az alkatrészek árában a különbség, a legnagyobb tétel a RAM volt. De a hangchip is filléres tétel volt már akkori (pl. RadioShack) katalógusok szerint. Ahogy az is rejtély, hogy az XT miért lett olyan kis előrelépés a PC-hez képest. Simán tervezhettek volna bele egy kicsit gyorsabb 6-8MHz-es processzort és akkor a PCJr is megkaphatta volna a DMA-t anélkül, hogy veszélyeztette volna a zászlóshajót. Mondjuk tudok még két céget mondani aki képes volt hasonló, a logikának ellentmondó csak azért sem nem fejlesztésekre. Mind csődbe is mentek, de ha így nézzük az IBM is kiszállt a PC gyártásból.
-
válasz
Lord Myn #92467 üzenetére
Igen. 999$-ért a bővített verzió az újabb billentyűzettel nem volt rossz vétel, valahogy csak eladtak cirka negyedmilliót. Hetekig nyúztam egyet és messze nem annyira rossz, mint ahogy írnak róla. Amit igazán lehet kifogásolni: Ha hagyják a bohóckodást az infra billentyűzettel, meg a cartridge-magnó lehetőségekkel, akkor kerülhetett volna rá standard ISA, soros és CGA port. Mert amúgy nem volt igazán rossz kis gép. Kb. ezt lehetett kihozni belőle: [link] Carttal meg ezt: [link]
-
válasz
Lord Myn #92461 üzenetére
84-től volt otthoni felhasználásra szánt IBM PC amiben volt hangchip, csak éppen a kékek keveselték rajta a hasznot, ezért leállították a gyártását. Amikor akciósan árulták, akkor ha nem is volt kirobbanó siker, de eladtak belőle pár százezer darabot. Az USA-ban, ami a legnagyobb piac volt ekkorra már elérhetőek voltak a megfizethető klónok akik lehajolhattak volna az apróért, de a Tandy-t leszámítva ezt nem igazán tették meg.
-
válasz
Lord Myn #92458 üzenetére
A legtöbbet az számít, hogy a programozó és zeneíró mennyire volt a helyzet magaslatán. A SID-ből is mennyi mindent kihoztak, de még a PCJr-nek is lehetett rendes hangja, ha akarták. A PC-nél azt nem értem, hogy miért tartott évekig, hogy valaki egy már meglévő chipet hozzádrótozzon. Elvileg pont az volt az előnye, hogy bárki tervezhetett hozzá kártyát, mert minden doksi simán elérhető volt.
-
arn
félisten
válasz
Lord Myn #66302 üzenetére
ennek utana olvasok... de igazabol a tenyen nem valtoztat, hogy a blaster digitalis reszet tamogato jatek nem fog adlibon digi hangot lejatszani, illetve, hogy az opl2 alapvetoen fm alapu midi lejatszasra van hasznalva.
itt nem azt hasznaljak ki, hogy midiszeruen hangot modulalnak az opl2on keresztul?
-
hege8888
aktív tag
válasz
Lord Myn #66302 üzenetére
Én szerintem erre gondolok... Egyébként kipróbáltam, amit előző oldalon Alvaró írt,
tényleg működik az Impulse Trakcer. Ebből nekem az jön le, hogy a nálam lévő Adlib (klón) is tud digit lejátszani. Kár, hogy neten nem találtam pontos infót erről a kártyáról. (J98FM-001)
Na majd kipróbálom az általad és a Frawly által felsorolt játékokat is. -
válasz
Lord Myn #65911 üzenetére
Nekem nincs gondom, csak a betanulási xopási
időszak alatt volt, mind3 GUS- om rendesen üzemel, SB mellett. A Line in- t próbáltam (mikrofont nem), annak mindegy hogy szeparált vagy csupa 7/5- ön van, gyengébb mint az Awe bemenete, emiatt van az átkötés GUS-->Awe sorrendben. A kimenet viszont zseniális a GUS- on, marha nagyot szól.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Lord Myn #65293 üzenetére
Minden AWE32-be 30-pines SIMM modul megy, én is azt írtam.
A 2-2MB arra vonatkozott, hogy mindkét kártyám kapott 1MB-os modulokat.
Egy CT3990 és egy CT3930 volt a két tesztalany ma.Ezeket a SF Bankokat próbáltam ki:
- FineGM.sbk (Ennek nagyon ütős hangja van)
- CT2MGM.sf2
- 2MBGMGS.sf2
- DOOM.sbk (Ennek az alapja egy General MIDI Bank, de a játék által használt hangszerek fel lettek benne tuningolva)
- GXscc.sf2 (erre kíváncsi voltam, ez nem 2MB-os)Ide feltöltöttem őket, hogy ne kelljen keresgélni. Ezek kifejezetten 2MB-ra bővített AWE32-re vannak kitalálva, kivéve azt az egyet.
-
válasz
Lord Myn #31688 üzenetére
Már megrendeltem.
Belső kártyára gondolsz? A desktopomban már benne van az Audigy2ZS PPro. Akkor már ha belsőt választanék, PCIe lenne de a PCIe x1 csatolómat takarja a széles videokari( mATX lap ). Éppen hogy belemenne talán de elvenné a venti elől a szabad légteret.Majd ha új számtógépet veszek akkor lesz benne egy belső X-Fi.Meg ugye amit említettem, laposhoz is használható a külső. Meglátom milyen lesz a hangja, az Audigy2NX is külső aztán tök meg vagyok vele elégedve. Én egyébként olyan köztes igényű vagyok, értékelem a high-end- et, beérem átlagos hifivel, egy bizonyos szint alatt meg elfogadhatatlant mondok.High-end- re meg áldoznék de nincs rá keret
(#31689) draco31 : Hardverapró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- OpenMediaVault
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged