Hirdetés
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
H3XHUN
tag
Üdv. Szeretnék valamilyen új széket venni, ezért kérem a tanácsotokat. Már volt eddig 2 jysk-es kb 40-50% akcióval vásárolva és a véleményem, hogy annyit sem értek meg. [link] Alza.hu-n egy Trust szék 70k-ért, gagyi kategória? Esetleg valami más innen?
Továbbá olvastam, hogy többször felmerült itta Noblechairs márka, az EPIC típus 120000 Ft az elitro.hu-n, hardverapron is hirdet. Ismeri valaki? Megérhet annyit "bontott csomagolású" termék, 30 napos garanciát hirdet. A gyártó weboldalán akciósan 300 dollár + áfa + szállítás, és az a már 150 ezer feletti összeg, és MO-ra nem is szállítanak. 100 k-nál sokkal többet nem költenék, de ha ennyibe kerül valami értelmesebb bútor darab akkor muszáj lesz. Előnyben részesítenék olyan eladót ahol nem devizával kell fizetni. 1000 +1 gyártmány van ezekből a székekből, így elég nehéz a választás. -
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Noblechairs széket. Kinéztem kettőt, de nem igen érzékelem, hogy mi a különbség a kettő között:
NOBLECHAIRS HERO BLACK/RED (NBL-HRO-PU-BRD)
NOBLECHAIRS HERO TX ANTHRACITE (NBL-HRO-TX-ATC)A kettő között csak az a különbség, hogy az utóbbi szövetborítást kapott? Csak mert árban 45.000 Ft a különbség (szövet a drágább)
-
mikk2000
őstag
válasz
psychocska
üzenetére
Olvastad a termékleírásnál a hozzászólásokat (szarrá megy/kopik pár hónap alatt)?
-
psychocska
tag
Jyskben kapható Abildaa székkel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Kerestem a topicban, de 0 találat.
Képek alapján jónak tűnik, beépített deréktámasszal ráadásul. -
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Itt, az aprón találtam egy-egy felújított Herman Miller Mirra és Aeron MK2 széket (cca. 200 és 270 ezer).
Elsősorban az Aeron-nal szemezek.
Amennyben én inkább dőlök (fetrengek) és nem ergonomikusan ülök napi 8-12 órát, akkor érdemes lehet az Aeron fele menni a Noblechairs Hero, illetve Arenaracer Supreme / Dark Desert 2 irányból?
100-110 kg / 192 cm
Köszi előre is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
hallerlaller
üzenetére
Régen pont annyi volt a Markus, de már azt is elérte az infláció.
-
hallerlaller
addikt
Ahoy! ~50K körül milyen irodai szék ajánlott ami nem foszlik?
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Otthoni napi 1-2-3 óra használatra néztem az apróban egy Sitaq Reality széket egész olcsón. Érdemes ilyet használtan venni? Eladó szerint szerkezetileg jó állapotban van, a lábán van némi kopás nyom.
Köszi
-
Reinu
tag
Az xl-es szövet már nincs stockon de arra nem is volt akkora kedvezmény
[Titan 2020] -
bepken
veterán
válasz
mikk2000
üzenetére
hát ez az, hogy a legtöbben itt, akik úgymond "komolyabb" széket keresnek, azok nem napi 5-6 órát ülnek a székben. inkább 10-12 órát.
plusz sok esetben a testalkat is befolyásolja, hogy egy 30ezes szék hány hónapig bírja ki valaki alatt (remélem, nem bántok meg senkit...saját tapasztalatból írtam
)persze azzal egyetértek, hogy vannak esetek, amikor nevezhető indokolatlannak 100-200-300ezerért széket venni...
-
prolad
addikt
Sziasztok
Max 150 ezerig milyen széket érdemes venni? 185 centi, 105-110 kilóhoz, home office+egyéb gép előtt ülés (nem folyamatosan, van állóasztal, de azért legyen kényelmes), tartsa a derekat, legalább egy kicsit szellőzzön a háta és a kartámasz ne kemény műanyag legyen. Meg ne essen szét egy év alatt. A mostani nyikorog és 2 havonta meg kell húzni a csavarokat, ennyivel együtt tudok élni
Bár ezen az árszinten már nem kellene. -
TomMusic
őstag
[Officeplaza.hu]-ról vásárolt már valaki? Van bemutatótermük is. Mennyire minőségiek a termékeik?
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Vettem most 20-asért egy egész szép ilyen gamer széket, csak azt nem vágom hogy van az hogy előre hintázik?
Lehet fixálni, úgy alig billen, de fa*za lenne ha hátrafelé hintázna és előre semmit sem...Egyáltalán hallottatok már ilyenről.
-
vlaszti
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen marvo [link] széket nekem nem kényelmes a deréktámasza.Le is vettem és így már tökéletes kényelmes.
Gamer széknél ti használjátok a deréktámaszt amit kaptatok hozzá?
-
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
-
Reinu
tag
A vízmérték csak a szemléltetés végett került rá a képen. Az ügyintézéshez készült. Én rögtön szabad szemmel is észrevettem, szerintem látszik a képen is. Valamint az ülő rész és a háttámla között is volt egy centis rés ezáltal.
Hátrébb is volt az az oldal valamivel, nem tudom a kép mennyire adja át, tehát hátradőlve nem egyenletesen tartaná a hátam és szerintem ez hosszú távon probléma. Egy 20 ezres tescós széknél érthető, de nem ennyiért.

-
Reaper
őstag
Én nem vízmértékeztem a széket, de nem tűnt fel, hogy csálé lenne. A padlóm mondjuk simán lejt, nem is tudnám megnézni.
Egyedül azt tudom, hogy amikor átültem ebbe, akkor kb ugyanaz a "megkönnyebbülés" volt, mint amikor a JYSK hulladékból a Markusba ültem. Sokat ülök benne, sokat mocorgok, van hogy kifektetem a háttámlát és úgy nézek videót. Persze még új, nem is kellene előjönnie semmi komoly hibának, de azt tudom, hogy a derekam pl nem fáj, se a könyököm, meg úgy egy teljes nap meló után nem úgy kelek fel a gép elől, mint akit összevertek. Persze nem vagyunk egyformák, biztos van, akinek pont nem lenne jó, de nekem, 185cm 80-85 kiló pont megfelel.
De az árak tényleg nagyon elszálltak, a Markust is nagyon gyorsan el is vitték, pedig nem adtam olcsón. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Ezt ismeri valaki: [UNIQUE ESTA PRÉMIUM FORGÓSZÉK] ?
Lehet olyan jó mint ez: [IKEA MARKUS] ?
Előre is köszönöm! -
Reinu
tag
Az elsőben kb egy hetet. A második összerakása után már csak kipróbáltam, de abban még ráadásul a billenő mechanika is holtjátékos volt (nem az alap, elvileg az mindegyikben van, hanem a jobb oldal egy fél centit emelkedett mire megindult a bal) Az Arenaracer supremeről is csak jót olvastam a vásárlás előtt. Lehet csak rohadtul szerencsétlen vagyok, de én személy szerint nem ezt várnám el ennyi pénzért.
-
Reinu
tag
A Markus jelenlegi ára miatt én is "gamer" széket keresek már. Azért írtam, hogy csak a régi áron vennék újra, mert ha 4 évente lecserélem akkor árban ugyanott vagyok.
A szövet igényem miatt nehéz olyat ami lélektani határon belül van.
Arenaracer supremet találtam akciósan (125k). Az elméletben megfelelt volna minden igénynek, az anyaghasználat is rendben volt, de két különböző darab is olyan csálé lett összeszerelés után, hogy inkább visszaküldtem végleg.

Ez két különböző szék.
Arozzi, Arenaracer, noblechairs, secretlab mind egy kaptafára ugyanezen a sémán készülnek ranézésre és ez annyira elvette a kedvem, hogy hihetetlen.
Ráadásul a szövetek máshol nincsenek akciósan.
Nagyon gondolkodom, hogy a Secretlab black Friday-el 410 eurós titan2020 szövetet lerendelem abban bízva, hogy ott talán jobb a quality control... -
Reaper
őstag
Mondjuk én pont egy 150 ezres "gamer" székre cseréltem Markust, pont az általad felsorolt gondok miatt, pl kartámasz. De a Heronak a Markushoz képest végre van értelmezhető deréktámasza is, beépítve, állítható, a Markusban ez már 3 év után kezdett "benyomódni", plusz a bőr is kezdett megnyúlni.
-
Reinu
tag
Nekem van egy Markusom, amit vagy 4-5 éve vettem , akkor 40 ezerért..
Ha lenne ennyiért újra megvenném, nem szarakodnék 150.000-es "gamer" székekkel
Sajnos ma már nem annyira jó vétel.
Pár év használat után ami zavaró benne, hogy egyáltalán nem lehet állítani a karfát, ezért a jelenlegi asztalom szétszedte a gumit a karfán. Valamint az én darabom viszonylag hamar elkezdett nyikorogni és kattogni ha hátradőltem.
Valami a döntő mechanikával van, nem tudtam csavarok meghúzásával javítani rajta. Én megszoktam, de már nem egyedül élek, ezért jó lenne, ha a környezetemet nem zavarná. És ezért cserélném a mostanit.Egyébként a mesh és az ülő rész, minden egyéb teljesen hibátlan azóta is.
Nálam a műbőr csak végső lehetőség és úgy látom sajnos még annyi deréktámasz sincs, mint a markuson

-
Lala6
addikt
# IKEA MATCHSPEL
Annyi frissítést tennék még hozzá, hogy összeraktam a széket és a karfa is tökéltes. A bemutató darabon ki volt már kopva, az új szépen fokozatosan csúsztatható előre-hátra.
Nagyon jó a minősége, össze sem lehet hasonlítani korábbi székemmel, van benne anyag rendesen.
-
Lala6
addikt
Szia!
Én is szemeztem ezzel az IKEA MATCHSPEL székkel, de csak egy tapasztalatot találtam róla a fórumban, így ma elmentem inkább megnézni.
Egészen jó minőség, kényelmes benne ülni, bár a párnája lehetne kicsit vastagabb. Az ülőfelület műbőr, de érzésre teljesen bőr (értsd: nem az a gagyi fényes műbőr, mint általában lenni szokott). A karfa magassága gombbal állítható, viszont előre-hátra is lehet állítani, ehhez nincs gomb és elég könnyen elmozdul. A dönthetősége nekem pont jó, de azért feküdni nem nagyon lehet benne. Én úgy látom, hogy a fejtámla az csak dísz rajta, nem nagyon volt kényelmes kihúzva ülni benne úgy, hogy a fejem a támlán legyen.
Mindenesetre vettem egyet belőle, remélem legalább pár évet ez is kihúz nálam (a mostani vagy 10 éves).
Kipróbáltam a népszerű MARKUS széket is, ha már ott voltam. Azt kell mondanom, hogy mind közül ez volt a legkényelmesebb. Szinte feküdni is lehet benne, baromi jó az ülőpárnája, pont jó a vastagsága, extra kényelmes. A próbadarabon viszont már mozogtak a karfák, így ennél is kell néha egy kis rászorítás (volt a polcon is egy belőle, azon nem mozgott semmi). Ha nem +30000- Ft lett volna a különbség, akkor ezt választottam volna inkább, de így jobban megérte a MATCHSPEL.
-
bepken
veterán
fura konklúzió következik:
a bal oldal nálam ezek szerint jobban terhelődik vagy nem tudom... lényeg, hogy a két csavart természetesen minimálisan tudtam csak meghúzni (értelmes keretek közt maradva) - szóval nem tudom mitől, de azt vettem észre, hogy azon az oldalon van egy kis "üres járat", ami miatt a fém konzol(?) és a PU közötti mocorgásnak a hangját hallottam.
ha az ujjam bedugom oda és "leszorítom" kicsit a műbőrt, akkor az pont elég, hogy a kettő ne érintkezzen, így én egyszerűen - talán kicsit parasztosan - odagyömöszöltem egy papírzsepit.
egyelőre úgy tűnik, hogy problem solved
aztán majd meglátjuk... remélem tényleg, hogy ez nem előjele semmi rosszabb. -
Sdi
addikt
válasz
petertoth123
üzenetére
Nálam a legalsó ülésmagasság 48 cm, de én 54 körül használom. Ebből azért már le lehet szűrni, hogy elég-e neked. Ha kétségeid vannak, vedd az Epicet, de én inkább az Icont javaslom, az még alacsonyabb.
bepken
Nem a csavar a hiba. Inkább próbáld meg úgy beállítani a karfa szélességet, ill. egyéb dolgokat, hogy az ülőrész, háttámla műbőr részéhez nem nagyon érjenek hozzá. Nálam
az ArenaRacer Craftsmannál ezek okozzák a nyikorgást. -
bepken
veterán
másfél hónapja nyúzom a Hero-t, kapja rendesen.... 12 órás műszakokat tolok le benne rendszeresen. viszonylag sokat vagyok hátra dőlve benne (olykor hintázva) és most a napokban vettem észre, hogy kicsit elkezdett ...nem is tudom... nyikorogni?recsegni?
lényeg, hogy egyértelműen a bal oldali háttámla illesztéktől jön. ha odateszem az kezem, akkor még "érződik" is, ahogy a PU mocorog kicsit és valószínűleg a műanyag borítással közösen adják ki ezt a hangot.egyrészt érdemes lenne szerintetek utána húzni a csavarnak? (gondolom, igen)
másrészt...most azért picit megijedtem, mert megint 1 hónap után jönnek elő a hangok, amik reményeim szerint ennél a széknél nem is nagyon jöhetnének elő...szóval ez normális vagy rosszul használom a széket? vagy túl dagadt vagyok, fogyjak le? ...
-
Worthag
csendes tag
Helló mindenki!
Első körben nem láttam a topicban sablont amit ki lehet tölteni kérdésnél szóval röktönzök.
Full time home office munkát végzek 2 éve és most kezd problémát okozni a sok ülés(könyököm piros lila minden nap már nem normális. ). Van egy irodai székem amin nagyon egyenesen lehet ülni jól tart viszont a könyöklő szétszedi a könyököm mert kemény műanyag illetve fej támla sincsen plussz folyamatosan csúszok le a szövet ülőkéről.
Ezért gondolkozom egy relatíve komolyabb (bár nem tudom milyen ár számít itt belépkő közép és premium kategóriának.) gamer/irodai széken.
Fontos szempont lenne az időtállóság hogy a napi 12+ óra használatot minnél tovább bírja és a 90-120 kiló közt ingadozó súlyom elbírja anélkül hogy 4 hónap után eltörne a heggesztés vagy a gázrugó feladná. Teljes mértékben munkaeszköznek tekinteném.
Továbbá az a fránya könyöklő lehetne bármi ami nem müanyag :DNem tudom milyen árat kellene belőnöm de szívem szerint nem szertnék 200.000ft-nál többet kiadni. Rengeteg gyártó és modell van nem tudok köztük eligazodni illetve a témában sem vagyok otthon.
Köszönöm az útbaigazítást.
Üdvözlettel.
-
Reinu
tag
Ennyiért megéri?
#akció #ikea #gamer
MATCHSPEL Gamer forgószék, Bomstad fekete69990 Ft44990 Ft
Fekete és fehér is.
Ikea -
mikk2000
őstag
válasz
petertoth123
üzenetére
Ha leér a lábad, akkor minek kéne mit nyomnia?
-
Sdi
addikt
válasz
petertoth123
üzenetére
Az nem a tényleges ülésmélysége, abba bele van számolva a háttámla alá benyúló rész is / ezt más gyártók nem így adják meg /. Egyébként "csak" 50 cm. Ha a derékpárnát is használod, akkor ez már csak 44 cm körül van. Igaz én 176 vagyok, a lábhajlatom közelében sincs az ülőrész vége.
-
petertoth123
csendes tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy nem lesz jó az ArenaRacer Craftsman, mivel tájékoztattak, hogy az ülésmélysége 57 cm, az kb. 9-10 cm-rel több, mint a mostani székemé, szerintem nyomná a combomat (vagy nem?
)...Inkább választanék a Noblechairs székei közül. 170 cm magas vagyok, 73 kg. Ki melyik típust tudná ajánlani egy ilyen törpének, ahol a fenti nem okozna gondot?

-
Reinu
tag
válasz
mongoose312
üzenetére
Hali,
Van egy olyan funkciója, hogy billegés közben le tudod lockolni. Én alapból kényelmesebbnek találtam, hogy minimálisan meg volt ezáltal emelve az eleje. Ez neked is segíthet pár centit, ha túl hosszú a lábad és persze ha nem hintázol

Én 184 cm vagyok, 100kg -
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
8 éve nyüstölök egy DXRacer OH/F57-t, aminek azon kívüli hogy kopott semmi baja. Szükségem van egy második székre, melyben szívesen vennék tanácsokat.
Aki ült már DXRacerben és Noblechairben is, el tudná esetleg mondani, hogy milyen különbségeket érzett a két gyártó termékei között? Esetleg van még olyan márka amit ezek mellett ajánlanátok?Köszönöm.
-
mrviceguy
tag
válasz
cech19960320
üzenetére
Én hasonló mérettel DxRacer Tankot vagy ezt preferálom: [link]
-
cech19960320
tag
Ki mit ajánlana 130kg 193cm-hez? Igazából annyi elvárás lenne, hogy ne legyen nagyon csicsá, meg félmillió
De végre megszabadulnék a Tescos szartól 
-
bepken
veterán
szerény véleményem szerint a Möbelix az a legalja.... mármint multik közül. sokkal kevesebbért se vásárolnék ott irodai széket.
összehasonlítási alapom az XXXLutz kínálata, ahol azért még talán volt is értelmesebb darab....az egyik - általam - jobb minőségűnek ítélttel mégis megszívtam, 1 hónapot nem bírt ki alattam.
egyébként nem hiszem, hogy a mesh menne tönkre először. nekem az a háttámla rész, ami nem túl szimpatikus....nem látom, pontosan milyen ponton is fogja kapni a terhelést, illetve gondolom egyben van az egész (mármint nem dönthető a háttámla)
-
umek
tag
Atya ég, 140ezer ez??
Ebből majdnem kijön 2 Markus. Esetleg azt nem próbáltad? Én múlt héten végig jártam a möbelix, mömax, ikea, jysk boltokat, de ami nálam belefért volna árban (100 körül a max), az annyira gagyi volt, hogy végül a Markus mellett döntöttem. Mivel munkahelyemen is ilyenen ülök, és jó tapasztalataim vannak vele, több ismerősöm is ilyet használ otthon, végül elengedtem a gamer kategóriát, úgyis melóra kell. -
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Ebbe a székbe futottam bele ma a Möbelixben:
Lexington forgószék (ofc 'gamer' címkével volt a boltban)
Ref. pl: [link]
Valakinek van tapasztalata vele?
Próbálgattam, és kifejezetten kényelmesre tudtam állítani, ami lefedett minden olyan formációat, ahogy fetrengeni szoktam munka közben.
Stabilnak is tűnt...de meglehetősen pórias hatású műanyag az egész szerkezet a láb kivételével, így nem tudom mennyire lenne tartós.
Illetve még a borítás is műszál-szerű műanyag szövet (hosszában) és damil-szerű szál (széltében) keveréke.
Ami tudok: szellős, kényelmes; amit gondolok: az ülőlap nyúlni fog idővel, a szerkezet pedig valahol törni fog.

-
mongoose312
csendes tag
Megvettem az ArenaRacer Supreme-et; most este össze is szereltem.
Első blikkre nagyon tetszett, aztán másodikra és harmadikra már sajnos annyira nem.Nagyon minőségi, azt megkell hagyni, érezhetően kemény az ülőfelülete amit talán a 130 kg-mal nem fogok szétülni 1-2 év alatt, de kényelmesen kemény.
Deréktámasz kényelmes, a párna memóriahabos megint csak kényelmes.
Az első gondom ami hamar megoldódott az a karfa szélessége ... túl keskeny volt. Mivel sosem volt ilyen kategóriájú székem ezért nekem nem volt természetes, hogyha alá mászok akkor az egész karfa "szerkezetet" kintebb lehet tenni ... megtettem ez így már jó volt.A másik, hogy túl alacsony. Elméletben (ha jól emlékszem ) 53 cm magasságot írtak az ülőfelelüt magasságára, de nálam ez gyanúsan alacsony volt. Lemértem ... éppen 50 cm.
Kétszer is átnéztem a dobozt hátha találok egy "szűkítő gyűrűt" vagy valamit amivel a gázteleszkóp nem "esik ennyire bele" a csillagba. Sajnos nem volt ...
találékony jó magyar ember módjára megnéztem mennyivel kellene fentebb lennie és abba a sávba kapott egy jó adag szigszalagot ( igen ... tudom
)Én nem ezt várom egy 140 ezres széktől. Valamit elszúrtam az össze szerelésnél, hogy elvesztettem azt a 3 cm, lehet kapni tényleg valami szűkítőt, magasabb teleszkópot, vagy hagyjam így a francba, hiszen most ez így bevált ... csak hát a tudat ...
-
Ispy
nagyúr
Ezt sajnos én nem fogom tudni megmondani. Menjél oda és nézd meg élőben, vedd meg, vidd haza és 1 hónap múlva tudni fogod bevált-e. Ami kiindulási pont lehet az az ülőfelet vastagsága és a szék súlya. Ha vastag és nehéz jó eséllyel fogja tovább bírni. Én a hero összerakva nem tudom megemelni rendesen.
-
Reaper
őstag
+1 én is végül nála vettem egy Herot, úgy 3 hete, én Markusról váltottam, főleg azért mert a Markuson nem állítható a kartámasz, de így használva hamarabb kellett volna. Jobb a deréktámasz, nekem ez a black edition van, valami hibrid bőr, nagyon kényelmes, nem beleragadós, elég széles, hogy tudjak törökülésben ülni ha akarok vagy "ergonomikusan" fetrengeni ha olyan van.
Én 185 vagyok és kb 80 kiló, én mondjuk nem éreztem hogy túl kemény lenne a felület, de én dolgoztam pár helyen, ahol régi iskolai fa szék volt az ülőalkalmatosság 10 órázva
Szóval ha tudom, hogy mennyivel jobb a Hero a Markusnál, akkor hamarabb cserélem. -
bepken
veterán
nekem minden székben előjött eddig sajnos, hogy jobb lábam elkezd dagadni.... ez jó eséllyel annak tudható be, hogy van egy kis felesleg rajtam. plusz én tényleg van úgy, hogy 12 órás műszak alatt 2x állok fel
rossz szokás tudom.... de azért nem úgy nyom, mint előző székem (céges, minőségi szék egyébként) - annak az ülő felülete már ki lett ülve... nagyjából 1-2 év alatt. -
Ispy
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem például 4 hét kellett, hogy a herot megszokjam, most már tök kényelmes, de 4 hétig mintha egy kövön ültem volna...szóval ha 1 próba után kellett volna döntenem tuti nem ezt veszem.

Ja és kellett egy lábtámasz, hogy kényelmesen leérjen a lábam.
-
ITrex
tag
Sziasztok!
Kicsit megtörve a "jeget" itt a topikban. Én egy napi 6 óra üldögélésre szeretnék otthonra széket. A keret nem sok, 80k maximum! SecretLab székeket nézegettem itt a topik alapján, de tudatosult bennem hogy az "erős" forintunknak hála, hiába van BlackFriday az oldalon, 380 euró az sajnos nem 100k forint, annyit még hajlandó lettem volna kiadni egy normálisabb székért. Topik alapján még IKEA Markus-t nézegettem, de valahogy nem jön be ez az irodai styló, azt látom eleget munkahelyen is. Apropó munkahely, egyik munkatársamnak van ilyen "gamer" kinézetű széke, azt kipróbáltam és nagyon kényelmesnek találtam. Utánna kerestem, konkrétan ez van neki. Na már most kérdés hogy ilyesmit a jó vélemények alapján meg hogy helyben kényelmes volt az alatt az 5 perc alatt míg próbáltam érdemes-e dönteni? Tudtok ezeknél esetleg jobb széket 80k forintért? Nincsenek nagy igényeim, kényelmes legyen ülni rajta hosszabb távon is, de nem igényem az állítható karfa, mindegy egyéb. A mostani kb. 10 éves szétnyüstölt 10k forintos székemnél aminek még karfája sincs, minden csak kényelmesebb lehet. 190cm és 65kg vagyok egyébként.
-
bepken
veterán
válasz
Viktor77
üzenetére
kollégám egy kvázi hokedliről tolja otthon HO-ban....meg néha játszani is leül még utána pár órát a gép elé... (hozzátenném, hogy rajta nincs túlsúly, még fiatal, rendszeresen sportol) - szóval ha így vesszük, egy ilyen "nevesebb" szék árából jó sok hokedlire telik, ha szeretnéd, hetente cserélheted más színűre/mintájúra.
kinek hogy

-
BigBear
senior tag
Mert lehetne csinálni jót nem horror áron, csak gyakorlatilag mindenki elkurvult. Sok pénzért is szart kapsz, miért adnának jót, az a piac ellen lenne. Érdekes módon a ~ 20+ éve vett irodai székem otthon édesanyám alatt a mai napig szolgál. Nem repedezett szét, nem pusztult el a gázrugó, stb. Pedig az akkori kínálat aljából választottam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Viktor77
üzenetére
Nem, azt hiszem, hogy le is írtam, bele kell ülni. Mégis hogyan lehetne ajánlani egy ennyire szubjektív dolgot? Viszont a minőség az mérhető, ez alapján mondtam a 100k alatt nincs szék hosszabb távra.
Az igaz, hogy a neves márkánál fizeted a nevet, de nem csak azt. És 200k meg közel sincs a felső polchoz, az más kérdés, hogy itt mindenki egy alsó kategóriás mobil áráért akar 10 évre venni minőségi széket...
És én nem nyugtatom magam, mert nem vagyok ideges. Megnézem, kipróbálom és ha tetszik és ki tudom fizetni megveszem, pont nem érdekel, hogy 50k vagy 100k vagy 200k, csak az, hogy mit kapok a pénzemért.
-
Ispy
nagyúr
Feleségem munkahelyén voltak nagyon kényelmes full hálós székek, akartam is venni egyet, közözték, hogy 230k...10 éve. Nem vettem.

Szövetet meg azért nem veszek, mert ha beleízzadok, akkor azt nehéz lesz kiszedni. Szóval marad a bőr, az ak racing kb 5 évig bírta, most ez a hibrid bőr ízé van, szerintem 5 évet ez is ki fog húzni, utána meg minden nap ajándék.
-
Viktor77
titán
Azt hiszed 200-ért van? Már csak azért sincs, mert minden ember más és más.
Magadat nyugtatod azzal, hogy a 200K-s szék jobb. Ami lehet igaz is, hiszen lehet, hogy te abban találtad meg a neked való formát. Más megtalálhatja olcsóbban, drágábban.
Azért a "neves" székeknél vastagon fizeted a nevet. -
SybenX
őstag
Igen van egy kis holtjáték a secretlabnál is, ez úgy tűnik minden gamer széknél ilyen.
Ami nekem újdonság volt, de lehet ezt tudta az arozzi is, csak sosem próbáltam, hogy hintázás közben is le lehet zárni hátradöntött állapotban.abridabri: Sajnos tényleg azt lehet mondani most már, hogy 100k alatt nem igazán van normális. Amíg egy ajánlott Spinelly kb 110k körül volt 1 éve és múlthónapban 130k volt, most pedig 160k...
A másik dolog pedig, hogy a hálót nem lehet szétülni egy tévhit, egy herman miller-nél esetleg igaz is. Olvastam nem 1-2 beszámolót ahol 1-2 év után az ülő részen a háló elkezd nyúlni még egy 600+ eurós Secretlab NeueChairnél is...ezért nem is gondolkodtam többet hálós ülőrészes székekben.
Egy Ikea Markus-t tudnék nyugodt szívvel megvenni 100k alatt jelenleg, de nem próbáltam, csak vélemények alapján mondom ezt.
-
BigBear
senior tag
Iszonyat drágulás volt az elmúlt hónapokban. Mömaxban vettem egy széket nyár elején. Irodaszék, 140 kilóig, felhajtható karfával, ez nálam kritérium volt. Ja és extra széles, 53 cm karfák közt, ülőfelület 53-56 cm. Látatlanban rendeltem be, van is hibája (Design -> van egy rés a ülőfelület és a háttámla közt, amit teljesen hátra és felhúzódva érzek a hátsómmal, ami zavaró. De nem tudtam szétszedni, így maradt. Fogóval nem akartam nekiesni...) [Rom]
De a lényeg. Ez a szék mikor vettem, 45000 körül volt. Nyár végére 70, kb. 2 hete 80, most pedig 100000 forint.
Sima, relatív gagyi műbőr szék. Agyrém.
Most nézegettem lomiban (nem röhög) Razer Iskur X széket. 80-ért adják, új. (Több is van nekik, nemtom honnan szerezték.)
Hát őszintén, az az enyémhez képest is egy fosch. Csillivilli persze. De brutál áron (boltban legalábbis) megy, keskeny, az oldaltámaszok cseszik a lábam, egyszerűen nekem pici, hiába 180kg-os. Nekem nagyon kényelmetlen. Ja és persze műbőr szar ez is.Mindezek alapján tényleg, mit is várhat az ember 30-40-50-ért?
Irodába kaptam egy extra teherbírású széket. Mechanika egyszer széthullott, jöttek kicserélték. Gar lejárt, azóta széthullott a mechanika újra, szétfoszlott, foszlik a karfa puha műanyag felső része, a gázrugó szarakszik stb. 200e.... Nem csak a súlyom, a 60 kilós kákabélű kollégák alatt is ugyanez van, nekik is esik szét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet fixálni, úgy alig billen, de fa*za lenne ha hátrafelé hintázna és előre semmit sem...

, most már nem foglalkozom vele.
majd holnap napvilágban szépen átnézem akkor

)