-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
vakond5 #38175 üzenetére
Az igaz, én biosra gondoltam..
Buci: Mágus én sem vagyok, lehet az UD4 vagy egy 990-es giga lapról tök más lenne a véleményem, de ez tetszett kinézetre nagyon, még jobban mint az asus, árban is jó volt mégis csalódás volt kicsit igy lecseréltem és nem bántam meg. Ettől függetlenül nem rossz lap ennyiért és 8+2 fázisú, akinek a tuning a legfontosabb annak jó választás sztem.
-
RVR400
veterán
válasz
vakond5 #37561 üzenetére
Ha nem próbáltam volna 3 különféle alaplappal, Hyper 212-vel meg Machoval, meg MX-2 pasztával, meg házon kívül agyonventizve is, akkor biztosan bólogatnék.
De azért örülök, hogy vannak szerencsés emberek, akiknek nem fő szét a cuccuk. Mondjuk lehet, hogy a későbbi példányokat már jobban megcsinálták.
-
and1ao
őstag
válasz
vakond5 #37236 üzenetére
Esetedben semmit nem érne, mivel a VGA-d előről szív levegőt ergó az első ventid tolja be neki a frisset, és mivel nem bent keringet hanem hátúl fújja ki, ha a HDD block elé teszed az oldaventit akkor érne valamit, de akkor meg az első venti felesleges, CPU-nak szabad hője nincs mivel a block lefedi és a FET-ről meg lehúzza a levegőt a hátsó venti illetve maga a radi venti, ha betennél egy oldalventit szvsz széttolné a levegőt oldalra a VGA-n szvsz rontana is mivel az első venti levegője elsem jutna oda.
De tedd be nézd meg. -
Peaceliker
addikt
válasz
vakond5 #37230 üzenetére
Több tesztre és hozzáértők (vagyis annak tűnnek) véleményére. Kérdezz be hűtős, házas topicban, többen próbálták már és csak bekavart a keringésbe, volt akinek rontott a hőmérsékleteken, de volt akinek csak nem segített...persze van akinek használ, egy próbát megérhet, de én nem fogom erőltetni...
-
edeleny
őstag
válasz
vakond5 #36431 üzenetére
Egy kis okosságért nem kell a szomszédba menni.
Nekem felsőtápos a házam.
A vastag kálbelkorbácsot úgy vezettem el, hogy hozzáfogattam a levehető oldallap éléhez, illetve függőlegesen az 5" keret széléhez. Igy semminek nincs útban.
A 24 pines csati maradéka, ami lelóg szépen vissza van hajtogatva a kábelkorbácsra.
Amiket nem használok tápcsatikat, azokat begyűrtem a flopy hely feletti részbe.A tápkábelből gyakorlatilag csak a VGA táp van a légáram útjában.A SATA kábeleket pedig bedugtam az alaplap alá/mögé így azok sincsenek a légáram útjában.
Az alaplapi csatlakozók a VGA mögött/előtt vannak, ott kikanyarítom őket, majd felől a HDD-nél jönnek vissza! -
Taifa Díaz
őstag
válasz
vakond5 #36431 üzenetére
Az esztétikus, de legalábbis szabad levegőáramlást minél inkább lehetővé tevő kábelelrendezést - alias cable feng shui
- illetően lenne egy ordas kérdésem.
Lap: Asus M5A99X EVO R2.0. Ház alsótápos. Az Asus marha gyakorlatias mérnökei a 8 pines proci táp csatit a cpu foglalat fölé tették - az istennek se egy kicsit mellé esetleg, balra, a sarokba, vagy jobbra, tökmindegy, neeeem, legyen az pont a cpu foglalat felett -, így a tápból át kell húznom a kábelét a Mugen 3-ason. Erre tudnál gombot varrni?
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy a Scythe venti oldalvájatában vezetem át a kábelt a hűtő túloldalára. Szerencsére elég hosszú ehhez, és épp csak egy pöppet feszül rá.
Jobb ötlet esetlegTudom, tegyem át felsőtápos házba. Mellesleg a lapon annak a tápcsatlakozónak az elhelyezése felső tápos házhoz sem ideális
-
Buci21
addikt
válasz
vakond5 #34728 üzenetére
egy i7 2600K ára már elég baráti és nagyon erős
de jó cucc az FX, csak nincs mATX lap alá, így bukó sajna sok helyre
am ahol a HT szar ott az FX sok fizikai szála sem lesz jó
i7 2600K már 60K alatt kapható, sima i7 2600 pedig 50 alatt. Na ott már azért megéri 47-ért van fenn most egy pl... -
Zsivaagoo
őstag
válasz
vakond5 #34613 üzenetére
Win8-at telepítsen az, aki azt szereti. Vagy akinek két anyja van. Vagy a Kun Béla, vagy a szürke medve.
Szoftvertől nem lesz gyorsabb a hardver! Ha az új szoftver gyorsabban fut a meglévő HW-n mint a régi, az csak a programozók érdeme.
Kitárgyaltátok. És hányan borultak le a lábatok elé?
Én most azért nem veszek SSD-t, hogy 10 másodperccel gyorsabb legyen a Boot idő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakond5 #34171 üzenetére
& mqm : köszi a megerősítést !
(elhiszem ha ti mondjátok, hogy FX-re jobb mint a 7-es) csak az a baj, hogy a 7-hez vagyok szokva, de anno az XP / Vista -ra/ról se volt egyszerű átszokni
kikell próbálnom !Ahogy elnéztem alaplapom gyártó oldalát Win 8-hoz kb. Semmi driver nincs amit lekéne tölteni / telepíteni
L
-
pipo112
őstag
válasz
vakond5 #33183 üzenetére
értem köszi számolni én is tudok hogy a 4k az 30% na de ha veszem az árat akkor nem 30% a külömbség és ugye csak a procit néztük a titan karit nem ami ebben a tesztpontszámban igen nagy szerepet játszik de ha %-ot nézünk itt egy kép melyen jól látszik a két proci között a különbség minden formában
ami itt nem teljesen 33!% viszont az ár különbség 150% minimum a két proci között .
én ezért mondtam hogy az intel ennyit nem ér ár teljesítménybe nagyon gyenge
a képen a legfelsőt cpu-t és legalsót nézve -
Alister71
nagyúr
válasz
vakond5 #27032 üzenetére
Nagyon is sokat számít bármelyik szintetikus teszt, ahogy az Aida mérései is. Nagyon sokan ezzel indokolják, hogy ezért vegyél ilyen és ilyen procit, mert összehasonlítva ezzel és ezzel, nézd meg ez mennyivel gyorsabb. Nagyon sok tesztoldal mérései között szerepelnek a szintetikus tesztek és az AMD akkora hátrányban volt a hibás mérések miatt, hogy az vicc.
Ha összeszedném a milyen procit vegyek topikból azokat az indokokat, amik arra utalnak, hogy azért vegyél Intelt, mert nézd meg tesztek alapján mennyivel gyorsabb, akkor vagy 20 oldalon keresztül linkelgethetném a hsz-eket.
A procik eddig is ezt tudták, ez tény, csak a mérések nem támasztották alá. Valamiért.... -
Ribi
nagyúr
válasz
vakond5 #26757 üzenetére
Őőőő, milyen fórumot is olvasgatsz?
Vagyis inkább hova írsz, mert olvasni nem olvasod -
xatos3
senior tag
-
xatos3
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chrome
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged