Hirdetés
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz66
őstag
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
1030/1630 nem volt opció? Ha a 650 elég volt, ezeknek is bírniuk kell, és többnyire gyárilag passszívak szerintem.
Brand desktop gépeket használok jellemzően félretrónak, nincsenek tdp beállítás lebetőségek. Az 1156-os diy alaplapos, sőt egészen tuningos is, csak egyrészt én nem értek hozzá, másrészt ilyen Xeonos huncutságokra ilyen szinten nincs felkészítve az sem.
Inkább 4c8t procikra hajtok, ha már lúd, legyen kövér(ebb kicsit).
ez az E3-1220L v2 afféle i3 származék. Érdekes, hogy a szintén Ivy bridge i3 3217U szintén 17 wattal csak 1,8 GHz-es, és nincs turbo sem... 
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Ez az rx6300 kártya 4.0 4x-es, egyértelműen modern platformra készült ugyanakkor 3.0 4x-en sem hiszem hogy lassabb lenne. Szerintem 2.0 4x valamennyire már visszafogná de úgy is bőven igen jó teljesítmény/fogyasztást hozna.
Gyerekek gépében válltana ki már sokadik videókártyát. (GTX650-es volt benne de bios moddal kinyírtam majd kell külső íróval javítani, most HD7750-es van ami elégséges de jobb lenne valami gyorsabb, R9 380-as valamiért cseszik menni a gépben de másikban jó, RX580-ast kapok még egyet de az zabál és nem kell ennyire erős, így inkább low power modern kártya lett. Intel A380/IrisXE lett volna korábban de régi játékok kompatibilitása miatt inkább eladtam, nvidiának meg nincs semmije modernben, azaz valami quadro P400 ilyesmi lett volna még jó.
Ja és az RX6300 röhögve átépíthető passzívra a maga 30w-jával.L-es xeont használok 2618Lv3-ast (75w) Dell T5810-esben, de maga a low power részt ki is nyírtam azzal hogy turbo hacket raktam rá (8mag 3.4ghz all core turbo, -50/-50mv core/imc), így olyan furcsa eset állt elő hogy fullra kiterhelve ugyan annyit fogyaszt mint egy 1620v3 (140w). Persze leginkább benchmarkok alatt de valósan nyilván kevesebbet.
E3-1220LV2-t tudom ajánlani ha v2-es kell, a maga 17w-jával könnyű passzívra építeni. Illetve akár melyik modern procit (v1,v2-est is szerintem már lehet) TDP állítással (szoftveresen quickcpu-val lehet windows alatt de némely biosban is van TDP beállítás lefelé)
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem tetszik nagyon az ötlet, abszolút híve vagyok félretróban, hogy újabb, de alacsonyabb szintű vga-val párosítsuk a processzorokat. Alapvetően 5 évvel fiatalabb vga szerintem még jó páros egy bizonyos szintig. Sajnos manapság középkategóriában már csak 8×, belépőszinten 4× a vga-k pcie csatlakozója, így a nagyon régi plattformokon lehetnek hátulütői a dolognak.
Klassz lenne, ha pcie 1(.1)-es, 2-es, 3-as és 4-es plattformon is meg tudnád nézni, hogy mit tudnak egymás ellen a kártyák. Első körben a 6300-at, hogy veszít-e teljesítményt az egyre régebbi plattformokon, aztán ha igen, akkor összevetve a régebbi, de nagyobb pcie sávszélességű kártyákhoz képest mi a helyzet.
A másik kattanásom, hogy L-es Xeonnal helyettesítsem az i5-öket és i7-eket, a modernebb középkategóriás (vagy akár belépő szintű) vga-val együtt pedig szignifikánsan alacsonyabb fogyasztással hozza a retró élményt. Némileg antinaptárazós ez is, de nekem számít az energiahatékonyság is. Tegnap jött meg 1150-hez az E3-1275L v3, ma 1155-höz az E3-1260L v1, 1156-ban pedig máf egy ideje 3426L van.

-
Lesz egy érdekes ultra low end AMD videókártyám RX6300 személyében. (navi 24, 768 core, 2GB GDDR6 32biten 32w tdp )
Össze akarnám vetni régebbi kártyákkal.
írok róla egy rövid bejegyzést, ahogy nézem 1050 szint megvan (de ez majd kiderül nálam hogy megy). Szerintetek ez megállná a helyét?
RX6300-as AMD kártyákból 7970/280/285/380/460/560 nvidiából pedig GTX770/960/1050 szinten van a kártya játékok alatt.
Ahogy tudom a felsorolás durván egy szintet jelöl AMD oldalról, nvidia oldalról nem vagyok benne biztos. Ha van ötletetek mi lenne egy szinten +-10% dx11/dx12 címeknél.
Az érdekesség persze az hogy a modern techek miatt (AMD AFMF2, FSR stb) amelyek régi címeknél is működhetnek elvileg érhetnek valamit ilyen gyenge kártyánál is. -
Pista0001
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
"egy kis hörcsög rohan a mókuskerékben és az látja el energiával?"
Nem.
Az idle és "office" felhasználásnál a fogyasztás számít, mert adott esetben napi 8-10 órát, hétvégén 15-öt is megy ez a gép. Emellett számít a teljesítmény játék alatt valamennyire. Ha mindkettőben szignifikánsan jobb a Xeon, akkor marad, ha nincs szignifikáns különbség (vagy rosszabb), akkor meg megy vissza az i5, a Xeon meg inkább megy az USDT-be.
Annál szóba kerülhet inkább homelab projekt virtualizációval, meg amúgy is fut abba egy Quadro projekt is, a Xeon jobban illene bele. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
"elsősorban a fogyasztás, másodsorban a teljesítmény fog dönteni" - egy kis hörcsög rohan a mókuskerékben és az látja el energiával?
vagy mi lehet a szempont egy ilyennél, mikor upgradel az ember, de igazából nem a teljesítmény hanem elsősorban a fogyasztás számít. Számít ezutóbbi, én is ki szoktam emelni, de hacsak nem valami extrém fogyasztásról van szó, akkor minden esetben a teljesítmény az első.
(Még akkor lehet ez ilyen fontos, ha valami olyan gépben van ahol nem tudod lehűteni pl mini pc)Mindenestere kiváncsi leszek a konklúziódra.
4C4T 3200/3600 6MB csere 4C8T 2700/3900MHZ 8MB -re. Ez így paraméterek alapján jó csere lenne. -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Ugye hogy ugye.
#112484envagyok: az újabb i3 meg mindet agyoncsapja, 12-13-4 genből.
7-8 gennél csináltak occsó ugrást nagyon Intelék....
Az i3-8350k az gyakorlatilag az i5-7600k.
Annyi hogy a 7600K +200 MHZ, ezért a nyers ereje picivel nagyobb, a 8350k kapott +2 MB L cache-t, azért mégse legyen tök ugyanaz... Ezért, és a 1151/1151v2-es lapmizéria miatt még mindig haraszom rájuk picit.
-
Pista0001
addikt
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Ez L-es E3, 45 wattos, mellette 1 db 3,5-es merevlemez van, 4×4 GB ram és egy LP 1050ti.
Normál használat mellett meglepne, ha 50-60 wattnál több lenne, játék közben is 100 watt alatt marad szerintem. Majd összevetem az i5-tel, az ugye 84 watt TDP-s. Ha ilyen felhasználás mellett mérési hibahatárnál nagyobb mértékben jobban fogyaszt szignifikáns FPS veszteség nélkül, akkor marad, ha nem, megy vissza az i5 szerintem. Ami biztos, hogy a HP usdt-mben is ki akarom próbálni, nem tudom még, hogy az megeszi-e a Xeont. Ha ebben a játszós gépben nem jut szerephez, abban majd találok neki feladatot.

-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Megneztem megegyszer, framelockot vrrel egy dos introval, amiben van modex 60hzen, vga 70hzen meg vmi harmadik mod 63hzen. Ez datapathon nehez volt normalisan beloni. Itt rendesen megy persze, de minden scene felvaltva mas modot hasznal, es a modvaltasok a lock miatt nem tul szepek, ez kb olyan modvaltasi sebesseg, mint amit a legtobb lcd tud, nem crt szintu.
Lock nelkul, de a forras frekvenciahoz igazitva eleg hasonlo. Fix 60hez persze villam az egesz, itt egyertelmuen ezt preferalom, mert a mozgo kepnel inkabb csak a scrollnal veszed eszre a 70-60hz konverziot, hogy nem folyik a kep.
Lecsekkoltam azt is, hogy mennyire smooth a scroll, es ez volt az, amiert dobtam az egeszet - en semmivel sem latom jobbnak, mint a fix 60hzes kivezerlest, lehet maga a monitor trukkozik vmit. Vrr nelkul kep se lenne, igy tuti mukodik a dolog, es tenyleg annyi hzen kapja a jelet, amit az ossc is ir.
Csak abbol gondolom, hogy a monitor kavar vmit, mert a modex 60hzes scrollok szep smoothok, es emlekeim szerint az amiga is az volt, de ott is lehet fix 50hzet allitani, vagy vrrel megoldani.
Lehet ez vmi pal/ntscvel osszefuggo dolog, hogy azok ma is tamogatott modok, addig a vga hulyesegei max 800p meg ilyen modokban elfogadottak, nem a kiprobalt 1080pben.
Szoval ezzel az oled monitorral es ossc proval 2560x1440 60hz a nyero kimenet, legkompatibilisebb es retroelmenyre is a legjobb kompromisszum a modvaltasok sebessege, es a nativ felbontas miatt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Pontosan. Sokkal nagyobb különbség volt egy I3 vagy I5 vagy I7 között, mint a között, hogy hanyadik generáció is.
Sőt, érzésre sokszor az I3 és az I5 között sem volt nagy különbség, az I7 meg még kevesebb plusznak érződött.
Sokáig azért is gondoltam, hogy esetleg veszek majd egy 2nd gen I7-et sok RAMmal mert azt láttam, hogy jól megy, az ára is kezdett beesni, aztán mindegy, hogyha 4th genről 2nd genre downolok, a lényeg, hogy I7 ... Persze azért alapvetően 4770 sokkal komolyabb cél volt mivel ahhoz volt lapom is. A 2nd gen inkább egyfajta másodlagos gépnek jött volna.Meg mint láthattad az előző postomban, lecseréléskor már azért 7 éves volt a gép (2014 januári, de első nem csak downgdare 2015 októberében történt rajta) abból is I3, és még mindig nem feltétlen a platformcsere mozgatott, hanem azon belül az osztályváltás. Na meg addig is RAMmal tömtem, VGAval, HDDvel, SSDvel, de eszembe se jutott az alapot cserélni.
De láttam ismerősi körben olyat, hogy I5 2500-at cserélt I5 6500-re lappal és akkor már DDR4-re is átállt. Saját bevallása szerint semmit nem vett észre, a VGA váltást meg egyből.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Pontosan. Intelből elég volt sokáig kimondani, hogy i7, azt hasra estek a vásárlók, sarkosan kijelenteném, hogy 1-7 gen között a felhasználók döntő többségének mindegy volt hogy melyik gen a CPU, de i7!
És igazából, adott VGA/játékok mellett nem volt gyanús vakon, hogy x évvel ezelőtt egy 2700 vagy egy 7700 van a gépben, hasítottak a gémek azt jónagyot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fücsök007
üzenetére
Azért valljuk be, az Intel nem sietett növelni a magszámot. Aminek mint írtam megvolt az az előnye, hogy 7-8 évig nemigazán volt érdemes platformot cserélni, főleg 1-1 jobb procival, csak elég volt VGA-t venni, meg tömni kicsit a RAMot.
Szerver oldalon meg - ahogy te is írod - megvoltak a sokmagos procik, csak nem hozták a mainstrem szegmensbe, mert minek? Amíg az AMD rá nem kényszerítette őket.2015 októberében így nézett ki a 4th gen gépem (akkor volt mondjuk a leggyengébb formájában még fejlesztés előtt, de már a RAM eladás után) :
Core I3 4330, 8GB DDR3 RAM, HD4890 1GB, 1TB HDD
ugyanez a gép, 2021 március 9-én a csere előtt : jól látható a tripla annyi RAM, sokkal újabb VGA, SSD, és sokkal több HDD
Core I3 4330, 24GB DDR3 RAM, GTX 950 2GB, 480GB SSD, 1+2TB HDD
És még ekkor is játszottam a gondolattal, hogy csak egy I7-est veszek bele, nem a platformot cserélem le. És valószínűleg ez is lett volna, ha :
1. nem azt látom, hogy azért a 10th gen I3 már egy I7 gyakorlatilag, az I5 pedig 3× annyi szállal van mint az én procim
2. nem olyan drágák a VGA-k, hogy a keretemet VGA fejlesztésen kívül bármi másra érdemesebb ellőnöm -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
jah, nekem meg 4330-am volt. A Pentiumnak már nem emlékeztem mennyi cache van. (pedig az a CPU itt van a polcon most is)
Azért a Pentium G3258 alapon 3200MHZ volt a I3 4170 pedig 3700MHZ
A minimum FPS-eknél nagyon szépet ugrott, meg fluidabb lett érzésre az egész rendszer, szerintem is, öcsém szerint is. nyilván nem volt akkora ugrás hogy 20-ról 35fps.Igen, vannak ilyen játékok, ott van például a War Thunder, aminek az évek során sikerült szépen megtolni a gépigényét, míg 2015 őszén I3 4330 + 8GB RAM + GTX950 elég volt max grafikán is 250FPS-hez, addig 2020-ra ugyanez a konfig már 24GB RAMmal együtt is éppen jó volt az 50-60FPS-es és már nem is maxon hanem csak mediumon. De most a 10400F + 32GB RAM + RTX3060 12GB is 550-650FPS-t hoz benchmarkban.
-
envagyok
veterán
válasz
salabakter77
üzenetére
Mindegyik Roland Midi egység okoz bizonyos helyzetben csalódást.
Használd a két midi dobozod, és örülj neki, ne mélyedj bele jobban. -
KROK640
nagyúr
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Már a VGAból meg úgy amúgy sejtettem, hogy jó régi.
És ahogy látom azt is jól sejtettem, hogy valami Haswell alapú Xeonod lesz
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
De biztos, mert mindenki tudta aki a szakmában járatos, hogy a többszálúsítás igen megnöveli a programok és szerverfarmok hatékonyságát amit meggátolni senki nem tudott volna. Ma már nem véletlenül van alternatíva X86 mellett, itt most nem a mezei felhasználók számítanak, továbbá szerver oldalon már sok éve elindult a 20+ magos xeon procik gyártása ami független volt AMD-től. Az általánosabb felhasználású progik és appok nyilván lassabban fejlődtek volna, de hosszabb távon Intelnél is erre ösztönözték a szoftvergyártókat. Intelnél jóval korábban kellett volna az MI vagy GPU vonatra felszállni, akkor nem lennének ennyire kiszolgáltatva a gyáraiknak.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
cache-ben csak a 43xx-ban volt 4MB, a 41xx 3MB-ja helyett, de az.... (Pentium is 3MB volt)
meg a 43xx-k +100MHz-s magasabb frekin jartak
de igazbol az se huzott ki a szarbol
ettol nem lett a 20fps-bol 35fps
sw-knel is lehet olyan update-k, hogy evekkel kesobb hasznal mar vmit az uj API-k kozul, amit a megjeleneskor meg nem vagy az akkor nem is letezett -
Szia! Elég régi hozzászólásoddal kapcsolatban kérdezek, de nagy a lemaradásom…
Neked mi az amiben az SC-88 csalódás, mire gondolsz, hogy félre zenél? Én egy SC-88vl boldog(?) tulajdonosa vagyok.Úgy gondoltam retrózásom elején, hogy azzal tudom lefedni a DOS korszakot. CM64 mód is van, SC55 map is van, szóval mindenre jó. Aztán egy MT-32 csak lett, mert CM64 módban azért ‘félre zenél’
De az SC55 map sem igazi?
Az a baj, egy SC55 mkII izgat a 88 helyett, de mindenre nincs pénz… Ha mélyen bele ássa magát az ember, akkor ezek mind kellenének: MT-32 old, MT-32 new (hogy a rev.-eket már szoba se hozzam), CM-64, SC-55, SC-55 mkII, és talán még SC88, (meg egy Yamaha MU80) mert minél többet olvasok annál több véleményt találok, hogy melyik esetben melyik szól jól. Persze ez így egyértelműen nem lehetséges, csak a legelszántabbaknak vagy a milliárdosoknak. De azért az SC55 (mkII) és az SC88 (SC55 map) közötti általad vélt különbségre kiváncsi vagyok. Kedvenc korszakom a 386-S7 (kitekintéssel XT-286 és TUA P3 felé) és itt relevánsak ezek a modulok. -
KROK640
nagyúr
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Azért leírhatnád, hogy mid van (gondolom valami HaswellE alapú Xeon) mert az adatalapodon a leírás igencsak elavult lehet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fücsök007
üzenetére
Nem biztos, mert ha az AMD is marad a babérokon, meg az Intel az előbb írt felálláson, akkor a programok sem kezdtek volna el több szálat használni, hiszen nem vállalták volna be a programozók, hogy csak az I7 tulaj felső rétegnek menjenek jól a programjaik. Másik oldalról fontos mérföldkő a konzolok procija is, de amint látom ez sem olyan vörös vonal, hiszen ha így lenne akkor ma még egy 6 mag 12 szálas CPU is már használhatatlan lenne, és nagyon nem ez a helyzet.
"ezt nagyjából akkorra tervezték mikor a 9900K megjelent" - aztán vagy lett volna belőle valami vagy nem, és ez is csak az I9-es szegmensben történik meg, ami a felhasználók mondjuk felső 1%-a ..."pedig ők időben szoktak váltani portfóliót" - igen, csak épp a "nagyon kevés VRamot pakolunk minden kártyára kivéve ami csúcs" szokásuktól nem sikerül megszabadulni idestova 10 éve.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Yutani
üzenetére
sok mindenre eleg tud lenni, nyilvan nem mindenre
akkoriban meg siman voltak olyan game-k amik nem hasznaltak tobb core-t 2-nel akkorse, ha 8 van
max annyival kisebb lett a CPUload aztan ment 10%-n
office-YT-web-FB temara pont tok felesleges volt csucs i7-s PC-ket epiteni 6-8 eve is -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
Azért 10 maggal jól elvagyok.

Persze, 1-2 videókonvertálón kívül kevés használja ki a több magot , viszont az egyidejű programok esetén azért érezni. Megy a torrent sok szálon, meg 2 virtuálgép, közben a YT sem akadozik.
Ezért is dühít az olyan komment, aki szerint ami gépre nem megy föl a W11 az hitvány gyenge muzeális szar, úgy is ki néne már dobni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Fücsök007
üzenetére
ja csak ahhoz kepest hogy 2-nel tobb core-ra meg desktop-ban is lassan 20 eve van lehetoseg de 15+ tuti 2-4core PC-vel is halal siman el lehet lenni ilyen FB-web-YT-office temakban, mert nem hasznal tobbet nagyon 2-nel semmi, a win utemezoje dobja szet tobb core-ra, ha van
legyen hozza 16GB RAM meg egy NVME SSD es olyan, mint a villam
amugy AMD-k qrva gyorsak voltak mindig ebben
meg volt a SATA HDD-s Athlon64 X2-s notim 2008 korul, bekapcs utan 10-12 sec alatt bent volt a WinXP desktop-n
eloszor neztem is WTF...?
most is kisebbik PC egy R3-3100 + hoki A520-s deszka PCIEx4 3.gen NVME 250GB SDD 16GB DDR-3200-s RAM
esku siman latvanyosan gyorsabban bebootol a evekkel ezelotti install Win10 meg az A320-s deszkval is meg az "uj" Win11 az A520-l a rajta, mint a i5-13600K "nagygep" szinten NVME SSD-vel, ami raadasul PCIEx4 4.gen is abban, meg 32GB DDR4-3600 van benne -
Yutani
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Ha az átlagember csak netezik és néha szerkeszt egy Word vagy Excel fájlt, akkor elég egy 2c/4t i3 is. Ha már játszik újabb, komolyabb játékokkal is, akkor jobb proci kell. Én a 2012-es Borderlands 2-nél döbbentem le, hogy mennyire kisimult a játék egy 2c/4t G4600 proci után egy i7-6700-on. Közben ment a duma, hogy egy G4560 mindenre elég, ennek Hobizoli kolléga volt az egyik prófétája, sosem feledem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
Csak éppen ennek a 4 magos felállásnak nem lett volna esélye ebben az évtizedben ahogy a programok is 12-16 szálat is kezdtek kihasználni, magánál Intelnél is legkésőbb az Ice Lake generációra i7= 6 mag 12 szál lett volna, és ezt nagyjából akkorra tervezték mikor a 9900K megjelent, és segítették a fejlesztőket a többszálasítás programozásában is. Az átállás mindenképpen végbement volna, mert 2019-2020 környékére AMD-n kívül is volt ARM alapú rivális. Még Nvidia sem tudja megtenni, hogy mindent rákényszerít a piacra, pedig ők időben szoktak váltani portfóliót, ellentétben Intellel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Na igen, végül elérték, hogy az Intel a 2st gen - 7th genig tartó I3 : 2C4T (HT); I5 : 4C4T; I7 : 4C8T (HT) gyakorlatot elvesse.
Valahol öröm ez, hiszen végre nem apró reszelgetés volt 1-1 új gen, hanem megindult valami, annyira, hogy a 10th gen ismételteni magszám emelésére már én is bejelentkeztem, 4th genről. Másik oldalról viszont annyiból rossz is ez, hogy így lassan fejlesztenie is kell(ett) az embernek. Egyébként ha ez nincs, akkor egyrészt ma is jól elvagyok a 4th gen I3-al (hiszen 4 szál mindenre elég lenne), vagy jó eséllyel mostanra egy I7 4770-el, és a tudattal, hogy gépfejlesztés 10 évre letudva. Hm... unalmas volna
-
frescho
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
De ha egyszer csíra volt és azt hitték, hogy majd miattuk lesz minden sok szálas. Végülis így lett, mert kitolták az Intelből a 8 magot, de ehhez kellett egy olyan proci amit meg is vettek az emberek. A Ryzen 2. szériája hozta el szerintem az igazi áttörést.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
csíra, gyökér, tuskó... a magyar szleng nem szereti a fákat

-
-
frescho
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A teljesítményére céloztam. Ha nem lenne meg a szleng jelentése: [link]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Modulos felépítés volt, egy modul, két magot tartalmazott, ám azok bizonyos részeken osztoztak. Általános vélekedés, hogy hozzávetőlegesen olyan 1,2 magot jelentett akkor az AMDnél két mag. Ha így nézem, akkor ez egy 6 magosnak kikiáltott CPUnál 3,6 egy 8 magosnál meg 4,8 magot jelentett. (pl a lebegő pontos számítási egységeken osztoztak a magok). Emellé volt egy rohadt alacsony IPC, az órajelének kb a 75%-át érte Inteles órajelben (tehát egy 4GHZ-es CPU ért 3GHZ-nyi Intelt) így az impozáns paraméterek már meglepően szerény teljesítményt takartak. De mindemellé azért kazán volt de rendesen.
A sok magas órajeles szál miatt ma netezésre "jól öregedett", de ennek ellenére semmiképp sem gondolnék már ilyen alapra gépet. -
frescho
addikt
válasz
Pikari
üzenetére
Az AMD is visszatért ehhez a felépítéshez. A szoftverek 1-2 éves lemaradaással tudják követni a vasat legjobb esetben. Ha pedig valaki nincs diktálási pozícióban, akkor meg nagyjából soha. Az AMD tanulhatott volna a K6 3Dnow esetéből, ott is apránként jöttek patchek.
arn: Egyre inkább úgy érzem, hogy fizethetek, de nem lesz tökéletes. Az újabb think-ek okosabbnak tűnnek és arányosan drágábbnak is. Az lenne a z igazi, ha capture-t is támogatnák direktben, de ne álmodozzak. Szóval akkor nekilátok gyűjtögetni.
-
arn
félisten
Meg eleve megeszik olyan modokat es megjeleniti, amiket crt ota nem lattam. Amikor mindenfele frekvenciakat allitgattak fake modban, a vga specifikacion kivul. Van olyan demo, ami scenenkent mas frissitessel megy - ilyen szituaciokat csak vrr monitorral lehet le lekovetni, az ilyen fixfrekvencias modok kifekszenek tole.
Meg eleve jobb a boszme szamolasi kapacitasu ossc socra hagyni ezeket a dolgokat, es nem probalni a monitorral megoldani, mert nincsenek felkeszitve az ilyen legacy dolgokra, vagy ha kep van is, akkor is remlassu a modvaltas. A monitor csak kesz kepet kap, minden mast meg elotte megoldott az ossc. A mai monitorok egyszerre egy modban szeretnek mukodni, par fele felbontassal es frekvenciaval, jo esetben vrrt tamogat.
-
vrob
aktív tag
válasz
frescho
üzenetére
Nálam a sima OSSC a felbontásváltásoknál hajlamos elveszteni a jelet. Ilyenkor elsötétedik vagy tele lesz képi hibával, egy bemenet oda-vissza kapcsolás javítja.
Ami még bosszantó, hogy nem enged elmenteni default beállítást. Minden bekapcsolásnál újra kell paraméterezni.
De lehetséges hogy ez azóta változott, mostanában nem néztem a frissítéseket. -
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Ez osscnel is pontosan igy mukodik, csak lehet a monitorod nem fogja kezelni. Beallithatod, hogy fixalja a bemenethez a kimenetet, duplazza, tartsa szinkronban, etc. ez a kepernyovaltas sebesseget is befolyasolja, egy dosos demonal eleg idegesito, ha eltunik a kep egy idore. Ha fixen nagyom, gyk gyorsabb mint egy digitalis crtn. Probalgattam oket.
Framelock
Defines output refresh rate and how it is generated.
On: Output refresh rate is locked to input. Minimizes latency, but any interruption in input (e.g. video mode change) may temporarily break sync on output side. [default]
On (2x source Hz): Output refresh rate is locked 2x input. Useful for BFI. Same conditions apply as above.
Off (source Hz): Output refresh rate is not directly generated from input, but using an external clock source instead. Refresh rate is set to match input as closely as possible.
Off (preset Hz): Output refresh rate is taken from the output preset, see #Adv. disp timing
Off (50Hz): Output refresh rate is not generated from input. Output is 50Hz if supported by the selected output resolution setting.
Off (60Hz): Output refresh rate is not generated from input. Output is 60Hz if supported by the selected output resolution setting.
Off (100Hz): Output refresh rate is not generated from input. Output is 100Hz if supported by the selected output resolution setting.
Off (120Hz): Output refresh rate is not generated from input. Output is 120Hz if supported by the selected output resolution setting. -
-
frescho
addikt
válasz
Pikari
üzenetére
A második szériánál kicsit javítottak a frontenden, de így is gyenge maradt. Ha 1 mag terhelését vesszük 100%-nak, akkor két magot terhelve egy modulban csak 160%-ra gyorsult. Egyértelműen nem tudta etetni a frontend a magokat. Arra tippelek, hogyha teljesen kigyúrják a frontendet, akkor nem nyertek volna helyet a szilíciumon, ugyanott lettek volna, ergo visszajutnak a kezdő állapothoz. Ezért nem érte meg azt kigyúrni. Amit elképzeltek az volt, hogy majd a programokat optimalizálják a felépítéshez, de a pár % miatt senki sem fordított rá külön libeket.
Próbálgattam és GCC-vel újrafordítva programokat akár 20-25%-ot is gyorsulhatott egy program. Távolról emlékeztetett a 8088 optimalizációs csodájára, ha valakit érdekel, akkor ez utóbbiról tudok kicsit mesélni, az végre retró, elvégre kívül 8 bites
Az FX legfontosabb újítása a brutális thermal és power management volt. Ez okozta a táp áramkörök rángatását, melegedését, throttlingját. A korábbiakhoz képest sokkal gyorsabban váltott üzemállapotot amit le kellett volna kezelnie az alaplapoknak. Jó tanulópálya volt a gyártóknak.
-
Pikari
veterán
válasz
frescho
üzenetére
köszönöm az érdekes információt.
amúgy eredetileg a processzor közös részei (beleérte az fput is) a processzor normál órajelénél 30%-al magasabb órajelen jártak volna a chipen belül.
ezt végül az amd valamiért nem tudta meglépni. komoly stratégiai hibának tűnik, hogy erre alapoztak, főleg, hogy végül ez technikailag nem is volt kivitelezhető.
de hogy dekóderből is csak egy volt, az felvet néhány kérdést. például azt, hogy miért nem tudtak beletenni további két szimpla és egy mikrokód alapú dekódert a prefecth mögé a későbbi generációkban. ha tényleg ez volt a szűk keresztmetszet, akkor ennek egyértelműen növelnie kellett volna a teljesítményt komoly mértékben. vagy még azt tudom elképzelni, hogy azért nem, mert máshol is voltak ugyanúgy hasonló bottleneckek, és sehogy sem tudták rendesen skálázni az egészet.
-
frescho
addikt
Eddig a think felé hajlok egy dolog miatt.
Nekem fontos, hogy tartsa meg a bemenetei frissítési frekit. Ha az 56,6Hz, akkor maradjun annyi. Demóknál a frissítés váltás el tud törni dolgokat. Ezzel hogy áll az OSSC? A felskálázás kevésbé hat meg. A sima CVSB bemenet viszont jól jönne.
