- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
helló,
premiumbeat, audiojungle -
lionshamlet
senior tag
Lehet hogy túl tolom
Csak szeretném megérteni hogy működik a rendszer.
Mit miert csinalok, mire van hatással, mihez kell hozzányúlnom, es mihez nem a szerkesztes során.
Most még semmi ilyesmi erzekem nincs hozza.Termeszetesen csak saját magamnak gyartom, semmi professional vagy hasonló témakör.
De attol még szeretném ha közel állnának az elkészült kepek, videók a tökéleteshez, figyelembe véve a jelenlegi hozzaertesem, ami a nulla es 1 között található.Ezért alkalmatlankodom itt
-
Berzso
tag
Köszi szépen a gyors választ, teljesen logikus amit írtál, számolok és átgondolom
Egyébként ízért is döntöttem a GTX1660s mellett, mert a tapasztalatom és a tesztek szerint vágáshoz és rendereléshez (amennyiben nincs sok effekt) inkább a CPU-t használja a Premiere. Azért megnézem a használt cucokat is, persze lutri-de szerencse kérdése, mint minden!
-
Berzso
tag
Lehet, hogy a VGA: Asus RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Dual EVO kártya helyett mégis csak a DUAL-GTX1660S-O6G-EVO kártyát választom, Premierhez tökéletesen elég - játék pedig nincs! OverviewSpecificationsGallerySupporthttps://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-GTX1660S-O6G-EVO/
Találtam kis elemzést a GTX1660S VGA kártyával kapcsolatban
https://ipon.hu/magazin/cikk/gtx-1660-super-szuper
https://www.computerbase.de/2019-10/nvidia-geforce-gtx-1660-super-test/
Mi a véleményetek? Köszi előre is a hozzászólásokat! -
Berzso
tag
Azért csak megkérdezem, hogy melyik típust használod? Ezt: Be Quiet! Dark Rock TF CPU Cooler vagy ezt: Be Quiet! Dark Rock Pro TR4 CPU Cooler
Illetve van-e tapasztalatod ezekkel a házakkal kapcsolatban?
https://www.bequiet.com/hu/case/1505
https://www.bequiet.com/hu/case/1720
https://www.fractal-design.com/products/cases/define/define-r5/black/ -
Berzso
tag
Igen, valóban így van az AMD /Intel "harcban" most az AMD a nyerő! Megfogadom a tanácsodat a konfiggal kapcsolatban (amennyiben nem futok ki teljesen a keretből...) Az AMD talán kicsit jobban melegszik terhelés alatt-ahogy olvastam a teszteket- de gondolom ezt simán kezeli majd egy jó proci hűtő (pl. Noctua, DARK ROCK 4, stb.)
-
MrChris
nagyúr
Már ne haragudj de ez hülyeség, hogy a Premiere ekkora mértékben jobb minőségben jeleníti meg, mint egy normálisan renderelt kimenet. Ilyen eltérés nem szabad, hogy a minőség hibája legyen, akkor nem lehetne vele dolgozni. RGB 20-as érték is be van bukva 0 feketébe! A lejátszókban megjelenő kép RGB kimeneti szintjével van valami gikszer. Vagy rendereléskor a kodek valamiért széthúzta 0-255-re valamilyen görbével és már ekkor belekerül a fájlba, vagy a lejátszó videó dekoder valamiért széthúzza, ez több szintű lehet. Nálam is volt RGB szint probléma ugyan az a tartalom 0, 12, 16 fekete szinten jelent meg. Ami valós képen is látszódott, pedig azonos a fájl. Meg az azonos felvétel kétféle formátumban két féle RGB szinten jelent meg.
De sajnos bocsi, már nemtom mi volt a megoldás.Úgy rémlik hogy végül full újra raktam a windows-t és a lépcsőzetes telepítés-ellenőrzéses telepítgetés során bukott ki a hiba.
-
pataka
csendes tag
Véletlen találtam egy ilyen videót is:
GTX 780 vs Quadro K4000 - Premiere Pro CC
Igaz nem ti, de így is ráver a quadróra.Viszont a 3770k+gtx780ti (+2x8GB ram + ssd) fejlesztéssel együtt is bízhatok benne, h elbírja még az 500W-os táp?
Néztem 1-2 online kalkulátoros számítást, és azok szerint igencsak rezeg a léc, vagy túl is lóg kissé. Az ssd is pluszban kerülne a gépbe a hdd mellé, mert kell a tárhely is a videóknak. (1TB 7200rpm az adott hdd) -
pataka
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, szétnézek 780ti ügyben. Bár azt hiszem ahhoz eleve kellene már egyszerre az i7-es processzor is hogy meghajtsa, ez az i3 már gyenge lesz, nem?
A 80e-t nem csak az ssd-re értettem különben, hanem monitorra és az ssd-re együtt (nagyon hozzávetőleges becsléssel), ami még mindkettő jól jönne a vga-cpu fejlesztésen kívül amúgy is. -
pataka
csendes tag
Köszönöm a segítő hozzászólásokat! Egyébként még hozzáfűzném, hogy pl játékok egyáltalán nem érdekelnek, az említett FHD vágás (+hangszerkesztés, fotókidolgozás - de ezek tűrhetően futnak a jelenlegi hardveren is) a maximális igénybevétel. Azt én is úgy tudom hogy a quadro általános használatra és játékra hülyeség lenne de mivel ez nem érint, azért gondoltam a k4000-re, mert úgy láttam, még a legutolsó premiere rendszerigényben (2019.ápr?) is a "recommended graphics cards" közé sorolták, az ára pedig még elérhető számomra. Szóval tán akkor még azt vihetem tovább is, ha újabb generációs pc-re váltok előbb-utóbb...
Csak azt már nem tudtam eldönteni, mindez így együtt működik-e a rendelkezésre álló (és a tán majd még tovább is fejlesztendő) jelenlegi hardverrel +esetleg a fantáziámat piszkáló ultrawide monitorral... De azért persze más javaslatot is köszönettel veszek és megfontolnék a vga-ra!Ahogy nézegettem a használt cucc árakat a 3770-esek ~30-40e körül vannak (már ha vannak), a RAM 2x8GB 1600MHz ~15e, a quadro k4000 30-40... - első körben a VGA-ra kb ennyit - de mindez együtt (a táptól függően) már közel 100 lenne... és ilyenkor gondolkodom el, hogy fektessek-e ennyit egy kb 6-7 éves 3.gen. rendszerbe, beszámítva a használt cuccok kockázatát, stb.
Valamint ugye egy új monitorra is szükségem volna már (21:9 ultrawide a timelinenak?), ill SSD sem volna éppen rossz legalább a rendszer alá...
(+80e mondjuk?)
De ezeket azért tovább tudom használni majd egy újabb generációs géphez is, a RAM-ot, processzort viszont már nem. És sajnos nem vagyok egy kereskedő alkat sem, hogy adjam-vegyem cserélgessem a használt cuccaim...
(Kérdések, szempontok és kombinációk kavarognak a fejemben dögivel...)
Egyébként egy Dell m4800 laptopon is premierezek (i7-4800MQ 2,7GHz cpu, 2x8GB RAM, quadro k2100m 2GB vga) amit hordozható második gépnek vettem nemrég, és a különbség elég nagy most a javára, de ezt nem erre a célra szánom elsősorban. (Apropó, cpu-vga-ram együtt már alig valamivel volna most kevesebb az egész Dell gépnél.)
Ám összehasonlítási alapnak jó lehet, hogy teljesítményben alább ne adjam a pc-n, sőt fölé célozzak persze.
-
-
dnsgaby
csendes tag
Nem szeretném cserélni....elég nehéz volt össze szedni,...a VGA csere is csak egy gondolat volt hogy, érdemes e vagy sem,..köszönöm a segítséget
! Egy ismerősöm érdeklődött a 780 iránt, gondoltam ha kell neki akkor én is váltok,.de azt mondod nem lesz különbség. Amúgy nem a renderelési időt akartam csökkenteni mert este renderelek mikor nem dolgozok a gépen.... a Program monitor simább futását akartam (Frame Indicator-t ....szeretem zölden)
-
SkyS1gn
félisten
Nekem így jónak tűnik.
-
Joe fiú
senior tag
Hali!
Nem feltétlen ide tartozik. Én jelenleg QUADRO2000 kártyát használok a Premierehez i7 6700 procival, nem is volt eddig gondom vele, viszont ha szeretnék fejleszteni, esetleg néha-néha játszani melyik kártya lehetne előrelépés? GTX 680/780? Az alap cél továbbra is az lenne, hogy a Premierehez ki tudjam használni a CUDA támogatást, ez a Quadro kártyával gond nélkül megy is, viszont ez ugye játékra alkalmatlan.
Köszi ha tudsz tippet adni.
-
kelna91
senior tag
Abba ti is belefutottatok már, hogy Media Encoderrel nem lehet exportálni, vagy csak nálam visszatérő probléma ez? Konkrátan, mióta létezik a Media Encoder, még mindig az történt, hogy friss Premiere+Media Encoder telepítés után megy egy darabig a Queue, aztán egyszer csak gondol egyet, és onnantól nem megy, hanem minden próbálkozásnál lefagy. Onnantól csak az Export működik. Ez pedig eléggé hátráltat néha, de beletörődtem, mert mindig is ez volt.
-
MrChris
nagyúr
2-3 éve akartam raytraces dolog és csak egy ős amd vidkarim volt. Próbáltam cpu-val (xeon4350), végül 320x240-esig nyomtam le a méretet, mert sehogy sem boldogult vele, de így is 10 másodpercet 30 percig csinált és nekem úgy tűnt, hogy bizonyos grafikai műveleteket nem is csinál meg, mit az élelmosás. Amint kapott alá egy ős nv250gts-t már ettől megtáltosodott, pár perc alatt lenyomta fhd-ban. Ezért írtam, hogy nem sok értelme van cuda nélkül a reaytracnek, nekem csak arra kellett az AE. Vagy én voltam ügyetlen
-
-
TomPoe
tag
Egyelőre az általad javasolt megoldás tűnik a legjobbnak. Még mindig kicsit macerásnak tűnik, de legalább pontosan lehet vele dolgozni és gyorsgombokkal valószínűleg egész gyorsan is
.
Szóval elvileg így fog kinézni a folyamat:
- Az "A" sequence-ben összeszinkronizálom a dolgokat
- Az "A" sequence-et behúzom a "B" sequence-be, megcsinálom a vágást
- A "B" sequence-ben megvágott anyagot átnézem, hogy hol kell a facecam pozícióját megváltoztatni, azon a ponton rányomok a match frame-re (F), ez a képkocka megjelenik a bal oldali videó ablakban, átváltok az "A" sequence-re, ott nyomok egy reverse match frame-t (Shift+R) és ott vagyok azon a ponton az "A" sequence-n belül, ahol szeretném a facecam pozícióját megváltoztatni
Leírva szerintem amúgy sokkal bonyolultabb, mint a valóságban
Köszi a javaslatot! -
Joe fiú
senior tag
Igen, kicsit képzavar volt, illetve figyelmetlen is voltam. A Framerate az tuti 25, viszont a Premier 25i-nek írja ki. Maradok a 25P megoldásnál, nem az általatok említett TV-ben fog menni esetre gondoltam. Egyébként egy kis tévénél dolgozok ahol 50i-ben rögzítünk, a kimenet mégis 25P, szóval ez az egész P/I néha katyvasz nekem.
Szóval nem TV-be készül, esküvői anyagról van konkréten szó, csak mint említettem én eddig 50p-ben dolgoztam és úgy is került kiexportálásra, kivéve DVD-nél, mert ott ugye 25P-ben.
Most lett ez a gubanc az I-vel, ami lehet, hogy valójában 25P?
-
MrChris
nagyúr
Sikerült beizzítanom, csak épp nem tűnt fel
Ha beteszek egy 4k videót csak CPU-val elindul a preview-ban és 4 sec után darabolva megy, aztán kb minden újabb 4sec után egyre darabosabb. Pont mint 4k lejátszás az MPC-HC-ban csak CPU-va. Az egyetlen különbség CPU és GPU kép között, hogy GPU-nál élsimítás van, vagy AA filter, nem olyan recés, de ugyan úgy darabol.
Az AE-re is sikerült beizzítanom. Itt már jelentősebb a renderelés gyorsítása, előző kártyával 10sec-ot fél, de lehet hogy egy órát renderelte, ezzel ugyan az 3:20 percCsak én nem igazán AE-ezek
-
Gravity1234
tag
Premiere pro cc 2015
GeForce GTX 660MMost azt vettem eszre, hogy ha kitorlom a Cuda txt filet a konyvtarbol akkor jo, de ha kikapcsolom es ujrainditom akkor megint nem jo, kiirja hogy az elozo megnyitasnal CUDA tamogatott volt, de most csak softwares.
Aztan ha ekkor bemasolom (vagy inkabb visszamasolom) a cuda_supported_cards.txt fajlt akkor megint jo.
Es ezt kell valtogatni.....de miert? -
klacid
csendes tag
Roachy és Olko köszönöm a válaszotokat.
A munkám miatt ideiglenesen eltűntem de újra itt vagyok a topik közelében.
Egy időben kerestem összehasonlító teszteket (benchmarkokat) videokártya vásárlás miatt Premiere CC és Effects CC programokhoz a 780-780ti-970-980-980ti kártyákhoz, de nem találtam ilyen összehasonlítást vagy benchmark állományt.
Az új Pascal architektúra (gtx 1080, gtx 1070) kártyáinak megjelenését követően újra keresni kezdtem és a következő teszbe futottam bele (980ti-TitanX-1070-1080).
GTX 1070 and GTX 1080 Premiere Pro Performance
Szeretném kérni a segítségét a topik tagoktól abban, hogy ha létezik valamilyen elérhető elfogadott benchmark állomány a Premiere CC és Effects CC programokhoz videokártyák teszteléséhez azt megírnátok.
Most hogy a használt piacon az elmúlt hónapban jelentősen estek a 780-780ti-970-980 és 980ti árai jobb áron lehet hozzájuk jutni, de esetleg Premiere és Effects benchmark eljárás biztosabbá és könnyebbé teszi a választást azon felhasználók számára akik ezen célra szeretnék használni a hardvert. -
general
addikt
ezt értem, általában így van, de a kérdés az, hogy mondjuk egy gtx 970 vagy 980 nyújt-e többet annyival számolási teljesítményben, mint a 960. mert megveszi az ember, ha sokat dob a munka gyorsaságán, ha megéri.
tehát tényleg többet ad videó editálásnál? mint írtam, Edius és After Effects a két legtöbbet használt progija. -
nemrég egy terabájtnyi mxf-fel dolgoztam
hibavissza: nem otthoni, csak nem tévés.
yt-ügyileg: a yt áttömöríti. én általában valami indokolatlannak tűnően nagy bitrátájú videót teszek ki yt-ra, úgy nem teszi tönkre annyira. meg az se baj, ha eleve jól tömöríthető (nem zajos, nem szétrázott stb) anyag megy fel.
-
Joe fiú
senior tag
-
Watt25
veterán
Importnál a premiere "becacheli" a videókat a gyorsabb eléréshez és lejátszáshoz
Éppen ez az, hogy importnál. Nem pedig lejátszásnál. Persze, matematikailag picit segít az, hogy a videófájl elérése kicsit gyorsabb, de az tuti, hogyha az a kérdés, hogy egy átlagos konfigon mit érdemes fejleszteni annak érdekében, hogy az agyoneffektezett videót is realtime-ban tudjad lejátszani (SPACE és nem ENTER megnyomása esetén), akkor a válasz az, hogy inkább a CPU-t, videókártyát. A gép számára arányaiban nagyobb meló megcsinálni egy effektet, mint betölteni egy videó képkockát a háttértárról.
Viszont, hogy mire érdemes fejleszeni, azt nem tudom, mert én is szenvedek a problémával. -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Az eredeti felvetés az volt, hogy renderelés nélkül menjen akadás nélkül a lejátszás. Vagyis, amikor csak nyomsz egy SPACE-t. Na most ilyenkor ugye sehová sem tárolódik le a renderelt képkocka, csak a videómemóriába tolja kifelé... (Most attól az esettől tekintsünk el, hogy annyira kevés a memória, hogy eközben ki kell SWAP-elnie a Windows-nak virtuális memóriába területetet, mert ha így van, az már régen rossz...)
Szóval, nincsen tárolás lejátszás közben... -
MrChris
nagyúr
-
hibavissza
veterán
Gyakorlatilag cseréljek gépet a 28 Mbps-os fHD videócskáim kedvéért. Ettől féltem. Köszi az infót.
Lehet, ha kidobom a 7870-et a gépből és átállok egy Intel Quick Sync-et használó progira, jobban járok.
Olvastam már valami videós fórumon, volt aki 960 4GB+i7-tel is nyígott....... -
mrgergoke
aktív tag
-
zoli4554
csendes tag
Köszi, meg vagyok győzve.
ezt a kártyát néztem ki: http://www.aqua.hu/asus-geforce-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-4gb-299521.html
Még egy táp kellene hozzá. Azt írják, hogy minimum 600W (egy másik oldalon)Jelenleg egy FSP 400W-os van, de a ventillátor néha csúnya hangokat ad, de aztán lecsendesedik. KB 9 éves. Már a második gépet tápolja, lehet le kell mostmár cserélni. Konkrét Tápot tudnátok még ajánlani, ami halk? Köszönöm.
-
zoli4554
csendes tag
Azért gondoltam a quadro 4000-et, mert több videót találtam róla youtubeon, ami elég meggyőző volt. erről a gtx 970-ről pedig nemigen van, vagy csak nem találom??
Az nem világos még teljesen (totál laikus vagyok, soha nem használtam játékra számítógépet), hogy ez az elnevezés alatt mit kell érteni?( a geforce gtx és az nvidia quadro - ezek főtipusok, ezen belül vannak altipusok, de gyártja 4-5 különböző gyártó, különböző minőségben, vagy van ennek szabványa? bocsi a nagyon alap és hülyénhangzó kérdésért.
Írtad, hogy a quadro 4000 már 4-5 éves. Amit linkeltem azt 2014 közepétől árulják (a bolt szerint) http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=452659
Akkor a technológia 4-5 éves, de azóta folyamatosan fejlesztik, vagy nem nagyon értem :/ ?! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Cyberpunk 2077
- Linux kezdőknek
- Revolut
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- EAFC 25
- Milyen monitort vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest