Hirdetés
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a széket kereső fórumtársaknak.
Mi, akik segíteni próbálunk a vásárlásban, fontosnak tartjuk, hogy olyan típusokat ajánljunk, amivel szélesebb körű gyakorlati tapasztalat van. Semmilyen széket nem ajánlunk a gyártó marketing szövegei alapján, és a tisztánlátás kedvéért egyikünk sem dolgozik egyik boltnak / gyártónak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Nekem a noble 2 éves (napi 8 órát használom), nem látni és nem is érezni rajta, hogy két éve használom. Igaz nem is 60k volt, de biztos csak hülyeséget beszélek, mert direkt a drágát ajnározom. Lol.
Egyébként meg tessék venni a fáradtságot és végigjárni a boltokat, és sírjál, hogy 60k-ért mit kapsz mondjuk egy möbelixben.
-
Ispy
nagyúr
válasz
mikk2000
üzenetére
Én kérelek végigjártam annó az ikeától az rs-ig minden boltot és beleraktam a fenekem és megtapogattam a székeket, mert milliómos nem vagyok, ha lehetne 60k-ért olyan széket kapni, ami megüti nálam a mércét, akkor azt vettem volna. Persze kinek mi az igénye, ha valaki napi 6+ órát ül valamin, akkor szerintem ne azon akarjon spórolni. De felőlem mindenki azt vesz, amit akar....
-
válasz
mikk2000
üzenetére
Én most használom a 2. "gamer" székemet ( 60k kategória) 5 éven belül,de már ez is szét van ülve (igaz egy éve még 40kilóval több voltam) ,meg a hátam is fáj tőle pár óra után . Ezért is gondolkodok most olyan székben amiben nincs szivacs , a háló-t nem lehet szétülni.
-
Reinu
tag
Hello,
Én egy Arenaracer supreme-et vettem nem rég , ami nekem szimpatikusabb volt az Arrozzinál.
Sajnos a szinte felár miatt sejtettem, hogy lesznek olyan kompromisszumok egy Secretlabhez képest, amiket te is említettél. A szövet nekem is műszálasnak tűnik, a deréktámasz viszont hasznalható, mert állítható a "dudor" nagysága, a magassága viszont sajnos nem. Legalább nem a párnás, hanem beépített megoldás.
Ami engem érdekelne, hogy egy secret lab székben is van-e holtjátek, ha lezárod a billegés/hintázás lehetőségét, mert ebben van egy kicsi. -
Keresek egy jó széket ami a derekat is tartja rendesen ,nem úgy mint a gamer székeknél a felcsatolhatós "párna" ami semmire se jó .
Erről a székről mi a vélemény ?
[ ANTARES SCOPE] elég jónak tűnik ennyiért.179 cm /75 kg vagyok ,ha ez számít.
-
SybenX
őstag
Igen gyártótól (secretlab.eu) rendeltem, 5 munkanap alatt megérkezett. 550 euró volt 1 hónapja, 220k-ra jött ki kb, de most akció van ahogy látom 500 euró a szövet regular méret.
Gondolkodtam egyébként irodai székekben is, a Yaasa,Autonomous ErgoChair, Spinelly amik árban hasonlóak most már, mivel nagyon felment az áruk forintban ezeknek is, de egyelőre jobban bejön a gamer szék stílus.
-
Sdi
addikt
Valószínűleg az átmérők szabványosak lehetnek, csak az emelési magasságban és súlykorlátban vannak eltérések. Legalábbis a kereséseim alapján.
-
Sdi
addikt
-
Alien13
tag
válasz
mongoose312
üzenetére
De ha az üzlet elzárkózik, mit tud tenni a vásárló? Fogyasztóvédelem?
-
mongoose312
csendes tag
Ez nagyon jogi kérdés, amit ebben a topicban nem is akarok firtatni, de ha már ennyire felmerült a dolog :
Tudtommal az interneten vásárolt termékeknél jár a 14 napos elállási idő, pont ezért , mert “ nem tudod “ hogy mit veszel … hiszen ha lenne időm/lehetőségem/energiám elmenni és személyesen próbálgatni, megnézni, tesztelni akkor nyílván nem a neten rendelnék … de ez az egész látatlanba megy, tudtommal a törvényt is ezért formálták így
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Ha már szóba jött az arozzi és secretlab összehasonlítás, akkor elmondanám az én tapasztalatomat is az Arozzival és azon belül is a Primo-val.
Tavaly nyáron éppen akcióban volt pár napig az Arozzi Primo Woven szürke szövet verzió 85k-ért, nem nagyon néztem utána, hogy ajánlott vagy nem, mert gondoltam ebben a kategóriában mi baj lehet és a márkát is ismertem ezért megvettem.
Előtte is egy olcsó arozzi enzo-t használtam 4 évig, ami semmilyen tekintetben nem volt egy jó szék, 1 év után szétfoszlott, a recsegésére a szomszéd is felkelt, de kényelmes volt, legalábbis ezt gondoltam.A Primo nagy előrelépés volt az enzohoz képest, tök jónak tűnt pár hónapig, úgy éreztem megérte az akció árát, bár első nap után már recsegett, amit azért nem vártam, de megszoktam az előző után. Aztán 1 év napi 8-10 óra használat után a támla szép lassan teljesen elgörbült:
[kép] [kép] [kép]
A végén már nem tudtam benne ülni, kénytelen voltam a garanciához nyúlni, és az oaziscomputer ahonnan vettem volt olyan rendes, hogy vissza adta a teljes árát azonnal, még vissza sem kellett küldenem, én magam dobhattam ki. (2 db x-et kellett vágnom a székbe és bizonyítékként elküldenem nekik egy képet, hogy ezáltal nem kerül újra eladásra).
Ez valószínűleg gyári hiba volt, nem a 75kg súlyom tette ezt remélem.Csalódtam az Arozziban és mérgemben megvettem egy secretlab titan evo 2022-t, ha már ennyi jót olvastam róla itt is.
Már a kicsomagálás és az összerakás is egy élmény volt, a primo-nál 2 óra szenvedés volt ez is, ennél 10 perc. Minden tekintetben akkora ég és föld a secretlab és az arozzi, hogy szavakban nem tudom leírni. Kényelem, anyagminőség, összeszerelés, súlyban is jelentősen nehezebb, deréktámasz tényleg használható, az arozzinál még maxra állítva sem éreztem hogy támasztana. A szövet meg valóban szövetnek érződik, az arozzinál inkább műszálas volt, nem volt hűvösebb nyáron mint a bőr. Fejtámla mágneses memóriahabos a secretlabnál, primonál műanyaggal volt töltve és semmenyire nem állítható, nem is nagyon vettem hasznát, még a műnyag elemek is sokkal jobb tapintásúak.Összességében én nagyon bánom, hogy sokaltam az árát a secretlabnak és nem rögtön ezt vettem, 1 évvel hamarabb ültem volna tényleg kényelmesen napi 8-10 órát. Akár egy helyen készül akár nem, összességében véleményem szerint amennyivel drágább annyival jobb is a secretlab az arozzi primonál, aki megteheti ne a széken spóroljon.
-
Alien13
tag
Van ergonomikus székem, de alig tudom használni. Kellene fejtámla és - mint írtam - kritérium a saját lábtartó és a hátradönthetőség. Súlyomnál fogva nálam a hintamechanika nem működik, muszáj fixálni, hogy a megfelelő szögben maradjon. Amúgy most ezt néztem ki, de nekem annyi mindenre kell figyelnem, hogy valószínűleg ez sem lesz, mert az ülőrész elején az a magasítás elmebaj. [link]
-
Alien13
tag
De ha nem gari miatt küldöm vissza, hanem azért, mert három nap múlva kiderül, hogy éppen úgy fáj benne mindenem, mint a másikban? Magyarul sima elállás. Amúgy a cégnek írtam már, jött a válasz 5 percen belül. És tényleg az a gond, hogy fogalmam sincs, hogy a hidraulikus részt hogyan lehet szétszedni, tényleg, hogyan?
Amúgy a Jyskben személyesen vásároltat sem vennék vissza, mert "ki lehetett próbálni az eladótérben", ha nem jó, ne vegyem meg. Ugyanezt írta a magyar cég is. Utazzak fel Bp-re, próbáljam ki, és akkor vegyem meg, ha jó. Nagyjából levetítettem, hogy akkor ez mindenütt így van.
-
bepken
veterán
válasz
mongoose312
üzenetére
eMAG-ról épp emiatt nem rendeltem végül széket.... náluk a gariztatás érdekesen működik... (egyébként jelen példában annyit néznének, hogy bontott e doboz vagy sem)
arra is érdemes figyelni, hogy ki a forgalmazó!
a fent linkelt termékek közül az első -bár épp magyar cég forgalmazza - az eMAG csupán lepattintana egy reklamáció esetén annak a cégnek.
a második pedig egész konkrétan egy lengyel forgalmazó....ami igen, azt jelenti, hogy gariztatni is lengyelben tudnád -
Alien13
tag
válasz
mongoose312
üzenetére
Kérdezz rá az elállásra. Én megtettem, és azt kaptam, hogy összeszerelve nem veszik vissza a széket.
-
Alien13
tag
Sziasztok.
Jöttem én is kérdezni. 🙈
Széket keresek napi több órányi, monitor előtti munkához. Ami plusz: ágyéki és nyaki porckorongsérv, meg ízületi miegymások.
Kinéztem három széket. Egyiket sem tudtam kipróbálni, mert nálunk a három szóba jöhető üzlet nem tart lábtartós széket, márpedig az egyik kritérium ez. A másik a dönthető, fixálható támla, és a normális, párnázott karfa.
Szerintetek a három közül melyik lenne a legkisebb rossz választás? 🤔
Súlyom: 43 kg
Magasság: 155 cmSajnos azt az infót kaptam, miszerint a 14 napos elállás az összeszerelt dolgokra nem érvényes. Székre legalábbis nem. Jó lenne nem nagyon mellé lőni. 👽
-
4nick8
őstag
válasz
Tannhauser
üzenetére
De ott a tekerő. kb ugyanabban a gyárban készül mindkettő. A mágnes meg nice touch de nem lényeges eltérés.
Arozziból viszont van Supersoft is még jobb szövettel ráadásul igazi olasz bőr verzió is létezik.
Mondom, kb ugyanaz nem lényeges eltérésekkel. Secretlab=Arozzi=Arenaracer. Egy helyen készülnek. -
Tannhauser
csendes tag
Nekem SecretLab székem van. Ezt az Arozzit nem ismerem, és így kép alapján nehéz megítélni, de nem hiszem, hogy ugyanaz lenne. Ami ránézésre is egyértelmű eltérés, hogy ennek a fejpárnája gumival rögzíthető, míg a SecretLab-é mágneses. Mindkét típust használtam, és a mágneses nagységrenddel jobb, mert mindig oda rakom, ahol éppen kényelmes, és milliméterre pontosan ott marad, nem húzza el a gumi.
A másik, hogy ez egyszerű fekete. A SecretLab székek mintája sokkal változatosabb, többféle van, választható. Irodában ez nem annyira érdekes, de otthon már nem mindegy, hogy mit lát az ember, amikor éppen nem ülnek benne.
A háttámla és az ülőrész találkozása is máshogy néz ki.
A háttámla oldalán nem látom azt a tekerőt, amivel a SecretLab-nál a háttámla görbületét lehet állítani, tippem szerint ez nem tud ilyet.
Szóval maximum hasonlónak lehet mondani, de tuti nem ugyanaz a két szék.
-
Tannhauser
csendes tag
válasz
TamasM05
üzenetére
1 éve ülök napi 8-10 órát egy ilyen SecretLabs székben és nagyon szeretem. Kényelmes, széles (méretre lehetett rendelni), és rengeteg minden állítható rajta. Strapabírónak is tűnik, ez nyilván csak hosszabb távon fog kiderülni, de most még olyan, mint új korában. Ebben az árkategóriában legközelebb is csak ilyet vennék.
-
Exelsior
őstag
Sziasztok,
nem tudjátok esetleg hol tudnék venni fékezhető kereket gamer székhez? pedál nyomáskor mindig hátra indul a szék. Vagy tudtok erre valami praktikát? Baromi idegesítő.
-
Merchior
tag
válasz
mongoose312
üzenetére
Supreme weboldalán 4D állítható karfát írnak, meg különben sem tudnám elképzelni, hogy nem forgatható. Lefelé, az olcsóbb, műbőr székeiknek is forgatható a karfa.
-
bepken
veterán
válasz
mongoose312
üzenetére
nem ismerem az Arenaracer székeket, nincs összehasonlítási alapom. viszont Noble székekre tudtommal 2 év garancia van.
-
mongoose312
csendes tag
Szembe jött a Noblechairs HERO TX is. Megérheti úgy a +30 ezer felárat a Supreme-hoz képest, hogy "csak" 3 év garanciás ?
Kicsit kisebb az ülőfelülete, viszont magasabbra is lehet emelni illetve a Noble-nak a karrfája fogartható is, a Suprme-nak tudtommal nem.Tudom, mindenki isteníti a Noble márkát, de ebben a témában nem vagyok jártas, nekem mind egyre megy
-
4nick8
őstag
válasz
mongoose312
üzenetére
így van. Minél keményebb annál jobb. Mint a matrac. Jobban tart nehezebb kiülni.
-
mongoose312
csendes tag
Az hogy melyik szék hogy néz ki egyedi preferencia kérdése. Vannak ennél sokkal drágább és sokkal "érdekeseb" székek is ....
Akkor az ArenaRacer jó/jobb döntése lehet ?
Páran panaszkodtak a nagyon kemény ülőfelületre. Igaz lehet ez?
Mondjuk az sem hátrány, ha nem üli ki az ember fél év alatt ... -
4nick8
őstag
válasz
mongoose312
üzenetére
A Diablo amellyet hogy über gagyinak néz ki megint csak egy lengyel cég. Ha bármi bajod van küzdhetsz a lengyelekkel és küldözgetheted a széked Lengyelországba.
-
mongoose312
csendes tag
Sziasztok!
192 cm és 130 kg vagyok; erre a két székre szűkült a választásom:
Diablo Chairs Diablo X-player 2.0 King
ArenRacer SupremeMik a tapasztalatok ezekkel a márkákkal ? Mind a kettőről jókat írnak, elméletben mind a kettő megfelelne a méretemnek ( 160kg max terhelhetőség, szövet anyaghasználat), igényemnek.
A Diablo jobban tetszik fekete/fehér színben az ArenaRacerre viszont 5 év gari van.Esetleg más márka/típus? Max 150 ezer lenne a limit.
Tudom, hogy az lenne az igazi ha el tudnék menni kipróbálni őket, de sajnos az időm nem engedi. -
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a mostani székemet, hosszú tàvon nem igazán kényelmes.
Bàr néha csak 1 órát, de néha kicsit többet hasznàlnám(om).
Amiket eddig nézegettem és itt is téma volt:
Ikea marcus
Arozzi primo PU
Gamvis Phantom
Közülük melyiket ajànlanàtok?
186cm 91kg
A mostani teljesen kényelmetlen, alacsony, lábamat meg keresztbe kell tennem kb. taposom az egyikkel a màsikat olyan alacsony.
Előre is köszönöm
Mostani állapot: -
Cry0
őstag
Sziasztok! tudom erre konkrét infót nem tudtok nekem adni, de esetleg az eddigi év tapasztalaiból, mennyire érdemes várni a black friday-t székek terén ? olcsóbb 50-80 e ft os kategóriában ?
-
4nick8
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Semmi különbség nincs a Noble Chairs és az Arenaracer között minőségben.
-
bepken
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
a holtjáték elvileg a mechanika sajátossága - mármint nekem HERO van és ott is mozog picit lezárt mechanika mellett
-
FragMaster
addikt
válasz
Wowos21
üzenetére
Szia
Kicsit más, mert Supremet vettem tőlük, de szerintem az áráért korrekt székek az arenák. Szerencsére a deréktámasz nem kattog, minőség érzetre rendben van, persze nem egy noble, de ez volt a legelérhetőbb árú normális, 150kg körüli teherbírású szék szövethuzattal. Annyi a hátrány, hogy van azért pár centis holtjátéka a lezárt mechanikának is, ez valakinek nem fér bele. (Ha az aftertől vennéd, akkor a TANARUR kuponkód -10%) -
Wowos21
csendes tag
Sziasztok!
100-130 ezres kategóriában van az arenaracernél jobb? Egy Craftsman-t néztem ki, de ha esetleg van olcsóbban hasonló minőségű inkább nem költenék ennyit. Például a fentebb említett Arozzi 90 ért mennyivel rosszabb minőségben?Természetesen a saját tapsztalatokra vagyok kiváncsi.
-
Cry0
őstag
Sziasztokaz alábbi székek közül melyik a legjobb választás ?
Nitro Concepts S300
Arozzi inizio illetve torretta -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
évekkel ezelött vásároltam egy gammer széket, arozzi verona v2 wt, és folyamat megyek lefele
Gondolom az a gázhenger adta meg magát, tudok ilyet rendelni? 
-
Eiki
tag
Olyan céget/vállalkozót keresek aki 12 éves Ergohuman v2 szék karbantartásával tud segíteni (gázrugó, egy takaró élen pótlása ami költözés közben eltűnt, mechanika zsírozása ilyenek). Ismertek ilyet?
-
(ex)Cat
senior tag
Van valakinek tapasztalata az alábbi 2 szék/márka közül vmelyikkel?
[Emagra X5M Net] vagy [Spinelly Spinális]
Napi 8-10 óra, 192 cm/92 kg. (Ha a kor is számít, lassan 60 éves) -
Cry0
őstag
Sziasztok! 40-55 e Ft körül van érdemes gamer vagy irodai szék ?
-
TamasM05
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek tapasztalat a Secretlab-es székekkel? Egy ilyennel kacsintgatok [link] csak ilyen összegnél szeretnék kicsit többet tudni róla, hátha valakinek van személyes tapasztalata!
Előre is köszi
-
Beelzee
tag
Sziasztok!
Eljött az ideje,hogy vásároljak egy kényelmes széket.
Nem igazán vagyok tisztában milyen irányban kellene elindulnom.
Méreteimről:
191cm magas vagyok és 110 kg.(széles vállam van az biztos)A keretet egyelőre 150 és 200 ezer forint közé gondoltam.Viszont ha nem kapható ennyi pénzért normális szék ,akkor hajlandó vagyok áldozni rá ezenfelül is.
Előre is köszönöm.

-
Sziasztok!
Irodába nézünk széket ilyen 100-120k környékén, az IKEA GRUPPSPEL-t néztük, ez mennyire ajánlott?
A fontos, hogy napi 8 óra ülés után otthon egy lehajolásnál ne könnyezzem el magamat, a mostani székkel néha ez megesik. Valamint azért lehessen benne hátra is dölni, ne úgy kelljen egész nap ülni, mintha karót nyeltem volna.
Ha esetleg tudtok még más széket is ajánlani, azt szivesen veszem
-
blupatrik
csendes tag
Hali
A régi székem csillaga eltört, ha jól emlékszem 120 kiló volt a teherbírása, olyan 23-25k között vettem 7 éve. 120 kiló alatt nem sokszor voltam közben, szóval elég jól bírta ahoz képest hogy nem valami márkás darab.
Úgyhogy most az a kérdés hogy vajon melyik időtállóbb, mennyit számít egyáltalán a max teherbírás?
Nitro concepts x1000 amit kinéztem, ennek 135 kg a teherbírás, 90k környékén lehet szerezni boltban ( csúnya fekete-piros színben). Vagy az s300, ami viszont picit keskenyebb, de majdnem ugyanez, vagy Noble Hero ami drágább, de 150kg teherbírás. A Noble hero jelentősen tartósabb lenne mint a nitro, ha azt a teherbírása környékén használnám? A mostani székem tapasztalata alapján nem olyan sokat számított, másnak esetleg tartóssági tapasztalata van ezekről? Sokat ülök benne, nem hintázok, nem gurulok sokat.
Minőségben van jelentős különbség közöttük? -
FragMaster
addikt
Sziasztok! ~115kg mellé ez mennyire lehet vállalható? [link]
Esetleg hasonló áron inkább egy S300?
Vagy egyik se?
-
Imy
veterán
Gyorsan kellene rendelnem egy széket...
Dönthető háttámla, állítható magasságú kartámaszok, strapabíró irodába hosszabb üléshez mi ajánlott? Kipróbálni nem tudom, mert meg kell rendeltetnem, csak tipp kellene.
Szövet legyen, ne bőr. -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Herman Miller és Steelcase székeket Budapesten hol lehet és érdemes megnézni? Olyan helyekre gondolok, ahol szóba állnak velem egy darab esetén is.
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
192 cm/92 kg-hoz keresnék hálós háttámlájú, forgó széket. Maximum 150e-ig. Tudtok valamit ajánlani? -
Timoboy
tag
Sziasztok!
Erről van véleménye valakinek?
-
mikk2000
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Ja, így már más. Következő székednél tegyél magad alá valamit, mondjuk egy memóriahabos ülőpárnát szerintem, a szék is tovább bírja majd...
Próbálom elképzelni hogyan lehet térdelve ülni egy széken.
-
-
mikk2000
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Mennyi idő után lett ilyen?
-
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Ha ragaszkodsz a székhez, akkor én egy kárpitostól kèrnèk árajánlatot, hogy mennyiért csinàlná meg.
-
BarracudaHUN
csendes tag
Hali, szétnézvén most a magyar piacon, nagyon kevés olyan opciót találok, amiről egyátalán lenne review. Az összes neten ajánlott szék, mind kizárólag USAban érhető el. Tudok valami normális ergo széket olyan 150-200 környékén, amit itthon is meg lehet venni vagy legalább Európában?
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Ez sokkal inkább egy "hogyan ne vegyek új széket" kérdés lenne.
Sok éves DXRacer Racing Pro fehér székem lumbar párnája és ülő-felülete eléggé széjjel van, és ez önmagában nem is igazán zavarna, inkább az a baj hogy a lakás tele van ezekkel a kis műbőr-foszlányokkal.
Szeretném a párnát és ülőfelületet kicserélni, vagy valamiféle huzatot venni rájuk, hogy ne vedeljenek tovább.
De sehol sem találok sem komplett cseredarabokat, sem huzatot. A gyártó oldalán sincsenek már ilyenek készleten, csak 1-2 újabb modellhez találtam huzatokat, nagyon drágán.
Ti ismertek olyan helyet ahonnan lehetne ilyesmit szerezni?

-
-
zolika15
tag
Sziasztok valaki ismeri ez az irodai széket, ha igen mennyire lehet használható Haworth Comforto 3960
-
ITrex
tag
Pfuuhh ez jó átfogó válasz volt. Köszönöm! Akkor pontosítanék, ha semmit nem nézek, csak valóban a súlyom, magasságom (65kg/189cm), akkor ennyiért (40k HUF) létezik valami általános ajánlás, vagy engedjem el? Tényleg semmi extra igényem nincs, hátamnak és az ülő rész legyen kényelmes, de nem kell se állítható kartámasz, kartámasz se feltétlen igény. Dizájnban meg elég nekem a minimál, nem kell csillivilli gamer széknek lennie.
-
törölt tag
No, engedjétek meg, hogy módosítsak a kérdésen és engedjétek meg, hogy megkérdezzem, ti milyen boltot/webáruházat/széket/akármit ajánlotok, amire azt is mondjátok, hogy rendben vannak?
Egyébként félre ne értsetek, én sem rajongok a nagyáruházi csodákért, illetve a nagyon durván konzumer cuccokért, sőt laptopoknál kifejezetten idegesít egy hasonló helyzet, mint ez a székes eset. Viszont azt még mindig kiemelném, hogy én egy ideiglenes megoldásként keresnék jelenleg egy széket, így csodát nem várok. De természetesen el fog jönni annak az ideje, hogy egy 100+ ezres széket vegyek, hiszen infosként pontosan tudom, hogy egy jó szék ugyanolyan fontos, mint egy jó monitor, vagy egy jó klaviatúra.
-
bepken
veterán
itt is személyes megtekintést, tesztelést tudok csak javasolni (nem tudom, mennyire macera IKEA online vásárlásnál az elállás)
csak hogy egy kis kontextust adjak, miről beszéltem gojani02 kollégának is az előző hozzászólásomban: én egészen pontosan ezt az "olcsóságot" vettem meg tavaly - [link]
tehát nálam ez minősül egy ultragagyi, még az ellenségemnek se ajánlanám soha, inkább felejtsük is el kategóriának
a továbbiakat ennek megfelelően írok az általad kinézett példányról.preferencia kérdése persze, milyen paraméterekkel rendelkező széket keres magának az ember, azt azonban szerintem érdemes szem előtt tartani, hogy mit kínál egy szék az áráért....
amit Te linkeltél, az szög egyszerű ülőalkalmatosság, kvázi arra szolgál, hogy ne a kanapéra, puffra, vagy épp a földre kelljen leülnöd. véleményem szerint semmi több ennél.a kartámasz - ami egyébként nem állítható! - egybe van csavarozva a háttámlával, egyébként ebből adódóan, amikor izomból hátra döntöd a széket, azt a 4 csavart + karfát feszíted, ebből adódóan idővel úgy tudom ezek hajlamosak eltörni. mármint a teljes kartámasz, ami a háttámlát tartja... (nyilván egy felsőbb kategóriás széknél is 4 db csavar tartja össze a háttámlát és az ülőlapot, de ott van egy mechanika, nem pedig derékszögben feszül az egész)
méretek alapján ez a szék kicsinek tűnik... súlyodból adódóan úgy vélem, nem vagy vállas, viszont 3 centivel magasabb vagy nálam. ennek a széknek a háttámla felső íve valahol a lapockád aljánál lenne (nem feltétlenül szempont ez, engem pl irritálna) - elve ha megnézed a kialakítást, van benne egy nagyon elb@szott ív (nem tudom szebben, bocsi
), ami miatt a háttámla felső része kvázi valahol vállad fölött kellene legyen, hogy kényelmes legyen...a videó alapján a fickó olyan 170...max 180 centi lehet és neki is válla beleér ebbe a felső "kidomborodó" ívbe....nagyon remélem, hogy érted, miről beszélek, bocsi a hülye magyarázásért 
aztán pl az ár velejárója, hogy ez a műbőr már képről is undorító minőségnek tűnik....nyáron ebbe bele fogsz olvadni szerintem (persze klíma alatt "no problem")
ahogy írtam korábban is, az általam vásárolt (fent linkelt) olcsó szék alapvetően egy elfogadható szék lett volna, azonban az, hogy 1 hónap leforgása alatt minden mozdulatnál nyikorgott vagy recsegett, az ülőpárna részt ennyi idő alatt teljesen laposra sikerült kiülnöm (110 kg), továbbá a gázrugó is konstans eresztett.....én soha többé nem vennék multiban irodai széket.
-
ITrex
tag
Erre esetleg valaki?
-
bepken
veterán
válasz
üzenetére
az a baj, hogy anélkül, hogy beleülsz egy pár percig, nem nagyon fogod tudni kiválasztani a megfelelő széket... mindenképpen érdemes volna élőben megnézni, legalább látnád, hogy egy termékfotó mennyit tud "hazudni" - főleg ha széket akar vásárolni az ember. és az árhoz viszonyított minőségről is képbe kerülnél legalább.
ha ezek közül kellene választanom, én legfeljebb a másodikat vállalnám be. nem állítom, hogy széthullik alattad már a boltban, de hosszú élettartamot ne nagyon várj tőle. arról nem is beszélve, hogy én pl állítható kartámasz nélkül biztosan nem tudnék meglenni.... ám ennek hiánya ránézésre is csupán a legkisebb gondja ezeknek a székeknek.
-
Viktor77
titán
válasz
pacilos
üzenetére
Kicsit hazabeszélek, de a legolcsóbb amit megvennék (így is tettem), az a Nitro Concepts S300 70K-ért apróról (vadi új, gari).
Tisztában vagyok vele, hogy nem csúcs, de ha több mint 2 évet kibírtam valami 25K-s vackon, akkor ezzel is elleszek.
Az ilyen áruházi vackokat bőven lelépi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Aztán lehet bizonygatni a saját hisztijüket, hogy az valaha össze volt szerelve

LLKobe