Pikari: Rosszul emlékszel, csak egy viszonylag kis méretű saját bufferük volt. A frontend közös volt egy modulban. [link]
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
amik nekem voltak: kiprobaltam par atalakitot az amazonrol, ezek szart se ertek. a datapath jo, ha digizni akarsz elsosorban, "nezni" kevesbe. az ossc jo volt a maga limitaltsagaval, ment modern oleden, ami egy hatalmas ugras volt kepminosegben.
eddig messze az ossc pro a legjobban hasznalhato. vettem melle olcson egy regi elgato hd60s+ capturet (asszem - szaz fele van), igy mindent az ossc kezel, a capture kartyanak szerencsere igy nem kell semmivel se foglalkozni, csak fogadni az ugyanolyan kimenetet. igy mar nem kell a datapath sem a modvaltasok miatt - igaz egy eve nem is probaltam ki

ami a legfontosabb, nem vagyok mindenfele regi kijelzore utalva (boszme crt, osregi lcdk a bemenetek miatt), barmilyen modern kijelzot vehetek, ami tetszik, tudom a regi gepeket vele hasznalni. ugy vettem, hogy a modern kijelzo resze, igy mar annyira nem veszes az a 350 eur, egy eve maga az oled sem volt olcso.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
hat eleve, hogy nem crtn nezem - nem az
de lehet olyan perverzseget csinalni, hogy az osscbol kivezeted crtre. -
frescho
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem ez volt a baj, hanem a frontendet durván alul méretezték. A két "magot" nem volt képes etetni az utasítás dekóder. Ezen akartak spórolni, de nagyon nem jött be, nem gondolták végig. Az egy szálas gyengeség meg a "mag" gyengesége miatt volt, mert arra számítottak, hogy majd mindenki beleugrik a sok-sok szálas programok írásába. Nem is értam ezt miből vették amikor pár százalékuk volt csak.
arn: Köszi szépen. Sajna ettől nem lettem okosabb, drágák és mindegyiknek megvan a maga nyűgje. Szóval még nincs meg a szent Grál, de legalább drága.
-
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
A sima ossc nem scaler, frekvenciat, felbontast tobbszoroz. Pl dos eseten a 640x400bol lesz 1280x800 70hz, annyi trukk van, hogy a 700x400at is 400pkent kezeli. Ez a felbontas es frissites meg a kijelzon mulik, hogy kezeli e a bemenete. Pl egy 1024x768 mar mehet nativban.
Az ossc pro mas teszta, bejon a kep, mint az osscn, de fix felbontast kuld ki. Tud olyan modban mukodni, mint az ossc, meg scalerkent, es van egy kozbenso mod is, ami mukodesben valahol a ketto kozott van. Mindegyiknek mas a mukodesi elve, mas elonyokkel es hatranyokkal - mennyire tolerans a kimenet resze, mennyi delay van rajta, hogy valt modot, etc.
Nalam most 3440x1440 monitoron van, a legjobban az valt be, hogy fixen 2560x1440 60hz kuld ki mindent, igy fuggetlen a bemenettol, es mindenfele idiota frissitest, felbontast lekezel (ossc itt nem adott kepet tobb esetben), plusz a kepernyomod valtas sebessege gyorsabb mint akar crtn. Mivel a kimenet fix, a bemenetet ugy gyurja, hogy a legoptimalisabb legyen ehhez a felbontashoz. Ezt auto megcsinalja, szinte csak panningot szoktam az egyes kartyakon allitani.
Egy dolgot hianyolok rajta… a frekvencia matchet az oledhez. Tehat hogy a 70hz 70hz maradjon. A sima ossc 70hzet kuld ki, de pl az oledem ezt visszaalakitja 60hzre. Az ossc pro 60hzet kuld ki ebben a felbontasban fixen, tehat az ossc pro kezeli le. Itt mar bejon a limit, mert 1440p 60hzig tamogatott, 1080p 120ig. Vrr modban ki lehet kuldeni akarmilyen frissitest, tehat megcsinalja a vrr 175hzes monitoromon a 70hzet - a fix kimenet viszont annyira rugalmas es gyors, inkabb maradtam annal, es lemondtam a smooth scrollrol 70hzre (sok jatek amugy is modex 320x240 60hzen).
A retrothink abban tobb, hogy 1440pre is nagyobb frissitest tud, meg ki tud kuldeni 4k felbontast (de mar ott 60hz lesz a max), az ossc pro 2880x2160 at tud trukkozve, az meg a monitoron mulik e, megeszi e a 4:3at. Meg ugye kerdes hogy oldottak meg a frekvenciavaltast, ami dosnal kritikus, es 2x annyiba kerul.
Jelenleg 4k monitornal lehet jobb valasztas az 1080p kikuldese vrrel, a fele akkora akkora felbontast valszeg siman duplaznak a monitorok, blur nelkul. Tvn majd lehet megnezem.
-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
A datapath haklisabb a vga kimenetekre, jobban latszik a kulonbseg, meg eleve tobb kimenetet nem kezelt rendesen, mert digitalisan foltosodott a kep pl tsengen bizonyos felbontasokban. osscn ezeknek nyoma sincs, mongy azota eleve a jobb kimenetes kartyakat hasznalom. Osscn inkabb a fenyerokulonbsegeket venni eszre, melyik mennyire szaturalt ilyesmi, az elesseg kevesbe gond.
A masik, hogy a kartyakat ugy hasznalom ahol jol mukodnek, pre 95 kartyakon csak dos van.
Datapathra csinaltam toolt merni a minoseget, meg kalibralni ha szukseges. Osscnel erre kb semmi szukseg, nem igazan tudnad beloni jobbra, a nagyfelbontasu kepek (pl win 1024) meg ugy jelennek meg, amilyen minosegben sose lattad crtn. A filtereket bemeneti felbontasnak megfeleloen allitja (doshoz nearest, winhez lanczos, de csinalhatsz sajat filtert is).
-
válasz
frescho
üzenetére
Általános napira elég jó az FX, de a tesztek, gamek halványak. A GTX1060 meg nem emeli az órajelet Win8.1 alatt, 3DM99- re alapon marad. GeF7900- al meg nem tudtam még stabilizálni a Win98- at.
XP támogatás van, az felmegy biztosan, Win10 szintén, és valszeg a Win11 is. -
frescho
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
Hónapokkal a CPU megjelenése előtt megszereztem a hozzá való AM3-mas lapot Japánból. Ott dobta piacra először a cég és pont volt rá lehetőség, hogy elhozza valaki. Aztán csak vártam a procit és vártam... Végül úgy jártam, mint éji bogár. Rohadt nagyot koppantam
Adtam nekik sok lehetőséget, volt pár különböző, sőt van is, de nem zártam a szívembe.FoxiestFox: A fakó színeket nem javítja ki. Azonban a hirtelen tranzienseket jobban elkeni. A DA átalakításnál a fázishibák, pontatlan órajel nagyon hamar kiűtközik. A múltkor ugye morogtam a változó beállítások miatt. A vicces, hogy a Windows driver regiszter szinten vezérli a kártyát és itt ami X vagy Y pixel kell, hogy legyen annyi is, egyedül a kép kezdődik 1-2 sorral odébb, de ezzel együtt lehet élni. Csak éppen a DAC és annak szűrése/tápja valami fenomálisan botrányos. Persze az is lehet, hogy kicsit már a kondenzátorok is kezdenek kiszáradni, de 3 különböző kártya kipróbálása után már ezt sem tartom valószínűnek. Szóval a CRT és a Windows driver is bejött.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Pontosan.
Mikor először megláttam az FX procik paramétereit, majd elájultam, hogy úristen milyen magas órajel, meg milyen sok mag! Gondoltam is magamban, hogy na itt a vége az intelnek ... csak éppen a magokból kettő ért olyan 1,2-t, az IPC harmatgyenge volt, és mindehhez olyan kazán volt mint a Prescott. -
envagyok
veterán
Most jött még egy AMD FX9590 tartaléknak, próba során előjöttek a régi emlékek az első ilyen procim teszteléséről
Az FX lett egy évtizeddel később az új prescott.
Szinte ugyanabba a GHz kergető csapdába esett bele az AMD mint a konkurrencia.
Erős léghűtéssel is határeset szigorúan tuning nélkül.
Ilyet használt egyáltalán valaki léghűtéssel? -
válasz
frescho
üzenetére
Igaz hogy toleráns a CRT, de azért válogatós is, a Gef 2 GTS-emnek kifejezetten béna képe van a 957p-men XGA felbontás felett, a csóró Radeon pedig amit mutattam fentebb, karcol mint álatt, és szerintem a színei is jobbak.
Azért úgy tűnik, 2000 körül még volt gyenge DAC jó videokártyán is. -
frescho
addikt
Már ha a bemeneti kép is akarja.
A szerencsétlen Tridenten új feature-t fedeztem fel. Pontosabban tudtam, csak nem sejtettem, mert régen a monitorra kentem. Szóval az törpént, hogy a Win 3.1-nek megmondtam, hogy én most 800x600 256 színt várok el tőle. Szerencsétlen 386SX persze dobott egy hátast, mert ez alig több, mint 3x több RAM mozgatást jelent, mint az alap 640x480 16 színnel. Na szóval szépen el is indult, én meg állítgattam a DA-t, hogy szép legyen a kép. Rájöttem, hogy ez a DA ennyit tud, kicsit csíkos, kicsit zizis, de megy. OK, akkor elindítom a tesztet. Na innen jött a vidám mutatvány, mert lélegzik a kép. Igen, még a DA kártyán is látom, hogy terhelés hatására bevibrál, szinkronban mozog stb. Közben az egész gép nem fogyaszt 20W-ot, tehát ez nem a táp, hanem a Trident.
Régen a CRT sokkal toleránsabb volt, nehezebben esett ki a szinkronból és elmosta a komolyabb hibákat. Itt nem ez a szitu, láthatóan van egy terheléstől függő moduláció a kimeneten. Na mindegy, ez ennyit tud, így kell szeretni. Hogy is volt az, hogy ide a hulladék jött?

Ez az új retrothink még mindig horror áron van. Előbb vagy utóbb beáldozok egy 1200-est érte, de még nem szántam rá magam.
-
arn
félisten
Ugy tudom eleve nem szabvanyos teljesen, gyartonkent elterhet, az atalakito es scaler reszet meg nem uszod meg, ha modern kijelzohoz akarod illeszteni. Innentol meg kicsit ertelmet veszitette a dolog, mert a modern scalerek filterezik a kepet, gyk olyan kimenet lesz vele, amitol egy eleve digitalis kimenet sem lesz igazan jobb ekkora felbontasban. A megosztott kepeknel egy ossc pro jobb kepet csinal.
Szvsz ugy erdemesebb megoldas lenne, ha a lenyegi (scaler) resze kivul lenne, es csak egy kivezetes lenne a slotokhoz vmi szabvanyos konnektorral.
-
vrob
aktív tag
Magáról a connectorról igen, de gyakorlati, és nem korabeli, felhasználásról nem találtam semmit a topicban.
Számomra pl. érdekes lenne egy olcsó, belső megoldás.
A gagyi, külső analóg-digitál átalakítók képénél jobb minőséget hozhatna, ha eleve digitálisból indulunk ki.
Hasonló funkcionalitással, azt gondoltam drágábbnak sem kellene lennie azoknál, de valószínű ebben tévedek.Profi felhasználásra, igény esetén meg persze legyen egy darab külső pro cucc, amire csatlakozhat sok retro gép.
-
arn
félisten
Jelent meg a retrotink4knak olcsobb verzioja. [link]
-
arn
félisten
Mar beszeltunk rola korabban
a scalerek meg dragabbak.A masik gond, hogyha x geped van, eleg macera (meg tamogatja egyaltalan az osszes kartya, amit hasznalnek). Es a kimenet nem tul rugalmas, a scalerek kepesek olyan felbontasban kikuldeni, ami optimalis, ugy formazva a kepet hogy az a legjobb legyen. Pl az ossc pron beallitod hogy 2560x1440 60hz, a bemenet meg akarmi, mindig optimalisan jelenik meg - frissites, filterezes, postprocessing, etc.
-
vrob
aktív tag
Nézegetem a "VGA Feature Connector" csatlakozóval kapcsolatos dolgokat. Régóta benne van a fejemben, miért nem kezdenek ezzel valamit.
Ez az ami rajta volt már az EGA és az első VGA kártyákon mint slotos csatlakozó, majd később tüskesorral a VESA verzió. Végig kísérve a most már retro ISA/VLB/PCI/AGP kártyákat, egészen az első DVI digitális kimenet megjelenéséig. Még sok GeForce2-őn is rajta van tüskesor VESA formában.
Találtam egy "CRT Terminator" nevű csodát ami ezen alapul, de az valami hihetetlen drága.
https://oummg.com/
220 EUR + VAT
Azt írják, csak ISA/VLB/PCI kártyák a támogatottak, az AGP nem. PCI esetén kell valami extra konfig.
CGA-tól a VGA 256 színig, 800x600, 75Hz-ig fogad inputot.
Úgy tűnik ez is egy felskálázó cucc, már HD-ban jön ki a pixelpontosan, méretarányosan előállított kép, lehet OC-zni is hogy még többet bírjon.
Van rajta egy 8 db-os kapcsolósor ... félő, hogy sok mód csak ezeknek a kézi átállításával mehet.
Látott már valaki ilyet?Elég nagy probléma az ára. A 120.000 Ft egy kicsit soknak tűnik érte.
Mi kerülhet ezen ennyibe?
A tizedes vesszőt mondjuk eggyel arrébb tehetnék.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
mondjuk eger+bill-nek boven eleg volt az 1.1 low speed 1.5Mbps is

------------
itt is volt par eve egy juzer, akinek 14db USB 3.0 port-s deszka kellett, de nagyon, mert neki ennyi USB cucca van
aztan irogattak neki a 100-110k-s anyulapokat, de azokon is "csak" 10db 3.0-s port vala
en meg csak megkerdeztem, hogy amugy miket hasznal, hogy ennyi 3.0-s port kell?
erre felsorolta, es a 14 egysegbol 3-4 igenyelt volna 2.0-nal gyorsabbat, 2 kulso HDD, pendrive ez-az....
a tobbi megy ilyen gamepad, eger, bill, kékfog, joystick stb szintu nyomoreksagok, amire a 2.0 is overkill, mert 1.1-n is el lennenek igazabol
de kozben 4db 3.0-t a legputribb, legfapadabb deszka is tudott mar akkoris, szoval az a resze meg van oldva
a 1.1 es 2.0-kra meg max berak 3 frutti aras USBhub-t oszt joido, az egesz megall 50k-bol
10-12 USB port 8 eve is alap volt egy H110-s frutti anyulapon is 4+6 4+8
max nem volt minden port kivezetve hatul, hanem tűsorkent, de ott van, amire lehet venni hatlap kivezetest ~1500-ert, meg lehet rakni USBhub-t is
maris tobb ammo maradt VGA-ra
meg RAM-ra
vagy pl a TP-Link-nek van a UH720-s megoldasa, 7db 3.0-s port es egy 4A-s tapegyseg van hozza 12k-ert (akkor)
+2 mobiltelefon tolto port is van az oldalan
meg mindig olcsobb, mint 110+ ezres deszkat venni
akinek ennyi nem elgh az vmit erosen Lqr, hiszen kizart hogy minden USB egyseg egyszere forgalmazzon teli savszelessegen
ne kel minden USB egysegnek dedikalt port -
Pikari
veterán
ha már szóba került a k7s5a, ezt a mikulás épp most hozta.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Azt vettem észre, hogy a legritkábban CPU upgrade van, mind az ügyfélnél mind nálam. Emiatt mondjuk érdemesebb erősebb CPU-t venni, mert később úgysem cseréled, csak majd a komplett platformot.
Egyébként ez volt az ami most egyből az I5-re vezetett (mégis mostanság foglalkozok az I7-re upgrade gondolatával) az I3 10100F helyett.Szóval ha valakinek vettem egy Duront, az sem nagyon fejlesztett Atlon XP-re, esetleg úgy, hogy az olcsó frutti VIA-s lapot akkor méár egy NForce2-re upgradeljük már fel.
Nekem pl a 1700+ -os Athlon XP-m három lapban is volt, míg fő gép volt : Soltek KT333, ASUS KT400 és ASUS NForce2 DLX. Jó, a tuningolhatóságának köszönhetően nem lett belőle 2004-2005 táján egy Barton 2500+@3200+. De úgy általában is megfigyeltem, hogy az emberek nem nagyon cseréltek CPU-t, max ha platformot váltottak."a sulinetes kotlák" - fúúúú... Imádtam a sulinetet. Főleg az elsőt*, nekem nagyon megtömte a zsebemet

Ugyan sokan nem tőlem vettek gépet, de utána minden házhoz mehettem a Linuxot Windowsra cserélni jó pénzért, meg sokszor olyan bónuszokat hoztam el mint a 32-64MB-os pendrive amivel az akkori átlag emberek nem tudtak mit kezdeni, így ingyen ideadták. De a másik az, hogy sokan messze nem várták meg még az egy évet sem, hanem ok, kotla, bővítsük már fel, és akkor persze már én hozzam bele az új VGA/RAM/HDD akármit. Nem egy eset volt, hogy a végére csak a gépház maradt a gépből, belül mindent kicseréltem
De akadt olyan is, aki elindult, hogy sulinetbe vesz már akkor egy gépet, aztán nem volt jogosult/nem tetszett neki ami volt, de ha már kitalálta, hogy vesz gépet, akkor vesz, és persze nálam kötött ki.* A második sem volt rossz, azon is kerestem, meg csináltam pár gépet, DE sajnos ott már sokan nem a gépfejlesztést/új gépet látták benne, hanem laptopot, vagy digitális fényképezőt vettek.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A Need for Speed Porsche szokott szivatni, viszont az pont az XP-t nem szereti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Programozás topic
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PLC programozás
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez az E3-1220L v2 afféle i3 származék. Érdekes, hogy a szintén Ivy bridge i3 3217U szintén 17 wattal csak 1,8 GHz-es, és nincs turbo sem... 

Az a baj, egy SC55 mkII izgat a 88 helyett, de mindenre nincs pénz… Ha mélyen bele ássa magát az ember, akkor ezek mind kellenének: MT-32 old, MT-32 new (hogy a rev.-eket már szoba se hozzam), CM-64, SC-55, SC-55 mkII, és talán még SC88, (meg egy Yamaha MU80) mert minél többet olvasok annál több véleményt találok, hogy melyik esetben melyik szól jól. Persze ez így egyértelműen nem lehetséges, csak a legelszántabbaknak vagy a milliárdosoknak. De azért az SC55 (mkII) és az SC88 (SC55 map) közötti általad vélt különbségre kiváncsi vagyok. Kedvenc korszakom a 386-S7 (kitekintéssel XT-286 és TUA P3 felé) és itt relevánsak ezek a modulok.
Adtam nekik sok lehetőséget, volt pár különböző, sőt van is, de nem zártam a szívembe.