Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
Amúgy elolvastad mit írtam? Azért kérdezem mert marhára az jön le hogy nem, vagy nem érted, vagy egyéb.
Szóval részemről befejeztem így nincs értelme, légy szíves fáradj át másik topicba a témával mert ez már nem ide tartozik.
Úgy igen meredek egy témában vitába szállni hogy nem érted miről van szó.
-
Benőke
őstag
Bocs de mITX re pörög az agyam. mATX ben van olcsóbb is. De ettől még nem változnak az arányok.
kis inteleknek jó a fogyasztásuk. Két külön tesztet nem lehet összehasonlítani. Már csak az alaplapok is okozhatnak különbséget. Aztán AM1 -ben elég egy memória modul. Hiába esik kevesebbet egy DDR4 amiből kettő kell, kettő együtt többet eszik mint egy DDR3 modul. A legolcsóbb lap sem tudom, hogy pl támogatja e 1151 foglalatban a DDR4 -et vagy a DDR3L -t, mert hogy a sima DDR3 -at nem. Részletekben van eldugva a lényeg. Hiába erőlteted az alma még mindig nem körte, és fordítva. Ha pedig az AMD felírat zavar akkor rossz helyen vagy.
AM1 lassan 3 éves platform. Van amit nem támogat. Ezt is figyelembe kell venni.
"nem fogja kibírni annyi évig, mint az Inteles konfig"
Bocs de ezt a hétmérföldes marhaságot aszádbakezedbe adták vagy egyedül találtad ki?Nem tudom 43 vs 35W nekem nem tűnik ugyan annak. Nyilván nem nagy a különbség. Csak hogy két külön tesztről volt szó. Más eszközökről. Más területre valóak.
-
Benőke
őstag
Na most a két dolog nem ugyan az.
Ezek tesztek. A körülmények két külön teszt lévén nem azonosak.
Nem véletlenül van az intelből 35W példány a proc alapból max 65w kategóriába esik.
Még is 51 meg 54W -okat adnak meg.
Olvasmány az intel oldalán hogyan adják ezt meg. Lemérik egy valag programmal és a kiugró értékeket elveszik a maradékot meg átlagolják így kapják meg amit TDP nek írnak, tehát adott esetben simán ehet 65w ot is. AMD nél a 25W az a processzor űber max felvétele, nyilvánvalóan átlag használat alatt ezt nem fogja elérni. Tehát a kettő megadása eleve eltér egymástól.Ezen kívül alaplap és alaplap között is van különbség, illetve az alkatrészek is szórhatnak.
Lehet hasonlítani a körtét az almához de nem lesz egyforma.
Szóval tetszik vagy sem, az intel többet eszik nagy átlagban. Nem is merném egy AM1 -es hűtő kapacitásával működtetni, mert nem bírná el.
mITX lap intelhez 23k+ AMD AM1 ben már 8k tól van. 5350 11k / 5370 17k. G3900 14k G4400 17kTehát egy AM1 -es kijön 20k alatt is de mondjuk legyen 25 a friss procival. Intelnél 37-40k élből.
Szóval sehogyan sem egy kategória, kevesebbet fog fogyasztani hosszútávon az AM1 gép. Nyilván jó választás a másik is. AM1 low end HTPC -ben használatos inkább, míg G4400 már asztali gépes rendszer.
A 38W intelnél ráadásul átlagos, AMD nél 35W pedig max. Megint csak nem összehasonlítási alap.
A többletfogyasztást és árat pedig helyén kell kezelni. Nem éri meg minden esetben.
-
Benőke
őstag
Már is olcsóbb az új proc. [link]
Nem sokkal de még is
-
Benőke
őstag
Rendelhető. AMD Athlon 5370 2.20GHz AM1 BOX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen program, ami...?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest