Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• twine

veterán

válasz qnadam #2637 üzenetére

Köszönöm a kérdést, de szerintem ez most teljesen lényegtelen.... :U
    vásároltam egy új laptopot számomra sok pénzért, és szeretném rendesen beállítani a szoftvert a vashoz...esetleg fordítva...
    Ismerkedési fázisban vagyunk, ezért aztán érdekelt, hogy miért nem tud valami lejátszani 4K felvételt akkor, amikor elvileg csípőből kellene megoldania ezt a vasnak....
    Aztán amikor kderítettem a lehetőségeimet, majd proxy-zok, ha szükségét érzem... :R

• twine

veterán

válasz MrChris #2635 üzenetére

:R
    épp mielőtt megnyitottam volna a hozzászólásod, előtte végeztem a tesztel...
    sajnos, ahogy mondani szokás, "soha nincs ingyen ebéd..."
    Az ingyenes resolve valóban nem támogatja a GPU-s gyorsítást...
    A Studio verzión úgy folyik a 4K 60frame, mint az álom...
    (Az EDIUS-t még tesztelgetnem kell)

Köszönöm mindenkinek a segítséget :R
    ezen a vonalon már nagyjából tovább tudok menni... :R

• twine

veterán

válasz aldebaran #2633 üzenetére

Nagyon régen használtam huzamosabb ideig..még a cc előtti időkben...
    Évek óta EDIUS-al vágok, 2-3 éve pro-8-al(mióta megjelent) Legálisan megvásárolva...
    Erdekelt a DaVinci már egy ideje az ingyenessége miatt, az EDIUS X meg az újitásai miatt(render a háttérben, GPU támogatás, stb)...De nem volt hozzá vas...
    Nem utolsó sorban az EDIUS X oktatási licenszel 85.000.- forint, a DaVinci meg ingyenes...
    A Premiere-t és majd kivavítasz ha rosszul tudom, már nem is tudom megvenni teljes licenszként, csak éves, meg havi licenszelési lehetőség van...vagy ha igen, vehetek végleges verziót, az meg horror... :U
    Ha van lehetőség a emberi áron linceszre, ne tartsátok magatokban...
    Szerettem régen a Premiere-t, most sincs vele bajom, semmiképp nem szeretnék a saját topicjában egy betűvel sem bántani, pusztán az ár a tudás és a legalitás mesgyéjén szeretnék egy hosszútávú de normális munkakapcsolatot...épp ugy, mint a multban 1080p-ben egy i5-el(quick sync támogatással), 16GB RAM-al,és egy EDIUS8-al...
    több évig elégedetten használtam, de szerettem volna "tovább lépni 4K-ra" és egy modernebb szoftverre....
    A fentiek miatt nálam nem biztos, hogy a Premiere a befutó :O :B

Szerk:
    De köszönöm, ki fogom próbálni legalább a vas miatt...leszedek egy próba verziót,,,van elvileg Premiere-ből is még 30 napos legal, ugye?

• twine

veterán

válasz kleinguru #2630 üzenetére

köszönöm a választ...ezzel most nagyon elkeserítettél...
    Pedig nem valami egzotikus formátum...
    Egy DJI PHANTOM 4pro drón MP4-es filejairól vanszó
    Ugyanezzel a géppel készült 1080p videókkal

nem érzem , hogy probléma lenne :U
    ennyire nem lehet "pusztulat" egy 6GB-os RTX2060, hogy ne tudjon 4K-t lejátszanni...
    Még nem is modosított filokrol beszélek, csak egyetlen videó sávon módosítatlan nyersanyagról...

• twine

veterán

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek a nem premiere-es kérdés miatt, de ezt a topicot találtam "legfrissebnek" és "editálósnak"....

4K videó editálás lenne a cél...

A laptop:
    Ryzen7 4800H(8mag 16szál), RTX2060 6GB, 512MB NVME M2 SSD, 8GB RAM.

tesztelt szoftverek;
    DaVinci Resolve 16.
    EDIUS X pro (trial)

Mindkét esetben nyomorultul szaggat már az előnézeti kép is, idővonalon ha lehet még rosszab...Elvileg mindenhol be van állítva a GPU, és vagy a CUDA...
    Nyugtassatok meg, hogy mindez a 8GB RAM miatt van, és ha belerakok 32GB-ot(2x16)
    megszűnik ez a jelenség és olyan lesz a lejátszás mint az olvasztott vaj... :U

Eddig 1080p-ben dolgoztam gyengébb de minimum 16GB-RAM-os gépeken...ott az egyéb hardver miatt nem volt esélyem a 4K lejátszásra, editálásra, ezért aztán nincs igazán tapasztalatom a 4K-ban még...
    Most lépnék tovább...nagyon reméltem hogy ez a vas elég lesz( a RAM-on kívül)
    Jól gondolom, hogy ez az egyetlen problémám, vagy elkeserítő a helyzet, és gyenge a "mobil vas"?

Előre is köszönök minden jó szándékú segítőkész választ. :R :R
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés