- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Magánszemélyként vettem.
Mint olvasható a levélből nem tájékoztattak arról a jogaimról,hogy amennyiben nem értek vele egyet van lehetőségem továbbiakban a másik 6 hónapot hitelt érdemlegesen igazolnom,hogy semmiféle külső behatásnak nem tettem ki a tokot.
Ellenben a az általuk megfogalmazott jegyzékben melyet a bolt írt meg igazolásképen,ott már nem szerepel olyan,hogy bizonygassam be,hogy a második félévében miért is tört ketté? A levélben már az szerepel,hogy a 6 hónap letelt,megtette a magáét,ellátta a feladatát,és ennyi! Mehet a kukába! Már nem érvényes a garancia rá,hiszen egyoldalúan a bolt leredukálta 12 hónapról 6 hónapra és a kedves tulajdonos meg dobja ki és vegyen másikat,holott a számla és a gari papír alapján 1év garancia jár hozzá.Én a boltot töröltem a tudatomból örökre! Majd az vesz és vásárol ott valaki,akit nem érdekel a garancia az adott terméken.
-
pinnacle
nagyúr
Itt írták. Nem derült ki, hogy mennyi időn belül jelentkezett a hiba, és milyen típusú garancia volt. 1 éven belüli cseregaranciánál jelzi a PCX , hogy nincsen javított alkatrész, ha meghibásodott cseréljük.
Törvény szerint
306. §
(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet,Apple-re valahogy nem vonatkozik a törvény, kérdés nélkül javítottat adnak.
Ezt meg gondolom, senki sem tartja be.Nekem azt mondták, hogy valami jogszabály miatt írnak 12+24 hónapot, de az 3 év valójában. iPonnál jelzik, hogy 5 év gyári garancia, persze lehet, hogy a számlán már ők is 12+48 hónapot írnak.
Illetve az is írják, hogy
"A Fogyasztó – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az a Fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Fogyasztó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat."Cserélni új termékre lehet.
Köszönöm a válaszokat. Hogy más is tanuljon belőle, a mai napi tapasztalat:
Felhívtam az NFV-t (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) és korrektül, gyorsan válaszoltak, új lapot kell, hogy kapjak. Ha véletlenül nem így történik, akkor náluk lehet panaszt tenni és rendezik. Bár szerintük elég csak említeni a kereskedőnek a Hivatal nevét, ez általában célravezető.
Engem még egyenlőre "altatnak", holnap beszélnek a nagykerrel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- DUNE médialejátszók topicja
- Elektromos autók - motorok
- Windows 7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Turtle Beach Atlas Air - újszerű állapotban- eladó
- Montech King 95 Pro házikó egy halom ventivel, esetleg Thermalright AIO-val
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- Eladó egyben 17 db HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest