- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Valakinek megjelent már a 24.2 Premiere?
Azt írják az oldalukon hogy elrhető, de nekem csak a 24.1et dobja be a CC.The latest/most current version of Adobe Premiere Pro is the February (24.2) release.
-
trialboj
őstag
válasz
lionshamlet #2830 üzenetére
H264 nagyobb lesz, de legalább tudod szerkeszteni közepes géppel is. Prömiéréknél még nem sikerült optimizálni, a bivaly Studio mac is köhögni kezd a canon IPB/long gop formátumától, ami H265.
Másnak van ilyan export gondja?
[Why does my footage look darker in Premiere]
Macről kimentve sokkal deszíturáltabbak a színek mint ahogy én azt Premiereben látom, ha viszont rárakom azt az állítólag Adobe-tól származó gamma lutot akkor meg sötétebb lesz az export. -
trialboj
őstag
válasz
fatalista22 #2822 üzenetére
Attól függ mit akarsz szerkeszteni, ha nagyon basic szinten kell csak összedobni valamit, akkor ott a capcut app, telefon tablet, browser, win/mac szoftver, mindenre van, és rengeteg template áll rendelkezésre, social mediára szánt tartalom vágható rajta.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2815 üzenetére
Megosztom itt is a választ, hátha másnak is segít. Át kell színezni a leválogatott snitteket, majd New search bin-el, ki lehet gyorsan jelölni azt a színt, és már repül is az anyag az encoderbe. [link]
Ezt a search bin opciót most tanultam, nagyon okos dolog, rengeteg mindent meg lehet vele találni,és bin-be rendezni.Az MXF XAVC codeddel Long-GOP formátumban meg egy rettenetesen tömörített formátum, amit sajnos a premiere az öregecske kódja miatt nem olvas túl könnyen. Melóban és itthon is tele vagyok "Error Retrieving Frame" hibakóddal, ami néha black frame-el jutalmaz exportnál.
Én mind reménykedem benne hogy valahogy megoldja az adobe, de nem akar sikerülni nekik, idén úgy terveztem hogy év elején majd én is átállok mert hogy kevés meló lesz, aztán annyi van, hogy nincs esélyem, túl sok meló lenne egyszerre 2 programban dolgozni, illetve nem is mindent lehet jobban csinálni, csak a super fluid playback és a denoise ami nagyon kellene.
-
trialboj
őstag
Van rá mód, hogy csak a sequencen belül lévő leválogatott klippeket alakítsam proxyba? Nem találok erre módot, és egyenként kiválogatni meg túl pepecs munka, de nem akarok több 100 snittet proxyzni, mikor nekem vagy 30 kellene csak.
Van bármi ötlet:? továbbra is nevetséges hogy nem bírja a premiere az mxf fájlokat, rengeteg időt veszítek ezzel a majomkodással, a final cut-os kolléga nevetve edital mellettem, hihetetlen hogy top tier mac géppel is szenved egy sima speed ramptől
-
trialboj
őstag
Kész rémálom amit leírtál, eleve 2x sebességgel nézem át a videókat leadás előtt, és ott sem feltétlen tűnik fel ha csak 1 black frame van, de mikor valami 8+ perces anyag van akkor tovább gyorsítom a previewt, és akkor már tényleg esélytelen hogy észre vegyem ha ez a baromállat szoftver beleköpött pár fekete képet.
Nekem összehozott freeze frame-et is, az még aranyosabb mert tényleg csak realtime-ban veszed észre, és mikor már a 3. verziót mentem ki valakinek nincs erőm, lassan új ránézni.
Én mac studion használom, stabilabb mint PC-n volt, de nevetség tárgya milyen lassú, a jelenleg top spec studio max ultra mega hyper modellen is, a warp stabi itt még csak 1 core-t sem használ maxon, próbáltam a legújabb v23-at is, na az meg eleve bugos volt, egy percig stabilizált 3 mpes canon MXF fájlt, vissza is tértem 22.6-ra.
-
Aki most kezdi a vágást annak nem is ajánlom hogy belekóstoljon, nekem nagyon fájdalmas a váltás, mivel majd minden projektnél használok dynamic linket, és összességében sokkal gyorsabb benne szöveget és grafikai elemeket animálni, mint davinciben.
Persze aki most kezdi annak mind1, de az a node rendszer nem tűnik intuitívnak egy percig sem.
Szerintem bárkinek elég a 22.6 os verzió, nem mondom hogy ez a leg stabilabb, de nem kell állandóan a legfrissebbet használni. -
trialboj
őstag
Tudja valaki hogy lehet kicselezni, hogy nem némítsa le a videó hangját mikor proxyt készítek? Egy interjúról van szó, ami mxf formátum, elég nehezen eszi még az m1 ultra is, c200-al lett véve, 4 audio sáv, és mindet lenémítja ha bekapcsolom a proxyt, de így meg nem lehet vágni.
Van bármi ötlet hogy lehet ezt megoldani?
Köszi
-
trialboj
őstag
Sziasztok, van valami ötlet mi okozhatja ezt a rettenetes kockásodást csíkozódást, kép összeomlást premiereben? Swenkelés közben látszik itt pl a nő jobb oldalán az épületen. Rendkívül zavaró, de csak én látom a kijelzőn, ha kimentem eltűnik, ha screen recordal mentem akkor sem látszódik. Eddigi vid kártyát is kicseréltem 2080ti ról 2070ti-ra, de teljesen mind1 mert ugyan úgy szar.
Újra raktam miatta a wint, a premiere ment fel először minden fasza volt, aztán elkezdtem belakni, feldobtam a geforce experience programot onnan studio drivert installáltam hozzá, és nap végén mikor kipróbáltam, akkor megint előjött ez a csíkozódás.
-
trialboj
őstag
Kösz a tippet, nem tudom mi lelte, aznap este memtes86 futott rajta vagy 6 órát, nem talált hibát. Másnap reggel kijött a premiere 22, feldobtam, azóta megy, exportál, nem dob hibákat, szerkesztettem már régebbi projekteket is, még kicsit félek hogy pont akkor jön majd elő mikor ennek a projektnek a végére érek, és időre kell leadni, mivel 25-30 perces az export idő, de jelenleg hasít rendesen, bármilyen dynamic link + effect + color grade van használva.
-
Nektek van testre szabott gyorsbillentyű kombótok, olyanra gondolok, ami alapból nincs billentyűre rakva.
Én most frissítettem párat, pl CTRL+ALT+D- re azt raktam hogy duplikálja a sequence-et, vagy set to frame size parancsot egy programozható egér gombra, ALT+S sync - Syncronize clips parancsot kapta.
Még van egy üres egér gombom, amire kellene egy parancs. -
trialboj
őstag
Srácok van egy elég nagy gondom, és nem tudok rájönni mi okozza.
Motherboard: MEG X299 Creation, Processor: i9-7980XE proci, GPU: RTX 2080Ti, RAM: (6x16GB) 96GB ram, PSU: Corsair RM1000x
Frissítettem a bios-t, újra raktam a wint, csak a premeire és encodert tettem fel, legfrisseb verzió, minden ssd driver frissítve, de hiába mert csak összerottyantja magát a premiere, ahogy rendert adok neki, sőt akkor is meghal ha csak rendesen szerkesztem.
C200 és Red Raw az anyag, tehát nyers, de nem ez az első alkalom hogy ilyesmit adok neki, és eddig megette, most viszont állandóan crashel.
Futtattam külön proci tesztet, külön gpu tesztet, éjszakára ott hagytam a memtest86-ot, nem mutattak hibát, nem omlott össze a gép miközben terhelték, de ha a premiere renderelni kezd, összeszakad az egész.
Próbáltam m2 ssdről futtatni, most külső hdd-ről is, teljesen mind1.
Átvittem a projektet egy macbookra, simán exportálja, átvittem egy másik pc-re ott is gond nélkül megy, tehát biztos hogy a gépemmel van a gond, de hogy tudjak rájönni hogy mi a gond?
Köszi -
trialboj
őstag
Itt egy tutorial ami talán segít. Viszont szerintem ezt a problémát meg lehetne előzni, minden kamerának kell legyen normál színvilága, a flat profile az csak egy extra ami sokból hiányzik. Tehát ha ezt a projektet így már nem is mented meg, ásd bele magad a menübe és kapcsold ki ha nem akarsz a color correction-en foglalkozni.
Itt egy általános base lut canonhoz, de nem tudom mennyire passzol a te kamerádhoz, és főleg mennyire lesz közel a gopro képhez.
Ha viszont ezt nem csak egyszeri alkalom volt, hanem még videózgatnál, amit aztán meg is szerkesztesz, akkor ajánlom hogy nézz pár videót a color correction alapjairól, ha értesz kicsit a lightroomhoz már egyből nem olyan nehéz, és ez segíthet akkor is ha amúgy jó képed lesz, de kicsit szeretnél javtani a sötétebb részeken, vagy csak a túl kékes vagy sárgás képen javítanál egy hajszálnyit, akkora kontrollod nem lesz mint egy nyers fotó esetében, de ha legalább 4-5 csuszkát ismersz belőle, már sokat tudsz javítani egy elsőre jónak tűnő snitten is.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #2718 üzenetére
A világ leg instabilabb programja. Nem tudom mi okozta, lehet a win update, lehet hogy más, de az AUDIO HARDWARE nél kellett az első opciót átállítani és most már megy. Én nem nyúltam ehhez, eddig számtalanszor dugtam már be a fülesemet szerkesztés közben és ilyet még sosem csinált.
-
trialboj
őstag
Srácok, van valakinek ötlete miért csinálja ezt és hogy lehet javítani? 22 nap videó anyagát szelektáltam ki, ma fejeztem be, a végére kezdte ezt el, most már ha egy új projektet is nyitok és behúzok akármit, így megy a playback.
Mi történt? Csináltam az ALT+SHIFT indítást, törölte a dolgokat, de csak nem javult.
-
trialboj
őstag
válasz
Tibiajax #2694 üzenetére
Próbáltad az encoderbe küldeni, és onnan renderelni? Az klippek 30 fps-ben voltak filmezve? Interpret footage-ot próbáltad?
Új timelinet létrehozni, majd átmásolni oda és exportálni?
Lehet csak 1 klipp okoz galibát, próbálj először csak 1 klippet átmásolni az új timeline-ra és azt exportáld.
-
trialboj
őstag
Jelenleg elég nehéz videókártyát vásárolni, franc megette, mindenki bányászkodik. Talán nem opció, de a leg olcsóbb kártya amit idén még érdemes megvenni az az 1600 super. A ram számít, főleg ha színezed, effektezed a snitteke, sőt ha afterben is megfordulnál akkor még inkább fontos hogy több legyen.
De a premiere hogy mikor milyen szinten használja azt az aktuális driver és a projekt dönti el, nekem itthon 1070ti melóban 2080TI-van, mindkettő letérdelt 5-10 percenként mikor RED raw anyagot fényeltem volna. Utolsó projektnél a preview render után is beszaggat a lejátszás, egy sima FHD timeline, "logó scale animációnál".
Nem tudom hogy lett megírva ez a szoftver, de vannak napok mikor nem akar működni, és van mikor egész nap rendesen tudok dolgozni crash és akadozás nélkül.
-
Tehát érdemes az újabb és több ramm-al rendelkező modellt venni, főleg ha nem szeretnéd cserélni pát évig. -
trialboj
őstag
Használ valaki envato elements-ről muzsikát? Van most egy 5 napos állítólag ingyenes próbaidő, még nem volt itt accom, érdekelne pár template, de most látom hogy vannak zenék is, viszont nem igazán értem mennyire legális ez. Elkezdtem olvasni ezt az oldalt, de összekavart annyi leágazása van.
Engem az érdekel, hogy ha előfizetek, akár csak 5 napra vagy 1 hónapra, akkor használhatom a zenéket, saját célra és ennyi, vagy el is adhatom a videókat, tehát másoknak szerkesztett tartalomban is felhasználhatom, ahol nem tudom pontosan hol lesz használva.
"Isn’t Envato Elements music royalty free?
Yes, generally the music you get on Envato Elements is royalty free:
All Non-P.R.O. music on Envato Elements is royalty and performance royalty free.P.R.O. music is still royalty free on Envato Elements, meaning that your license download allows you to use the music in your end product for as long as you need, and you’ll never have to pay Envato any additional ongoing fees or royalties based on your usage.For P.R.O. music, if you are not publicly performing or broadcasting it at all, it’s effectively royalty free."
Köszi -
trialboj
őstag
-
trialboj
őstag
Van valakinek tuti tippje, honnan lehet hang effekteket szerezni? Az Ae saber effekthez kellene, ami tudom hogy Ae, de Premiere-ben van mindig összerakva, és itt jön alá a hang. Van epidemic-en accom, de rettentő gyenge az effekt tár, még sosem találtam olyat ami jó lett volna, most sem jártam sikerrel.
Így néz ki most az utolsó snitt, egy elektromos bringának a leleplező promója, úgy volt hogy fizetnek érte, de meggondolták magukat (még a filmezés előtt), viszont mivel szeretek bringákkal foglalkozni megcsináltam magamnak a videót, (rendesek voltak, így is megkaptam 2 napra) már csak ennek az elektromos effektnek kellene hanghatás, de nem találok sehol.
BTW, Youtuberól, ha letöltök egy hang effektet, amit zene alatt használok, a zenére van licenszem, a YT-os hangeffektre nincs, akkor azt bárki számon kérheti, hogy honnan szereztem pont azt a hang effektet?
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Szerintetek van értelme egy GeForce GTX 1070 - es kártyát venni jelenleg az otthoni gépembe? Elég öregecske : 2016 júniusában jelent meg.
Sok melót viszek haza manapság, és az idorai gépemhez képest az itthoni nem valami acélos, azért kellene fejleszteni rajta kicsit, de nem tudom hogy elég lenne-e, vagy procit is kötelező lesz cserélni, jelenleg Ryzen 5 1600x van.
-
trialboj
őstag
Sziasztok!
Lenne egy vagy talán 2 kérdésem
.
Először is arra lennék kíváncsi, hogy a projekt ablakban, ha én átrendezem a metadata adatokat a lista nézetben, akkor azt el lehet valahogy menteni, hogy ne felejtse, el ha később új projektet nyitok? A jelölt adatok, számomra fontosak lennének, de állandóan visszakerülnek a sor végére, és ha nem elég nagy a projekt, nem töltök időt azzal hogy visszarendezzem így ahogy én szeretem.
Ráadásul, az Assembly felületen újból meg kell csinálni, mert a kettő nincs szinkronban... szóval ez volt a könnyebb és kevésbé fontos.
A második kérdésem kicsit nehezebb és úgy gondolom hogy nem megoldható de hátha mégis.
Szóval én szeretem a rendszerezett könyvtár struktúrát, a windows-os projekt könyvtárban és a premieren belül is, előbbire van egy sablonon aminél csak át kell nevezzem a fő könyvtárat, és már kész is van belül az elrendezett alkönyvtár rendszer (Premiere, Ae, Zene/SFX, Logók grafikák, Képek, Video/nap/kamera/kártya, Egyéb és természetesen a legfontosabb EXPORT).
Elsőre soknak tűnik, de hamar hozzászoktam, és azóta megszámlálhatatlan mennyiségű időt, és energiát spóroltam meg, főleg olyankor mikor hónapok/évek múlva kellett visszanyúlnom egy projekthez, ahol már nem emlékeztem semmire, de mivel minden a helyén volt, pillanatok alatt megtaláltam amit kerestem.Szóval a kérdésem arra vonatkozik, hogy lehet-e egy hasonló könyvtár struktúrát készíteni Premiere-en belül is, tehát ha nyitok egy projektet legyenek benne a következők. Pl Footage, Logos, Photos, Music/SFX, Projects, Nests, Assets, ez utóbbiba pedig FHD és UHD méretben adjustment layer, illetve fehér color matte.
Ezek közül a nagy részére mindig szükségem van, és sok idő elmegy amíg szépen felépítem, főleg mivel színkódolni is szoktam, ezért szeretném megoldani valahogy.Nekem olyan ötletem van, hogy készítek egy master projektet ahol elmentek mindent úgy ahogy szeretném, és mindig azt nyitom meg mikor új projektet akarok készíteni, majd egyből elmentem az új projekt könyvtárába, így megoldható lenne hogy a legtöbbet használt logók és intro/outro snittek már eleve be legyenek töltve. Ha van jobb ötlet szívesen meghallgatom, illetve azt is ha ez utóbbi ötlet valamiért nem ok. Nem tudom mi gond lehetne vele, pl valami a cache résszel, talán nem egészséges mindig egy fájlt alapnak venni, remélem van valaki aki jobban átlátja a helyzetet.
Köszönöm
-
trialboj
őstag
Másik kérdés, illetve egyből kettő.
Premiereben nincs rá mód, hogy a H betűt, úgy állítsam be, hogy csak addig legyen aktív a hand tool amíg nyomva tartom? After nagyon szépen tudja ezt.
Ha speed rampel megpiszkálok egy klippet miért nem tudok más értéket is keyframekkel animálni? pl már egy sima opacity 100-0 sem működik utána, de se scale, se position keyframe-re nem reagál, csak ha előbb nested sequence-be rakom, ez így normális?
ok és legyen egy harmadik is
Van rá lehetőség hogy az adjustment layerrel az alatta lévő klippekre bármilyen motion animációt erőltessek?
Pl ha már feldaraboltam egy hosszabb klippet, és egy részén szeretnék lassan belezoomolni, akkor nincs rá mód hogy húzzak rá egy adjustment layert, és 100 ról 107ig növeljem a scale-t?
Ok, tudom hogy lehet nestelni és azon belül megoldani, de nekem ez az opció nem nagy barátom, főleg 360 anyagnál, mert croppol mindent ami a preview ablakon kívül esik, és többet nem tudok kizoomolni.
Köszi -
trialboj
őstag
Használta valaki a motion array nevű oldalt?
Nagyon kellene nekem ez a zoom in and out effekt, mivel lehet állítani hova nagyítson pontosan a kép, és elméletileg drag n drop az egész, nem kell 10-12 framet lecsippenteni az első és utolsó részéből a két klippnek majd reménykedni hogy elég hosszú nem túl rövid, stb.Az érdekelne, hogy ha 1 hónapra előfizetek, és letöltögetem azokat a cuccokat amik nekem kellenek, akkor ezeket azután is tudom használni hogy a hónap letelt és többet nem fizetek elő?
Nincs más megoldás, pl free zoom in effekt, amit egyszerű használni, de ehhez hasonlóan minőségi?
"if you cancel your paid account, you are no longer allowed to use your downloads in new projects."
Ok,szóval ez egy szutyok oldal, más megoldás kellKösz
-
trialboj
őstag
Lehet már senki nem használja ezt a topikot de azért megkérdezem hátha mégis.
Új SSD-t vettem a videós cuccaimnak és ehhez új fájl rendszer is dukálna, mivel még nem vagyok hosszú évek óta a szakmában, nincs kialakult rutinom v ötletem ezekre.
Arra lennék kíváncsi hogy ti hogy osztjátok fel a mappákat?
Nekem pl van egy fő mappa, legyen kreativ a neve, és ezen belül van számozva 1-5 ig minden program amit használok, 1PS kettő Ai, 4Pr, stb
Na most engem leginkább a premiere és after érdekelne, de a premiere legfőképpen.
A fő mappa 2019
Ezen belül van minden projekt számozva + név és pontos dátum, ez eddig jó is.
De rengeteg effektet, hangokat, zenéket, lutokat stb stb használunk, amiket nem másolnék be minden projektbe külön külön, az érdekelne hogy ezeket ti hogy rendszerezitek, vagy állandóan mindent be kellene másolni a projekt folderbe? -
trialboj
őstag
válasz
total90 #2330 üzenetére
Köszönöm.
Még néhány kérdés, hogy helyre tegyem a dolgokat.
Ha átalakítanám a wint, hackintosra az segíthetne valamit a sebességen?
Van egy ismerősöm aki ért hozzá, jó pár éve úgy hallottam, az adobe cuccok elsősorban macen működnek rendesen. Lehet ehhez nem elég az op rendszert megpiszkálni, de rendkívül frusztráló, hogy szinte sosem használja teljesen az erőforrást, míg pl a sima insta 360 x appja is 100% pörget mindent magot, mikor kimentek valamit.
A final cut jobban optimalizált szoftver?
A final cut és after effects között nem működik(het) a dynamic link, rendszer?
Ha sehogy sem tudok rendes preview kicsikarni premiereben, proxykat kell készíteni?
Nagyon köszönöm bárki is segít.
-
trialboj
őstag
Hello,
Szereztem egy bivaly gépet, hogy könnyebben menjen az 5-8k és 360 video szerkesztés, de valami nem okés, mert szinte semmit nem használ a prociból, és videókártyából.
Ez egy 1080x1080 ra méretezett 360 videó, és max 1 mp et megy normálisan a preview, utána leakad 2fps re.
Ahogy látható, a proci alig dolgozik, exportnál is max 60-70% ot használ, habár ott kevésbé érdekel, de az hogy legalacsonyabb felbontáson sincs preview, egy ilyen gépen nevetséges.
Van bármi ötlet, hogy lehet javítani ezen?
8k RED videót, meg éppen csak elvisz full felbontáson, de a davinci resolve meg 20% os terheltség mellett viszi ugyan ezen a gépen.
Tényleg ennyire rettenetesen szarul van optimalizálva a premiere?
-
trialboj
őstag
Üdv,
Ilyesmi, de ennél azért komolyabb rövid mozgó reklámokat tud valaki készíteni?Mo-i megbízó, napi/heti megrendelés. Nekem nincs elég tapasztalatom/időm, ezekkel foglalkozni, nagyon jó lenne ha innen valakit érdekelne, és összeköthetném a munkaadóval. PMben meg lehet keresni.
-
trialboj
őstag
Készített itt már valaki mozgó reklámot? Egyszerűbbre gondolok nem olyasmire ami a tvben is van, pl egy alap kép, és csak a szöveg mozog picit h érdekesebb legyen.
Ilyesmit érdemesebb inkább afterben készíteni?
-
trialboj
őstag
Hi,
TUdna valaki segíteni, hogy lehetne ide több sablont behozni?
FB cover videót akar készíteni, ez alapján és az a problémám, hogy nem tudom átírni méretét a videónnak, ahogy a tutorialban mutatja. Persze nekem cs6 van, neki meg cc, de tuti nem ez a gond.
Nagyon kösz bárki segít.
-
-
trialboj
őstag
válasz
JoeCockBill #1293 üzenetére
Nekem is volt/van ilyen problémám. És nem csak a videó renderelésénél.
Van egy bizonyos színátmenet (gradient) ez iyen sötét szürke árnyalatnál amit a monitorok színpalettája nem tud szépen kikeverni, és már a grafikus programban is viszonylag furán néz ki.Nem találtam rá megoldást, azt mondták nincs is. Én Illustratorban szembesültem vele, és egy kicsit világosabb v sötéttebb színkombót kellett használjak hogy ne látszódjon ilyen csúnya rétegesnek a gradiens.
-
trialboj
őstag
Kicsit off, de azért ehhez a témához van a legközelebb.
A videókat legtöbben YT-ra készítik. Néztem és olvastam is róla miként mentsem ki hogy a legjobb eredményy kapjam.
Készítettem pár bemutató videót, ahol lassú mozgások voltak, és elég jól megőrizte a minőséget feltltés után is.Viszont most vágtam egy bringás videót, ahol végig 20-30kmph-val haladt a kamera, és a kimentett anyaghoz képest a YT-on megjelenő kész katasztrófa. Bárhol állítom meg tiszta zagyva a kép, nincs egy éles pont sem.
ITT bele lehet nézni.H264 kódekkel MP4-be lett kimentve
Videó majd 5 perc,
kimentett videó mérete 1.11GB
29fps
bitráta átlagban 25 felett, de az 50-et is eléri néholRettenet rossz lett, szégyellem magam hogy ilyesmi került ki a kezem közül. Viszont nem értem mi volt a gond, pont ugyan úgy mentettem ki ahogy eddig is tettem. Az általam kimentett videó a nyers anyaghoz képest nem romlott!!! Egy Xaomi yi kamerával lett felvéve, tehát nem tökéletes a nyers kép sem, de azért a YT-os verziónál fényévekkel jobb.
Bármilyen tippnek nagyon örülnék.
-
trialboj
őstag
Megvolt a kétségbeesés, de mikor lehiggadtam akkor pont ezzel próbálkoztam. Free Studioban találhato MP4 convertert használtam, de bármit állítottam mindig 58fps-re konvertálta.
Ezt szerencsére már rendesen kezelte a premiere, habár a visszajátszást nem csípte, eléggé akadozott, de a végső kimentés jól sikerült.Örülök hogy van kis élet a topikban. Szívesen olvasgatnám ha több technikai kérdés merülne fel. Esetleg nem tudnátok ajánlani valami videókat, ahol kisebb nagyobb hasznos trükköket mutatnak be. Nem alap dolgokra gondolok, hanem olyasmire ami mondjuk megkönnyíti a dolgod, de magadtól nem biztos hogy rájössz, mert el van dugva... (pl mint a Video Transition effectnél a Dissolve mappában a cross Dissolve, dip to black dip to white) nem egy nagy dolog, de gyorsabb mint kézzel húzogatni a keyframenként.
Teljes Lynda tananyagot nem néznék végig annyi időm nincs és amúgy is csak hobbyból csinálom, de pár érdekesebb megoldást szívesen megnéznék, amivel a szakavatottabb grafikusok időt spórolnak.
-
trialboj
őstag
Arra lennék kíváncsi, hogy nincs lehetőség a projekt beállításait átállítani az előzetes kiválasztás után?
tehát ha 25 fpst állítottunk be FHD-val, akkor mikor elkezdjük vágni már nem állíthatjuk át, 29fps-re vagy esetleg kisebb felbontásra?
Más:
Telefonnal videóztam és csak a premiereben láttam, hogy 27fps-el rögzített a kamera. A premiere viszont ezt nem tudja kezelni, és szétcsúszik a hang és a kép.Media pleyerben való lejátszásnál nincs vele, gond, habár a lejátszó lebutítja 25-re, de mikor premiereben meg szeretném vágni, szétcsúszik a hang és kép. És hiába csúsztatom el a hangot hogy passzoljon az elején, a közepén már megint elcsúszik, a végére pedig teljes mértékben élvezhetetlen lesz 17 perces videónál akár 10 mp-et is késik.
After effects sem tudja kezelni, elég lehangoló, nem tudok mit csinálni vele. -
trialboj
őstag
A vendégem vagy egy sörre /idd meg és megadom
/ Hát mióta szenvedek már vele. Nem tudom miért nem próbálgattam az elejét, csak a közepétől lefele nézegettem és egyik sem passzolt.
Végül a Digital SLR 1080p 30fps-t választottam, mert ez ennyiben különbözött az AVCHD-től hogy nem 29.97fps volt hanem kerek 30.
Nagyon sokat segítettél. Jó pár videót mentettem ki HDV-ből, és igaz annyira nem látszott a minőségen hogy gyengült volna, de már a tudat is megőrjített hogy nem tudom rendesen beállítani.
Még annyit szeretnék majd kérdezni ha elkészülök, hogy milyen kimentési beállításokat ajánlasz, hogy 10 perc 1080p-s tartalom ne 2 GB legyen.
-
trialboj
őstag
Remélem tud valaki segíteni mert lassan megőrülök hogy ezek a videóbeállítások nagyobb rejtélyek mint a DaVinci kód. Grafika egyetemen a tanár nem tudtam normálisan megmagyarázni mit hogy állítsunk be, hogy a lehető legjobb eredményt kapjuk.
Van egy 30 fps el készült 1080p ben felvett videóm, amit szeretnék megvágni mielőtt a nagyérdemű elé kerülne, na most nyitok neki egy új projektet, de már itt szopat.
Mi az hogy 1440h és 1080v? Magasság és szélesség? De ennek nem fordítva kellene lenni? De mondjuk mind1 mert még úgy sem 1920x1080!
Ha valaki tudja mi a hiba és felhomályosítana azt rendkívül értékelném mert kezd idegesíteni ez a dolog.
-
trialboj
őstag
Bocs h duplázom, de nem lehet törölni a hszt pedig már megoldódott
Szóval hoztam premiere problémát, remélem ebben tud segíteni valaki:
Szóval, felvettem valamit a képernyőmön keresztül, viszont nem hd felbontásban, szóval trükközni kellett a videónál, és be is állítottam, mind az elején mind a kimentésnél a kívánt méretet a végén, mégis 1280x720 as méretre és 16:9 es arányban készítette el a videót, látszik, is, hogy nem tudja kihúzni széltől szélig!
Van erre valamilyen megoldás?
-
trialboj
őstag
Megint nem Pr, de hátha tud segíteni valaki:
After effects:
Olyat átlátszó maszkot szeretnék, ami eltüntetni az írást ami alatta van, de a háttér ami még ezalatt van, tökéletesen megmarad.... -
trialboj
őstag
Na rájöttem a gondra
) importálásnál ki kell legyen pipálva a Numbered Stills s akkor az összes sorban következő képet betölti nem csak az elsőt.
Az AE kérdés pedig az lenne, hogy szeretnék egy tárgy "mögül" előhozni szöveget, de ugya a képnek van háttere is, ami az animáció miatt nem eltávolítható, tehát meg lehetne adni valahogy, azt, hogy a szöveg egy láthatatlan átlós vonal mögül jelenlen meg...
-
trialboj
őstag
Holnap megpróbálom egyetemen, más gépeken is... jelenleg úgy oldattam meg, hogy virtualdub ban összeraktam a képeket és a kirenderelt videót használtam fel, de ugye az már tömörítve van valamilyen szinten.
... esetleg after effectsben is kérdezhetnék? animált szóvégdobozról lenne szó, vagyis ennek a létrehozásáról.
-
trialboj
őstag
hmmm, png-k, és tudom hogy nem gondolkozik helyettem de ma egyetemen legalább 5 csoporttársnak mutattam meg, hogy kell csinálni s mind az 5ször működött + eddig nállam is ment. csak az első 000.png fájlt jelöltem kis s ha érzékelte, hogy van még folytatása be is importálta szó nélkül, egy videofájlként, persze csak képek de, összeállítja 25 fps re s működött.
Nem tudom mi állítottam ezzel, de most ha ledobom timeline-ra akkor szépen összeállítja, s nem 5mpes hosszal rendelkező képeket rak egymás után, viszont egy szűrke csik jelenik csak meg, amit szinte mozgatni sem tudok...
-
trialboj
őstag
Üdv, elég furcsa gondom van, Premiere cs5, nem hajlandó betölteni egy képsorozatot videóként.
Úgy értem, hogy kirendereltem 0-100 ig egy animációt, és ugye ha beimportálom a 000-t akkor ő automatikusan felismeri, hogy van következő és betölti szépen, na de most nem hajlandó ezt megtenni pedig elég fontos lenne,
virtual dub megcsinálja, after effects is... tehát nem a képekkel van a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- E-roller topik
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest