- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
válasz
HANDO88 #54021 üzenetére
Nézd meg mit szól a rendszer 1600 @9-9-9-24-hez 1T-n, 1.5V-tal. Ha stabil, és akarsz még játszogatni vele, megpróbálhatod a 8-8-8-20-at is ugyanúgy 1T-n, viszont oda lehet hogy majd kelleni fog neki egy kis plusz fesz, vagy hagyod az 1600-at, és megpróbálod a magasabb órajelet más időzítésekkel. Ha érdekel, szívesen segítek privátban. Egyébként a ramjaid eleve CL9-esek, nem tudom miért CL11-en mennek most.
@54019 Ormányos: Köszi a kreditet
-
=HG=
addikt
-
marquuard
veterán
válasz
HANDO88 #54018 üzenetére
Attól függ, hogy milyen időzítéseken megy most. Ha elég laza, akkor egyéb variálás nélkül is menni fog.
Én most 1866-on használom 9-10-9-24 időzítéssel, Command rate 1T, tRFC pedig 160ns (gyárilag 300ns).
Látom HyperX-ed van, esélyes, hogy menni fog ugyanezen/hasonló időzítésekkel. Ha nem működne, akkor a CR-t tedd vissza 2T-re és elsőkörben a tRFC-t ne állítsd. 1.65V-on használom.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
HANDO88 #53721 üzenetére
A hwinfo és a többi futó progi sokat levesz a teljesítményből.
Nálam most: 1.3V ( =3 óra IBT stabil fesz plusz 2 lépcső fesz, hogy biztos legyen) 4,2GHz
(azért csak ennyi, mert ha ráindítok egy renderelést (10+óra), akkor a végére már 62 fokig melegszik)IBT high 3 kör (csak a pontok miatt) (teamviewer távoli asztali kapcsolattal) (max hő 54fok)
- mindennapi használatú progik mennek (utorrent, hwinfo, win sidebar, még vagy 10 apróság) és csak 60Gflops
- kilőttem a (utorrent, hwinfo, win sidebar)-t: 64,9Gflops0.924V 1.6GHz
(win energiagazdálkodással lekorlátozva)
- mindennapi használatú progik mennek (utorrent, hwinfo, win sidebar, még vagy 10 apróság) és csak 26.2Gflops -
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
HANDO88 #53105 üzenetére
Hwinfo alapjáraton 30 fokot ir rá, aida 14-et..
Terhelésnél aida 66-ot, hwinfo 80-at, és mikor beállitottam a BIOS-t, hogy 80-nál sipoljon, akkor a hwinfo-s 80-nál sipolt, holott aida szerint még a közelében sem volt.
Szóval, saját tapasztalatom alapján elmondhatom hogy sokkal megbízhatóbb a HWinfo. Lényegében az aida hülyesége miatt gyanakodtam először táphibára, pedig csak túlmelegedett a proci.
-
ViZion
félisten
válasz
HANDO88 #41947 üzenetére
Akkor csakazértis Trainspotting... Temptation, és hát ugye a Lust For Life... Rammstein Keine Lust már nem is linkelném. Remélem felszáradtál, gépet nem abáltad le
pEtii94: uhhh... ajj-jajjj. Leginkább a frekvenciáról volt szó, persze megpróbálhatod 800 V-al is megküldeni a mikroProfesszort, majd veszel egy jó kis konzolt, és nincs több para...
Ha ütemezett feladat is nagy feladat, akkor winDOS topikba kellene benézni, esetleg neten olvasni kicsit, vagy jobban figyelni info órán. Nem bántásból, de így beleugorva valamit elállítasz és zsupsz...
Ferike001: "Egy momória időzítést mondana nekem vki?" erre több frappáns válaszom is van: "a lottószámokat megmondaná valaki?"
Nem, azt Neked a gyártó mondja meg, kikeresed a típust és ott megtalálod. Illetve CPU-Z is írja, bios is az SPD fülön. Biosról képeket rakhatnál fel, illetve milyenek a mostani beállítasok, CPU amúgy stabil-e?
Jah, közben raktál fel. A memory fülről is kellene, a 2T command rate-t lehet nem állítják be a deszkák, többit is megnézzük, dobj képet.
-
ViZion
félisten
válasz
HANDO88 #41937 üzenetére
Magyar népnek magyar ír zenét!
"Lassan idd a vizet komám!"ööö... ramot 1600-on használd, hamár annyi a gyári neki. magasabb Ghz sem lehetetlen, csak tudjad hűteni. Ált. 1,4 V felett szaladnak meg a hőfokok, kísérletezz bátran, csak nehogy hirtelen morcosan belelöttyintsd a páleszt!
Amúgy a kedvencem: Circa Paleo
-
MaxxDamage
félisten
válasz
HANDO88 #41941 üzenetére
Am. kár, hogy 8350-em van
Aszittem saját termés képét raktál be ide/mobilról vagyok/
A 8350 legkisebb fesz-e mennyi lehet amin stabil ? /Ami nagyon jónak számít/ (még nem nézegettem, de pár tized sokat nem jelent szerintem, mármint különbséget)Anno megittam fél liter (elég erős) házi páleszt húzóra... kellemes volt !
(elötte bor / sör és pezsgő és egyéb is beontésre került, és a pálesz legurításás követően is.... detoxba am. sose voltam, de volt már, hogy másnaposan is úgy mentem "józanul" mintha részeg lennék... magyarul dülöngélve)
közel lehettem az alkoholmérgezés szintjéhez...L
-
válasz
HANDO88 #40242 üzenetére
Hasonlo ertekeket nyitott ablak mellett mertem eleg jo hutessel. Vannak akiknek a Swift 6 literrel jar varosban, csak a vegen mindig kiderul, hogy ok a gyongyosi forgalmat vetik ossze mondjuk egy kis Fovaros belvarosaval. Szoval lehet, csak eppen erosen valoszinutlen.
-
Picturemaker
őstag
válasz
HANDO88 #40238 üzenetére
Azért nem lehet, mert az csoda lenne, csodák meg nincsenek! Ezen nem kell sokat magyarázni.
Egyazon gyártástechnológia, pár fokos eltérés lehet, de ekkora nem. Egyszerűen rossz valamelyik szenzor, ennyi. Ilyenkor szokott az jönni, hogy alapjáraton meg 15 fokos a proci. Na persze. -
Zsivaagoo
őstag
-
Kroni1
veterán
válasz
HANDO88 #38315 üzenetére
Na jó hát a víz az víz!
Nekem amugy az idle 30 és load 60 fok is tökéletes, most néztem, hogy amikor a CPU/NB-t is felvittem 2400-ra auto-n is megemelte a feszt 1.4V-ra, és ilyenkor ment fel 64fokra is Small FFT alatt.. Ahogy azt vakond is írta asszem korábban, ő is szenvedett ezzel. De megnéztem a játékaimra semmi hatással nincs a NB emelése, így visszavettem 2000MHz-re, és így a lap alapból 1.162V-ot ad neki.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
HANDO88 #37833 üzenetére
Jól szellőzik a kuckó, az biztos!
Nálam most nincs felhelyezve a ház oldallapja (mert kivettem a VGA-t és várom az újat), és így a lap és proci idle hőmérséklete egyaránt 32 fok!
Most végeztem egy kísérletet: a nagy szobaventit ráállítottam, tehát telibefújja ezerrel a cuccot, és így is 29 fokos a lap az amúgy 24 fokos szobában, tehát 5 fokot így is melegszik a szoba hőmérséklethez képest.
Ezért is gondolom, hogy brutál házszellőzés mellett az alaplap hőmérsékletből nyugodtan levonhatunk 5-6 fokot, hogy megkapjuk a környezeti levegő hőmérsékletet. (bár az is igaz, hogy nem mindegy, hogy melyik lap, hol monitorozza a hőmérsékletét. Ebből a szempontból reálisabb mondjuk az SSD hőfokból kiindulni.... -
-
=HG=
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest