- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
fatalista22 #2881 üzenetére
Sziasztok!
Érdekes problémába futottam bele, vágok egy anyagot Nikon Z6 mp4 fájlok. Importálásnál 2 videót nem hajlandó behúzni míg az összes többit simán. Ez a kettő nem különbözik amúgy a többitől, minden beállítás, formátum, fps stb. pont ugyanaz. A fájlok nem sérültek mezei lejátszók gond nélkül viszik. Legális
Premiere 2024.
Fent maradt a gépen még a 2023 is, mondom teszek egy próbát. Az simán minden para nélkül megette, így szerkeszteni tudom az anyagot, de ez elég gáz probléma a 2024-el.
Találkoztatok már ilyennel? -
válasz
fatalista22 #2879 üzenetére
azért van pár választási lehetőség. ha nem kell az 50 félképnyi mozgási infó, vagy mondjuk filmet vagy rajzfilmet digitalizálsz, akkor a decomb a jó (vagy a deinterlace teljes kihagyása). ha a cél az, hogy minél közelebb maradj az eredetihez, akkor meg tudod tartani az 50i formátumot, ha pedig olyan helyre kerül, ami nem kezel váltottsoros anyagot (youtube például), akkor lehet belőle 50p-t csinálni.
-
válasz
fatalista22 #2877 üzenetére
a deinterlace a hagyományos megközelítés, a decomb csak ott deinterlace-el, ahol látszik is, másutt meghagyja a plusz felbontást.
-
válasz
fatalista22 #2874 üzenetére
meg lehet csinálni premiere-rel is, csak teljesen feleslegesen szopatod magad vele (egyébként a forrás beállításainál kell megadni, hogy milyen az oldalaránya). handbrake-kel kevés kattintásból megvan, és nem kell a külön vobokkal bohóckodni.
-
válasz
fatalista22 #2861 üzenetére
nekem furcsa, hogy kell a 4k, mert minőség meg 30 év múlva, de nvenckel kódolsz, mert jóvanazúgy, fél órával előbb lesz kész.
-
válasz
fatalista22 #2859 üzenetére
mellékszál, de a voukoder renderideje nem mond semmit, ha nem teszed hozzá, hogy nvencet használsz, vagy x264-et. utóbbi lassú, de nagyon jó minőségű. a 1050ti enkódere nem túl jó, inkább preview-ra érdemes használni (nekem is ilyen vga van az otthoni asztaliban).
-
válasz
fatalista22 #2854 üzenetére
A linkelt gépet szerintem felejtsd el.
Én nem mennék a következő konfiguráció alá:
- 8 mag, minél gyorsabb a szálankénti sebesség, annál jobb
- 32 GB RAM
- RTX 3050 vagy hasonló AMD megoldásAgyébként mit még mindig nem tudjuk, hogy:
- milyen Linux géped van? Alma, körte...?
- milyen beállításokat használsz?
- csak simán a videókat akarod vágni, vagy effektezni is akarsz?Mivel a Premire hardver kihasználása rossz, így nem venném figyelembe az ilyen "akár 4.4 GHz-re is képes" kijelentéseket.
-
válasz
fatalista22 #2849 üzenetére
egy jó minőségű deadcat sokat segíthet, utólag szűrni nem nagyon lehet.
-
válasz
fatalista22 #2846 üzenetére
nincs kedved ahhoz a három kattintáshoz, vagy ennyire sürgősen kell, hogy nem akarod megvárni?
csak mert a gyárban a gépem valami mostanigenerációs nyolcmagos i7, 64 gb rammal és rtx 3070 vga-val, és még ezen a gépen is pörgősebb a munka, ha proxyt használok. és ilyen vasat nem kapsz minigépként.
egy m2 procis mac mini használható lehet. -
aldebaran
addikt
válasz
fatalista22 #2844 üzenetére
Egyébként ezekre ott van a win11-ben ingyen a videoszerkesztő.
-
válasz
fatalista22 #2847 üzenetére
Lumix mi?
Szélzaj... külső mikrofon, más különben nem nagyon tudsz mókolni rajta.
-
válasz
fatalista22 #2844 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, arra akartunk rávilágítani a kollégával, hogy ha nincs elég információ, akkor nehéz hasznos választ adni.
Mekkora a keret?
Mivel veszed fel a videókat? (csak, hogy kiderüljün milyen 4k-ról is beszélünk) -
válasz
fatalista22 #2841 üzenetére
-
válasz
fatalista22 #2841 üzenetére
4k mi? prores, raw, h264, h265? tényleg natívban kell vagy jó proxyból is? 1-2 videósáv vagy 6-8 mindenféle bonyolult effektezéssel?
-
válasz
fatalista22 #2838 üzenetére
Persze, habár a kérdés, mennyire mini?
-
válasz
fatalista22 #2838 üzenetére
igen.
-
válasz
fatalista22 #2827 üzenetére
van hozzá voukoder, de a render sebességén nem változtat, legfeljebb az enkódolásén.
-
trialboj
őstag
válasz
fatalista22 #2822 üzenetére
Attól függ mit akarsz szerkeszteni, ha nagyon basic szinten kell csak összedobni valamit, akkor ott a capcut app, telefon tablet, browser, win/mac szoftver, mindenre van, és rengeteg template áll rendelkezésre, social mediára szánt tartalom vágható rajta.
-
válasz
fatalista22 #2822 üzenetére
davinci resolve
-
hito
nagyúr
válasz
fatalista22 #2781 üzenetére
Igaz nem segített, de köszi az infót
-
mokus1
addikt
válasz
fatalista22 #2370 üzenetére
En a legujabbbat tettem fel talán 2.2. És nagyon nem győzött meg. Megnezem az egyest akkor.
-
válasz
fatalista22 #2215 üzenetére
ha az effektek miatt lassul a render, akkor teljesen mindegy, hogy a voukoder intézi a tömörítést x264-gyel vagy a beépített mainconcept, mert az effektek ugyanazok.
az nvidia enkódere gyors, de nem annyira jó... de ha ott van előtted, miért nem próbálod ki?
ha gpu-val számoltatható effekteket használsz, akkor a vga sokat gyorsíthat. -
StLui
veterán
válasz
Próbáld ki a Movavi programot, én hasonló okból váltottam, és töredéke lett a renderelési idő. Nem tudom miért, nem vettem észre hogy lenne hátránya, sokkal egyszerűbb kezelése is. De talán a profik tudnak mondani valamit, hogy miért lehet ez.
-
dnsgaby
csendes tag
válasz
Én próbáltam a voukodert ..NVIDIA NVENC H.264 encoder 1080 50p beállítással, 780 GTX kártyával,.... nem nagyon volt észrevehető különbség minőségben. A rendérélési idő sokat csökkent,.. kb 20- 25 % (nálam!). De olvass utána máshol is,...biztos lelsz infót!
-
Roachy
senior tag
válasz
fatalista22 #2211 üzenetére
A 4K-hoz sajnos már elég gyenge ez a rendszer. Igazából az egészet cserélni kéne, hogy értékelhető/élvezhető fejlődést érj el.
Szóval szerintem még használd ezt, és közben inkább gyűjts pénzt. Mert ezzel a géppel kis beruházással nem tudsz igazán előrelépni.
Ha mégis szeretnéd ezt fejleszteni, akkor használt i7 3770k és még 16giga Ram. Nem tudom most mibe van, de valami fasza, stabil tuning lap alá. SSD a rendszernek, és SSD munka területnek. És a lehető legjobb vga ami a pénztárcádba belefér és legalább 4Gb grafikus memóriája van (ez alól kivétel a 780 annak csak 3 van, de még mindig bitang jó kártya premiere-hez.).
Ezzel is azért kapsz már bőven érzékelhető javulást. De azért erre is elmegy pár 10ezres, nem lesz annyira olcsó. Gazdaságilag egy új rendszer érné meg szerintem, ami már DDR4. -
MrChris
nagyúr
válasz
fatalista22 #2211 üzenetére
Miért nem használsz proxi fájlokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Cyberpunk 2077
- Okos Otthon / Smart Home
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest