- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
Az Acerhez 65W 5.5*1.7mm-es töltő kell, a Toshibához 5.5*2.5mm 75W. Az unverzálisokban mind a kettőhöz talász pótfejet, azok meg amúgy is 90W-osak szoktak lenni.
Az az Acer széria (én csak szappantartónak hívom őket) elég stabil volt, nem nagyon szokott velük gond lenni, komolyabb 2magos procikat is megeszi. És elég pofás gépek, én szerettem őket.
A toshibának a chipsete hajlamos BGA forrasz hibás lenni, de azok még akár óvatos hőlégezéssel is feltámaszthatók.
-
Tim82
félisten
Remélem, legalább az alaplapot nem fürdeted, legfeljebb a burkolati elemeket.
Én egyszer kaptam ingyen egy Core 2 Duo-s Medion laptopot, azzal a felkiáltással, hogy "rossz", "nem indul". Mint kiderült nálam, a HDD rossz volt, a gép ezt leszámítva teljesen hibátlan. Kapott 2x2 GB DDR2 modult meg egy 120 GB-os SSD-t meg egy könnyebb Linuxot és arra tökéletesen alkalmas volt, hogy az egyik kolléganőm gyerekei használják most tavasszal-nyáron távoktatáshoz.
-
-
-
envagyok
veterán
Most én is szívok a 2003-as AMD/NV konfigommal:
Athlon XP 3200+, GF 5900 3dmark lemegy hibátlanul, viszont a korhű játékok beállnak mint a gerely a legelején. Pl prince of persia: Ahogy vége az átvezető videónak, indulna a 3d, aztán megáll a kép, a hang meg szól közben, de néha megáll pár másodpercre.
Leállításra nem reagál (bekapcs gomb)
Csak Nvidiával csinálja, próbáltam egy ATI 9500-al, azzal megy gond nélkül.
Drivert próbáltam korbélit, utolsó nv által ajánlottat, plusz nforce chipset driver van fent, és Audigy2ZS a creative oldalán letölthető driverrel.
A poén, hogy már azt hittem, rossz lehet a Quadro FX3000-em, beszereztem egy PNY Geforce FX5900-ast, és ugyanez a hibajelenség van azzal is.
3Dmark 2003 lefut hiba nélkül, játék ugyanúgy ugyanott nyekk...
Van ötletetek? -
Frawly
veterán
Nekem nem volt bajom a régi klasszikus Ati driverekkel. Illetve az Omegásokkal sem. Ami nálam betette a kaput: amikor az AMD bevezette, hogy NET 2.0 kellett a drivertelepítőnek, és nem írta ki normálisan mi a baja, az nagy szopás volt. De aztán integrálták bele, onnantól megint nem volt vele nagy baj.
-
zotyesz66
őstag
No offense, de majdnem 20 éve használok vegyesen mindenféle videokártyát, de nagyobb részben ATi-kat. Miért lehet az, hogy sosem volt hasonló problémám? Mellesleg mindenféle chipset volt alattuk (Via, SiS, ALi, Intel, nVidia) és így sem.
Persze voltak szar driverek, de olyanok mindenhol vannak. Az igaz, hogy egyszerre sosem játszottam ezerféle játékkal, így biztos kevésbé jönnek ki a problémák. -
KROK640
nagyúr
jah az simán lehet. Pár száz ft-os tétel.
Nekem volt egy alaplapom (ASUS M4A785D-M PRO) ami ölte az elemeket. Mikor megvettem nem volt jó benne az elem. Na mondom van ilyen, és vettem bele egy másikat. A másik sem volt jó már másnap, na modnom ejnye hibásat vettem... aztán vettem még egyet, és az is másnap már szar volt. Kértem havertól egyet ami tuti jó volt, másnap már az sem volt a gépembe kerülés után...
-
FF23
senior tag
Tesztelni tök mindegy melyik, csak "agp-hotfix"-es legyen. Jó a régi is és 12.6 az utolsó.
-
Ha találsz a 9- es szériából olyat ami elfér, akkor az a nyerő. Főleg ha 128 bites teljesértékű kártya. A 9600TX pld meglepett a teljesítményével. Ok, a 256 bites 9800Pro mégjobb, de az ritka már. Még a 128 bites 9550 ami manapság könnyen beszerezhető, és elég jó a teljesítménye.
-
flymi
addikt
Szereztem a géphez egy 3.06-os Northwoodot, jövő héten érkezik.
A 2x512MB Geil ramjaim felszívódtak vagy nemtom, mert sehol nem találom. Viszont kezembe akadt egy Kingston KVR400X64C3A/1G, ha megkajolja a lap akkor ezt kapja és majd szerzek neki később egy párt.
A bios beállítások elmentésénél felmerült problémára nincs ötlete senkinek?
"semmilyen gombra nem reagál. Se Y, se N, se Enter, semmi. Újraindítás után megjegyezte a beállításokat, de ha ismét a mentésre megyek ugyanazt produkálja." -
flymi
addikt
Na kérem ez gyors volt. Egy gyors koppintás és már le is jött a procc, semmi baja nem lett és ami a lényeg, h működik a cucc. Elemcsere kellett neki.
A hűtő leszorítása is megoldott lett a teszt erejéig.
Ragasztottam az északi hídra egy kis bordácskát, az eredeti nincs meg. Majd kerítek rá valami épkézláb darabot.
Az egyetlen dolog amit nem értek, h mikor elmentem a változtatásokat a biosban akkor ugye feljön ez az ablak:
Namost ezután semmilyen gombra nem reagál. Se Y, se N, se Enter, semmi. Újraindítás után megjegyezte a beállításokat, de ha ismét a mentésre megyek ugyanazt produkálja.
Ötletek, h ez mitől lehet? Találkozott már valaki ilyesmivel? -
-
flymi
addikt
Egyelőre rajta hagyom, mert ezzel a proccal akarom tesztelni. Jelen állás szerint integrált vga-val nincs boot, agp-be bedobtam egyet de úgy sem adott képet. Ma megfürdettem az alkatrészeket, pár nap múlva kap új elemet hátha csak az volt a baj és újra próbálkozok vele. Ventik felpörögtek egyébként.
Ha esetleg ragasztott proci bordáról való eltávolítást már csinált valaki az kérem nyilatkozzon a mikéntjéről.
A kijelző panelja javítható? Ért ehhez valaki? Három karakter beadta a kulcsot. -
FF23
senior tag
Jó cucc, nem is tudtam, hogy az abit csinált ilyet.
200W-os táp van benne 10A-t tud 12V-on, ha nagy procit teszel bele, akkor nem nagyon bírja el a +tápcsatis vga-kat, a HD 1900, 2900, 3850 eleve felejtős.
2,4-2,6-os Nw P4 és mellette talán még elmennek a közepes fogyasztású vga-k (2,5"-os HDD-SSD-vel, ODD-t nem használva).
A nagyobb CPU-k is viszonylag limitálva vannak benne, Nw-ból 3,0-3,06GHz, ha megy benne prescott, akkor is legfeljebb 3,0-s késői E0, G1 stepping ajánlott kicsi vga-val. -
-
-
flymi
addikt
Nagyon tetszik benne, h ha kihajtjuk az előlapot azt be lehet tolni a gépházba és nem lifeg az arcunkba, így esély sincs rá, h véletlenül letörjük. A másik érdekesség a cpu hűtő maga (mi más), két hőcső szállítja a gépházon kívüli bordázatra a meleget így sokkal kevésbé fuldokolnak a komponensek a termelt hőtől az apró gépházban. Bár egy 2.4-es Cerka hőtermelése...
A cpu hűtő ventije kicsit már szorul ahogy a hátlapra szerelt kifújó is nehezen forog már, egyelőre ennyit tudtam gyorsan felmérni az egészből. Ha lesz időm majd adok neki delejt.
Ha működik fontolóra veszem, h ez legyen az agp-s tesztgép, persze megtámogatom majd egy erősebb penyával és még némi rammal. -
jokeph
nagyúr
s478-as van pár fölös darab. talán s775 is, mindegyik az eredeti low-cost Intel megoldás.
(#66492) Sanchez638: elvileg az s775-ös hűtöknek ugyanaz a fordítós (törős mocsok
) pöcke van mint az s115x-nek és s1366-nak.
(#66494) Sanchez638: a full rézmagos a ritkább.
Egy C2D/C2Q elszaladgál az alap lapos ALU változattal is OC nélkül. -
Erre nem számítottam, azt mondtam volna hogy Neked, mint hűtőgyűjtőnek, tuti van ebből komplett, dobozos példányod. Talány, nem értem, lefagytam
.
szerk : nekem nem kell bontani, meg is kapja a Prescott, amivel jött. Mondjuk én habozás nélkül használok gyűjteményi darabokat is (főleg procikat). Erős WTF ha a hűtőgyűjtőnek nincs elegendő hűtője
.
-
Összekeveredtek a videodriver fileok. Msconfig>automatikus indítás>vedd ki a pipákat minden videohoz tartozó elől. Gépet ne indítsd újra. jv16PowerTools>1. fül>minden videodriverhez tartozót szedj le. Majd normál uninstall a videora, a könyvtárát is töröld csontra (általában maradhat benne .set, .ini, .dll, .vxd). Restart. Aktuális videodriver visszarak.
-
-
-
-
-
Őszintén, nem tudom mi a hiba, de 2 eset lehetséges.
1. bios hiba, újra kellene írni, próbáld hogy reseteled sokszor, és nézd hogy máshol áll-e meg a kártya, vagy tökugyanaz mindig. Ha egyszer elindul, el fog többször is, és lehet flashelni
2. lap hiba, akkor meg majdhogynem mindegy is hogy valamelyik híd, valamelyik fet, vagy mi a baja.
Az 1 db ram volt minden slotban? -
Értem.
A történet, ami nagyon hasonló, ezért is tippeltem a ramra, meg most így a lapra is:
Adott egy szintén 775 lap, prescottal nem indul, pedig kéne, hibakód D1, conroe-val nem is mocorog a tesztkártya, míg egy E6800-zal (3,33GHz) simán megy, de csak egy rammal a sokból, az se mindegy hogy melyik slotban, mert különben D1.
Bios írás után nem indul, mert biosra tippeltem, leforrasztva - újraírva sem még de most lehet forrasztási hiba is, nem volt időm 3 hónapja tovább nézni.A tied is erősen hasonló jeleket produkál, nálam tuti a lap beteg, valami táp-vonalra tippelnék, többek között a proci-válogatósság okán is, meg talán a ram se kap megfelelő tápot, és csak azzal megy ami elmegy kevesebbel is.
Nálad nem tudom, de próbálnám más procival, egy rammal minden slotban, abból is különbözőkkel, másik vga-val, stb., ha eddig nem történt volna meg. -
-
-
-
alvaro
senior tag
Ti4800 finom, és a KT7A is az, nagyjából a leggyorsabb ISA slotos rendszer építhető rá, ha eltekintünk a speciális ipari cuccoktól. Basszus, ki kéne tennem a tavalyelőtt írt cikkemet valahova pont ezekről a rendszerekről, Bartonnal egész szépen állta a sarat a Northwood 3.06 + DDR ipari Soyo cumóval, persze az SDRAM korlátaival.
SB milyen, valami ISA vagy későbbi PCI?
-
Laraxior
titán
Nem akarom az összeset kipróbálni, de én is a true-ra tettem volna a voksom. De legalább összeszedtem mindhez a lefogatókat, meg a tartozékokat, így már mind használható.
Esetleg valami tipp, hogy a Prolimatch Megahalems-hez honnan lehetne lefogatót szerezni? Mert csak a borda van és jóccakát.
A Noctua D14-hez kapni pl külön szettet, meg a True-hoz is van másikféle. -
-
-
hege8888
aktív tag
Ooooopsss
Oké.. onnan még én nem vásároltam, pár hete nézegetem azt a csoportot, ha van időm (Fb eddig sem különösebben érdekelt). Általában az van, hogy vki feldob vmit, hogy ma licitre bocsájtom ezt meg ezt, és 1-2-3 nap határidő.. Szóval sok dolog gyorsan pörög.
A másik, amit tudni kell (ha vki nem ismerné), hogy P1-ig van a retro meghúzva, amiről posztolgatni lehet, de hirdetésekben előfordulnak későbbi motyók is.
De engem pl a P4 retró említésétől elhessegettek... -
Alpi.
addikt
1,1 az alap 45nm-osoknál, de csomó lap 1,2-ről indul. Az elég lesz 400-ig, de még fölé is illene. 450-ig mondjuk. Óvatosan emelj azon, mert rengeteg másik ref. fesz és Gtl Vtt-től függ. Gyönyörűen le tudja térdeltetni a mutatványt.
500 fsb-ig 1,26-al el szoktak jutni,
Ha kér, mehetsz feljebb nyugodtan, nem para csak óvatosan kell ahhoz nyúlni. Azért is nem szerencsés auton hagyni.
Egyébként a túl magas vtt érték is instabilitást okoz, pont a referencia feszek miatt.
Emiatt izgi a quad tuning ! Nem lehet erőből megoldani.Egyébként X38-ba nem biztos, hogy óriási fsb-t el tudsz érni. Sajna X-es lapok nem igazán jók 4 magos, cpuk komolyabb tuningjához.
-
jokeph
nagyúr
Jó a lapod.
A kedvenc DDR3-as X38-as deszkám.
XEON X3360 ment benne nálam 466-os FSB-vel 3,74 GHZ-et, ezt tudta nyúzó tesztprogik alatt is.
Igaz, ehhez már kellett az 1,4 Volt Vcore, meg pár apróság, de a lap nagyon bírja, a hűtése (VRM és Chipset) példásan meg van csinálva.
Ha dobsz a CPU-nak egy kis FSB-t, az LLC-t ne hagyd auton, tedd Enadled-re. (Load Line Callibration).
-
-
flymi
addikt
Közben szétkaptam a gtx 280-at (nem volt nehéz, tényleg csak pár csavar volt benne), mint kiderült kupaktalanítva van. Mármint a kupak rá van betonozva a bordára, így közvetlenül a chipre kentem az mx4-et.
Lecseréltem a gyári gézlapos piszkosfehér gap padokat is de ma már nem tesztelek, mert leolvadna az arcom a padláson ahol a tesztkonfig csücsül. Holnap meg melózom, de majd megoldom a héten valamelyik reggel az újra tesztelést és az elemcserét is megejtem a lapban. -
envagyok
veterán
Proci ugyanazon az órajelen megy?
Sokat számít a pontszámba. A 3DM06 iszonyúan procilimites.
Nézd meg teszt közben megy-e teljes sebességgel a cpu.
Közben nézd azt is, hogy a gpu is a rendes órajelen megy-e.
Igazából 10% a különbség köztük : [link] Szóval ha a gtx260 egy gtx260+, ráadásul oc verzió, könnyen otthagyhatja a "régi" GTX280-at
Még az is lehet, hogy valami lelassított órajelű biost sütöttek bele.
A GTX260 órajelei:
GeForce GTX 260 (EVGA / referencia)GPU: 65 nm GT200 (192 SP, 64 TMU, 28 ROP) @ 576 MHz (SP: 1242 MHz)
MEM: 896 MB 448-bit GDDR3 @ 1998 MHzA GX280 órajelei:
GeForce GTX 280 (XFX / referencia)GPU: 65 nm GT200 (240 SP, 80 TMU, 32 ROP) @ 602 MHz (SP: 1296 MHz)
MEM: 1024 MB 512-bit GDDR3 @ 2214 MHzAz újabb gtx260:
GeForce GTX 260 Core 216 (ASUS)GPU: 55 nm GT200b (216 SP, 72 TMU, 28 ROP) @ 576 MHz (SP: 1242 MHz)
MEM: 896 MB 448-bit GDDR3 @ 1998 MHz -
Frawly
veterán
Nem tájékoztató jellegűek. Annyit ad érte a globális piac. Van egy-két hirdető elszállt árakkal, de az átlagárakat kell nézni, az eBay, Amazon, stb. még azt is írja, hogy az elmúlt 6 hónapban milyen átlagáron ment a cucc.
Régi videókártyáknál számít az is, hogy használt, vagy bontatlan, megvan-e doboza, minden tartozéka, van-e rajta valami esztétikai hiba, valami ritka gyártótól van-e, esetleg valami spéci különkiadás, stb..
A GF3 simán 50-75 GBP között van, persze lehet 23-ért és 100 fontért is kapni, lusta vagyok forintra átváltani. Nyilván nem a 350k HUF-osra kell rámenni. De szerintem is vannak elszállt árak, eredeti Adlib, SB, Gravis kártyák tényleg irreális heroináron mennek. Egy szinten túlra lefogyva a készlet már a gyűjtői árak felé viszi el az árszabást. Sok gazdag amerikai gyűjtő félelmetes pénzeket megad ezekért, mert amúgy is tele van lével.
-
Hát igen, kisebb koromban még simán odaadták az ilyen cuccokat, 4-5 éve még volt egy csomó mindenfelé lap, 2-3éve még vettem Tualatin P3-at többet is, de mostanra szinte teljesen kikoptak ezek a hardverek sajnos.
Most mondjuk pont van fenn aprón 3,0GHzes p4, de azok is eltűntek már az utóbbi időben, northwoodot pedig már egész régen láttam utoljára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest