Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Megnéztem, mi az a viber, így már értem, miért reklámozzák magukat még tv-ben is.
Nyilván jó bevételt lehet csinálni személyes adatok tömeges begyűjtésével.
Érdekes, weben adathalászatként tiltják, mobilokon pedig jól menő szolgáltatás.
Egyébként a weboldal nevét azért nem irtam le, hogy ne támogassam a kattintások számának növekedését se. -
ALFA
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Leírtam részletesen korábban, de akkor a kedvedért zanzásítva:
1. Valaki csak úgy kitesz egy hirdetést egy emil cimalapján kamu névvel mindenféle ellenőrzés nélkül - ez szerinted nyilván teljesen rendben van.
2. A weboldal elkezdi bombázni az emil cimet, hogy a hirdetése megjelent, és nagyon örülnek - annyira, hogy egy órával később jönnek újabb emilek, hogy örülnek, hogy máshol is feltettél hirdetést, de apró probléma van, lépj be és módosítsd az adataidat - belépés persze nincs, hiszen jelszó és semmi egyéb nem létezik, ezért megadják a közvetlen linket hirdetéshez, ahol azt látod, hogy hat órával korábban adtad fel a hirdetést, mint ahogy elvileg beléptél az oldalra
3. Nyilván számodra az is teljesen rendben van, hogy egyetlen egy emil cim van mindenre, panaszokra nem reagálnak, csak annyi történik egy fél nappal később, hogy az óránként jövő, belépésre buzdító emilek helyet közlik, hogy TE beléptél az oldalra és TE sikeresen törölted a hirdetést, de vedd tudomásul, hogy még 15 napig látható lesz.
4. Bejelented az ügyet NMHH-nak, amelyik elhúzza egy hétig az ügyet, majd közli, hogy nála már a hirdetés nem látható, ezzel lezártnak tekinti az ügyet.
5. A hirdetés semmi másról nem szólt, mint hogy hív fel egy "viberes" fedőnevű 30-as mobiltelefont.
Persze, nyilván minden tökéletesen rendben van és most se érted, hogy mi a probléma, úgyhogy hagyom, hogy olvasgasd még párszor, hátha....

-
chopin42
őstag
Te meg a szezont a fazonnal: a jófogás pont hu-ra hivatkozol (csak hogy nehogy a gonosz spambotok megtalálják azt az oldalt, amit a tv-ben is reklámoznak), majd közlöd, hogy keverem az egyént , és a céget. Legközelebb: leírod a hirdetőt, a problémát normálisan körülírod (esetedben: a jófogással vigyázzatok, mert szerintem a belső emberük lefizethető/falaz/nem jófej stb...), majd megadod az adatokat. Nem elkezded szidni az egyik hirdetőoldalt, amivel (ismétlem) nekem semmi gondom nem volt, kamu emberek (mint írtam) pedig mindenhol előfordulnak. Igen, mindig, mindenhol van egy tapló, aki másokat akar lehúzni. Ennyi. A példámmal (hardverapró) csak annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy ott is, ahogy vaterán, jófogáson, ebay-en, akárhol, mindenhol vannak olyan gerinctelen férgek, akik mások spórolt pénzén akarnak kaszálni, és vannak őket segítő jogszabályok is időnként (pl személyiségi jogi törvény, ami téged is véd, bármily meglepő). Erről nem a jófogás tehet. Ha meg igen, ismétlem: írd le normálisan, hivatkozva, tényszerűen. És elkerüljük. Vagy légy körültekintő, és :
-ne utalj előre SOHA
-személyes találkozó/kipróbálásra hivatkozz
-garancia legyen, papírral, lehetőleg bolthoz/megbízható eladóhoz
-vedd észre, ha egy napos regisztráció, irreális ár, túl jó ajánlat, személyes találkozótól vonakodó eladó, barátnője számlaszámát adja meg...sorolhatnám.
a jófogáson is, ahogy a legtöbb normális oldalon jelentheted a csalókat, ha pedig nem oké, fogyasztóvédelem, rendőrség, feljelentés, bizonyítékok. És leírod a sztorit.
Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szántam. Ezek tények. Bár biztos te sem arra gondoltál, hogy kijavítasz, amikor leírtad, hogy vigyázzunk az oldallal...
Peace
-
ALFA
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Kevered az egyént és a céget, ami probléma.
Azt akartam jelezni, hogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy a jofogas belső embere szórakozott az esetemben.
Akit érdekel, a hirdetést lementettem, meg tudom mutatni, ezt a mobilt adta meg a regisztráló:
309-383-494
Valami viberre hivatkozott, amiről fogalmam sincs, micsoda. -
chopin42
őstag
Tehát akkor senki ne vásároljon megbízható, valós hirdetőktől sem? (Csak azért, mert én már 3 cuccot is eladtam, nem volt semmi gond. Felhívtak, majd megbeszéltünk mindent, személyes találka...a többi már történelem). Vételnél ajánlott mindig körültekintően eljárni. (Ennyi infó alapján amit leírtál, a hardverapró se valami megbízható:0 infós, sokszor kamu hirdetések, privátra nuku válasz...akkor zárják be azt is? Igaz, hogy volt kb 8 vásárlásom és 2 eladásom, 100% elégedettséggel. És ez csak én vagyok)
-
ALFA
senior tag
A jofogas pont hu weboldal veszélyes, kamu hirdetéseket tesznek ki hamis adatok alapján és még az NMHH is falaz nekik.
-
gulac12
tag
A mobilkereskedes.hu részemről messze kerülendő oldal (most épp nem is üzemel). Tavaly vásárolam náluk mobiltetefont, 2 éves extra, háztól-házig garanciával. Mikor a készülék meghibásodott és kértem a szervizelését, az oldalon tulajdonosváltás történt címszóval utasítottak el.
-
ACE-
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
Valamilyen szinten igazad van, kikerül a képből, így nem bizonyítja, hogy a bontás előtt is rajta volt az ütődés... megint más kérdés hogy ezzel max. bíróságra mehetsz... A vinyónak egyébként nincs baja? Működik?
Nem lehet hogy szállításkor sérült meg? Az a gyenge sarok egy erősebb nyomástól is letörhet szerintem (anélkül hogy a puha csomagolás kiszakadna vagy megsérülne), én hiányolom a bontás előtti, csomag körbevideózást is, mivel ott kiderülhetne, nem-e szállítás során sérült...Nem válaszoltál arra, hogy miért álltál el a vásárlástól?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Hachiko95
üzenetére
Szerintem csak egy erre szakosodott ügyvéd tudna neked érdemi választ adni. Azt hiszem pernél jók lehetnek az esélyeid, mert így, hogy kivitték a képből, esetleg meg is vágták, ezzel nem tudják bizonyítani, hogy te tettél kárt a termékben. Az mondjuk nekem nem érződik túl életszerűnek, hogy elállásnál földhöz vágják a vinyót, aztán rád terhelik az árát, persze nekik még így is megérné a plusz pénz.
-
Hachiko95
aktív tag
Letöltve, minden képkockát megnézve 1:49,08-1:50,08-ig pixelazonos a kép.
1:50,08-tól pedig még mindig nem nyúl be a képbe, de már mozognak a pixelek, tehát 1:50.08-tól
1:51,02-ig ez van. 1:51,03-nál nyúl bele a képbe(bal felső sarok).
Kértem nyers videót, amin minden kiderülne, de nem küldik el, bár a képből úgyis kikerül a termék. -
ACE-
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
Elég nagy baklövés bontó videót úgy csinálni, hogy kikerül a képből a cucc, és ráadásul marad egy homogén kép... Bár én nem látom az ugrást, de ha okosan csinálták (ha csinálták) akkor úgy van megvilágítva, hogy ha esetleg megtették a vágást, akkor sem lesz észrevehető, egy normális állvánnyal...
Egyébként miért álltál el a vásárlástól?
-
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy WD red 3TB-os merevlemezt a PCX-től, amit 14 napon belül visszaküldtem (elálltam a vásárlástól) hibátlan, sértetlen állapotban, extra csomagolással. Megérkezett hozzájuk a termék és kaptam képeket amin az látszik, hogy sérült a merevlemez sarka.
Kértem kicsomagolós videót, amin kikerül a képből a termék kicsomagolás közben.
Képkockánként ellenőriztem és mikor kikerül a képből a hdd, 1 másodpercig áll a kép, majd hirtelen ugrik egyet, még a fényviszonyok,árnyékok(asztal pereme a falon) is megváltoznak.
A videómanupulációt tagadják.Mit tudok tenni ilyen esetben?
Videó 1:46-tól:[link]
-
<<Ice>>
tag
Videókártyát rendeltem tőlük, weboldal szerint készleten. Persze nem volt készleten, de erről nem tájékoztattak, két hét után jöttem rá, hogy csak egy e-mail címük él a többire hiába írok, illetve hiába hívom őket, főleg a főoldalon lévő mobilszám, nagy kérdőjel minek van odaírva...???
Na mindegy, szóval, hetente írtam egyet végül, és egy un. "Kiss Virág" válaszolt, hogy a jövő héten kapják, ez ment 3 hétig, aztán lemondtam, ekkor már egy hónapja vártam rá. Tudom bányászok, elvittek mindent, de akkor ne ígérjék, mert keresek máshol... Végül 30.-án lemondtam, rögzítették is, meg hogy 14 nap áll rendelkezésükre a pénzt visszautalni, de ezt természetesen nem kívánják megvárni...blablabla, nem bizony, már 17.-e van lejárt a jogszabályban előírt 14 nap, pénz sehol. Holnap megfenyegetem őket, meg felhívom ügyvédet, mi a teendő. (céges vásárlás lett volna)
Ezeken túllépve, amazon.de-ről HÁROM nap alatt megjött az áhított videokari.
Nekem is van webshopom, és az ilyenek miatt állnak néha mi hozzánk is bizalmatlanul az ügyfelek, elcseszik a piacot, pedig szerintem, mi ennél fényévekkel lelkiismeretesebben intézzük az ügyeket! -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Rendelnék 110k körüli értékben alkatrészt. Sajnos sok lehetőségem nincs, a cucc nagyja mindenhol van, kivéve ez az alaplap: [link] A két cseh cég kilőve, a bluechip-et mennyire tudjátok ajánlani gari szempontból? Esetleg lehet kapni máshol is ezt a lapot (magánszemélyként), amiről nem tudnék?
-
inf3rno
nagyúr
A kander.hu és az alza.hu cseh cégek, nincs garantálva náluk semmi. A kandertől már rendeltem CPU pasztát, az rendben megjött és olcsóbb volt a szállítás, mint itthonról, de garanciális dolgokat nem rendelnék tőlük. [link]
Magyar cégek közül az ipon-nal voltak hasonló élményeim, mint amit fentebb írnak a kanderről. Eleve hibás terméket hoztak ki, és ránézésre nem is tűnt újnak, inkább újracsomagoltnak. Miután jeleztem szinte azonnal, nem voltak hajlandóak cserélni, hanem gariztatták volna. Kevesen tudják, de jogunk van azonnali cserére, ha a termék 3 napon belül hibásodik meg. (BH2008.257 A vásárlástól számított 3 munkanapon belül érvényesített csereigény esetén a forgalmazó nem vizsgálhatja a tartós fogyasztási cikk meghibásodásának eredetét.) Ment egy hónapig a huza-vona az ügyfélszolgálattal az ő lekezelő stílusukban. Közben írtam a fogyasztóvédelemnek, akik széttárták a karjukat, végül felhívtam őket, és az ő tanácsukra elálltam a vásárlástól. Az 1 hónapos pénz visszafizetési határidőt is túlléptél, a végén csak fizetési felszólításra utalták vissza a monitor árát, mínusz az oda-vissza szállítás díját.
Nem tudom pontosan mi van emögött a stratégia mögött, de sok másik cégnél is látom, hogy ránézésre használt tele ujjlenyomatos újracsomagolt hibás terméket szállítanak ki, aztán utána gariztatni akarják, miután jelzi a vásárló, hogy hibás. Ennek mi értelme van így? Lehet, hogy a raktárosok nyúlják le így az új gépeket és kicserélik a használtra, vagy mi emögött a logika? Engem már tényleg érdekel. Mindenesetre ezeknél a cégeknél nem ajánlom a vásárlást, én inkább veszek egy kicsit drágábban, de az korrekt magyar cégnek menjen.
-
törölt tag
Igen, a szállítói készlet az azt jelenti, hogy nincs nekik, de a beszállítójuk révén elvileg be tudják szerezni. Van, hogy sikerül nekik, meg van, hogy nem. Ezt sajnos több cég is alkalmazza, csak máshol nem "szállítói készlet"-nek hívják, hanem "rendelhető", "külső raktáron", stb.
-
válasz
<<Ice>>
üzenetére
Részletezhetnéd, meg majd leírhatnád a folytatást! Rendelnék tőlük éppen valamit, de a netes vélemények nem valami jók úgy általában.
Én meg azt tudom mondani, hogy ami eMAG-nál szállítói készletről elérhető, az legtöbbször valójában nincs nekik. Beteheted a kosaradba, megrendelheted, várakozhatsz, de aztán kapsz egy szép levelet arról, hogy rendelésedet készlethiány miatt törölni fogják. Jól néz ki az olcsó ár az olcsobbat.hu / argep.hu / arukereso.hu oldalokon, de ez kizárólag reklám, marketing! Sosem kapod meg annyiért, javasolnak egy alteratív megoldást, ami +15-20%-os árat is jelent egyben. Köszi, de nem!

-
sapphie
csendes tag
Konzolok Szervíze sajnos nem megbízható! Rendeltem tőlük monitort 36,5e huf értékben erre ma rámírnak, hogy 47e!!! Komolyabb cég belátná a hibáját és kiszállítaná a megrendelt áron!
-
RexpecT
addikt
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
Lassúak, igérgetnek mindent, de végül én megkaptam a terméket, amit előre utaltam. Mondjuk többször megfenyegettem őket, hogy a békéltető testülethez fordulok.
Előre nem utalnék nekik, és csak akkor rendelnék terméket utánvétellel is, ha mindegy hogy 3-4 hét múlva kapod meg.
-
<<Ice>>
tag
Nem ajánlom az Xplaza-t senkinek sem!!! Egy inkorrekt banda. A tájékoztatás nem az erősségük. Egy hónapot vesztegettem rájuk.
Most még várhatom a visszautalást, ez is egy jó kalandnak ígérkezik, az eddig olvasottakból.
-
prazsi
csendes tag
válasz
Pistike985
üzenetére
Hali
Nekem is van velük egy ügyem? XPLAZA.HU
Még pedig az hogy rendeltem egy laptopot amit előre el is utaltam és meg is jött rendesen.
Viszont a céges könyvelő szintén elutalta véletlenül.
Észre is vettük, de csak fél évvel később.
Azóta megy a levelezés, ujabb fél éve, és egy bizonyos Kis Virág már többször megígérte hogy vissza utalják a pénzt, de ez csak nem történik meg.Most akarok ügyvédhez és rendőrséghez fordulni én is.
-
motocoder
aktív tag
válasz
Sztoppolino
üzenetére
A hardwerker alias bestmark.hu igazi kamu webshop!
Nem szabad innen rendelni! -
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok.
Xplaza.hu -ról van valakinek friss tapasztalata?
Láttam, hogy regebben nem volt igazan ajanlott, most mi a helyzet vele?
Koszi -
válasz
oliver7777
üzenetére
Az XLO hamis sjcam cuccokat árul, ne vegyél ott semmit!
-
boogie84
veterán
válasz
Sztoppolino
üzenetére
Neked kell felküldened, vissza pedig ők fogják.
Én pl bt headsetet fogok felküldeni (nem hozzájuk) jövő héten, sajna ez benne van. Erről nem bolt tehet.
-
Dodika
újonc
Sziasztok Partnerogsmtől vásárolt már valaki?? Megbízható bolt?
-
TIT
veterán
válasz
Sztoppolino
üzenetére
Nekem egyáltalán nem válaszoltak.
Biztos nem fizetik ki,nem szokták sehol. -
Sztoppolino
újonc
Heló!
A Hardverkertől rendeltem egy billentyűzetet, aminek az egyik gombja be van ragadva. Már a kibontása után ilyen volt, szóval küldtem nekik e-mailt, (legalább 4x alkalommal), különböző szervizes címekre is. Nem jött válasz. Most felhívtam az egyik szervizes emberkét, elmondtam neki a problémámat. Ő kapásból rávágta, hogy ő most olvassa először az üzenetet. Naja... Na de: lényeg, hogy egész korrekten, tisztán megmondta nekem a dolgot, hogy küldjem be az üzletbe, ott majd megnézik, és ha gázos, akkor cserélik, vagy javítják. Kedves

A gond csak annyi, hogy nem tudjuk közvetlenül bevinni, mert netről rendeltük, közelében sem vagyunk a boltnak. Akkor postázni kell.
A kérdésem az, hogy a cég kifizeti a postaköltséget, vagy nekem kell állni az oda/vissza út költségét is? Nyilván nekik kéne, mert mégis ők adtak rossz cuccot, így lenne korrekt.
De sajnos ma már semmi sem korrekt...
-
törölt tag
Gamertech... Honlapjukon egy szofter használtan/újonnan ugyanannyiba került(itt gyanús volt a dolog..). Telefonon, postázás előtt a kollégájuk nem említette,hogy a bontatlan, új játék helyett használtat!!! küld. Kioktató e-mailben leírták, hogy a használttal még spóroltam is. Elállásról tájékoztatva lettek, mégis több, mint 20 napja nem fizették vissza a vételárat. Csomag máj. 24 én vissza lett küldve.... Ha nem intézkednek, akkor még fel is lesznek jelentve megtévesztés miatt.
".... az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni....."
-
oliver7777
tag
xlo.hu üzletről van info? SJCAM-ok kifejezetten, már-már gyanúsan olcsók.
-
gulac12
tag
A gold-media.hu oldalról van valami infó? Azért írom ebbe a topikba, mert június 1-jén rendeltem innen és az automatikus visszaigazoló emailen kívül (rendelés függőben) semmi nem történt az ügyben azóta. Írtam már kétszer plusz emailt, hogy mi a rendelésem státusza, válasz nem érkezett.
-
motocoder
aktív tag
A Hardverker nevü oldalon rendeltem terméket.
A rendelésemet 2 hét után törölték a rendszerükből,mert nem kaptak elég terméket a beszállitoiktól.....
Ez az információt mondhatták volna elöbb is,mert akkor nem várok erre a kamu webshopra!!!
Furcsáltam is ,hogy mindenhol Ők a legolcsobbak.
Így könnyű,nincs is nekik a termékből!
A HardverKERt nem ajánlom senkinek sem!!! -
SybenX
őstag
Sziasztok!
2017. januárjában a fotoplus.hu webshop-ból vettem egy sony milcet amihez +3 év kiterjesztett garanciát kínáltak ingyen egy promóció keretében az alap 1 évhez. Most tudtam meg, mivel megkérdeztem tőlük ,hogy hogyan működik ez a +3 év gari, mert érdekelt, hogy ha eladom az alap kit objektívet, akkor arra is érvényes-e és megtudtam, hogy kellett volna, hogy kapjak egy sony garancia hosszabbító kártyát amin egy kód segítségével regisztrálás után kaptam volna meg a +3 évet. Na most a helyzet az, hogy én nem kaptam olyan kártyát és nem is tudtam, hogy kell hogy kapjak , mivel nem volt sehol semmilyen tájékoztatás az oldalukon. Valószínűleg kifelejtették a dobozból ,mert online rendeltem ,de most ez így átverés, mert +3 év garival hirdették, de nem kaptam meg. Írtam nekik, nem válaszoltak kedd óta. Árukeresőn is írtam egy szép értékelést, arra általában válaszolnak, de még nem került ki az oldalra. -
lafaty80
addikt
-
törölt tag
válasz
motocoder
üzenetére
Félreértés ne essék, én nem védeni akartam őket, csak leírtam, ami a honlapjukon szerepel.
Én is vásároltam már tőlük több alkalommal, szerencsére nekem nem volt velük gondom. Eurós számlát kaptam, ez tölti be náluk a garanciapapír szerepét is, tehát az azon szereplő dátumtól kezdődően él a garancia a vásárolt termékekre. -
motocoder
aktív tag
válasz
üzenetére
Nekem a csomagba se számla,se garancia levél nem volt.
Telefonon nem lehet őket elérni!
3 nap után válaszoltak a levelemre és küldtek egy 0%-os áfás számlát emailba.
Amin se pecsét se aláirás nem volt.
Ami persze semmire sem jó!
Kérdem Én hol van Eu-n bellül 0% áfás számla?)
Sehol!
Ezek azért tudnak jó áron termékeket eladni ,mert az áfát benyelik!
Adócsaló cég!
A számlát garanciának sem fogadják el sehol! -
törölt tag
válasz
motocoder
üzenetére
Pedig ezt írják a kander.hu oldalon:
"Az áru számlája a csomagban kerül elhelyezésre, a Kander.hu minden csomagra biztosítást köt."Ft alapú számlát nem adnak, de ezt előre jelzik is:
"Számláinkat Euroban állítjuk ki aktuális forint árfolyammal feltüntetve. Céges rendelés esetén EU adómentes számlát állít ki a Kander s.r.o. 10100 Praha V doline 1515 1/c." -
motocoder
aktív tag
Kander.hu,xplaza.hu nem ad a termékről áfás számlát/visszaigénylés felejtős/ és megfelelő garancialevelet!!!
Nem ajánlom! -
törölt tag
Valaki meg tudná válaszolni, hogyha én az elállás jogával élve nem a pénzt akarom, hanem egy másik terméket azaz cserét, akkor annak kiszállítását az eladó fizeti vagy megint a vevő? (Azt tudom, hogy a reklamált termék visszaküldése a vevő terhe)
-
RexpecT
addikt
Sajnos belefutottam az Xpláza(www.xplaza.hu) nevű boltba, és rendeltem egy egérpadot előre utalással.
A termék raktáron volt/van múlt héten hétfőn utaltam a pénzt, és azóta sem adták fel. Pénteken és tegnap is írtam mailt nekik, de nem válaszoltak eddig. Ezt a hetet megvárom, aztán írok a békéltető testületnek, úgy láttam, hogy hozzájuk kell fordulni ilyen ügyekben. -
chester99
aktív tag
Üdv
2 hete rendeltem a sportfactor.hu oldalról egy rövidnadrágot, facebookos hirdetésen találtam rá, megrendelés közben csak az előreutalás opciót lehetett kiválasztani, kicsit fura is volt, de megtettem. Sajnos 2 hét alatt sem érkezett meg a termék, az emailekre nem válaszolnak, telefonos elérhetőség nincs, facebook oldalukat törölték. Mik a lehetetőségeim, hogy visszakapjam a pénzem (6500 ft)?
-
TIT
veterán
Lg tv-re,moncsira 3 év a gari.
Ha cserélik a terméket újraindul a gari,csak alkatrésznél tolódik ki. -
313313
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Igen cserélik a terméket, de nem egyből. Az első évben gyorsabban hetek kérdése, utána sokat hallani 1-2 hónapos ügyintézésekről, mivel a gyártóknak küldik vissza.
Hogy mikor és milyen garancai/jótállás indul újra, az gyártója válogatja.
Általában az első 1 évben szokott csak újraindulni, van olyan, hogy nem a teljes x év indul újra, hanem, az eltelt hónapokkal tolódik ki a garancia.
Fél éve cselétek nekem egy HDD-t a 3. évben (olyan 5-6 hét volt, a csere), az eladó elmondás szerint újraindult a 3 év garancia/jótállás. -
pinnacle
nagyúr
Gondolom ez azért 5 év cseregaranciát jelent. Mondjuk nem tudom, hogy RAM-ot egyáltalán lehet-e javítani. Persze az sem derül ki, ha használtat adnak.

Az is kérdés, hogy a garanciaidő alatt csere miatti újrakezdés, 1 éve belül, vagy azon túl is érvényes.
-
313313
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Azért használt és használt között is van különbség...(más egy hónapokig használt dolog, és más egy olyan amit megvettek, kipróbáltak, vagy ki se próbálták csak kibontották és visszaküldték hogy nem tetszik...)
Gondolom gyártója válogatja, hogy újat/használtat/felújítottat/akármilyent adnak az 1 év kötelező jótállás után.
Azért bontják meg 1év+xév-re mert különbség van közte. Az első évre vonatkozókat törvény szabja meg, utána a gyártó szabja a feltételeit.Fogyasztóvédelmet meg hagyjuk, nem egyszer adtak fals infót a fülem hallatára a vevőnek:
- Vett valamit boltba, visszahozta, hogy kéri vissza az árát, mert nem kell neki.Fogyasztóvédő felhív, azt mondja kereskedő 14 napig köteles visszavenni a terméket. Könyörgöm nem netes vásárlás, hanem személyes.
- Vett telefon, terméket visszahozta, hogy nem tetszik neki, 24 órán belül köteles visszavenni a kereskedő. Kereskedő nem veszi vissza (miért is tenné, ha használatba vették a készüléket). Fogyasztóvédelem felhív, ahol megerősítik, hogy 24 órán belül a vevő visszaviheti, kereskedőnek vissza kell vennie...
És egyéb esetek, szerintem olyan, mint normális fogyasztóvédelem nem működik, egy vicc az egész hivatal... -
pinnacle
nagyúr
Itt írták. Nem derült ki, hogy mennyi időn belül jelentkezett a hiba, és milyen típusú garancia volt. 1 éven belüli cseregaranciánál jelzi a PCX , hogy nincsen javított alkatrész, ha meghibásodott cseréljük.
Törvény szerint
306. §
(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet,Apple-re valahogy nem vonatkozik a törvény, kérdés nélkül javítottat adnak.
Ezt meg gondolom, senki sem tartja be.
Nekem azt mondták, hogy valami jogszabály miatt írnak 12+24 hónapot, de az 3 év valójában. iPonnál jelzik, hogy 5 év gyári garancia, persze lehet, hogy a számlán már ők is 12+48 hónapot írnak.
Illetve az is írják, hogy
"A Fogyasztó – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az a Fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Fogyasztó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat."Cserélni új termékre lehet.
Köszönöm a válaszokat. Hogy más is tanuljon belőle, a mai napi tapasztalat:
Felhívtam az NFV-t (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) és korrektül, gyorsan válaszoltak, új lapot kell, hogy kapjak. Ha véletlenül nem így történik, akkor náluk lehet panaszt tenni és rendezik. Bár szerintük elég csak említeni a kereskedőnek a Hivatal nevét, ez általában célravezető.
Engem még egyenlőre "altatnak", holnap beszélnek a nagykerrel... -
313313
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! PCX-nél nekem idáig nem volt problémám, de most 2 hozzászólásban is írták, hogy használt terméket kaptak csere garanciánál. Illetve lehet, hogy ahol sokan vásárolnak, ott többször lehet probléma is?
Egyáltalán van ajánlható bolt (jó lenne a XIII. kerületben), vagy mindenhol gond van? Nem is értem, hogy miért nincs "Prohardveres" bolt.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
temporello
üzenetére
Jogos, az a fránya apróbetű. Akkor regisztrálok X accountot és kész

-
Ciccuka
veterán
-
Pikkolo^^
addikt
Az Edigital csúnyán át akar verni. Minden raktáron lévő Biotech USA étrenkiegészítő termékre 15% kedvezmény van azonban náluk a matek nem erősség, ezért nem sikerült levonni a megfelelő kedvezményt. A 15%-ot a shaker-re is írják és csak a kuponosok közül válogattam.
Természetesen 2 napja írtam az ügyfélszolgálatra és azóta nem reagáltak. A kosárban benne maradtak a termékek, de némelyik elfogyott, ezért nem lesz belőle vásárlás.
-
Pszihonaranc
senior tag
Szó mi szó, nem ajánlom a ter-ero.com-ot

-
mukurisho
tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Arra vess keresztet....

A bolti gari egyébként is olyan mint egy szép ígéret
-
Pszihonaranc
senior tag
És ha már a gyártói garancia lejárt, és csak bolti maradt?

-
TIT
veterán
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Szia!
A gyártón keresztül esetleg,ha gyári gari volt akkor főleg és nem bolti vagy nem kinti regiós.
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a tér-erővel? (ter-ero.com)
Most csak nagyon tömören leírom mi történt:
-rendeltem új telefont régebben innen
-fizettem, megkaptam
-eltelt x idő, telefon elromlott
-szerencsére még garanciális időn belül
-megkeresem a boltot, hogy érvényesítsem a garanciát
-nem lehet, becsődölt...
FINIlyen csődbement boltok esetén mi a protokol? Semmilyen létező elérhetőségen nem lehet felvenni a kapcsolatot. Hogy, kin keresztül kell érvényesíteni a garanciát?
-
mukurisho
tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Samsung betegség...
még a sima S7 re sem kapni értelmes fóliát, mert azon is lekerekített a széle az üvegnek...
több gsm boltossal is beszéltem akik elmesélték, hogy ilyen van, de ezt is kevesen árulják a sok reklamáció miatt.
Ami full cover az drága, ennek ellenére:
vagy nem méret pontos
vagy nem ragad
vagy nem érzékel rendesen a kijelző...itt egyedül abban hibázott az aqua, hogy nem tett föl képet róla...
-
313313
addikt
válasz
SteveBeard
üzenetére
Nem kell ezen így kiakadni, le van kerekítve a készülék kijelzője, ezért ekkora a fólia.
Olyat keress, amin full face felírat olvasható, azzal meg kb az lesz a baj, hogy rálóg a szélére, de nem ragad oda, ha odaragad, akkor nem érzékel a szélén...
"Sík" kijelzős telefont kell venni, amire lehet fóliát rakni. -
SteveBeard
senior tag
aqua electromax
Rendeltem tőlük egy üvegfóliát, a termékleírás szerint kimondottan s6 Edge-hez.
Az alábbi képen látható xart kaptam.
A reklamációmra a válasz:
"A beszállító ezt küldte S6 edge fólia-ként, a termékeket nem áll módunkban ellenőrizni.
Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük!"
Mivel nem túl nagy összegről van szó, (2590 Ft) ezért sem visszaküldeni, sem visszavinni nem éri meg 200 km távolságból.
Soha többet nem veszek innen semmit és ahol tudom hirdetem is ezt az undorító hozzáállást.
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- MIUI / HyperOS topik
- VGA kibeszélő offtopik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Energiaital topic
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Arch Linux
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
legyen igaza
Legalább tudja már, mi az a viber. Én meg azt, hogy vigyázzak a jofogas pont hu-val