- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Üdv mindenki!
Ajánlásokat szeretnék kérni konkrét modellekre, mert teljesen elvesztem.
194 cm vagyok és ~130 kg, ehhez keresnék valami guruló ülőalkalmatosságot, ami előreláthatólag jó pár évig kiszolgálna. 70-75000 Ft-ot szánnék rá.Három dolgot szeretnék még kiemelni:
- textilbőrt vagy egyéb hámladozós fajta bevonatot NE!
- állítható dőlésszögű és elég magas támla kellene, ami a fejemet is támasztja
- kartámasztól kartámaszig legalább 50 cm nem ártanaEredetileg egy Gamdias Zelus széket néztem ki, de nem túl pozitívak az értékelései a különböző oldalakon, aztán a Trust GXT 712 Resto Pro-n akadt meg a szemem, de az meg már túllóg a kereten.
Köszönöm előre is!
-
kiscapa
csendes tag
válasz macilacus #7294 üzenetére
Fú srácok, hagyjuk, a szövegértés kritikán aluli NEM a székek kipróbálásáról van szó általánosságban, hanem ha átjön a Béla báttya keresztapám a 120+ kilójával és meglátja, hogy híjjjj mi szék, kipróbálhatja-e, leverjen-e a víz vagy sem, mert a szék specifikációja szerint nem erre a súlykaliberre van. Ebből talán kitalálható, hogy nem fogom átrángatni X darab gamer báron, hogy akkor most melyik rogyik össze alatt avagy sem...
Mindegy, hagyjuk, aki tönkreteszi, majd kifizeti, ennyi a konklúzióm inkább.[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
válasz kiscapa #7291 üzenetére
Értem, csak nehezen tudnám elképzelni hogy olyan széket veszek ami csak nőknek van különben tönkremegy... amúgy kishazánkban nem csak pehelysúlyú hölgyek vannak, ahogy a világ más tájékán sem.
Istenigazából szerintem az ilyen 80kg kategória inkább szemét kategória, erre próbáltam utalni.
-
kiscapa
csendes tag
válasz mikk2000 #7284 üzenetére
"Amúgy ezek gyerekszékek ilyen kis súlyra hitelesítve?"
Nem, csak léteznek a világon például nők, akik például átlagos testsúlyban vannak, nem csak a legendákban... Ilyen kérdést lol... És amúgy nem a 81 kg-ot kifogásoltam, hanem a 100kg pluszt. A teherbírás meg világos, hogy hosszú távon nem tesz neki jót, a kérdésem arra irányult, ha már elsőre nem sikerült elolvasni, hogy mondjuk maga a mechanika ami a székekben van, kibírja-e gond nélkül az egyszeri alkalmat vagy sem. -
Phowba
újonc
Sziasztok,
Új szék vásárlása előtt állok, mivel az mostaninak .az ülőlapja iszonyú kényelmetlen lett.
Alap esetben is használom 8-10 órát, de home officeolás miatt van, hogy 12 is kijön.75kg és 190cm vagyok, maximum 250k huf-ig mennék el, de ezt is már szájhúzósan. Ergonomikusban gondolkodok, de nyitott vagyok ilyen téren.
Szívesen venném, ha több ajánlatot/javaslatot is bedobtok.
Bónusz pont ha nem gamer, legalábbis kinézetre nem az, és extra puszi ha budapesten az adott darab kipróbálható egy bemutató teremben/boltban.
Köszi -
macilacus
senior tag
válasz kiscapa #7283 üzenetére
Talán még annyit, hogy a gamer bárokba általában jobb gamer székek vannak, amit így ki is próbálhat a vendég. A Nyugati téri Barcraftba a három Nitro Concepts S300-as mellet három Noblechairs szék van, de nem tudom melyik típus
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
mikk2000
őstag
válasz kiscapa #7283 üzenetére
Nincs ember aki neked erre látatlanban mond valamit.
Nyilván egy 80kg-ra hitelesített szék nem fog tönkremenni azonnal, ha egy 81 kg-os ember ráül, sőt emiatt a +1 kg miatt sose. Nyilván egy 100kg -os ember már jóval nagyobb súly, de azonnal nyilván nem nyírja ki a széket, hosszútávon viszont egyértelmű hogy nem tesz jót neki. Sok függ a használati szokásoktól is, egy állandóan hintázó tekergő 75kg-os ember széke hamarabb fog elpusztulni mint egy 85kg-ostól, aki leül és nyugton van.
A gyártó (forgalmazó) tudna neked pontosabb adatokkal szolgálni, de ő már elég pontos adatokkal szolgált ha azt mondta hogy 80kg a szék teherbírása....
Amúgy ezek gyerekszékek ilyen kis súlyra hitelesítve?
-
Robeast
tag
válasz mikk2000 #7279 üzenetére
Egy barátommal versenyzünk, hogy melyikőnk fog hamarabb tönkremenni. Én, mint irodai munkás vagy ő, mint amolyan gondnok (Angliában kertész, festő, mindenes egy multimiliárdos csóka ingatlanjain). Eddig nyerésre állok, bár nekem amúgy is van genetikai gerincproblémám. Azért jól halad ő is. 37 évesen itt nyavalygunk egymásnak mindig. Jó kilátások.
15 éve irodákban dolgozok. Látom, ahogy mindenkit utolér a lerobbanás, kit előbb, kit utóbb, kinek ilyen formában, kinek olyanban. Pedig sok van, aki próbálja megelőzni ezeket (sport, diéta, gumilabda), de tapasztalatom szerint, csak pár évet nyernek vele. -
Archttila
veterán
válasz mikk2000 #7280 üzenetére
Igen ebben lehet valami, meg mint írtam nem vészes, nem érzem azt, hogy hanyag munka eredménye lenne ez a kis kotyogás, mert tényleg nagyon minőségi érzete van az egész széknek. (legalábbis azok után amikben eddig ültem)
Közben felturbóztam egy ilyen támasztópárnával: [link][ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
mikk2000
őstag
válasz macilacus #7275 üzenetére
Szia, nem az születésem a 2000, közelítek az 50-hez, fiam... Vannak izületi problémáim, amivel az orvosok se tudnak mit kezdeni (mondjuk azok semmivel se tudnak semmit). Gyerekként furikoltam és ugyanakkortájt építkeztünk is. Munkába mi vagyunk a pakolósok a normál munka mellett. Persze valójában nem jellemző egész életemre a nehéz fizikai munka, mondjuk nem egészen értem a logikádat, mert akik sokat ülnek, azaz feltehetőleg szellemi munkát végeznek, azoknak vannak nagyobb bajai a sok üléstől.
Abban egyetértek, ha 100kg felett vagy, és/vagy nem halsz épp éhen, érdemes lehet komolyabb széket venni. Amihez ugyanúgy kell a 10 ezres memóriahabos párna, mint a 30 ezreshez, végülis ennyit írtam...
-
macilacus
senior tag
válasz mikk2000 #7271 üzenetére
Gondolom te nem 173/110 vagy így jó neked az egyszerű kis teherbírású szék is.
Ha a nick neved a születési évedet foglalja magába, akkor a legkisebb gyerekemmel vagy egyidős, akit aztán nem igazán érdekel még, hogy min ül, pedig igazán nagy kocka Meg gondolom nem is többféle ízületi problémával küzdő, több házat saját kézzel felépítő, egész életében fizikai munkát végző ember vagy, hogy a jobb minőségi tartó széket vegyél, ami hát drágább is.Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #7273 üzenetére
Mondjuk most éppen csak megdöntve is teljesen kényelmesnek tűnik. Tartja a derekamat és a hátam is rásimul a támlára egészen a fejpárnáig.
Viszont a szék alappozíciója valami förtelem, nem is értem kinek szánták. Persze nyilván a helyes testtartás fontos... de én személy szerint 2 percnél tovább nem bírtam gyertyaként díszelegniPassionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
-
macilacus
senior tag
válasz mikk2000 #7269 üzenetére
Biztos lehet kapni különböző gamer székekhez szuper memóriahabos ülőpárnákat, de mint írtam a Jyskeshez én varrtam egy plusz huzatot amire külön rávarrtam a csatos, gumis pántot.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
Archttila
veterán
Ma átvettem az általatok ajánlott Markus széket. Hat emberek, ez az eddigi székeim után egy megváltás.
Egyetlen negativumnak talan annyit tudnek mondani, hogy az ulőlap egy nagyon picit billeg, kotyog. Na nem ugy mint a JYSK-es szunyoghaloson, de azert egy minimalisan erezheto a jelenseg.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
macilacus
senior tag
Közel egy hete megvan már a Nitro Concepts X1000, így már tudok írni véleményt.
Először is bevált bár kisebb kívánságaim lennének felé.
Egy dolog volt ami miatt kicsit aggódtam, az pedig az, hogy műanyag a kerék csillag. Hát szerintem nem kell miatta aggódni, egy nagyon masszív vastag műanyag.
Nekem a háthoz való szivacsra nincs szükségem, a fejtámasz meg kicsi, viszont szükséges számomra. Erre találtam egy jó megoldást, a Jyskbe lehet kapni ezt a fajta memóriahabos párnát, amire varrtam egy plusz sötét huzatot gumis rögzítő pánttal, és így pont tökéletes lett.
Számomra kényelmes mind az ülő rész, mind a háttámla. A minden pozícióban rögzíthető 3D kartámaszok megfelelően szélesek és puhák, bár kissé lötyögősek, illetve ha teljes hátradöntöm a háttámlát, akkor talán lehetne kicsit hátrafelé hosszabb. A kerékcsillag megfelelő méretű így a szék teljesen stabil. A kerekek csendesek és jó gurulnak. Mind a dönthetőség, mind a hinta mechanika jól működik. A 4. biztonsági osztályba sorolható hidraulikus emelő tökéletesen teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Arenaracer honlapján nézem a Premiere és Supreme székeket. A két szék ugyanaz csak a Premiere műbőr borítású ?
Illetve tudja valaki, hogy a hideghab szivacs milyen sűrűségű ezekben ?
-
r6man123
senior tag
válasz r6man123 #7263 üzenetére
Közben megoldódott, csak ugrálni kellett rajta
10 perces vélemény:Böhömnehéz, stabil, masszív, szerkezet. Direkt textileset kerestem, szerintem nem lesz vele csalódásom, jó tapintású, strapabíró szövet.
Az ülőlap kemény, picit "seggfájós", de jól tart. Bízom benne, hogy majd puhul, ha így marad, bajos lesz. Mélységre oké, a combrésznél talán picit vastag, megemeli a lábat, de autóban is mindig így állítom be az ülést. A Markus-ban az egyik lábamat mindig magam alá húztam, itt nem lesz rá szükség, de nem is férne el.
A háttábla király, az állítható deréktámasz tényleg teszi a dolgot, jól ki lehet engedni, prémium autós érzése. A karfa kemény, de "műbőr hatású" be lehet nyomkodni. Minden irányban állítható, picit lötyögős.
A kapott derékpárna szerintem nem kell, sokat elvesz az ülőfelületből, a fejpárna viszont kimondottan jó pozícionálható, tartja a fejemet.
Összesítve: Szerintem ár/érték arányban jó szék minőségi anyaghasználattal, "reméljük majd betörik" ülőlappal.
Hosszabb teszt hamarosan
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett a Noblechairs Hero TX-em. Elsőre nehéz, masszív cucc, igényesen kialakítva. Kemény, remélem majd "hozzámtörik".
Az emelő gázteleszkóp viszont nem működik. Sem a leírásban sem onlione videóban nem láttam, hogy a teleszkópon kellett volna valamit csinálni. Van valami trükkje, hogy műdködjön? -
zodo
nagyúr
Páromnak szoktam nézegetni székeket, minap a ph-s cikkben lévő Tesoro Alphaeon S3 tetszett meg a némi pluszt nyújtó állítható üléshossz végett.
Neten keresgélve több képen/tesztben is szerepel a deréktámasz míg itthoni boltokban nem adják a csomagban.
EU-ban vagy Magyarországon nem jár mellé?Másik szék ami tetszetős a Gamvis PHANTOM Textil
Valamelyikről hosszabb távú tapasztalat/ajánlás?
-
veterán
Ikeas Markust széket szeretném lecserélni egy ergonomikus székre....
egyelőre odáig jutottam, hogy az alábbi székek versenyeznek nálam:
- Herman Miller Embody... horribilis áron ezért kerülném és itthon a beszerzése se egyszerű
- ErgoChair Pro vagy ErgoChair Pro+ ez utóbbi szimpatikusabb de nincs fejtámla és nem tudom ez mennyire szükséges (ugye a Markusnál van ritkán használom de jó hogy van )Utóbbi két szék jól gondolom, hogy rendelhető az alábbi oldalról Magyarországra is?
Esetleg van hasonló alternatíva amit ajánlanátok?
-
Ispy
veterán
Szerintem ez meg a tipikus nem megfelelő szék választás eredménye, látszik, hogy szétnyomta a user az ülőlapot, azért szakadt szék a varrás, gondolom kicsi volt neki a szék és nem 10 deka volt.
Nekem 5 év után sem nézett így ki az ak racing.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Új HO székre lenne szükségem, napi 8-10 órás használatra. Eredendően az Emagra X5 Zenre gondoltam, de nagyon rövid idő alatt iszonyat drága lett, most már konkrétan 170k az irodabutikban. A lélektani határ pedig nálam erre a projektre 150k. Szeretnék szinkronmechanikát, fej és kartámlát, plusz a hálós megoldás is szimpatikus. Rákeresve azért sok jó véleményt nem olvastam amúgy sem az irodabutikról itt a topikban, illetve kipróbálni sem igazán tudnám náluk a székeket, mert csak szombaton tudnék elutazni BP-re székpróbára, akkor viszont zárva vannak. Ezek miatt együttesen újra elkezdtem keresgélni, és ezt a széket találtam, ami az elvárásaimnak kb. megfelel (sajnos ők sincsenek nyitva szombaton):
https://officeplaza.hu/IrodaiSzek/FonokiForgoszek/ErgotechForgoszek?gclid=Cj0KCQiA3rKQBhCNARIsACUEW_Yk29lH24nMbUPoFjfsZh0kPrdyurjbuoYE7SOxPC9SiUk0j-8-sCEaAse2EALw_wcB
Nem tudom, hogy ennek van-e bármi köze a jóval drágább Ergohumanhez, vagy az ég világon semmi és csak egy egyszerű, gyengébb minőségű koppintás, de ha valakinek esetleg van ilyen széke, elmondaná a tapasztalatait?
Előre is köszi! -
Jadro
veterán
válasz NyalokAA #7255 üzenetére
Nem tudom mit kell művelni szegény székkel hogy így nézzen ki. Az én súlyom hasonló a tiédhez, de az elmúlt másfél év alatt a székem állapota ugyanolyan mint amikor megvettem. Pedig elég sokat ülök benne minden nap. Kb reggeltől-estig...
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok! Széket szeretnék vásárolni otthonra munkához-játékhoz .Ezen gondolkodom egészen jó árban van . Tudom itt sokan Noblechair fanok , de nemtudom megéri e a dupláját ? Napok óta bújom a netet és mind a trustra mind a noble epicre van jó és rossz vélemény is. Amennyiben azt tanácsoljátok legyen a Noble a büdzsébe éppen bele tudnám kalkulálni , de nem szeretném ezt bámulni 1-1.5 év után egy ~100-140 ezres széknél
Ez túlsúly probléma ? 187 cm ~80-85 kiló vagyok
[ Szerkesztve ]
-
kerepesig
csendes tag
Sajnos nem jutok dűlőre a szék választásban.
150ezer forint körül keresek irodai munkára (áfás számla kell), nehezíti a dolgot, hogy győri vagyok. Esetleg a környéken tudtok boltot, ahol vannak normális irodaszékek? -
Delirious
tag
Vásároltam egy Nitro Concepts E250-et. Kb. 15 perc könnyű összeszerelést követően már birtokba is vettem. Elégedett vagyok a minőségével és számomra kényelmes is. Fontos volt a szövet bevonat. Remélhetőleg tartós lesz (75 kg alatt vagyok). Szerintem megérte az árát és többet nem tudtam rá költeni. Majd az idő eldönti jó választás volt-e.
-
-
nutella1
őstag
Ha valakit érdekel az Asus Rog Chariot SL300C RGB, azt tudom tanácsolni ne tartson tőle, a design mellett nagyon kényelmes, 90 fokban emelhető a háttámla, végre egyenesen tudok ülni egy székben (!!!), nem süppedek bele, és nem kell feleslegesen túlpárnázni.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
Sziasztok!
A napokban a legjobb helyen láttam egy "gamer" széket, amiben igazán a világítása fogott meg. Ranum fantázianéven fut, és mivel csak a Jysk-ben találkozni vele, valószínű csak ők forgalmazzák. Persze világítós székekre rákeresve hamar találtam sokat, olcsóbbtól drágábbig...nem tudom, mennyire jönnek itt a topikban képbe a világító székek, de hátha használtok páran ilyet.
Az árat maximalizáltam 75 ezresben, ami fontos, hogy világítson, de ne csak színváltós módón, hanem ARGB legyen, tehát tudjon például több helyen több színben, mozogjanak a fények ide-oda. Csak új jöhet szóba. Bőr-textíl igazából mindegy, de jobb lenne, ha textíl lenne, mert bőrt úgysem kapok ennyiért, csak a mű változatot. Tudom, van aki rühelli a karácsonyfát, nekem viszont most jött el ez az időszakom.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
macilacus
senior tag
válasz macilacus #7228 üzenetére
Visszaküldtem az ArenaRacer Craftsman, mert nagyon hamar borzasztó hátfájást okozott, aminek az oka, valószínűleg a háttámla enyhe íveltsége volt, amit a szivacs nem tudott megfelelő módon kompenzálni. Most valószínűleg megpróbálkozom egy egyenes háttámlájúval, remélem az beválik.
[ Szerkesztve ]
-
tal-garius
aktív tag
Sziasztok, csatlakozok egy Noblechair Hero-val. (198cm vagyok)
1 nap után azt kell mondjam, a jobb autókban lévő ülésekkel versenyez. További tapasztalatok később -
Sefter
veterán
válasz Komplikato #7245 üzenetére
Ezt a márkát nem ismerem, de amit linkeltél, az egy nagyobb márka koppintása (most nem jut eszembe hirtelen melyik, de láttam már tesztet róla), az eredeti nem rossz. Kérdés a diablo márka minősége…
Psn ID: sefter_hun
-
Komplikato
veterán
Üdv. Régóta nézegetek székeket, meg olvasgatom a fórumot.
Egy ideje NEM vagyok már benne biztos, hogy nekem "gamer" széket kellene venni. Szimpatikusabbak az ilyen hálós szerkezetű office székek.
Mostanában állandóan szembejön hirdetésekben a "Diablo" márka. Nyilván a legtöbb székük "gamer*", irgalmatlan szinkombinációkkal és mintákkal.
De. Van nekik egy ilyen:
https://diablochairs.hu/3741-diablo-v-basic-ergonomikus-irodai-szek-feher-fekete
Szerintetek ez mennyire vállalható vagy minőségi? Csak mert a komoly ergonomikus székek több mint duplájába fájnak. Mennyire nehéz tisztántartani a hálós megoldást?(*Hátha érdekel valakit, hogy a gamer székekből van direkt gyerek méretben is. Csak mert gyerekeknek való gurulós székek többsége még annál is gyabibb minőség, mint amiket olcsó kategóriábana felnőttekre sóznak.)
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Imy
veterán
Ma megnéztem az IKEAban a Markus széket. Az ülő felülete nagyon rövid így nem vettem. Sajnos egyik szék sem tetszett az ikeaban.
-
macilacus
senior tag
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Tesom széket szeretne vásárolni, 100k lenne a keret rá. Mit ajánlotok? Home office ba szokott sűrűn dolgozni. Esetleg hol lehet kipróbálni székeket BP belül. Ha valaki tudja kérem ossza meg. Köszönöm a válaszokat!
-
Ispy
veterán
Megjött feleségem homeoffice széke, antares pure net white.
Elsőre nem tűnik gagyinak, a 70k-s székhez képest egyértelmű a minőségi ugrás, a lábcsillag műanyag, nem akartam még azért is fizetni pluszban, nem lesz terhelve. 5 percet ültem benne, nem rossz, én maradok a heronál az biztos.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
bolykibalazs
újonc
Halihó és esetleg ezt a típust ismeri valaki ?
https://store11.hu/warrior-gamer-szek-fekete-feher-extra-2-3161 -
kerepesig
csendes tag
A Markus jó egy darabig, kB 5 évet bírt, aztán elkezdett kotyogni, nyikorogni, már nem tartott jól.
Amúgyis, nem egy ergonomikus szék. Nekem most adta be a derekam a küzdelmet. A végen felhúzott lábbal ültem és kellett deréktámasz, mert alapból dőlt hátra.Sajnos azt látom, hogy itthon 150 körül vannak a kompromisszumos irodaszékek, a többi inkább fotel szerű gamer valami.
-
nyunyu
félisten
Tényleg, milyen zsír kéne a Noble Hero nyikorgó rugójához?
Lítiumos gépzsír? Teflonos szilikonzsír?
Billentyűzet kenésre használt teflon talán kevés lenne oda, mert az szeret vékonyan elterülni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
F34R
nagyúr
Azt is megcsinaltam, minden olyan feluletre kerult vekonyan kenve ahol hibalehetoseg lehet.
A WD40 White Greaset csak ideinglenes megoldasnak tartom, eleg vekony arra hogy maradando legyen. Azt gondoltam csak az ilyen silany olcso szekek nyikorognak, ezekszerint akkor tevedtem. -
hhgygy
senior tag
-
F34R
nagyúr
válasz bolykibalazs #7230 üzenetére
Nekem ugyanerre a kaptafara epulo gamvis van, azt mar zsiroznom kellett mert ket het utan nyikorgott. En 85kg vagyok, egyelore birja.
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a Markus IKEA -s székem.
120kg/183cm vagyok, és eddig kb 1 órát ültem benne. Szerintem eddigiek alapján megérte meg venni a régi székemhez képest. 10/8
Derekat hátat jól tartja, masszív erősnek tűnik.
Amit szokni kell, hogy a karfa keskeny, de csúszás mentes.
Kicsit mintha lejtene többször picit fel - fel ülök benne, és hátrébb akarok ülni. Ez vélhetően a a régi szék miatt érezhető, pár cm hosszabb volt az ülő része.
Ülő része a széknek kemény, de elviselhető, párna ajánlott úgy gondolom.
Ami picit zavar, de ez az alakom miatt van, hogy kis terpeszbe ülve kicsit kellemetlen a karfa alsó fém része két két oldalt egy idő után.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
bolykibalazs
újonc
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget, kinéztem ezt a Spirit of Gamer széket. Esetleg valakinek személyes vagy bármilyen tapasztalata van róla ?
https://www.konzolvilag.hu/pc/spirit-of-gamer-szek-demon-black-allithato-doles/magassag-allithato-kartamasz-pu-max120kg-ig-fekete -
tthom
senior tag
válasz Pszihonaranc #7214 üzenetére
Engem is érdekelnének a részletek.
-
Dicker
őstag
Arenaracer Supreme szövettel valakinek hosszabb távú tapasztalata van?
Kényelmes, kényes az anyaga, tisztítható? Most egész jó áron lehet kapni.
A noble szövet székei hasonló paraméterekkel 50-el drágábbak. Vagy ér az annyit? Én nem látom a különbéget. -
Imy
veterán
válasz mikk2000 #7222 üzenetére
Azért nyikorog is, és nem is a legkényelmesebb. Az is közre játszik, hogy keresek helyette másikat. Igaz ha találok egy olyat, amire azt mondom, hogy kényelmes.
Szövet székem volt előtte, az igaz kikopott, de az legalább 12-15 éves volt amikor ilyen gondja lett.Nyáron hiába van klíma itthon, minden szinten van, és 23-24 fok van a lakásban, de azért ha hazajövök azért akkor nem komfortos a bőr. Főleg ez a műbőr.
-
blod001
tag
Ikea Markus helyett van valami best budget alternatíva? Minden ismerősömnek ezt ajánlottam és magamnak is ezt vettem a topic tanácsára, de most néztem hogy eléggé felment az ára Ikea-ban. Szóval a kérdés hogy esetleg van olcsóbban valami hasonlóan jó ár-érték arányú szék?
-
mikk2000
őstag
Ami évekig nem esik szét, csak a bőr kopik, az nem lehet rossz szék. Szövetes talán jobban levegőzik, csak azt meg hogy tisztítod, ha beleizzadsz (sehogy). Lyuggatott hálós hátrészű székek nekem meg annyira nem szimpatikusak, olyannak tűnnek nekem mint ezek a mostanában divatos lyukacsos egerek. Esetleg klíma, vagy rendes 100% szövet ruha? Van aki törülközőt is írt a hátára, mondjuk 35 fok körül tök mindegy mi van rajtad szerintem...
Az hogy kinek mi kényelmes annyira nem mérvadó szerintem, ki kell próbálni élőben... mindenkinek más az alakja, formája, hátbetegsége...Hogy valami hasznosat is írjak, létezik olyan hogy kereső, és ha bírod hogy "MARKUS", nagyon sok találatot fogsz kapni.
-
mikk2000
őstag
"Mondjuk még mindig nem értem a memory ülő párna miben segít neked azon kívül hogy olvastál valamit."
Olvastam valamit? Azt írtam, hogy utána lehet olvasni a témának, de úgy látom ezt nem tetted meg, én pedig valós tapasztalatot írtam le, hogy jó és segít. Nem csak memóriahabos farokcsontpárna létezik, van sima szivacsos is (az is bevált), a lényege az, hogy az ember ülő részét megemeli annyira, hogy a gerincet nem nyomja (vagy kevésbé), mivel a gerinc(oszlop végi rész) rész ki van hagyva. Ha nem világos gondolj mondjuk egy csigára amikor ujjal közelítesz feléje, szépen be fog húzódni, ez nem bonyolult dolog. Ha valamit nem nyomsz, nyilván nem lesz nyomásból eredő probléma.
Ezért is írtam példának hogy az egyik gyárban ahol dolgoztam már eleve az összes szék olyan volt, hogy a gerinc helye jelentősen be volt süllyesztve, tehát van olyan gyártó aki ilyen széket képes gyártani, és van olyan értelmes cég, aki a dolgozók egészsége érdekében ezt képes meg is venni.
Lehetséges hogy a székek kialakításával is lehet játszani, de pl. pont fentebb írta valaki, hogy nem tudja hova tenni a derékpárnát hogy ne kapjon idegbajt mert sehogyse kényelmes. Na az ő gerincén akkor a derékpárna nem fog segíteni - viszont ha ki lenne hagyva a gerincoszlop végén az ülőrész, akkor nem lenne felesleges nyomás.
Persze nyilván különbség van egyébként olyan szék között, amire bárki ráülhet (olyan munkahely ahol cserélődnek az emberek - műszak) meg olyan között, amin van 200 beállítási lehetőség jó sok pénzért, amivel garantálni lehet azt, hogy azon kívül mint aki magának beállította, senki sem fog rajta tudni kényelmesen ülni.De ha már így belementünk (belementem) a témába, a gerinckímélő memóriahabos párna ellenére éreztem hogy csak nyomja valami a farokcsontom, elkezdtem tapogatni, és valami csavarvéget éreztem. Na fasza.
De kezdjük az elején, mikor megvettem az "olcsó" möbelixes széket, nyilván megnéztem ülnek-e a csavarok azzal, ami a rajzon szerepel. Hát nagyon nem. A honlapról aztán többféle (összeszerelési) rajzot tudtam letölteni, és csak az egyik ült a csavarokkal 100%-ban, nyilván ez alapján raktam össze a széket. Nade a gyakorlatban mint mondtam éreztem hogy a csavar kiáll a lapból pont a gerinc tájékán, még szerencse hogy volt ülőpárna, amúgy ki tudja milyen sérülést szedhettem volna össze. Úgyhogy csavar kiteker, és beletettem (lakkozás és száradás után) rövidebbet. Mivel eredetileg kiállt, azaz feleslegesen lógott a levegőben, a csavar vége nyilvánvalóan semmit nem tartott. A csavart rövidebbre cserélve már nem éreztem hogy feleslegesen kiállna és nyomna. Vagy a csavart méretezték el gyárilag, vagy jól méretezték, csak valaki mondjuk elkezdett olcsósítani azzal hogy vékonyított az ülőlap faroston, de a csavar hosszát elfelejtette korrigálni. Na ennyit kiegészítésnek, ami szintén valós tapasztalat, én nem "olvastam valahol". -
sphe
senior tag
válasz mikk2000 #7218 üzenetére
Egy normális deréktámasz megtart, nem a gerinced nyomja, ezért van megfelelő vastagságú és tartású szivacsból.
Ezt valóban kitalálhatnák székeknél is hogy lyukat hagyjanak de lehet hogy nincs az a gyártó aki meg meriq ezt lépni. Mondjuk még mindig nem értem a memory ülő párna miben segít neked azon kívül hogy olvastál valamit. A memory kilapul, pont ez a lényege. Ha még hideghabból lenne.... de így? Volt egy régi székem amiben nekem is fájt a farokcsontom, a mostaniban órákat ülök (maximumra kitekert háttámlával mert nekem így kényelmes hosszútávon) és még csak meg sem érzem. Szerintem számít hogy minőségi székek szivacsa, formája hogyan van kialakítva.
-
mikk2000
őstag
Mikor megvettem egy relatíve olcsó széket, akkor rögtön vettem egy memóriahabos ülőpárnát, ami úgy van kialakítva, hogy a gerincnél ki van hagyva az anyaga. Mert én meg azt tapasztaltam, és ez az információ hozzáférhető, hogy a gerinc felesleges nyomása értelmetlen, és idővel fájdalmas is lesz. Dolgoztam olyan gyárban, hogy a székek eleve úgy voltak kialakítva, hogy a gerincnek megvolt a "lyuk" a székben, azaz nem kellett semmiféle "gerinclyukas" ülőpárnával szerencsétlenkedni. Már csak a kérdés az, miért nem hagyják meg a gerincnek való lyukat az összes széken, főleg a drágábbakon? Hadd menjen tönkre az ember gerince csak a dizájn miatt?
-
sphe
senior tag
Valószínűleg nem értesz velem egyet, de nem baj :)
Pontosan ahogy leírtad a memory a hosszabb távú nyomás és (test)hő hatására puhul és veszi fel az alakot.
Ezért a beépített memory és a memory derék párna semmire sem jó, sőt akár veszélyes egy székben. Pont ott fog fepuhulni ahol rossz szokások szerint beesik a gerinc statika és ellentartania kellene egy rendes HR hideghabnak. Aki nem tanult meg jól ülni (és a nyugati ember 90%-a tudtával vagy tudtán kívül ilyen) annak a memory hab ülő helyzetben amikor terhelve vannak a porcok egy időzített bomba, maximum kényelmes érzetű (amitől még rosszabb a helyzet) és sajnos még manapság is hangzatos. -
Sefter
veterán
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok! Rég voltam már fent, bocsi
Érdekel valakit egy Haworth Dynaflex ? Elég profi szék, nagyon különleges gerinctámasztó mechanikával, minőségi anyagokból, minőségi összeszerelés, rengeteg állíthatóság, szvsz szép is.
Itt egy videó róla
-
kiscapa
csendes tag
Lehet buta kérdés, de általánosságban mit kell érteni egy szék teherbírásán? Vannak pl. a gamer székek, ahol az egyik verzió a max. 170cm / 80 kiló alatti vevőket célozza. Ez rendben is van, mindennapi használatra ne vegye egy 100+ kilós személy. Na de mi a helyzet, ha az említett, nem épp pehelysúlyú illető ki akarja próbálni és ücsörögni benne kicsit, mondván ő még nem ült ilyenben? Nyilván nem véletlen tervezték a megadott paraméterekre, ilyen pár kiló difivel nem is zavarna, de 20+ kiló difi azért már nem kevés. 1-1 alkalommal nem kéne ez gond legyen, bírja azért 1 márkásabb szék? Főleg a hisztit elkerülendő, hogy aggódjak-e ilyenen vagy sem...
-
kerepesig
csendes tag
Sikerült 3 szekre leszűlíteni a választékot, boltban sajnos egyiket sem tudom kipróbálni:
ErgoChair Pro
ArenaRacer Supreme
noblechairs HEROVan valaki aki próbált legalább kettőt közülük?
(áfás számla must have) -
r6man123
senior tag
válasz mikk2000 #7208 üzenetére
Erre értettem, hogy "én is teszek érte".
A Markus-nál például mindig a s*eggem alá húzom a lábam, a háttámla túlságosan hátradől, pici az ülőfelület, nincs deréktámasz.Tökre azt érzem, hogy elfogyott a fiatalkori alkalmazkodás, a kis testem nem tud annyira alkalmazkodni mint régen.
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen elvesztem a székekben.
Egy IKEA Markus-t cserélnék (35év, 177cm magas, 90kg).Sajnos oda a derekam a napi 12+ óra ülésről, ezért egy ergonomikus, helyes pozícióra kényszerítő széket keresek.
Home office dolgozok, design/megjelenés századragú, lényeg, hogy a kezdődő gerincsérv ne fajuljon tovább (persze én is teszek érte, de a szék legyen kimaxolva).
Hálós, szövet, bőr teljesen mindegy.
Elsőnek majdnem rendeltem egy ErgoChair Pro-t, de redditen lehúzták.
Help, mit válasszak?
-
r6man123
senior tag
Lehet tudni mennyi a Steelcase Please árát? A hazai forgalmazó oldalán nincs kiírva és az érdeklődöm gomb sem működik... Honlap itt
Van esetleg más beszerzési mód (áfás-számlás)? -
Imy
veterán
Ikea MILLBERGET székem van, kb 2016 vagy 17-ben vettem.
A jobb oldali könyöklőjén már cseréltem bőrt kb 2 éve, és a jobb oldalit is nekiállt már mállani. Mondom lecserélem erre észre vettem, hogy a térdhajlatnál is málik le a műbőr.
Lehet eladom amíg adnak érte valamit.Mi az amit érdemes lenne megnézni? Műbőrt többet nem veszek. Amúgy kicsit kényelmetlen is, nyáron beleizzadok napi 8-10 óra ülés mellett. 183cm és 85kg-os vagyok, ehhez jeresnék valamit, IKEA-ban ha lehetséges.
Ahogy nézem sokan a MARKUS-t választották, kinek mennyire kényelmes, akinek van, használja, akár munkára, hosszabb ülésre?
-
pIIrash
tag
Én ennek megoldására vettem nemrég egy ilyet, azóta nem fáj az egész napos ülés.
A külső szövet borítás nem az örökkévalóságnak lett tervezve, és nincs csúszásmentes réteg az alján. Vékony ruhában érződik a mintázat elég erősen, de mindent egybe vetve a Hero keménységét ellensúlyozza egész napos ülésnél is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Politika
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest