- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatalista22
tag
Igen, pont ezért használok nvencet. Mivel az nvidia gyorsabb, mint a procim, így nvenc-cel csinálom. Én nem látok különbséget a kettő között a tévén, s talán már látható volt, hogy egyvalamit nem bírok: ha túl sokat kell várnom. A korábbi gépemen még proxyval is nehezen boldogultam a HD-vel, a renderelés pedig volt vagy 8-10 óra. Számomra már az egy óra is sok. Jó ez a minőség a családi felvételekhez. Amúgy is mindent eredeti fényben veszek fel, semmi derítés, szóval nem török filmes babérokra. .
-
fatalista22
tag
Egy lassabb gépen a proxyhoz konvertálás is lassú. Mostanában nem próbáltam, de 10 db. másfél perces video szerintem van vagy 45 perc. Ehhez képest az összefűzött 4k video renderelése voukoderrel max. 20 perc. Szóval igen, nehezen szánom rá magam a Premierre, de akkor szeretek minél hamarabb túlesni az összefűzésen, finomítgatáson.
-
trialboj
őstag
Kész rémálom amit leírtál, eleve 2x sebességgel nézem át a videókat leadás előtt, és ott sem feltétlen tűnik fel ha csak 1 black frame van, de mikor valami 8+ perces anyag van akkor tovább gyorsítom a previewt, és akkor már tényleg esélytelen hogy észre vegyem ha ez a baromállat szoftver beleköpött pár fekete képet.
Nekem összehozott freeze frame-et is, az még aranyosabb mert tényleg csak realtime-ban veszed észre, és mikor már a 3. verziót mentem ki valakinek nincs erőm, lassan új ránézni.
Én mac studion használom, stabilabb mint PC-n volt, de nevetség tárgya milyen lassú, a jelenleg top spec studio max ultra mega hyper modellen is, a warp stabi itt még csak 1 core-t sem használ maxon, próbáltam a legújabb v23-at is, na az meg eleve bugos volt, egy percig stabilizált 3 mpes canon MXF fájlt, vissza is tértem 22.6-ra.
-
Aki most kezdi a vágást annak nem is ajánlom hogy belekóstoljon, nekem nagyon fájdalmas a váltás, mivel majd minden projektnél használok dynamic linket, és összességében sokkal gyorsabb benne szöveget és grafikai elemeket animálni, mint davinciben.
Persze aki most kezdi annak mind1, de az a node rendszer nem tűnik intuitívnak egy percig sem.
Szerintem bárkinek elég a 22.6 os verzió, nem mondom hogy ez a leg stabilabb, de nem kell állandóan a legfrissebbet használni. -
Igazából számomra minden benne van a DaVinciben, ami per pillanat kell... csak át kellene szokni.
Egyébként megoldottam a problémám az exportálással kapcsolatban... véletlen
Igazából nem tudom behatárolni, hogy miért van ez így, de változtattam pár elem hosszán, amin voltak effektek és utána ment az exportálás.
A helyzet az, hogy minden olyan projekten, ahol egy elemre effektet raktam, azzal problémája volt. Ha egy kicsit is változtatok a hosszán, akkor minden jó. -
-
twine
veterán
Köszönöm a kérdést, de szerintem ez most teljesen lényegtelen....
vásároltam egy új laptopot számomra sok pénzért, és szeretném rendesen beállítani a szoftvert a vashoz...esetleg fordítva...
Ismerkedési fázisban vagyunk, ezért aztán érdekelt, hogy miért nem tud valami lejátszani 4K felvételt akkor, amikor elvileg csípőből kellene megoldania ezt a vasnak....
Aztán amikor kderítettem a lehetőségeimet, majd proxy-zok, ha szükségét érzem... -
lionshamlet
senior tag
Akkor sejtem a hiba okát.
Nd filter van, ezek a videók nd8-as filterrel készültek.
A 25fps miatt 50-re tekertem a shuttert, de tul sotetnek talaltam a felvételt, ezért levettem 40-re, talán 30-ra is.
(Igy jobban kiveheto volt a kijelzőn az hogy merre megyek)Ezek szerint maradni kellett volna 50-es shutter beállításon es utolag korrigalni.
Jut eszembe, erosen felhős időben nd8 helyett ajanlott az nd4?
-
MrChris
nagyúr
Olyan szerencsétlen esetben nagyon előjöhet. Az élességen is láthatóan segít a jobb chroma, főképp egymás mellett, vagy egymás után játszva tapasztalni. A sávosodás ellen is hasznos.
Pár éve megjelentek a 4:2:2 színjelű 10 bites milcek. Pana GH5, G9, Fuji XT3, XT4, tavaly és idén Nikon, Canon is beszállt, talán idén a Sony is követni fogja. -
-
lionshamlet
senior tag
Hogy érdemes kezdeni a színezést, előbb rárakod a Lutot és utána állítod be a paramétereket vagy fordítva?
Neten láttam mindegyik verziót.Szóval mi lenne a lut nélküli optimális beállítás, és ugyanez luttal?
Egyébként kettő Lut van ami tetszik:
- Mavic_2_Pro_5500K_10_Bit_h265_-_CineTeal4
- W-ARAPAHO-33-LOGTi/te mit használtok, melyek a népszerű layerek?
Esetleg privátba tud vki küldeni néhányat? -
Tehát a premierbe, ha berakok 4 egymás utáni schnittet, ugyan azzal a készülékkel, beállítással, kompatibilis timeline settings-szel, és match... akkor újra fogja tömöríteni exportkor?
Nem akarom elhinni (ettől persze lehet így van), ha adoka schnittek közé átmenetet, akkor azt a részt újrakódolja, de a többit akkor sem.
-
Darko
senior tag
Az nem tudom mi, utána kell néznem.
(#2448) kleinguru:
Radeonnal nincs gondom, utoljára az volt nekem (R9 290X).
Akkor a 4770-em kevés már erre? Ne használjam a HEVC tömörítést gopro-nál?
Inkább merre keresgéljek? Nvidia v. Radeon, inkább ízlés kérdése?
Rx 550 és 580 között nagy a különbség dekódolásban és kódolásban? Árban kb. dupla annyi. -
Igazad van, de a határidőkhöz vészesen közeledve jött mindig, hogy uppsz még 3-4-5-6 óra a render idő
Nem találtam semmit, ahol össze tudtam volna hasonlítani a két encoder minőségét.
Magyarosi Csaba is mindig azt mondja, hogy a "bénább" apple laptop sokkal gyorsabban végez a rendereléssel, mint a drágább nem apple hardware. Gondolom emiatt is főleg, bár nekem senki nem fejtette meg ezt korábban, amikor kérdeztem.
-
beresa963
csendes tag
nagyon köszönöm a linket, segített! a Media Encoder okozta a galibát, 16-235 tartományba alakította át, de ha kihagyom exportálásnál, akkor marad 0-255 ben a dinamikatartomány. egyébként szineket is megváltoztatott, hiszen ha a három színből az egyik 16 alá, vagy 235 felé esik, akkor már nem tudja kikeverni ugyan azt. csak egy példa a képen. qnadam köszönöm!!!
-
Roachy
senior tag
Lehet a szavakon lovagolni, valóban rosszul fogalmaztam. De a lényeg ugyanaz.
A dinamika tartomány ami más a 2 esetben. És a lejátszó sajnos még ha tisztességes is, nem képes ugyanarra mint a premiere a munkafolyamat közben. Még talán a quicktime igen, illetve vlc tud még elég közel lenni.
-
BonFire
veterán
Kipróbáltam én is a designer/social media manager stb. munkát, és hosszú távon nem jött be. A multitasking nem hatékony. Mire elmélyednél a figyelemben, akkor félbeszakítanak, hogy mélyedj el valami másban. Ekkor kizökkensz, és beleállni a másik feladatba időveszteség. És újra felvenni a fonalat szintén.
Nem véletlen vannak idő és feladat menedzsment alkalmazások határidőkkel és egyebekkel, de egy idő után az ilyen munkában felőröl a stressz. A másik vállfaja a munkának, ami unalmas, rutin.
Úgyhogy bedobtam a törölközőt, visszaadtam a vállalkozást, és visszamentem targoncázni. Így egyszerűbb az élet. -
pataka
csendes tag
Hát a dokkolóra is kellene költeni (tán nem is keveset, nem hiszem h túlkínálat lenne belőle a használt piacon)
, ráadásul maradna mellé egy kihasznál(hat)atlan pc-m feleslegben.
Tkp nem jutott eszembe ez a verzió, de mondom a laptopot eleve inkább hordozható második gépnek tartanám meg. Vszg a Dellé sem egy csúcsteljesítmény renderelésben, de mindenesetre a k2100m vga-val a pc jelenlegi képességeinél lényegesen jobb. -
BonFire
veterán
Köszi! Elhiszem, hogy könnyű, csak nekem még nem rutin annyira. Sőt, semennyire. Mikor utoljára Premere Próval volt dolgom (cirka 10 éve), akkor még nem volt ennyire "aftereffectezve". Azt se tudom sokszor, mi van a szemem előtt. Néha visszasírom a Sony Movie Studiót ami a letisztultságot illeti, de a PP tízszer gyorsabban renderel, és úgymond azért vettem egy zsák pénzért vadiúj gépet januárban, hogy hatékonyabb legyen a videós munka.
-
BonFire
veterán
Mármint a 37 millió miszlikbe vágott kliphalmazt úgy pakolom át egyik sávról a másikra, hogy még véletlenül se fog egy képkockát se elcsúszni? Akkor ahhoz, hogy két sávot megcseréljek, létre kell hozzak egy új sávot, aztán legalább három pakolásba kerül, mire kettő tartalma helyet cserél.
Faxa! Nem hiszem el, hogy ilyen alapműveletet ne lehetne vele megcsinálni.
-
SkyS1gn
félisten
Viszont ha a 60FPS-t 24-re interpretelem és a timeline is 24... akkor hogy használjam a 60fps-es klipet lassítás nélkül? Mert akkor az szaggat.
60as timelineon meg a 24-es szaggat. Sehogy sem jó.
Egyedül úgy jó ha PONT fele az egyik a másiknak. Tehát 29.97 fps timelineon nem szaggat az 59.94 és fordítva.
-
SkyS1gn
félisten
Értem, viszont ha interpret footagelem a 60-at 24-re, akkor az egész lassítva lesz, ha szeretnék utána ebből normál sebességűt használni még, akkor azt meg vissza kell gyorsítanom a timeline-on? Olyat nem lehet hogy kimentem a kijelölt részeket és azokat interpretelem?
Na meg ilyenkor is a sequence-t melyikhez állítsam 60 vagy 24.
Remélem érted mire gondolok
-
Berzso
tag
Remélem
Egyébként az az érdekes, hogy a mostani rendszerben i7 2,67 GHz, 920 Quadro 600 VGA, 24 GB RAM a timeline-on összefűzött anyagot sokszor akadozva játsza le 40-50% proci és 50-60% GPU használat mellett, olyan mértékben akad, hogy tökéletesen lehetetlen vágni! Rendereléskor pedig ezek az értékek 90-100% között mozognak. Azzal együtt, hogy ez nem egy mai konfig...
Remélem az új rendszernél nem futok bele ilyen adatokba. -
Geresics
addikt
Köszi, végül maradtam a mezítlábas megoldásnál, és minden felirat külön-külön TEXT-ként van a médialistában. Szerintem amúgy ez tök f@szsgá, mert átláthatatlanná teszi a listát, és maguk a szövegek is kezelhetetlenek... Sokkal egyszerűbb volna, ha egy média-fájl lenne a teljes szöveg, amit hozzá lehetne rendelni a képhez, és akkor pl. az ismétléseket is könnyebben lehetne kezelni, stb. Valószínűleg nincs rá akkora igény, hogy megérje vele foglalkozniuk, pedig biztos, hogy nem egy bonyolult dolog...
-
Keem1
veterán
Kapisgálom. Ráadásul itt nem is a képkockák 1/6-át (30>25), hanem felét kell eldobni, nyilván nem nevezhető ideálisnak. Ha más permanens megoldást nem találok ki, az lesz, hogy más appal, 25 vagy 30 képkockával fogom felvenni az anyagot. Problem solved.
Csak néha kitalálom, hogy egy-egy részt jó lenne picit belassítani, ott viszont pont jól jön a több képkocka.
-
szabog4
aktív tag
Nem nyomtam semmit, azért furcsálltam, ki volt kapcsolva a timeline... nem figyeltem, ez tény.
Bepánikoltam.
Visszakapcsoltam, de üres volt...kimaradt 1 szívdobbanás, majd félve rányomtam a Sequence 01-re és visszajött...szerencsére minden.Köszönöm szépen. Ez most életmentő volt a pici lelkemnek.
(Nem lehet valahogy boostolni, hogy gyorsabban töltse be a képeket?)
Tök jó, hogy beraktam a képeket, de 10p várom, hogy betöltődjön. Rámegyek a mappára, akkor elkezdi, de magától nem akarja.
-
TomPoe
tag
Igen, lehet egyszerűbb, ha elmondom a konkrét feladatot
. Tulajdonképpen egy gameplay videóról lenne szó, a haverommal ketten játszunk valamit, két külön gépen. A projektben a következő sávok találhatóak:
1: az én fejem rögzítve egy kamerával, ennek a képe
2. ennek a facecamnek van egy png kerete
3: a kamera hangja (ezt csak a szinkronizálás miatt használom)
4: a játék képe (csak én rögzítek játékot, még két sávval több lenne, ha a haverom is rögzítene)
5: a játék hangja
6: egy csiptetős mikrofon hangja, amin én vagyok hallható
7: havernak a mikrofonja
Ezeket összeszinkronizálom egy sequence-ben és ezek után szeretném megvágni az anyagot (mondjuk másfél órányi anyagból vágnék össze 5 percet). Az én elképzelésem az volt, hogy ezt az eredeti "szinkron" sequence-t bedobom egy másik sequence-be, ahol történik majd a tényleges vágás. de rájöttem, hogy nem mindig ugyanabba a sarokba akarom rakni a facecam-et, mert figyelni szeretnék arra, hogy a lényeget soha ne takarjam ki a búrámmal. Viszont ahhoz, hogy máshova helyezzem a facecam-et (a kerettel együtt), ahhoz az eredeti sequence-ben kell módosítanom a pozícióját. No, ez így már talán egy fokkal értelmezhetőbb elképzelés
.
-
Joe fiú
senior tag
Na ja, ilyen opció nincs benne.
Valószínűleg kénytelen leszek újrakezdeni, habár nem tudom mi a probléma oka, így fennáll a veszély, újból ugyanez lesz...végigmentem az Adobe "what to do" listáján és semmi nem segített. Hibaüzenet nem jön, esetleg néha egy failure és kész.. -
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
Eddig mindent 1920x1080 50p-ben vettem fel, kölcsön lett adva a kamera, aztán az illető áttállította, a 25i-t meg nem ismerem. Egyébként tévébe megy. Először 25i-be exportáltam ki és nekem zavaró az utánahúzás, egy részt kiexportáltam 25p-ben, úgy már nem vettem észre a sávosodást.
-
-
Formaster
addikt
Köszi! Ismét fény derült egy gondra, ez a lapozófájl. Amikor anno betettem az ssd-t a javallottak szerint, "kellő mennyiségű ram" keretében, kikapcsoltam a lapozófájlt.
A hozzászólások között találtam egy útmutatót, hogyan érdemes a lapozófájl méretét megadni, ennek keretében most a 8gb mellé további 40 gigát hozzárendeltem és láss csodát, lehet nem is bővítek ramot
Minden fut szépen. Thx a helpért, persze úgy látom rajtad kívül nem sokan méltatnak válaszra egy kezdőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest