- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz
mikk2000 #7922 üzenetére
amellett, hogy tényleg el tudom fogadni az álláspontodat, el kell mondjam, hogy kicsit azért sarkítod a dolgokat szerintem...
nem mondta senki sem, hogy a drága szék jobb vagy többet tud...pont erről beszélünk itt (ismét) topik oldalakban mérhetően, hogy rohadtul nem mindegy, mit veszel a nehezen megkeresett pénzedből! de 250ezres széket se ajánlgatott senki...
használtban simán vannak értelmes székek - én is ajánlottam pl korábban Steelcase Please széket, mivel azzal közvetve van tapasztalatom ismerős által (és jól tudom, hogy a cég, ahol dolgozik nem újonnan vette 150-200ezerért neki azt a széket...valami rohadt egy kényelmes szék egyébként!
és itt aprón is láttam korábban 50ezer környékén )
nem veszed figyelembe a legfontosabb tényezőket, mint például azt, hogy én például egészen pontosan dupla annyi időt töltök a székben! és elég sokan vannak még itt, akik ezért keresnek széket, mert a mostani azt a napi 6 órát még bírta 1-2 évig, aztán szarrá ment....mert mondjuk elkezdett az illető otthonról dolgozni és 10-12 órákat ül benne napi szinten (minimum) - tehát nem azért keresnek drága széket, mert felesleges pénzt akarnak elverni valamire, hanem azért, mert az a szék, amilyet pl Te is használsz hosszabb távon nem teljesített megnyugtatóan/kielégítően
-
Ispy
nagyúr
válasz
mikk2000 #7921 üzenetére
Hát ezzel csak az a baj, hogy nem én fintorgok itt állandóan, hogy ki mennyiért ajánl széket, most sem én kezdtem ezt a threadet, szóval ezt szerintem gondold újra.
Neked valami proletár lelked van, ami meggátol, hogy elfogadd,.hogy nem mindenkinek felelnek meg a 30k-s székek nyújtotta élmények és ennek muszáj mindig hangot is adnod.
Idéznélek, hátha már nem emlékszel rá mit mondtál, ta aki nem troll vagy: "Jó drágát venni bármelyik hülye tud."
-
Ispy
nagyúr
válasz
mikk2000 #7914 üzenetére
Baz, te menthetetlen vagy, vagy csak simán troll. És szerinted a 30k-s használt kártya mennyi volt új korában?
Egyébként nem létezik használható minimum, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, mi csak leírjuk a véleményünket. Mindenki döntse el maga. Ajánlj nyugodtan te is, várjuk az olcsó székeket, amik nem hullanak szét 6-18 hónap alatt és még ülni is lehet benne napj 8 órát. Ne tartsd magadban kérlek.
Nem tudom ki mennyit keres, de a 150k az nagyon messze van az istentelen drágától.
-
bepken
veterán
válasz
mikk2000 #7914 üzenetére
használtan nagyon sok dolgot meg lehet venni olcsón, de az alap felvetés nem használt cuccokról szólt (legalábbis eddig ezt a nyilvánvaló tényt senki sem vitatta itt szerintem - valamint újonnan, hivatalos úton beszerzett termékekről beszéltünk)
én nagyon sokáig agyaltam és kérdezősködtem itt a topikban, de olyan irtózatosan sok "olcsó" széket nem tudott tiszta szívből ajánlani senki sem.... és a lényeg az ajánlás szóban rejlik! tehát nem random árukeresős link bemásolása egy széknek, ami pl. 100ezer alatt kapható az olcsoszekeskunemlopott.hu webshopban...csak itt csak ma blackfriday akció keretében.
hanem megbízható márka, amit sokan leteszteltek és használnak megelégedéssel innen...egy szóval: ajánlható.
-
Pano
addikt
válasz
mikk2000 #7905 üzenetére
Elmondom neked, hogy az irodában nekünk 400.000 Ft-os székek vannak mindenhol. Még nekünk "egyszerű" embereknek is.
Az a baj, hogy ez a 100-200 közötti árkategória csak nekünk tűnik soknak. Ha viszont a piacot nézem, akkor lényegében én ajánlottam egy jobb ár/érték arányú Suzukit a lada és trabant helyett, esetleg egy VW polo-t. -
bepken
veterán
válasz
mikk2000 #7905 üzenetére
folyton az áron vagy fennakadva, pedig egyébként ezek a székek - sajnos - nem is a drága kategóriába tartoznak manapság... továbbra sem értem, mi a baj azzal, ha olyan széket ajánlanak itt a topikban, amit sokan és sok éve használnak megelégedéssel?
125k volt ipon.hu-ról, újonnan...ki lehet azért mostmár fogni normálisabb áron szerintem.
-
bepken
veterán
válasz
mikk2000 #7877 üzenetére
hát ez az, hogy a legtöbben itt, akik úgymond "komolyabb" széket keresnek, azok nem napi 5-6 órát ülnek a székben. inkább 10-12 órát.
plusz sok esetben a testalkat is befolyásolja, hogy egy 30ezes szék hány hónapig bírja ki valaki alatt (remélem, nem bántok meg senkit...saját tapasztalatból írtam)
persze azzal egyetértek, hogy vannak esetek, amikor nevezhető indokolatlannak 100-200-300ezerért széket venni...
-
Ispy
nagyúr
válasz
mikk2000 #7797 üzenetére
Én kérelek végigjártam annó az ikeától az rs-ig minden boltot és beleraktam a fenekem és megtapogattam a székeket, mert milliómos nem vagyok, ha lehetne 60k-ért olyan széket kapni, ami megüti nálam a mércét, akkor azt vettem volna. Persze kinek mi az igénye, ha valaki napi 6+ órát ül valamin, akkor szerintem ne azon akarjon spórolni. De felőlem mindenki azt vesz, amit akar....
-
válasz
mikk2000 #7797 üzenetére
Én most használom a 2. "gamer" székemet ( 60k kategória) 5 éven belül,de már ez is szét van ülve (igaz egy éve még 40kilóval több voltam) ,meg a hátam is fáj tőle pár óra után . Ezért is gondolkodok most olyan székben amiben nincs szivacs , a háló-t nem lehet szétülni.
-
-
Rydia
újonc
válasz
mikk2000 #7308 üzenetére
Hidd el, úgy próbáltuk először, de levideózni abból a szögből nem tudtam.
Egyszerűen nem éri el a gombot az a belső kallantyú, mert a kar nekiütközik a szék aljának, mielőtt be tudná nyomni. Ha lecsavarozzuk az ülést, akkor működik, ha rajta van, úgy maga a szék akadályozza, hogy ütközésig fel lehessen emelni a kart.
-
kiscapa
csendes tag
válasz
mikk2000 #7284 üzenetére
"Amúgy ezek gyerekszékek ilyen kis súlyra hitelesítve?"
Nem, csak léteznek a világon például nők, akik például átlagos testsúlyban vannak, nem csak a legendákban... Ilyen kérdést lol... És amúgy nem a 81 kg-ot kifogásoltam, hanem a 100kg pluszt. A teherbírás meg világos, hogy hosszú távon nem tesz neki jót, a kérdésem arra irányult, ha már elsőre nem sikerült elolvasni, hogy mondjuk maga a mechanika ami a székekben van, kibírja-e gond nélkül az egyszeri alkalmat vagy sem. -
Robeast
tag
válasz
mikk2000 #7279 üzenetére
Egy barátommal versenyzünk, hogy melyikőnk fog hamarabb tönkremenni. Én, mint irodai munkás vagy ő, mint amolyan gondnok (Angliában kertész, festő, mindenes egy multimiliárdos csóka ingatlanjain). Eddig nyerésre állok, bár nekem amúgy is van genetikai gerincproblémám. Azért jól halad ő is. 37 évesen itt nyavalygunk egymásnak mindig. Jó kilátások.
15 éve irodákban dolgozok. Látom, ahogy mindenkit utolér a lerobbanás, kit előbb, kit utóbb, kinek ilyen formában, kinek olyanban. Pedig sok van, aki próbálja megelőzni ezeket (sport, diéta, gumilabda), de tapasztalatom szerint, csak pár évet nyernek vele. -
Archttila
veterán
válasz
mikk2000 #7280 üzenetére
Igen ebben lehet valami, meg mint írtam nem vészes, nem érzem azt, hogy hanyag munka eredménye lenne ez a kis kotyogás, mert tényleg nagyon minőségi érzete van az egész széknek. (legalábbis azok után amikben eddig ültem)
Közben felturbóztam egy ilyen támasztópárnával: [link] -
macilacus
senior tag
válasz
mikk2000 #7271 üzenetére
Gondolom te nem 173/110 vagy így jó neked az egyszerű kis teherbírású szék is.
Ha a nick neved a születési évedet foglalja magába, akkor a legkisebb gyerekemmel vagy egyidős, akit aztán nem igazán érdekel még, hogy min ül, pedig igazán nagy kockaMeg gondolom nem is többféle ízületi problémával küzdő, több házat saját kézzel felépítő, egész életében fizikai munkát végző ember vagy, hogy a jobb minőségi tartó széket vegyél, ami hát drágább is.
-
Imy
veterán
válasz
mikk2000 #7222 üzenetére
Azért nyikorog is, és nem is a legkényelmesebb. Az is közre játszik, hogy keresek helyette másikat.
Igaz ha találok egy olyat, amire azt mondom, hogy kényelmes.
Szövet székem volt előtte, az igaz kikopott, de az legalább 12-15 éves volt amikor ilyen gondja lett.Nyáron hiába van klíma itthon, minden szinten van, és 23-24 fok van a lakásban, de azért ha hazajövök azért akkor nem komfortos a bőr. Főleg ez a műbőr.
-
sphe
senior tag
válasz
mikk2000 #7218 üzenetére
Egy normális deréktámasz megtart, nem a gerinced nyomja, ezért van megfelelő vastagságú és tartású szivacsból.
Ezt valóban kitalálhatnák székeknél is hogy lyukat hagyjanak de lehet hogy nincs az a gyártó aki meg meriq ezt lépni. Mondjuk még mindig nem értem a memory ülő párna miben segít neked azon kívül hogy olvastál valamit. A memory kilapul, pont ez a lényege. Ha még hideghabból lenne.... de így? Volt egy régi székem amiben nekem is fájt a farokcsontom, a mostaniban órákat ülök (maximumra kitekert háttámlával mert nekem így kényelmes hosszútávon) és még csak meg sem érzem. Szerintem számít hogy minőségi székek szivacsa, formája hogyan van kialakítva.
-
r6man123
senior tag
válasz
mikk2000 #7208 üzenetére
Erre értettem, hogy "én is teszek érte".
A Markus-nál például mindig a s*eggem alá húzom a lábam, a háttámla túlságosan hátradől, pici az ülőfelület, nincs deréktámasz.Tökre azt érzem, hogy elfogyott a fiatalkori alkalmazkodás, a kis testem nem tud annyira alkalmazkodni mint régen.
-
válasz
mikk2000 #6890 üzenetére
Kell egy csőfogó és egy erős kéz. A széket elfekteted egy egyenes felületre, én pl. az ágyra raktam úgy, hogy a csillag(az alsó többágú alap) lógjon le. Csőfogóval jól ráfogtam a csőre és mindkét irányba próbálod forgatni. Ha nagyon nem akar megindulni, akkor érdemes lehet WD40-nel befújni azt a részt, ahol a gázlift találkozik a szék vasalatával, de nekem pont nem volt rá szükségem. Ha megindul a lift, akkor már szépen ki tudod venni a vasalatból. Igazából ehhez a részhez kellet csak az erős marok.
Második lépés, hogy fogsz egy gumikalapácsot és fejjel lefelé fordítva a csillagot, kiütöd a liftet belőle. Arra figyelj, hogy a padlódat ne tedd tönkre a ráeső 1-2 kilós lifttel! Ha esetleg pont síkban lenne a csillag aljával, akkor érdemes egy megfelelő méretű fadarabot nekitámasztani a lift aljának.
Amúgy kb 1 perc volt az egész, de nem voltak összerohadva a szerkezetek 10 év után sem.Az újat meg csak behelyezed a csillagba, rá a szék és a súlyod majd bepasszintja a helyére.
-
mrviceguy
tag
válasz
mikk2000 #6671 üzenetére
szinte minden valamire való székről leszerelhető
Azokat a székeket, ahol a karfa tartja a hátlapot, nem sorolom ebbe a kategóriába - én még nem láttam olyan megvalósítását annak, ami elfogadható lett volna.
Nyilván vannak olyan székek, ahol a szinkron mozgás úgy van megvalósítva, vagy nem standard módon az ülőrészhez van rögzítve a karfa; de ezeket azért ki lehet szűrni viszonylag egyszerűen.
Új hozzászólás Aktív témák
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest