- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Rockland #75676 üzenetére
Nem lesz.
Ettől függetlenül, ha magas toronyhűtő/folyadékhűtés van a CPU-n, meg kell oldani a légáramlatot a VRM és az "északi" híd körül is, meghálálja - élettartamban.
A sorrend: 3,2,1.
Az a Giga lap nagyon jó VRM-el rendelkezik, a 3 általam ajánlottból az egyetlen ami maradéktalanul képes kiszolgálni az FX9xxx csúcsát, ami egy 5 GHZ-en ketyegő amperfaló.
A másik 2 se rossz azért, azokban is elérhető a 4,5-4,7 GHZ, persze azért ez nagyban függ a CPU-n, a hűtésen, tápon....
A mostani lapod kuka FX8xxx alá, az a gyanúm hogy nem képes a procid rendesen meghajtani, egyszerűen kevés az a 4+1 fázis, kérdezz csak rá máshol is ha nem hiszed, ezt a cumit itt már páran végigjárták, többek közt én is.
Dobhatnál esetleg pár IBT/Linx eredményt, elég ha 1024 és 2048 MB RAM beállítással tolsz pár kört, nem kell 10, 5 is elég, abból már lehet következtetni.
Asrockból ami jó valamire, 6-ot ismerek:
970A-G3.1 - ez nagyon jól felszerelt lap, ritka, utolsó kiadású lapok egyike.
990FX Extreme 6 és a 990FX Extreme 9.
Illetve a 3 különféle felszereltségű 990FX Fatal1ty.
A többi Asrock lap FX 8xxx alá egyszerűen elégtelen.Többségük még alapon se képes kiszolgálni egy 8350-et sem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Rockland #75665 üzenetére
Üdv !
na lássuk:
Ez a 3 az, amit nyugodtan merek FX8xxx alá ajánlani.
- ezekbe mehet az OC is.
Az összes többi, ami 970/990 chipsetes, azon kevés a VRM fázis (4+1), a 960/880/760/stb. meg egyszerűen nem való FX CPU alá, azokba max Athlont/X4 Phenomot tennék, az FX CPU-k hoz a BIOS-uk se tökéletes, egy sor dolog nem állítható/meg se jelenik benne, ami az FX CPU-khoz való beállítás.
Én legelőször a 3.-at érdeklődném meg, aztán 2. és 1.
-
jokeph
nagyúr
-
belaazallat
addikt
válasz
Rockland #75169 üzenetére
Hali!
4+1 fázisú Asrock lap, hűtetlen VRM-mel. Alul kell feszelni a procit, az összefoglalóban szereplő beállításokat végezd el, majd plusz ventilátort rakj a VRM-ek fölé és reménykedj!Ha jól értelmezem a gépek leírásodat, akkor a 3300MHz-s procit 4000-ren hajtod abban a lapban? Akkor ne csodálkozz!
A 12GB ram milyen összeállításban van?
-
Jim76
aktív tag
válasz
Rockland #27475 üzenetére
Az a 7790 mostanában került a gépedbe? Afterburner látom már van, de a driver melyik van fent hozzá, amit a csomagban kaptál cd-n? Meg kéne próbálni másik drivert, akár a legújabbat, ha nem az van fent, mert az első hibád az leggyakrabban ilyesmitől lehet. Nem részletezem, de az erőforráskezelőnek nem volt elég joga lefoglalni egy kívánt memóriacímet, és ez driver conflict miatt is lehet.
Másik dolog, hogy visszakanyarodnék arra az 1600-as memóriára is - corsair vengeance már szivatott meg másokat is, úgyhogy azt mindenféle egyéb hibakeresés előtt tedd szépen vissza alapra 1333-ra, mert az FX mellett minden magasabb freq OC-nak számít, ha 1600 van ráírva akkor is.
Ha 1333-on szépen kisimul a cpu oc-d, na majd akkor próbálgasd az 1600-at, de megfelelő feszültséggel, és legfőképpen megfelelő késleltetésekkel. (az égvilágon sehol se fogod szemmel észrevenni a különbséget 1333 és 1600 közt, úgyhogy, ha nem megy a lapodban stabilan az 1600 ne keseregj, IGP-nél van komolyabb jelentősége csak) -
Jim76
aktív tag
válasz
Rockland #27467 üzenetére
Mit ír abban a kékhalálban? Mindig ugyanazzal dobja el, vagy random directx meg mindenféle .sys-ekkel van baja?
Nézd már meg a memóriabeállításaid még alaposabban, mert ennek köze nincs már szerintem a procidhoz/lapodhoz. Rendesen kifagyni szokott legtöbbször, ha olyasmi a baj, a BSOD meg 70+%-ban ram/ram beállítás hiba.
Hacsak nem coretemp-el méricskélsz, mert abból meg van bug-os széria, és win7-win8 alatt random kékhalálozik mindentől függetlenül, ha az fut alatta. -
Jim76
aktív tag
válasz
Rockland #27460 üzenetére
Gondolom, hogy mi a hiba, és miért kell mindig nagyobb fesz, mint ami valójában elég lenne - van nálad abban a bios-ban LLC (load line calibration) ? Ha van, akkor nehogy disabled legyen, hanem mondjuk 1/2, de az auto is jobb, mint, ha ki van kapcsolva.
4,0GHz-nek stabilnak kell valahogy lenni 1,325 körül, és nálam a cpu nb az 1,175V-on megy 2000-et, 1,2V-on már a 2200-2400-ak mennek. Az miért olyan magas?
-
bozont
veterán
válasz
Rockland #27462 üzenetére
A 4GHz-et valahogy nekem sem szerette a 6100 és ahogy figyeltem általánosságban senkinek sem (a 8100 széria valahogy jobban tuningolható). De 1,26-1,28v körül mennie kellene 3,8GHz-en, az a +200MHz szerintem ne mér meg +0,1v-ot.
Én mondjuk a CPU NB-hez sem nyúltam, jó az alapon is. -
Jim76
aktív tag
válasz
Rockland #27456 üzenetére
APM disabled/off nem ismerem azt a bios-t, de kapcsold ki manuálisan, a HT, meg a CPU NB 2000-en jó, ha auto-n a HT magasabb, az OC instabilabb lesz.
A CPU NB a cpu és a ram-ok közti adatátvitelre utal, ezért ideális esetekben a ram-od órajelének valahányszor 0,5-ös szorzója a stabil érték, azaz pl. 1600-as effektív órajelű ram-nál a 800x2,5=2000 vagy amire sokan esküszen a 3-as szorzó, azaz 800x3=2400, de mivel a 2400 már legtöbbször csak feszültség emeléssel megy, az is egy rizikótényező, hogy stabil marad-e, vagy épp az zavar be, így a 2,5x-es az legtöbbször tutti az 1600-as ram-okhoz. -
Jim76
aktív tag
válasz
Rockland #27450 üzenetére
1,325V-al 4,0GHz-en el KELL menjen, ha Turbo off, APM off (fontos), és a HT és a CPU NB gyári alapon legyen (ált. 2000)
Igazából 1,300V-on is simán megy, de 1,3125V-al már Prime, Linx stabil.
Amitől eldobja, és BSOD-d lesz, szerintem az APM meg egyéb energiagazdálkodási sz@rságok.
1,35 felett ne használd gyári hűtővel, abban a lapban, mert vagy a cpu alól olvad ki a foglalat, vagy a vrm kap lángra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged