Új hozzászólás Aktív témák
-
akkor még egyszer: ha enkódoláskor nem bitrátát hanem minőséget célzol (constant quality), akkor a bitráta mindig úgy alakul, hogy adott képminőséget érje el. a 2 menetre akkor van szükség, ha konkrét fájlméret a cél. az első menetben végignézi a képi tartalmat, és a második menetben az első adatai alapján osztja szét a biteket.
az x264-nek nem véletlenül a constant quality az alapbeállítása. -
ha adott bitráta a cél, akkor a 2 menet valóban jobb eredményt ad. viszont ha adott minőség a cél (mint manapság az esetek legnagyobb részében), akkor sokkal több értelme lenne minőséget célozni a fájlméret helyett, de ezt a media encoderben nem lehet. és ha nem a fájlméret a cél, máris felesleges lesz a két menet.
-
Igen. [link] Itt a hivatalos honlap.
Kiválóan összefoglalja, magyarul még nem láttam ezt az oldalt.
Sajna rosszul mondtam, a hevc rendererhez 7. generációs Intel cpu ajánlott.
Nem mélyedtem el a témában, de azért a fix funkciós egységek állítólag nem ugyan azt a végeredményt adják, mint a szoftveres renderer. 1200-as celeron óta nem volt intelem, szóval én nem próbáltam.
A mac gépekről és a final cutról szoktak ódákat zengeni, hogy mennyivel gyorsabb rendererben mint a windows-os társaik. Persze, mert ott ez a fix funkciós hardware van használva állandóan. Akárkit kértem, hogy premierben hasonlítsuk össze meg sem hallotta a kérésem.
-
Nekem RX 580 van 8GB, meg voltam elégedve vele még használtam.
Az elmondásod alapján a folyamatos preview érdekel elsősorban, ahhoz elég kell legyen elvileg az 550 is.
Fontos, minimum 4GB legyen a VRAM. Helyedben használtat vennék.
Fentieken túl nyilván gyorsabb az 580, de kérdés, hogy kihasználod-e... tavaly, amikor vettem vaciláltam az 5700-as kártyán, de fele annyiért inkább 580-at vettem rendes hűtővel (nem bántam meg).
Azt kell látni, hogy a premier (időben) érezhető hardveres gyorsítás rendereléskor csak az intel integrált vga-ival tud. Nekem ez pedig nem volt opció, mert másra is használom a gépet. Pontosabban már csak másra, mert abbahagytam a vágást.
-
Intelnél a skylake sorozattól része a h265-t (hevc) dekódolni és kódolni is tudó Quick Sync verzió. Táblázat foglalja össze itt.
AMD radeon sorozatból az RX 500-as széria a minimum belép ide.
(Az általad említett vga GCN2 architektúra az nem lesz jó.)Nvidia esetén pedig az 1050-es a belépő modell, ami tömöríteni is tud, nem csak lejátszani (táblázat)
Ezek a lehetőségeid vannak. Nem kell megijedni a radeonoktól sem, mert mióta opencl alapokon nyugszik a hardware-es gyorsítás, azóta teljesen pariban vannak az nvidiával normál felhasználásban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest