- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aldebaran #2713 üzenetére
a media encoder annyival lassabb, hogy még külön el kell indulnia, cserébe több dolgot is meg tud csinálni egymás után. egyébként ugyanazt a motort használnálja, mint a premiere, tehát teljesen mindegy. ha task managerben megnézed, a pproheadless.exe végzi az érdemi munkát
-
BonFire
veterán
válasz
aldebaran #2711 üzenetére
A Media Encoder akkor jön jól, ha mondjuk After Effectsben több kompozíción párhuzamosan dolgozol, és nem akarod őket egyesével renderelni. De én Premierrel is használom, mert renderelés közben vissza tudok térni a Premierhez, és ki tudok belől fényképezgetni ezt-azt mondjuk indexképnek vagy más célból, tudom közben másként menteni a projektet, a ME meg közben hadd dolgozzon a háttérben.
After Effects-ben meg nélkülözhetetlen, ugyanis a ME a Premier kodekjét használja, az meg nincs beépítve AE-be. Tehát nem éred el onnan a h.264-et, csak ezeket a szarfos Apple QuickTime megoldásokat, meg a tömörítetlen AVI-t. -
AsakuraDave
őstag
válasz
aldebaran #2654 üzenetére
Eggyel feljebb ott a kép. Persze így csak fullscreen fogod látni értelmesen de a képen mindkét videó teljes csak fele-fele foglalja el a monitorom. Tudod oldalra kihuzod az ablakot és feldobja hogy mit rakjon be mellé a képernyő másik felére.
*szerk
Azt hiszem megtaláltam mintha itt nem vágna le a videókból hanem csak X,Y tengelyt arányosan lejjeb veszi -
AsakuraDave
őstag
válasz
aldebaran #2651 üzenetére
Nem így akarom ezt én is megtaláltam természetesen
Ez úgy oldja meg, hogy bele nagyít vagy levág mindkét videóból.
Nekem úgy kellene, hogy mind a két videó teljes egészében egymás mellett menjen egy videóban. Ne kelljen levágni, bele nagyítanom. Értelemszerűen X-Y tengelyt felezné ergo a 2 videó a fele méreten menne de nem baj csak menjenek egymás mellett. -
twine
veterán
válasz
aldebaran #2633 üzenetére
Nagyon régen használtam huzamosabb ideig..még a cc előtti időkben...
Évek óta EDIUS-al vágok, 2-3 éve pro-8-al(mióta megjelent) Legálisan megvásárolva...
Erdekelt a DaVinci már egy ideje az ingyenessége miatt, az EDIUS X meg az újitásai miatt(render a háttérben, GPU támogatás, stb)...De nem volt hozzá vas...
Nem utolsó sorban az EDIUS X oktatási licenszel 85.000.- forint, a DaVinci meg ingyenes...
A Premiere-t és majd kivavítasz ha rosszul tudom, már nem is tudom megvenni teljes licenszként, csak éves, meg havi licenszelési lehetőség van...vagy ha igen, vehetek végleges verziót, az meg horror...
Ha van lehetőség a emberi áron linceszre, ne tartsátok magatokban...
Szerettem régen a Premiere-t, most sincs vele bajom, semmiképp nem szeretnék a saját topicjában egy betűvel sem bántani, pusztán az ár a tudás és a legalitás mesgyéjén szeretnék egy hosszútávú de normális munkakapcsolatot...épp ugy, mint a multban 1080p-ben egy i5-el(quick sync támogatással), 16GB RAM-al,és egy EDIUS8-al...
több évig elégedetten használtam, de szerettem volna "tovább lépni 4K-ra" és egy modernebb szoftverre....
A fentiek miatt nálam nem biztos, hogy a Premiere a befutóSzerk:
De köszönöm, ki fogom próbálni legalább a vas miatt...leszedek egy próba verziót,,,van elvileg Premiere-ből is még 30 napos legal, ugye? -
BonFire
veterán
válasz
aldebaran #2192 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, ezzel kezdem. De amikor már a tizedik videóban nem arról beszél, amire én kíváncsi vagyok, akkor bizony nagyon csúnyán káromkodom. Mindegyik debil tutorial azt magyarázza, hogy kell "új projektet létrehozni". Ilyenkor kiabálni szoktam a számítógéppel.
Utána jöttem ide.
Lehet, hogy fel kéne szerelni a plafonra valami bokszzsákot, hogy amikor ilyen hangulatban vagyok, széjjelrúghassam -vághassam.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
aldebaran #1709 üzenetére
Persze, van hely mindenhol.
Próbálom az Adobe féle megoldásokat is az ilyen esetekre, de eddig 5-ből 5 féle megoldás kudarc volt. Úgy néz ki marad az újratelepítés.Befuccsolt egy újabb próba.Áthoztam a fájlokat egy új projektbe, új szekvenciával, más helyre, más hogyan kiexportálva, ugyanúgy kb. 50%-nál megáll. Nem fagy ki, nem ír hibát, nem csinál semmit, egyszerűen csak processzor megáll, számoló megy tovább, de az exportálás nem megy.
-
-
Roachy
senior tag
válasz
aldebaran #1335 üzenetére
Egyet értek veled abban, hogy egy fasza vga már önmagában sokat számít. Bár az nem derült ki jelenleg mi van a gépében. Én csak arra válaszoltam, amit kérdezett. Azt írta új konfigot szeretne öszerakni, mert a jelenlegivel nem elégedett.
És amúgy érezni fogja ha i5 helyett i7-et használ, attól függetlenül hogy nem megy 100%-on. Ez kicsit olyan mintha egy 50%-on pörgő a4-es audiból, átülsz egy 50%-on futó s4-be. Melyik lesz a gyorsabb? Vagy úgy is nézhetjük, ugyanakkora sebességnél, melyikben marad több tartalék? És multitasknál is jól jön az erősebb proci és több memória. Ha magamból indulok ki, nálam nem ritkán egyszerre akár 4-5 Adobe alkalmazás is fut, miközben Chrome-ban meg van nyitva 30 oldal. Vagy pl ha Media Encoder dolgozik, attól én még mást is csinálok a gépen, akár folytatom a szerkesztést Premiereben. Ha meg van rá keret, miért ne fejleszthetne komolyabbat? Ezért is írtam minden csak pénz kérdése.
Itt viszont annyit azért hozzáfűznék, hogy ha nagy fejlesztésről van szó, akkor érdemes várni a következő generációs intel procikra, mert a jelenlegi teljesítmény többlete elhanyagolható a 1155-ösökhöz képest. Hiába van köztük 2 generáció különbség.
Kevesebb pénzből pedig, a régit eladva lehet venni a jelenlegi alaplapba i7 procit esetleg még 8Gb ramot, lecserélni a vgat, és talán még egy ssd. Már ez is jelentős javulás. -
Roachy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bundle topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest