Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a széket kereső fórumtársaknak.
Mi, akik segíteni próbálunk a vásárlásban, fontosnak tartjuk, hogy olyan típusokat ajánljunk, amivel szélesebb körű gyakorlati tapasztalat van. Semmilyen széket nem ajánlunk a gyártó marketing szövegei alapján, és a tisztánlátás kedvéért egyikünk sem dolgozik egyik boltnak / gyártónak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user26
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Köszi, ne haragudj, de ez a lepkefogo halló hát tamla, nekem nem tűnik acélosnak.
Természetesen köszönöm a javaslat! -
Pszihonaranc
senior tag
Figyelj csak, nézd meg ezt, egy picit több, mint a 80ezer, de 130kg teherbírású, van benne szinkronmechanika, gerinc támasz, fejtámla, állítható karfa és több fokozatban dönthető háttámla.
És elméletileg ki is próbálható, ha a közeledben van az üzlet. -
user26
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
80e Ft ig max, tartok tőle, h egy 100e Ft is szék is hasonlóan járna nalunk.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
MPeter87
üzenetére
Wau 2
te jó ég ki nevezi el ezeket a székeket xd.
Tessék, itt van egy eladó Haworth szék
A noble székeken van derék támasz? Képről úgy tűnik, mintha nem lenne. -
user26
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan forgószéket, iroda, gaming, főnőki, mindegy, ami fontos lenne, hogy 120kg terherbírású legyen, napi több órát ülni benne, filmnézés, sorozat, éppenséggel kényelmesen hátradőlni, és a hátat jól, stabilon, masszívan tartja.
Több széket próbáltam pl:. [link] [link] [link]
Utóbbi van meg kb 1 éve de "űrhajós kiképző székké vált"... :/ (Hátra dőlők benne, kényelmes film, sorozat nézésért és mondhatni fekszek benne, borzalmassan zavar. )
Nincs eltőrve semmi, csavarok patent, de maga a háttámla borzalmas, nem lehet hátradőlni benne, mert fekszel benne.
Köszi. -
albiosz
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Szellőzés miatt talán a hálós lenne a legjobb, de nem ragaszkodom hozzá. Minden megoldás érdekel.
-
MPeter87
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Itthon Noblechairs Hero Black Edition.
Előtte volt egy Merryfair Wau2, azelőtt egy sztintén Noble Icon.
Az Icon-nál jobb, valahogy kényelmesebb és van deréktámasz. A Wau2-nél a hatalmas ülőlap miatt jobb nekem.
Cégnél Haworth székek vannak, na olyat viszont még sehol nem láttam eladót. -
albiosz
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Köszi! Pont ezért nézegetem az irodai vonalat inkább. Ott nagyobb a merítés ergonómikus, szinkronmechanikás székekből. A dizájn nekem is tök mindegy, felőlem lehet hupilila is neonzöld karfával, ha kényelmes és hosszú távon segít az egészség megőrzésében.
Az ár jó kérdés, nem vagyok a saját pénzem ellensége. 100e körül jó lenne megúszni és használt is lehet.
-
F34R
nagyúr
Par hetes budget gamer szek mitol kezdett el nyikorogni? Nem vagyok egy toltottgalamb, de pehelysulyu sem. Elvileg Class4-es gazrugo van benne.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
albiosz
üzenetére
Én neked is csak azt tudom ajánlani, hogy elsődleges az ergonómia legyen a székben (állíthatóság elméletileg fontos, de gyakorlatilag, ha véletlenül pont a te formádra van öntve, akkor minek állítani, érted :P), második a minőség / tartósság. Dizájn halál mindegy szerintem.
Egy nagyon fontos aspektust nem említettél : mennyit szánnál rá? Illetve csak újat szeretnél vagy használt is játszik? -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
MPeter87
üzenetére
Most mit használsz amúgy? Van valami ami jó derék támasszal van szerelve és ajánlanád?
Igazából nekem oly mindegy a márka, hogy steelcase vagy Herman Miller vagy akármi más, csak legyen kiváló ergonómiája, és minőségében tartós.
Nem kell a luxus, csak 1db egészséges gerinc :) -
MPeter87
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Jófogáson vagy itt hardveraprón időnként van belőle eladó. Cégnél sajna nem tudom hogyan mennek ezek a cserék.
Volt nálam Leap V2, sajna nekem az sem volt túl megnyerő. Maga a szék baromi jó minőségű volt és sokféle állítási lehetőség volt azon is, viszont a derekamat nagyon gyengén támasztotta. Aki hátfájós vagy esetleg sérve van, annak felejtős.
Korábban volt eladó Gesture itt aprón, azzal is szemeztem, de a háttámla hasonlóan működik azon is, mint a Please-en, emiatt elvetettem.
Ha már drága irodaszék, én Herman Millert szertnék kipróbálni egy ideje, de azóta sem jutottam el pesten abba az üzletbe. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Napi 8 óra munkához szeretnék széket vásárolni. 183 cm és ~105 kg vagyok. Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat és látom, hogy a gamer vonal nagyon megy (Noble, Arena, Secretlab stb.), biztos jók is, de hozzám közelebb állna az irodai vonal. Valami szinkronmechanikás szék lenne talán ideális, amennyire utána olvastam és a hálós kivitel szimpatikusabb. Ilyesmiről kevesebb a vélemény itt. Van valami márka vagy üzlet tipp, hogy merre induljak? Belföldi beszerzés lenne a legpompásabb.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
MPeter87
üzenetére
Hát ez nem hiszem, hogy fék kioldós, mert kb egyforma nehéz volt gurulni vele és gurítani.Nehezen gördül, de igazából nem olyan, mint amikor akadnak a kerekek, mert simán és egyenletesen gurul, csak nehézkesen.
Véletlenül nem akarnak az irodában "leselejtezni" belőle egy darabot?
Nekem nagyon bejövős
Amúgy nem tudjátok miért lehetetlen hozzáférni ezekhez a steelcase székekhez? Mindegy, hogy leap, gesture, vagy please. Sehol sincs, de még drágán sem.
-
MPeter87
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Másik irodában van, oda nem járok most. Vannak olyan székek, amin fékezett görgők vannak és ha nem ülsz rajta, akkor nehéz odébb tolni vagy csak csúsznak a padlón a kerekek. Ülve mondjuk ez változik, könnyebb lesz, kiold a fék. Nem emlékszem annak olyan volt-e a kereke, nem rémlik.
-
Merchior
tag
A magasságod alapján én a Titan-t nem javasolnám, annak a "legrövidebb" a háttámlája az Arenaracer kínálatában.
A Supreme szövet borítású, a DarkDesert pedig szerintem műbőr (a weboldal állításával ellentétben), ezen kívül kevés eltérés van a két modell között, mindkettő ajánlott
-
Ocean
tag
Sziasztok!
Ebből a három székből ajánlanátok bármelyiket? Esetleg mindet?
185 centi vagyok, 75 kg, egy Metro-ban 20k-ért vásárolt szék is kibír alattam 4-5 évet, panaszom sem volt eddig a hátammal, de gondoltam megelőzés céljából vennék valami jobbat.
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,van itt olyan esetleg aki kb 170 cm és arenaracer széket használ?Arra lennék kiváncsi hogy mennyire vállalható ehhez a magassághoz,mert ahogy nézem a legalacsonyabb is 47 cm-ről indul .
-
Sziasztok!
Lassan új szék után néznék, a mostani felett már eljárt az idő.
A kritériumok, hogy legyen gerinc és nyaktámaszos, illetve hinta is jól jönne, de utóbbit kibírom ha nincsen.
Keretet eleinte 50-be maxiimalizáltam, de ahogyan nézegettem, inkább kicsit megemelem, ~80k környékére. (Ha van valami nagyon jó vétel akkor mondjuk 100)elsőre Ikea Markuson is gondolkodtam (melóba az van, nem rossz, kényelmes, de azért nem vagyok hasra esve tőle, lehet tól sok jót olvastam róla), csak abból készletet nem látni nagyon.
Ki-mit javasol ilyen áron? Illetve milyen oldalakat érdemes nézni ahol vannak valamiféle tesztek ilyen székekről?
-
Plaz
csendes tag
Sziasztok!
Hozok nektek egy saját sztorit, hátha valaki el tud vinni belőle hasznos infót. Gyorsan kellett egy szék, ajánlották, megvettem ezt, senkinek sem ajánlom, egyszerű szerzet, meglepően kényelmes, de 3 hó múlva eltört a háttámlája, küldtek egy másikat, az is eltörött 2 hónap múlva. Minden tiszteletem az ügyfélszolgálatuké, mert addig küldözgették volna ingyen az új háttámlákat amíg le nem jár a 2 év gari, de inkább megbeszéltük hogy adják vissza a pénzem, megtörtént.
Következő körben IKEA Matchspel és Jarvfjallet, kinéztem kipróbáltam tetszett, de a következő 6 hétben nem érkezik szállítmány, és utána is ilyen 10-10 darabok, amik kb azonnal elfogynak, oké, itt felbasztam magam, kinyitottam az összes fórumot a témában beleástam magam és meglett az új székem. Nem bántam meg.
186cm magas 85kg vagyok, inkább felül vagyok erős, úgyhogy széles váll és keskeny combok. Nem hiszek a kagylóülésben, az maradjon meg a versenyautókban, plusz nekem nem is szépek, de ez persze szubjektív, de olyanban gondolkoztam hogy valami ami inkább egy irodai hangulatot kelt, de minden benne van amit a gémer székek tudnak. Volt egy gerincsérvem 3 éve, napi 8óra meló itthonról, meg még 1-2 óra játék, fontos szempont volt hogy tartsa a hátam.
A keret úgy alakult hogy először 50k, azt meg is érdemeltem, annyiért tényleg nehéz széket találni, aztán 70k lett volna az IKEA-s téma, és feljebb mentem 100k-ig.
És akkor amit vettem, Arenaracer Craftsman, fekete. Original ára 125, de Afterhours-on megtaláltam utolsó darabként 103ezerért, ingyen szállítással, kiegészítőkkel, 5év garival, hivatalos viszonteladók, úgyhogy bátran megvettem. Elégedett vagyok, tud mindent amit kell, minőségi anyagok, méreteit tekintve nekem bőven megfelelő, kurvajól néz ki, abszolút nem csiribiri gamer hangulat hanem inkább prémium irodai "főnöki" -de szar kifejezés ez- szék. Hasonló paraméterekkel, hasonló büdzsével bátran ajánlom mindenkinek!
-
DarkChild
senior tag
Nem tudom, de nem hiszem, hogy az a baj
Az ellenállásán nem változtattam nagyjából azóta, hogy megvettem és kezdetben teljesen hangtalan volt, mostanában kezdett el "nyekegni". Persze kipróbáltam más fokozatokban is, szinte csak a legkisebb ellenállás mellett tűnik hangtalannak, de akkor meg egyből hátraborulok amint nekidőlök a támlának 
Érdekes, hogy csak akkor ad ki egy egyszeri nyekkenést, amikor a háttámlának nekidőlök (tehát a statikus állapotából kimozdítom), utána viszont teljesen hangtalan a mozgatás további fázisában. Ám ha pár másodpercre megállapodok benne, majd újból megmozdulok, akkor jön ismét a zavaró hang.
Szóval lehet, hogy köze van a rugóhoz, de a feszítés fokozatához valószínűleg nincs. -
nyunyu
félisten
válasz
DarkChild
üzenetére
Nem lehet, hogy túl keményre van állítva a hinta rugója?
Egész eddig recsegett-nyikorgott a 2 hetes Herom, amikor előre-hátra billegtem benne, már azt nézegettem, hol, mit lehet rajta kenni a sarki benzinkúton vehető lítiumos gépzsírral esetleg száraz teflon sprayvel, aztán kijjebb tekertem az alsó nagy tekerőt, ami a hinta rugóját feszíti elő.
Most nem recseg
-
membrandj
nagyúr
Üdv!
Május környékén kezdtem el székeket nézegetni és végül megvettem az IKEA JÄRVFJÄLLET székét, de pár nap után borzasztóan megbántam. Nem támasztja meg a vállat és hiába állítható sok minden rajta, egyszerűen nem találtam meg a megfelelő beállítást. Ennek szerintem erősen betudható, hogy a karfa fix. Egy hatalmas előnye van az ikeáknak. Visszavittem, elmondtam,hogy szerintem hibás és kb 2 perc nézegetés után visszaadták az árát.
Tegnap elmentünk megnézni a noblechairs székeket és végül a HERO-t választottam. Atyaég.. ég és föld a kettő. Az ülőrészét medöntöttem egy kicsit és a hátlapot is + kitekertem a gerinctámaszt teljesen. Kvázi picit fekszek benne. Órákig el tudok ülni benne.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy ha valaki napi 4-5 óra felett ül a gép előtt, akkor nem szabad sajnálni a pénzt egy kényelmes székre és sajnos ezek 100ezer ft felett kezdődnek.
Bár eredetileg csak nekem mentünk széket nézni, de a menyasszonyom kipróbálta az ICON-t és neki meg az tetszett meg nagyon. Szintén jókat mond róla, de szerintem az egyértelműen keskeny vállú férfiaknak vagy nőknek kényelmes hosszú távon.
Az EPIC-en gondolkodtam még egy kicsit, de az eladó jelezte, hogy az ülő résznél a szélébe van egy fém, ami szélesebb combú embereknél kényelmetlen lesz hosszú távon, így azt elvetettem.
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok! Mostanában elkezdett a székem kicsit "nyöszörögni", amikor hátradőlök benne. Ezért szeretném a mechanika mozgó részeit valamilyen kenőanyaggal lekezelni, de fogalmam sincs milyen termék lenne erre a célra a legmegfelelőbb. Olajok, WD40 tuti nem jó, a sima szilikonpaszta sem felel meg (utóbbival szoktam a fiókok sínjeit bekenni, de a sok mozgatástól pár nap alatt az is "elfolyósodik" és a java lefolyik a bútorlapon). Szóval valami kellően sűrű, magas viszkozitású zsírt keresek, ami nem fog szétfolyni az alkalmazás helyén. Tudna valaki ilyet javasolni nekem?
Előre is köszönet!
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
MPeter87
üzenetére
Az szerintem egy kellemes fícsör

Azt viszont meg tudnád egyszer nézni nekem kérlek, hogy a kerekei mennyire könnyen vagy nehezen gurulnak? Nemrég próbáltam egyet, de azt elég nehézkes volt tologatni, illetve ülve is nagyokat kellett rúgni, hogy arrább moccanjon. És érdekelne, hogy ez gyárilag van így hangolva, vagy csak amit próbáltam akadt.
Köszike
-
MPeter87
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Cégnél van, nem vennék magamnak, idegesítő a háttámlája. Nem fix, hanem ha hátra tolod a felső tested, akkor kinyomódik a deréknél lévő rész, viszont ha elengeded magad, akkor ugyanúgy visszatolódik. Egyszer sem sikerült kényelmesen beállítanom. Röviden ennyi.

-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki használ steelcase please - t?
-
Merchior
tag
válasz
sw3nzor
üzenetére
Tudsz kulcsszavakra keresni a fórumban, lesznek ArenaRacer-es vélemények.
Nekem műbőr Craftsman-em van, de ültem rövidebb időkre Noble székekben is.
Szvsz. anyaghasználatban, build quality-ben meglátszik, mire kapta a Noblechairs a díjakat, de én a magam részéről nagyon elégedett vagyok a Craftsman-nel. Valószínűleg a Supreme és Premiere sem rosszabb.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Ikeában vásárolt székem (Markus) recseg, ropog ezért kicseréltethetem, de sajnos látom semmi sincs raktáron. Mindenképpen bőr széket szeretnék.
Erről a GRUPPSPEL-ről van valakinek tapasztalata?
-
Pro!Petya
addikt
Noblechair Hero -val volt tapasztalatom eddig, de ma megjött a Secretlab Titan Evo 2022

Röviden tömören, kb mindenben jobb. Kismillió tesztet olvastam róla és úgy voltam vele ha csak fele annyira jó mint amennyire fényezik akkor már rossz nem lehet...
Ma jött a puding próbája és be kell vallani hogy ez valami iszonyat jóra sikerült.
A Hero is egy kiváló szék nem arról van szó, csak érzésre a Titan Evo mintha egy kategóriával felette lenne.
Hero-nál valahogy hiányérzetem volt főleg ekkora összeg után, viszont most a Titán Evo-nál már a kicsomagolásnál éreztem hogy ez valami más. Például az ordas nagy szerelési útmutató, vagy a boríték amibe becsomagolták a használati utasítást azon belül is egy külön tartóba rakták .... basszus egy mezei használati utasítást ,mintha egy lakás adásvételi lett volna benne minimum, olyan precíz volt a csomagolás és ez a szék minden darabjára és tartozékára igaz volt.
A 4 irányú bepített deréktámasz valami fenomenális, nem is értem miért nem alapként adják az összes olyan székhez ami sok órás üléshez van tervezve.
Mondjuk a technogel-es kartámaszra kíváncsi lettem volna még ,de így teljesen elégedett vagyok vele. -
sw3nzor
csendes tag
Köszi a választ. Melyik típusod van? Szövet vagy műbőr?
Illetve neked elég a beépített állítható háttámla, vagy vettél hozzá esetleg a nyakpárna mellé egy hátpárnát is?
Az ArenaRacer más típusaihoz aminek nincs beépített állítható háttámlája, azokhoz jár hátpárna, de külön elvileg nem lehet venni. Pedig kipróbáltam, hogy egy másik székből átraktam, úgy még tökéletesebb, még kényelmesebb volt. -
sw3nzor
csendes tag
Van valakinek véleménye az ArenaRacer székekről?
Ma kipróbáltam tőlük a Premiere és a Supreme székeket, és nagyon kényelmesek voltak.
Mellette kipróbáltam a Noblechairsből az ICON és az EPIC székeket, egyiket se éreztem annyira kényelmesnek mint az ArenaRacer darabjait. Ráadásul az ArenaRacerre 5 év garancia van, míg a Noble-ra csak kettő.
Viszont a Noble díjakat nyert nagyobb márka ha jól tudom.
Érdekelne a véleményetek, tapasztalatok. Köszi előre is. -
rolandg
tag
Nekem egy Hero van. Gépészmérnök vagyok és elnézve a méreteket, az anyaghasználatot, egyetlen szűk keresztmetszetet látok: a háttámla dőlésszöget állító fogaskereket. De az is eléggé túl van méretezve szvsz. A tény, hogy cipzáros rajta a borítás, arra enged következtetni, hogy elkopást ott prognosztizálnak, nem a többi résznél. De az is brutál erősnek tűnik. Szóval - nagyon remélem saját magam miatt is -, hogy tartós és strapabíró lesz.
-
xsad60
csendes tag
Sziasztok!
Noblechairs székeken gondolkodom, napi 8-12 óra munkára kellene egy strapabíró szék. Voltam pár boltban, konkrétan Noblet nem próbáltam de találtam olyat, ami kényelmes, viszont nem tudom mennyire tartós. A Noblek nagyon tetszenek, viszont csak akkor ruháznék be ennyiért rá, ha tényleg bírják a strapát és nem kell évente új széket vennem. Mi a véleményetek, kb mennyi ideig marad használható egy ilyen szék? ui.: 175cm/88kg
-
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Új szék vásárlása előtt állok és egyedül nem igazán tudtam dűlőre jutni, szóval szeretném a segítségeteket/tanácsotokat kérni.
Meló + egyetem miatt elég sokat kényszerűlök az asztal elé, szóval muszáj, hogy órákon keresztül is kényelmes legyen és emiatt nem sajnálok rá akár 150k-t is "kidobni". De akár többet is, ha ez kell ahhoz, hogy kényelmesen tudjákat órákat a gép előtt ülni.
Magas, vékony srác vagyok (193 cm, 80 kg) és eddig egy AKRacing Player széket használtam. Életem legjobb széke, ha forgalmaznák még akkor instant megint megvenném, de ez már nem opció...
A testalkatom miatt egy magasabb hattámlájú (a Playernek 950mm volt és teljesen ideális volt) és keskenyebb széket keresek.
Ezekkel a tényezőkkel keresnék valamit és bármilyen ajánlást nagyon szívesen elfogadok, akár magasabb árkategóriában.Előre is köszi minden segítséget!
-
pIIrash
tag
válasz
burriebonz
üzenetére
Nehéz téma. Én arról váltottam erre NOBLECHAIRS Hero TX Anthracite.
Minden egyéni preferencia kérdése.
Ha magas vagy, akkor a fejed sosem teszed le, mert alacsony a háttámla.
A szövet borítás viszont rendkívül ellenálló és kellemes. Mindent is felszív
, továbbá egyszerű mondjuk 150 kilós rugóra cserélni, amit akkor is érdemes lehet, ha nem éred el a 110 kilót, ami az alap pumpa terhelhetősége.
Egy-két év elteltével, illetve napi 8 órás melónál már fel tud keményedni rendesen 4 óra után kényelmetlen lehet, de erre nehéz válaszolni, mert én súlyhatár felett voltam, így nem tudni, hogy csak az anyagvastagság nem volt-e elegendő.
A szék maga a támlánál kezdett el nyikorogni 4 év után, miután kiszakadt? a támla tartó fém a támla anyagából.Alapvetően ha akcióban hozzájutsz, akkor összességében én tudom ajánlani. Én régen amikor kerestem nem volt értelmes alternatíva, de azóta eltelt 6 év, így lehet van alternatívája.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Találtam egy széket a Moebelixben ami kipróbálás után kényelmesnek találtam. Valahol láttam hasonló kialakítású széket, 40 ezerért kb. Esetleg ti jobban benne vagytok milyen weboldalakat érdemes nézni, ti találkoztatok már ilyesmi székkel?
[link] -
Ilyen IKEA-s lábtámaszt használ, ez volt eddig a legjobb. De mikor rá-rá pillantok, látom, hogy a szélén tartja a lábát, behajlítva, stb. Nem tudom... lehet a nap végén az emberrel lesz a gond, nem is a székkel..
Az amerikai videókon sok jó széket látok (Costco, BTOD) olcsón, de ilyesmit nem találtam hazai boltokban. IKEA székeit meg csak szidják. Hmm. Nem is kéne olyan extrának lenni, csak menjen mélyebbre meg a kéz támaszt esetleg lehessen szélesebb körben állítani.
Mindegy, a bejegyzést azért itt hagyom, hátha járt már valaki hasonló cipőben. Válaszokat ismét köszönöm!
-
Páromnak keresek széket, de nem találok semmit EU-ban.
Most egy DXRacer van neki, de nem ér le a lába róla. A keze is mindenféle nyakatekert irányban van mert a támaszt nem lehet úgy állítani, hogy neki jó legyen. Sajnos a háttámla alsó részén is található két "ív" amik erősen korlátozzák a kéztámasz állíthatóságát.
A Noblechairnek jobb a hát dizájnja, de ez meg egy elég kemény szék, nagyobb embereknek tervezve. No meg a minimum magassága is ugyanaz mint a DXRacer-nek.Néztem a Secretlab széket is, de ott sem jobb a helyzet. Minimum magasság ugyanaz mint DXRacernél, kartámaszt sem lehet állítgatni túl szabadon. Elég Youtube-on bekeresni, hogy "Secretlab girl review" aztán simán látszik mikor ráülnek, hogy alig ér le a lába, nem jó a kezének, stb.
Mi lenne fontos:
- Állíthatóság (kéztámasz tekintetében főként)
- Alacsony minimum magasságEzt a listát néztem: https://www.btod.com/blog/best-office-chairs-petite-short/
Egyedül Herman Miller-t találok, de ~650e kb az alapár.
El tudnék viselni egy valamivel megfizethetőbb széket is.Ui.: Nekem a Noblechair és a DXRacer is teljesen kényelmes.
Valaki tud esetleg ilyesmit?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
rolandg
tag
Nekem egy Hero van. A testmagasságomhoz ideális (191 cm). Pont ott van a deréktámasz, ahol lennie kell, pont jó az ülőfelület hossza... Én nagyon szeretem, és nagyon megérte számomra. Sokaknak szokni kell a keménységét, én kedvelem. Nézd meg, hogy a kisebb testmagassághoz kínált székük nem lenne-e jobb Neked (Icon, Epic), mert egyrészt olcsóbbak, másrészt lehet, Neked az lenne a kényelmes.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Erről a székről van-e esetleg vélemény? Mennyire ajánlott? Ikea Jarvfjallet-et használok irodában, azzal tökéletesen meg vagyok elégedve (177 cm - 78 kg), de itthonra is vennék egyet, de teljesen reménytelen... 9 hetet kell rá várni, ráadásul vidékről nem is tudok azonnal menni érte, mire odaérnék, már lehet kifosztották...
Jysk-ben nem mernék széket venni, de mondom hátha a Razer rossz székhez azért nem adja a nevét..
Gamer szék TYPE Z RAZER ed.™ LEGEND
Vagy akkor már érdemes kicsit többet rááldozni és 30-cal többért venni egy noblechairs hero-t a konzolvilagtól? (Nem szivesen adnék ki ennyivel többet, ha nem nagyon muszáj, akkor inkább veszek egy klassz lego-t
) -
MNDL
csendes tag
Sziasztok!
A Spinalis székekkel kapcsolatban van valakinek hosszabb távú tapasztalata?
Visszaolvasva a kommenteket, nem találtam olyan hozzászólást, ami rendszeres hosszabb távú használat után akár negatív akár pozitív véleményről számolna be. Az Emagra X5 és a Spinalis székek között vacilálok, megéri a felárat a Spinalis szerintetek? -
nesd
csendes tag
Sziasztok!
Egy Steelcase Gesture széket szeretnék venni normálisabb áron (200-250k), akár használtan is. Olvastam, hogy régebben valaki árulta itt 150k-ért is.
Lesz még ilyen lehetőség vajon, vagy az egy egyszeri csoda volt?

-
Rackman
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg hogy ezt a székek:
[link]
(Razer Iskur)ki lehet-e Magyaroszágon bárhol próbálni?
-
tormakri
csendes tag
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
tudod kb mennyiért vesztegetik innen?
-
SpaceKombajn
aktív tag
-
-
monk0909
csendes tag
Steelcase Gesture-re vadásznék, de egyszerűen se újat, se használtat nem találok sehol. Hardveraprón egy darab steelcase szék sincs jelenleg. Van esetleg kiskereskedő Magyarországon, akitől lehetne venni (sőt, akár ki is próbálni) Steelcase székeket? Vagy van esély, hogy a gyártótól lehetne rendelni normális áron? Ki hogy jutott hozzá a sajátjához?
-
nyunyu
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nem lehet, hogy ez egyén függő?
Nálam általában 24-25 fok van a szobában, és nem szoktam beleragadni a bőr/műbőr/szintetikus valami fotelekbe.
Bezzeg nyáron, amikor pár hétig 30+ fok van árnyékban, akkor mindig beleragadtam az aktuális fotelbe.
De ilyenkor elég egy törölköző a hátsóm alá, aztán meg van oldva. -
tisn
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
nekem 21 fokban beletapadt a seggem. igy hasznalok plusz parnat igy nem is kemeny.
-
Ispy
nagyúr
válasz
2thletme2day
üzenetére
Igen, pár hét szenvedés jön.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
2thletme2day
őstag
Nagyon remélem, hogy megszokom a szék keménységét. Hétvégén rendeltem egy bontott Hero Black Edition-t a Konzolvilágból ami szerintem tényleg csak kibontva volt (mert hibátlan csomagolásban kaptam az utolsó szivaccsal és védőfóliával együtt) de nekem ez az előző székem után iszonyat kemény. Egyébként ezt a szintetikus pu bőr vagy (hibrid bőrnek mondják) nagyon jó cuccnak tűnik. Kb 25 fok van a szobában és póló nélkül sem tapadok hozzá egyáltalán. Szerintem nem lesz gond nyáron sem. Ha megtartom egyáltalán mert tényleg nagyon kemény nekem egyelőre.
-
Hiei555
aktív tag
Esetleg Arena Racer supreme ről vélemény? Most elég jó árban van Afterhours.hu-n illetve ha onnan veszem ott is kapom a fejpárnát vagy azt csak ha a saját oldalukon keresztül rendelem?
-
Ikea Matchspel beszámolóm egy hónap használat után:
A szék nekem nagyon kényelmes ... egy kis átalakítás után (erről később)!
Én 185 cm és 85 kg vagyok.+ kényelmes az ülőlap szivacsozása, nem kemény és nem is puha
+ a szövet háttámla jól tart, bár nincs benne derék támasz, de ettől függetlenül kényelmes
+ a kerekei gumírozottak, csendes és nem teszik tönkre a parkettát
+ állítható a karfa magassága
+ állítható magasságú és dőlésszögű a fejtámla- műbőr az ülőlap (remélem pár év alatt nem mállik szét)
- a háttámla dőlésszöge nem állítható
- a lábai fémből vannak, ami elegáns, de lábat pihentetni nem túl kényelmes
- a karfa teteje mozgatható előre/hátra, de nem fixálható (ha ennél fogva mozgatod a széket, akkor elmozdul)
- a fejtámla magassága nem fixálható (ha ráteszed a kezed rögtön lecsúszik a támla)
- a hinta funkció számomra használhatatlan, mert olyan gyenge a rugója, hogy nem tart meg sehol, teljesen hátraenged, állítani nem lehetÉs hogy miért írtam, hogy kis átalakítás után kényelmes csak?
Nos, a háttámla gyakorlatilag teljesen függőlegesen áll, állítani nem lehet, kényelmetlen így pár percnél többet ülni benne.
A háttámla csavarjai alá tettem 4-4 db alátétét (2-5 között próbáltam, a 4 lett az ideális), így kicsit már hátradől a támla és így már órák múlva is kényelmes, nekem!És még egy bosszantó dolog!
Tudni kell rólam, hogy nagyon vigyázok a dolgaimra!
A szék új, bontatlan volt, de sérülten érkezett!
A háttámla szélén sérült volt a szövet, mikor vettem ki a fóliából már láttam és nem én vágtam ki, elhihetitek!
Ez egy bosszantó dolog, nem reklamáltam meg, hiszen nem tudnám bizonyítani, hogy nem én voltam ... -
Én a szokásos kis párnámat az előző székről már magam alá is raktam, nekem annyira kemény ez az ülés.
3 hét alatt azért csak megszokom, mert jelenleg sehogy se akar jó lenni a derekamnak, már azzal szórakozok hogy kiveszem a deréktámaszt meg vissza rakom.
Kényes nagyon a derakam az egésznapos vezetés után.
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Ergonómikus irodai széket keresek Home Office-ra. Napi 8-10 órát ülök benne, fontos lenne, hogy azt egészségesen tegyem, nem baj ha kierőszakolja a helyes tartást, ha eleinte esetleg kényelmetlen emiatt. 185 cm körül vagyok, 80kg körül, a keret 100-150 ezer forint lenne, újonnan venném.
Mit ajánlotok? Hol lehet utánanézni, melyik üzeltben érdemes nézelődni?Előre is köszi!
-
xXxian
senior tag
Hi,
Gimis / nyolcadikos lányoknak milyen tartós, megbízható forgószéket tudtok ajánlani? Íróasztalhoz, tanuláshoz. 40-45k alatt esetleg?
Előre is köszi,
X -
-
nyunyu
félisten
Feljebb írtam, hogy a piros varrású bőr Herot vettem, viszont a képemen a keskenyebb, alacsonyabb Epic karfa van felszerelve, nem a sajátja.
Egyelőre még szoknom kell, eléggé kötekedik a háttámla állító karja, ha nem figyelek oda, simán tarkónvág a támlával.
-
tisn
veterán
Akitől végül vettem, az a céges számla igényemre egyből 210k-t mondott, de azért nullkilométeres széket kaptam. (egyik karfa volt csak rászerelve az ülőlapra és úgy elcsomagolva, de egyébként semmi szerelésnyom, karc sehol, mindenen gyári fólia/szivacs.)
Mivel ebből a 27% visszajön, ugyanúgy 165k-ba került, mintha magánszemélyként vettem volna egy bontott, lehet hogy karcos, gyűrött széket.en is igy vettem itteni PHs neppertol. (szerintem az egyik karfa gyarilag lehet akkor rajta)
orultem, hogy <100k alatt lesz jo szekem, de az csak telefonon derult ki, hogy azok hasznaltak. igy 151 volt szalitassal br, 27%-os afaval a vadiuj. elegedett vagyok vele, ajanlom a csavot
mondjuk ez PU, a tied nem bor? (kep alapjan kicsit mas mint az enyem)
-
nyunyu
félisten
Kérdés, milyen ÁFÁs számla.
Vásárlás előtt végighívtam a a HAs hirdetőket, 160-170k-ért magánszemélyeknek hirdetett, bontott dobozos bőr Hero az konkrétan 160-170+AAM számlás lenne, vagyis ÁFÁt nem tudsz cégként visszaigényelni belőle.
Akitől végül vettem, az a céges számla igényemre egyből 210k-t mondott, de azért nullkilométeres széket kaptam. (egyik karfa volt csak rászerelve az ülőlapra és úgy elcsomagolva, de egyébként semmi szerelésnyom, karc sehol, mindenen gyári fólia/szivacs.)
Mivel ebből a 27% visszajön, ugyanúgy 165k-ba került, mintha magánszemélyként vettem volna egy bontott, lehet hogy karcos, gyűrött széket.Egyébként helyszínen vaciláltam sokat, hogy a méretben pont jó Epicet vegyem, vagy a böhömnagy Herot, végül az döntött a Hero mellett, hogy napi sok órát fekszem a fotelben, és az Epic hintája kb. 25 fokot, míg a Heroé 30 fokot billen hátra.
(Előző fotelem is kb. 30 fokot billent.)Másik kritériumom az volt, hogy a szék karfája nem lehet 63 centinél magasabban, mert akkor nem gurul be az asztalom alá.
Hero ezen a saját karfájával megbukna (66 centi, ha a gázrugó és a karfa is teljesen lent van), amivel kb. 3-4 centivel magasabb, mint az Epicé.De mivel a két szék karfa rögzítése azonos, csereszabatosak, így nem mondtam le a jobban hintázó Heroról, hanem kértem pluszban egy pár Epic karfát is.
Epic vs Hero karfa alsó végállásban:

Frissen összerakott Epic karfás Hero vs ~3 éves Samurai KL-2 romhalmaz:

-
nyunyu
félisten
Jáááj, miért nem tudtátok ezt pár napja linkelni?
Hétfőn voltam a Fóti úti dílernél széket nézni, aztán most hozta ki a futár a nullkilométeres, még összeszerelve sem volt bőr Herot 210k-ért.
Sokat vaciláltam, hogy az egy számmal kisebb Epic, vagy a böhömnagy Hero legyen, de végül az döntött, hogy egész nap a fotelben fekszem, és a Hero hintamechanikája hátrébb tud billenni.
-
Nazo
tag
Sziasztok, a konzolvilágon van pár bontott Noblechairs szék egész jó áron, ha valakit érdekel: https://www.konzolvilag.hu/pc/hardver/gamer-szek/keres/Bontott
-
Devilfox
csendes tag
Sziasztok!
180cm és 85kg-hoz keresnék egy kényelmes strapabíró széket napi 10+óra ücsörgéshez. Egy IKEA Markus széket váltanék. 100.000 forint környékén nézelődnék..
Amiket kinéztem eddig:
https://arenaracer.hu/termek/premiere-fekete/
https://arenaracer.hu/termek/craftsman-fekete/Ezek most 20% akcióban egész jó vételnek tűnnek.
Van valami jobb tippetek? -
Ispy
nagyúr
válasz
demoninpain
üzenetére
Én innen rendeltem egyet, de csak januárban fog megjönni.... [link]
-
conexke
aktív tag
válasz
FrigoCoder
üzenetére
Sziasztok!
Szék vásárlás előtt állok, és érdekelne pár vélemény
Noble Epichez hasonló típust keresek!
Hátfájás ON
keret max 90.000Ft!
Köszönöm !!!
-
FrigoCoder
csendes tag
Hellósztok! Felismeritek ezt a széket? Vagy tudtuk hasonlóan kényelmeset? Előre is köszi!
-
SecretLab 2022 széken próbált már valaki karfát szűkebbre állítani?
R méretet vettem, de még az állítható karfát legbelülre húzva is kicsit szélesnek érzem.
A karfát alul 3-3 csavar rögzíti az ülőlap aljához, ami nem tűnik túl bonyolultnak, de kiváncsi vagyok, hogy van-e valami, erre a szériára jellemző dolog amire esetleg figyelni kellene.
-
demoninpain
csendes tag
Hello!
Home officera (+ néha játszok is) szeretnék egy kényelmes , jó minőségű széket. Tudtok valami jót ajánlani?
Ne legyen "gamer" szék.
Legyen fejtámlája, állítható karfája.
Én nem vagyok valami nehéz, szóval ha nem bír 110+ kilót az nem gond.
Max 150k-t áldoznék rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- BestBuy topik
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Háztartási gépek
- Tesla topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
te jó ég ki nevezi el ezeket a székeket xd.
Nekem nagyon bejövős

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

LLKobe