- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
lionshamlet #2613 üzenetére
A svenkelés, vagy panning nem mehet akármilyen gyorsan, ha a táj megmutatása a cél, ezt forgatáskor figyelembe kell venni és a szerint tervezni, különben darabos és/vagy elmosódott lesz. Vannak erre táblázatok, vagy kalkulátorok. Persze át kell váltani a kamerád, objektíved tulajdonságára. Gyakorlással majd érezni fogod mi mehet, mi ami sok.
Meg vannak kompozíciós trükkök, pl egy mozgó madár, hajó, bicikli, autó... akármi lekövetése ami valamennyire elvonja a figyelmet a túl gyors svenkről. -
MrChris
nagyúr
Olyan szerencsétlen esetben nagyon előjöhet. Az élességen is láthatóan segít a jobb chroma, főképp egymás mellett, vagy egymás után játszva tapasztalni. A sávosodás ellen is hasznos.
Pár éve megjelentek a 4:2:2 színjelű 10 bites milcek. Pana GH5, G9, Fuji XT3, XT4, tavaly és idén Nikon, Canon is beszállt, talán idén a Sony is követni fogja. -
MrChris
nagyúr
válasz
BonFire #2569 üzenetére
"A videónál a színmélységgel nem kell törődni: de általában ahogy a fotónál, itt is elég a 24 bit. 256^3 = 16 777 216 szín."
Inkább 3*8 bit mint 24, de ez se igaz így, mert nem RGB-t rögzítenek, hanem külön tárolják a világosság jelet és külön kettőn a színkülönbségi jelet (YCbCr, Y luma, Cb a kék, Cr a vörös). Utóbbiakat általában jóval alacsonyabb részletességgel mint a videó felbontása, vagyis már a nyers jel is általánosságban átesik egy erős selejtezésen, a tényleges csomagolás eztán történik. Ezért lehet veszteségmentes formátumok közötti konvertáláskor jelet, vagyis minőséget veszíteni... -
MrChris
nagyúr
válasz
ArthurShelby #2567 üzenetére
A CD adatátvitele ~1.4 mbps, azért ekkora, mert nincs veszteséges tömörítés. De ezt tévedés lenne a minőség mértékének venni.
Videó esetén leegyszerűsítve adott felbontáshoz vannak kodek ajánlások és adatátviteli ajánlás. Nyilván vannak ésszerű értékek a szerint, hogy milyen a forrás és mi a cél.
A mintavételezés gyakoriságát felejtsd el, mert itt feldolgozott, tömörített anyagról van szó. A tömörítésnek arányszáma lenne értelmezhető, egy sima adatátviteli érték erről nem árul el konkrétumot. -
MrChris
nagyúr
válasz
kleinguru #2491 üzenetére
Ha egyetlen snittet teszel be azt is konvertálni fogja. Pl a Pinnacle studio, Corel video studio van/voltak olyan szerkesztők amik csak a változtatott (illesztések, szín, kontraszt módosított snittek) részt kódolták újra. Feltételezem amikor az újrakódolt vált a meghagyott eredetire ott akár látható is lehet a váltás, ami biztos, hogy két különböző gyártmányú h264 vagy másmilyen kodek más eredményt ad azonos beállítások mellett.
-
MrChris
nagyúr
Már ne haragudj de ez hülyeség, hogy a Premiere ekkora mértékben jobb minőségben jeleníti meg, mint egy normálisan renderelt kimenet. Ilyen eltérés nem szabad, hogy a minőség hibája legyen, akkor nem lehetne vele dolgozni. RGB 20-as érték is be van bukva 0 feketébe! A lejátszókban megjelenő kép RGB kimeneti szintjével van valami gikszer. Vagy rendereléskor a kodek valamiért széthúzta 0-255-re valamilyen görbével és már ekkor belekerül a fájlba, vagy a lejátszó videó dekoder valamiért széthúzza, ez több szintű lehet. Nálam is volt RGB szint probléma ugyan az a tartalom 0, 12, 16 fekete szinten jelent meg. Ami valós képen is látszódott, pedig azonos a fájl. Meg az azonos felvétel kétféle formátumban két féle RGB szinten jelent meg.
De sajnos bocsi, már nemtom mi volt a megoldás.Úgy rémlik hogy végül full újra raktam a windows-t és a lépcsőzetes telepítés-ellenőrzéses telepítgetés során bukott ki a hiba.
-
MrChris
nagyúr
válasz
JoeCockBill #2261 üzenetére
Ha folyton megszakad akkor nem a teljesítménnyel van a probléma. Általában a programmal vagy VGA driverrel szokott gond lenni, nálam még a 2017cc egyik verziója örökké kifagyott, 2015-ös, meg nem/ritkán szerkesztés közben.
12 éves gépemen lumetrivel, warpal... 0.5-1fps sebességgel, de mindig lerendereli a 4k-t. -
MrChris
nagyúr
válasz
fatalista22 #2211 üzenetére
Miért nem használsz proxi fájlokat?
-
MrChris
nagyúr
válasz
LordAxwell #2038 üzenetére
-
-
MrChris
nagyúr
Most nemtok mintát mutatni, pedig az a legbeszédesebb. Ami sokat segített az a profilozás, ha a szűrendőn nincs olyan felület amiről 40% feletti értékű profil készíthető akkor érdemes ezt külön megcsinálni. Készítettem a kamerámhoz több iso értékkel profilokat és azokat használom. Aztán lehet hogy autodidakta pancser vagyok és nem is így kell
-
MrChris
nagyúr
válasz
csepelball #1963 üzenetére
Nálam win7 van. Még jó stabilizátor a prodadmercaliV2. Vegashoz azt használtam, a rollingot kevésbé csillapítja.
-
MrChris
nagyúr
válasz
csepelball #1961 üzenetére
Akkor bameg. Én is többször újra raktam emiatt mindent de ott elakadt és ez a 2015 volt a félmegoldás. Hát szívás a köbön. Csak a kilogikázás marad. Egy olyan HW állapotra kéne telepíteni amikor még működött, pl sima win frissítések nélkül, régebbi vidkari és egyéb hw driver, majd tesztelés és ha jó egy lépést változtatni...
-
MrChris
nagyúr
válasz
csepelball #1958 üzenetére
A 2017-es nálam sehogy sem akarta működni, szintén mindig kifagyott ugyan úgy. Végül 2015-öst használok, az elég stabil.
-
MrChris
nagyúr
Miért van az a késlekedés, hogy beteszek egy videót, warppal egy órát stabilizáltam, majd exportálni akarom, de az szürke. Elég sokat kell várnom akár egy percet is, hogy renderelhessem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
total90 #1878 üzenetére
A lejátszók nemtom miért jobban boldogulnak hibás fájlal, de sajnos még a nem hibással is. Gyakori, hogy a chroma sub samplinget a lejátszó tökéletesre csinálj, míg az editorok főképp a vöröset kockásan jelenítik meg. Jobb esetben csak a preview-nál, rosszabb esetben ezt bele is kódolja renderkor. Konvertálással lehet néha segíteni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
total90 #1876 üzenetére
Videófájl hibára tippelnék, amit vagy a kamera csinált, vagy kártya hiba, vagy a kártyáról való lementéskor keletkezett. Utóbbi nálam képekkel fordult elő, ki tudod próbálni, hogy újra összedugod (esetleg másik olvasóval) a géppel és újra lemented, majd editálod. Aztán lehet tovább sakkozni, hogy mindegyik aznapi fájlal, vagy csak egyik hibás. Egy jó projekt végére elkezded betenni őket és próbálod mikor hasal el... tehát sokféle variációval kiszűrhető.
Még át is tömörítheted egy konverterrel, hátha segít. Ha ugyan azt a formátumot adod meg, még tíz újratömörítés után se fogsz észrevenni minőségi változást. -
MrChris
nagyúr
válasz
pappesz #1860 üzenetére
Igen, sajna csak az effektekhez használ gpu-t. Annál se mind. Ha nem raksz rá effektet csak összepakolsz és vágsz, akkor kb tökmindegy a vga. A tömörítés ami általában a nagyobb feladat az simán cpu-val megy. Tudtommal és pár próbám szerint egyik kodek se használja a gpu-t. Továbbra is inkább a bivaly cpu és sok ram kell, pár speciális dolog amiben jelentős lehet a gpu, pl a Neat.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Falovas #1848 üzenetére
Nem. Azt a fájlt ami a timeline-ra tettem egy fájlkezelőből (Total Commander) meghívom egy lejátszóval is (Pot Player). Tehát a video.avi-t beteszem a Premiere-be és nem engedi exportálni, ekkor a Pot Playerrel lejátszom a video.avi-t, elég akár elindítani és ez után engedi exportálni.
Viszont a komolyabb problémától nem tudok szabadulni, hogy lehalasztja a gépem. Akkor jelentkezik a hiba mikor már egy ideje dolgozik és megfogom a Media Browser csúszkáját. Ekkor újraindul a gép. Most áttettem egy ssd-re mindent, ezen megy a rendszer, program és videófájl, nem a warp-ot, hanem csak a riolling shutter szűrő effektet használom, de ekkor is ezt csinálja. Ilyen hiba semmivel sem fordult elő. Hőmérsékletek is rendben vannak.
-
MrChris
nagyúr
2-3 éve akartam raytraces dolog és csak egy ős amd vidkarim volt. Próbáltam cpu-val (xeon4350), végül 320x240-esig nyomtam le a méretet, mert sehogy sem boldogult vele, de így is 10 másodpercet 30 percig csinált és nekem úgy tűnt, hogy bizonyos grafikai műveleteket nem is csinál meg, mit az élelmosás. Amint kapott alá egy ős nv250gts-t már ettől megtáltosodott, pár perc alatt lenyomta fhd-ban. Ezért írtam, hogy nem sok értelme van cuda nélkül a reaytracnek, nekem csak arra kellett az AE. Vagy én voltam ügyetlen
-
MrChris
nagyúr
válasz
DavidPetson #1762 üzenetére
Most sikerült meghesszölnöm, tiszta akadozós ahogy a premiere kidobálta a feleslegessé vált frameket. Lehet választani, hogy kuka vagy interpoláció, de mindegyik gázul néz ki. Egyszerű matek és ökölszabály hogy 50-ből 25, vagy 60-ból 30 képet illik készíteni. Csodák nincsenek, erre figyelni kell, előre gondolni felvétel előtt.
-
MrChris
nagyúr
válasz
ReSeTer #1642 üzenetére
Egy másik progiban (Vegas) az ilyet úgy oldottam meg, hogy az eredeti fájlokból csináltam töredék felbontásút, amit gördülékenyen kezel a progi. Nálam 800x450 az optimális. Ezen végzek minden műveletet, lementem a projektet, bezárom, majd kicserélem az eredetire a videófájlokat és már ebből exportálom a végleges videót. Ezt nemtom hogy megeszi e a Premiere.
-
MrChris
nagyúr
válasz
klimokrisz #1639 üzenetére
Google: avi splitter, avi cutter...
-
MrChris
nagyúr
Sikerült beizzítanom, csak épp nem tűnt fel
Ha beteszek egy 4k videót csak CPU-val elindul a preview-ban és 4 sec után darabolva megy, aztán kb minden újabb 4sec után egyre darabosabb. Pont mint 4k lejátszás az MPC-HC-ban csak CPU-va. Az egyetlen különbség CPU és GPU kép között, hogy GPU-nál élsimítás van, vagy AA filter, nem olyan recés, de ugyan úgy darabol.
Az AE-re is sikerült beizzítanom. Itt már jelentősebb a renderelés gyorsítása, előző kártyával 10sec-ot fél, de lehet hogy egy órát renderelte, ezzel ugyan az 3:20 percCsak én nem igazán AE-ezek
-
MrChris
nagyúr
válasz
Joe fiú #1597 üzenetére
Ebből kiderül nem minden CUDA-s kártya kompatibilis a Premiere-el. Sajnos az enyiben hiába van 1300, toszikrája. Pedig a beállításokban szerepel. Mehet az apróra...
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Premiere-ben mennyit lendít egy nv660ti kártya? Használja egyáltalán szerkesztés, vagy exportálásnál?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Formaster #1584 üzenetére
Szvsz oktalanság a felhasználói élmény rovására kímélgetni az ssd-t, azért van hogy használd, hogy minél kevesebbet raboljon a türelmedből, ha ez számít. Fél évente megnézed milyen a kondi, nálam több mint egy év után 98%, ha nem aránytalanul gyors a romlás még 10 évig csak jó lesz. IT-ben meg 10év...
3 év mulva úgy is kinövi a rendszer, meg a progik és jön bele a fél terrás, ami már csak a mérete miatt is tovább bírja, de lehet hogy javítgattak is az élettartamon. Nálam az egész gépet kéne cserélni, se ramot, se cpu-t nem lehet/érdemes upgradelni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Gravity1234 #1537 üzenetére
Létezik olyan progi hogy Powerpoint video converter, ennél nagyon egyszerűbb nincs.
Vagy magad készíts róla screencam videó progoval videót és azt tedd bele, jó ha azonos a képsebessége azzal amibe rakod. Ha lehetséges az első megoldásnál is olyanra állítsd. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #1450 üzenetére
Még nem, mit tud? Minduntalan a Vegashoz térek vissza, mostanában a Newblue cuccaival, nagyon jó WB korrekciós pluginje van meg szelektív szín piszkálója. Elvileg vidkarit is használ, de nálam valamiért most meg se jelenik, mióta az AE fent van. A BorisFX+Mochával meg rendszámtábla eltüntetést lehet csinálni, nem mondom hogy létszükséglet
Premierhez is lehet használni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #1446 üzenetére
Ezzel a Power Directorral nem lesznek olyan minőségű és kontrollálható effektjeid mint ami miatt lassú a Premier/Vegas. Tényleg home videó stílusú mint a Pinnacle Studio.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #1444 üzenetére
Nem a 28 vagy 100mbps a sok vagy kevés, kb tökmindegy. Hanem pl a Neat marha sokat elszöszöl, meg a hasonló erőforrást zabáló effektek. Ráadásul ezek jó része csak a CPU-t használja. Azt szoktam csinálni hogy bár hozzáadom az effekteket (beállítom), de ami belassítja azt a szerkesztés idejére kikapcsolom. Csak a legvégén kapcsolgatom be, ez persze odafigyelést igényel a végén, meg pár percet. Gyors próba rendert is lehet Neat, Mercalli... nélkül csinálni, hogy lásd milyenek lettek a vágások amik sokkal fontosabbak. Ez van, vagy megfizeted a gyors hardvert.
-
MrChris
nagyúr
Hátezaz! 3-4 videó fájlnál azt a 20-30 megát másodpercenként simán benyalja hdd-ről is (ami egy időben azért nagyon ritkán fordul elő). De ha rádobok egy defocust, szoftstabit... csak egyetlen videófájlra tökmindegy hogy ramdiskről vagy régi IDE csatis hdd-ről megy, belassúl pár kép/másodpercre. Annyira, hogy szerkesztés idejére vagy kikapcsolom, vagy a preview felbontást veszem töredékére, pixelesre, hogy folyamatában lássam.
Míg két SSD volt a gépemben azokról csináltam a videó szerkesztést, de több hely miatt visszaálltam hdd-re, nem tűnt fel a változás. Viszont a cpu upgrade és vidkari bevonása nagyon érezhető volt, utóbbi a render műveletekben ideális esetben 1/3-al csökkentette a várakozást. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
Horváth Istv #1419 üzenetére
Mindegyik említett paraméter azonossága miatt elvileg nem jelenthet problémát. Egyforma felbontás és képsebesség esetén jó képminőség mellett különböző kodek ellenére is jó minőségű kimenetet kell kapj. Viszont az igazi probléma a színekkel lesz, na az szívás, az csak nagyon hasonlítani fog de tök egyforma nem lesz. Az egészet megnehezíti a WB összehangolása és más színekre vonatkozó beállítások. De alapvetően más színjellemzőjű a két kamera márka, legjobb egy félét használni. Aztán ott van még a dinamika, kontraszt különbségek... Vagyis könnyen beleszaladhatsz a késbe.
-
MrChris
nagyúr
Köszi, megnézem! 660-as van 34ért, 650-es 22-ért. Vajon az hogy 650 milyen eltérést jelenthet, főképp AE használatánál?
Közben beállítottam a meglévő vidkarit (nv250) bár figyelmeztet hogy nem biztos vele az együttműködés, de mégis használja. Láma vagyok pedig gondolhattam volna hogy nem alapértelmezett a gpu használat. Drasztikusan nőtt a sebesség egész ~1fps
ez legalább 10-szeres!
Ez két 3d feliratot és egy fényforrást jelent fhd-ban. Lehet hogy ezzel megbékélek, bár ha majd élesben megy akkor elfogy a türelmem
-
MrChris
nagyúr
Sima CPU-val eléggé belassúlnak a műveletek, inkább persze az After Effects, cserére érik a vidkarim, AE már nem használja... Premierhez, de főképp After Effectshez milyen nVidia kártyát ajánlotok? A keret kemény ~30ezer, többet erre nem áldoznék. Abból akkor inkább obit vennék
-
MrChris
nagyúr
12mbps azért eléggé az alja, látványos a minőségromlás egy eredeti jó minőséghez képest. FHD anyagnál 25/24p esetén a 28mbps az ajánlott, még a 20 is elmegy jó minőségű tömörítővel. 60p-nek viszont a 28mbps inkább a minimum.
Youtube más tészta. Oda tölthetsz fel tömörítetlen ~1200mbps-ost (megtettem) is ha nem jó a formátum fos lesz. -
MrChris
nagyúr
válasz
Horváth Istv #1374 üzenetére
Van értelme. Elvileg 4X annyi pixel. Főképp élesebb és több részlet marad ha FHD-ra lekonvertálod mintha eleve fhd-ban történt volna a felvétel. Ha nem követtél el konvertálási hibát akkor az a sony nem valódi 4k hanem valamiből felinterpolálja. Próbáld meg egy sima konverterrel fhd-b pl Freemake-el h.264-be 28mbps-on.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Horváth Istv #1369 üzenetére
Van értelme, ha bírja a megjelenítő. De szerintem előre el kell dönteni, hogy melyik rendszert PAL vagy NTSC azaz 25 vagy 30 fps és többszöröseit használod. Ezt befolyásolja a megjelenítő, hogy mit bír. EU-ban a PAL rendszer van, de az újabb rendes TV-k mindent hibátlanul megjelenítenek.
Minőség romlás nélkül valós sebességen nem átjárható a két rendszer. A klf eljárásokkal ntsc-ből pal-ba vagy fordítva átkonvertált műsort inkább csak a muszáj szüli és folyamatos szívás van.
Ha Xfps-al rögzítesz és a műsor X/2fps lesz (és lassítást nem használsz) akkor elpazarolod az adatátviteli keresztmetszetet, rosszabb lesz a minőség mert fele annyi bit jut egy képre mintha eleve a kimeneti képsebességgel rögzítetted volna. -
MrChris
nagyúr
válasz
Horváth Istv #1367 üzenetére
Kidobálja a felesleget. Ilyen esetben kárba vész. Ha 120fps a videó és 50fps a végtermék akkor még össze is mossa, interferencia problémák lesznek, képugrások,ronda lesz. Vagyis nem lesz jobb minőségű. Annyival érdemes rögzíteni amennyit a megjelenítő készülek bír (vagy annak egész számú többszörösével, akkor egyenletesen kukázza a felesleget ha nem használod fel lassításra), így kapod ebből a szempontból a legjobb vonalélességet. Még fokozhatod a mozgás élességét ha rövid záridőt használsz, de ilyet szerintem nem lehet sportkamerán állítani.
-
MrChris
nagyúr
válasz
zoli4554 #1342 üzenetére
Sajnos tanácsot nem tudok adni, csak érdeklődöm mi merre hány méter. A 4 magos xeon 2.6GHz-es procimmal nem sok mindent tudok kezdeni 4k-val. Kb felét jeleníti meg a képeknek, vagyis kb úgy darabol. Ha a Playback resolutiont leveszem felére úgy legalább folyamatosan tudja visszajátszani és tudom szerkeszteni, úgy ahogy. Amúgy a mediaplayer meg viszi rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 3D nyomtatás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Napelem
- Fujifilm X
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest