- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatalista22
tag
válasz
trialboj #2826 üzenetére
Családi videók vágása, néha kicsit javítgatok rajta, ha sötét, vagy ilyesmi. Hangot normalizálom. Végül is alig valamivel több a feladat, mintha egy avdemuxszal összetenném. Csak azért van most Premiere, mert erre van előfizetés a cégnél, amúgy nyilván nem kell nekem ilyen szintű program. Viszont fontos lenne, hogy a 4k-t engedje exportálni is, és használja a cuda magokat. Hoppá! Úgy látom ebben ez is benne van. Lehet, hogy alaposabban ránézek, köszönöm. Mondjuk az is jó lenne, ha integrálni lehetne bele a Voukodert, mert azzal megy csak megfelelő gyorsaságban nálam a 4k renderelés.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2815 üzenetére
Megosztom itt is a választ, hátha másnak is segít. Át kell színezni a leválogatott snitteket, majd New search bin-el, ki lehet gyorsan jelölni azt a színt, és már repül is az anyag az encoderbe. [link]
Ezt a search bin opciót most tanultam, nagyon okos dolog, rengeteg mindent meg lehet vele találni,és bin-be rendezni.Az MXF XAVC codeddel Long-GOP formátumban meg egy rettenetesen tömörített formátum, amit sajnos a premiere az öregecske kódja miatt nem olvas túl könnyen. Melóban és itthon is tele vagyok "Error Retrieving Frame" hibakóddal, ami néha black frame-el jutalmaz exportnál.
Én mind reménykedem benne hogy valahogy megoldja az adobe, de nem akar sikerülni nekik, idén úgy terveztem hogy év elején majd én is átállok mert hogy kevés meló lesz, aztán annyi van, hogy nincs esélyem, túl sok meló lenne egyszerre 2 programban dolgozni, illetve nem is mindent lehet jobban csinálni, csak a super fluid playback és a denoise ami nagyon kellene.
-
válasz
trialboj #2815 üzenetére
a project ablakban lehet kapcsolgatni, hogy milyen metaadatok jelenjenek meg a fájlok mellett, ott van olyan, hogy video usage. ha az alapján rakod sorba, akkor könnyen ki tudod jelölni, a használatban levőket.
nem elegáns, de most ez jutott eszembe hirtelen
de mi van az mxf-ben, hogy így megakad tőle minden? -
válasz
trialboj #2813 üzenetére
azóta nem volt ilyen, azzal a projekttel történtek ilyen furcsa dolgok, szerencsére nem 1-1 kockák, hanem komplett snittek, amit azért könnyebb kiszúrni.
a legújabb 23.1.0 verziót használom windowson, a warp nem lassabb mint korábban, valamelyik nyári verzió viszont nem vette figyelembe az input lutot, ami probléma...
resolve-val nem voltak ilyen bajaim (bár aces bugok rendszeresen jöttek), de a gyárban az adobe a közös pont, nem nagyon mondhatom azt, hogy márpedig én davincit fogok használniplusz az elég kényelmes, hogy a motionösünktől jövő ae cuccokat render nélkül tudom elhelyezni a videókban.
-
azka79
aktív tag
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2718 üzenetére
A világ leg instabilabb programja. Nem tudom mi okozta, lehet a win update, lehet hogy más, de az AUDIO HARDWARE nél kellett az első opciót átállítani és most már megy. Én nem nyúltam ehhez, eddig számtalanszor dugtam már be a fülesemet szerkesztés közben és ilyet még sosem csinált.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
trialboj #2695 üzenetére
egy klipp volt most csak, igazából
viszont közben jutottam valamire, egészen banális...
ha a 'performance'-ot software encoding-ra állítom, békén hagyja az fps, hang se csúszik, fasza lesz. ha hardware-esen hagyom, akkor hozzányúl a képkockához...
hihetetlen. az okát -nyilván- nem tudom.. de legalább erre rájöttem már -
aldebaran
addikt
válasz
trialboj #2678 üzenetére
Itt van egy pár, ha ilyenekre gondoltál. Amíg pénzt nem kérsz a cuccért, ezeket használhatod.
-
Roachy
senior tag
válasz
trialboj #2626 üzenetére
Amit a végén írsz az a megoldás mindkét problémádra. Csinálj egy üres donor project-et, ahol minden be van úgy állítva ahogyan szeretnéd. És ha új munkát kezdesz, ezt megnyitod, és rögtön mented save as-ként vagy save a copy, egy másik helyre ahova akarod. Arra kell vigyázni, hogy a donor projectet sose írd felül. Érdemes azt is eleve duplikálni.
-
válasz
trialboj #2364 üzenetére
szerintem eleve rossz irány szoftverenként válogatni a projekteket, hova teszed azt, amihez több alkalmazás is kell?
egyébként ízlés dolga, pár tíz megabájtnyi stock zenéket én berakok mindenhova, így a projekt könnyen mozdítható (otthon nason vannak a cuccok, de van hogy ügyfélnél vágok, akkor egyszerűbb egy mozdulattal másolni az egészet). de neked kell tudnod, hogy mennyire használsz több gépet, meg mennyi anyag az, ami több projektben is benne van.
sőt a premiere-nek van funkciója, ami a több helyen levő anyagokat begyűjti egy mappába. -
pikszel
addikt
válasz
trialboj #1299 üzenetére
Csak ismételni tudom magam. A legtöbb esetben segít a helyzeten némi zaj hozzáadása. Nem egyszer folyamodtam már ehhez a megoldáshoz.
-
Roachy
senior tag
válasz
trialboj #1264 üzenetére
Media encoderben van youtube preset. Próbáld meg azzal a beállítással kiexportálni.
Amúgy én sem látok különösebb kivetni valót a felvételen. Az hogy egy gyors mozgásban lévő kamerafelvételt megállítasz és nem teljesen éles a kép, az normális. Hiszen be van mozdulva.
Nem tudom milyen beállítások vannak a kamerán, de keress shutter speed opciót. Ha annak az értékét növeled, arányosan jobban megfogja a mozdulatot. Kimerevített képnél is lesznek éles pontok. Viszont lejátszva természetellenesebbé válik, darabosabb, "feszesebb" lesz. -
rlazol
veterán
válasz
trialboj #1264 üzenetére
a video egyáltalán nem rossz élesség szempontjából, sokkal rosszabbra számítottam a leírásod alapján. Nekem legalábbis nem zavaró.
Sajnos YT-bal egyáltalán nincs tapasztalatom, így nem tudom, mit kéne/tudsz tenni.
viszont a kamera szögellése nem tetszik, bár lehet, h ezt akartad.
Nekem túl sok a föld, a kéz a bicikli és kevés a horizont, az ég. de ez nem tartozik a kérdéskörhöz... -
Roachy
senior tag
válasz
trialboj #1222 üzenetére
Rossz beállításban vagy. Ne a HDV-t válaszd, mert az teljesen más formátum mint ami neked kell. HDV az a miniDV szalagra rögzített HD felvétel. Nem tudom mivel lett rögzítve a nyersanyag, de az ahhoz legközelebb eső formátumot kéne választani. Általában az AVCHD, vagy Digital SLR a legalkalmasabb a különböző HD anyagok vágására.
-
rlazol
veterán
válasz
trialboj #956 üzenetére
nem CS5-t használok (CS4, most nincs pénz frissíteni)
alapkérdés, hogy mi a formátum? van 0-100-ig 101 db jpg/Tga/tiff képed?
ebben az esetben a premier nem fogja neked felismerni szépen az elsőt.. Legjobb tudomásom szerint amúgy se.(a Premier nem gondolkozik helyetted...)
Ki kell őket jelölni, beimportálni az összeset (képként, de persze nem egyenként) és utána kijelölni az összeset, lehúzni a timeline-re és kész. Ha számozás rendben van, akkor nem lesz baja.
Az egyetlen trükk, amire vigyázni kell:
Edit\Preferences\General - Still Image Default Duration - ezt tessék átállítani 1 frame-re (a dfault Cs4ben 150, régebben 75 volt) MIELŐTT beimportálod a képeketremélem, segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest