Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
Én sem tudtam, 5.-re tudtam új jelszót kérni, addig csak hibát dobott erre is.
-
lafaty80
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nálam most az van, hogy belépek és semmilyen korábbi rendelésemet sem látom pl.
-
lafaty80
addikt
-
lafaty80
addikt
Én válaszolok, mert volt benne engem érintő.
Teljesen mindegy mi a címe, ha az a valódi, nem? Mi köze egyébként a címnek egy hiteles vagy nem hiteles forráshoz?
Én annyiban kövezem meg magam, hogy én a "retail" kulcsokról kérdeztem, amit nem írtam ki ide. De gondolom, a nagyon olcsó kulcsok 99%-ban azok. (Nem tudom az eredeti kérdező milyet kapott)
De hogy ne csak google huszár és nagyarcú legyek, felhívtam az MS-t nemrég, és megerősítették hogy a retail kulcsok megszerzése még ha ennyire olcsó is, legális és valid ilyen webes vásárlásokkal. Technikai gondok lehetnek(voltak, vannak, lesznek), de ezekben segítenek. -
lafaty80
addikt
válasz
lafaty80
üzenetére
Egy kis update... AQUA...
1 hét kellett hogy érdemben történjen valami, és persze 3-4 email és 2-3 telefon.
Az ügyintézés egy káosz és gázos. Múlt hét pénteken (7.nap) kaptam tőlük (garancia részlegtől) 4 email, egymás után 1 órán belül. Ezekben egymásnak ellentmondó infókat közöltek. Kaptam postai mpl csomaghoz kitöltött nyomtatványt is, de 2 is, eltérő érték öszeggel (egyik sem fedezné a termék árát).
A végén azzal zárult nap részükről, hogy technikai gondok miatt nem tudnak futárt küldeni, adjam fel én saját ktg-re a csomagot.
Hétfőn meg derült égből jön a hívás, hogy itt a futár vinné a csomagot...
De ami még ennél is zavaróbb, hogy kérnek mindent is a termék mellé. Ami alapból nem gond, ha annak van is értelme. A munkalap megjött kedden, hibaleírásom töredéke van csak benne (mellékelt doksi és a benne szereplő részletes leírás nincs), a 72 órás ügyintézés fel sincs tüntetve, munka határideje: 2023.10.13.
Na innen folytatódik... remélem pozitív végkifejlettel, de a biztalom megrendeült.
A részlegek egymással nem beszélnek, gáz hogy egyetlen mail címen lehet kommunikálni a garancia részleggel, ha lehet... -
lafaty80
addikt
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
off: Egyrészt érdekelne mire jutottál velük.
on: Most vettem náluk egy m.2 ssd-t, már 0percesen hibás a termék. Gondoltam élek a 72órás belüli hibás termék opcióval. Panaszbejelentés atom részletes, minden kért adatot megadok nekik, egyetlen egyre írtam, hogy bármikor jó a héten, de ha lehet minél előbb, az elvitelre tőlem. (Mert ugye nem tudtam mikor dolgozzák fel a levelet). Másnap válasz, hogy adjak meg minden adatot, és hogy mikorra küldjék a futárt (wtf...). Ok, leírom, hogy az előzményben minden adat ott van, és mivel péntek volt, mai napot adtam meg (hétfő) futárhoz. Szerintetek? Se válasz, se futár, se semmi. Rá kérdeztem, hogy szitu? És semmi. Értem én a viccet, csak ezen nem tudok röhögni.
Mondjuk az sem tiszta, hogy a 72óra mikor hol jár le esetemben. Bejelentettem ugyan, de el sem vitték még, hozzájuk sem fog 72 órán belül beérni....
Meglátjuk.
(És igen, eddig is vásároltam tőlük, de még nem volt gariztatós dolgom velük... az első nem éppen jól kezdődik) -
-
lafaty80
addikt
2. pont: szerintem ebben most nekik kell igazat adnom, mert
- lehet hogy másé volt, aki előbb rendelt olyat (esetleg, bár nem tudom mit mondtak arra)
- vagy ha közben kiderül, hogy kiálltási darab volt és mindenki is összetapogatta, nyomkodta, és neked becsomagolják újra, akkor az lenne gond. (nekem is, mert az már nálam ackiós vagy értékcsökkentett termék kategória...)1. ponthoz csak annyit, hogy például a nem is lettek volna kötelesek egyből vételárat visszadni, ha tényleg k@csögösködni akartak volna.
De tény, hogy sokszor nincsenek képben a dolgokkal, jártam már náluk úgy, hogy online rendeltem áruházi átvétellel, és a pultos csak hajtogatta, hogy erre nincs elállás, hiszen ott van előttem, meg tudom nézni
(kértem, hogy adja oda a dobozt, kibontom, megnézem, aztán majd fizetek, persze azt nem lehetett volna, csak ha előbb fizetek. Érdekes nálam is a boltvezető már tisztában volt a dolgokkal
) -
lafaty80
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
De gondolom megnyugtatna, ha mindent ugyanúgy csinálva bedöglene és elutasítanák a garanciát. Nem is értem a logikát, hogy mert bizonyítani sem lehet hogy márpedig leírt "paraméterek" alapján történt az áztatás
Értem amit írsz, de szerintem csak addig megértő ezzel szemben az aki használja, amig bele nem fut egy hasonló esetbe és esetleg pofára nem esik. -
lafaty80
addikt
Na, erre kíváncsi leszek, kérlek majd írd meg a végeredményt is
Egyszer céggel jártunk érdekes módon, sony vízálló telefon, víz alatti fotózás után meghalt (medence 20cm mélyen 1 kép). Szakszervíz garanciális javítást elutasította, 3 pontban indokolva: 1. A telefonon külsérelmi nyom nem található 2. a telefonban idegen folyadék található 3. a telefon vízállósági teszten átmenet.
Felhivtuk őket, hogy wtf?! Kötötték az ebet a karóhoz, hogy ők pedig leírták hogy miért nem és még meg is indokolták...
Mivel nagy a cég, inkább vettünk másik telefont, és persze azóta sem többé sony-t. -
lafaty80
addikt
Mai irónia faktorom 0.
Ki írta, hogy mindent? De ha valami garanciális, akkor igen, ésszerű és életszerű. Mert nem téged fognak értesíteni alapból, hanem azt, akivel szerződtek. Vagy elhajtanak, mert nem te vetted.
De akkor meg az egyszerű válasz akarsz, így jártál... tanulópénz (ez elfogadhatóbb, mint a fenti mondat?) -
lafaty80
addikt
Nem gondoltam volna, hogy az ikea-t is ide lehet majd venni.
De...amit most házhozszállítás címen alkotnak, azt nem tudom hova tenni.
1490Ft-os szállítási díj a semmiből 2400Ft lesz.
Értelmes, de leginkább elfogadható magyarázatot nem adnak, csak hülye kifogásokat. A vége, hogy elnézést kérnek a kellemetlenség miatt, és ezzel részükről lezártnak tekintik a kommunikációt.
Fb csoportjukban is egyre tobben panaszkodnak erre. -
lafaty80
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A 14 náluk 30. Ez stimm, ezt tudtam, a két hsz lényegi tartalmára céloztam. Egyik üti a másikat.
-
lafaty80
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Telefonon pont az előbb hívtak vissza, természetesen él az elállás. Rögzített hívás volt, azonosítót elkértem(azt mondta hogy lehet hivatkozni a beszélgetésre). Közben másik facebook csoportjukban azt válaszolta a lelkes kolléga, hogy elállni az átvételkor lehet csak
.
Tényleg megérne a kis vizsgálódást, próbavásárlást hivatalból....
-
lafaty80
addikt
Euronics -bár még folyamatban van az adatszerzés tőlük- érdekes módon értelmezi/kezeli az elállást. Sem az oldalukon, sem ÁSZF-ben nem jelzik, hogy ha neten rendelsz tőlük, és boltba kéred az átvételhez, akkor nem él a rendelésre/termékre az elállás. Bent a boltban rákérdeztem erre -mert én teljes nyugalommal gondoltam, hogy de-, hogy mi a szitu akkor. A válasz szerint "nekik azt mondták ott fent, hogy erre nincs elállás".
Fogyasztói portálon megnéztem, és az alján külön kiemelik ezt is mint hibás kezelés. Ha ott jól értem, akkor pedig él ilyenkor is az elállás.
Namost euronics-ot elérni érdekes, telefont 10 alkalomból (4 nap alatt) egyszer vették fel, azóta várom a visszahívást a fentivel kapcsolatos válasszal (kb. ige vagy nem, ez már 4 napja nehézségbe ütközik). Közben levelet is írtam, hogy hátha... de 3 napja arra sem válaszoltak.Akkor most ki tudja, hogy van ez hivatalosan?
-
lafaty80
addikt
válasz
temporello
üzenetére
Csak hát azért ha drágább cuccot rendel az ember, akkor a sok kis kiegészítő sz@r miatt lehet drágább a szállítás. Esetemben biztosra mentem, ez dobott rajta, ráadásul a visszajuttatás sem 1000-es már sehol, na mindegy.
-
lafaty80
addikt
Ehhez az elállási dologhoz csak egy technikai kérdés

Ha 2 terméket rendelek és csak az egyiktől állok el, akkor is teljes szállítási ktg.-et kell visszafizetnie a cégnek? És ha még külön a másiktól is elállok?
Csak érdekelne a válasz -
lafaty80
addikt
válasz
üzenetére
Így legyen lottón ötösöd

2 csomagként adták fel, amiből még csak az egyiket kaptam meg.... hát emberek... kolléga emag-ról rendelt valami 1500-os sz@rt, díszdobozban küldték. Nekem ebook olvasó + telefon + webkamera zacskóban.
Persze "OPEN BOX" szolgáltatást nem kaptam és ne mis kérhettem volna. Webkamera doboza szétszakadva, benyomódva... írtam is nekik egyből, azóta képeket is küldtem. Meg jeleztem is nekik, hogy még kipróbálni sem tudtam/akartam, nehogy hozzányúljak a termékhez (maradjon szépen így). Most várom a válaszukat
Közben jött egy autama levél tőlük, hogy értékeljen az ügyfélszolgálatot, mondanom sem kell, nem pontosan azon az ügyszámon amit kaptam tőlük, érdekes

-
lafaty80
addikt
Email megvolt, majd válaszolnak, gondolom...
Amúgy igen, egy normális webhelyen, ha kosárba rakod a terméket még nem fogja "fogni" a készletet, de amint meg is rendeled, már nem kellene elérhetőnek lennie.
Inkább csak akkor zavarna, ha nem tudnának szerezni ilyen terméket, ami borítaná a hitel összeget és kérelmet is. Gondolom nekem kellene újra szívni vele. Szrencsére nem létszükség még egyik termék sem.
-
lafaty80
addikt
Edigital.
Rendelés több tétellel, minden tétel raktáron, azonnal...
Mivel 0% hitel van most, éltem is vele. Folyamatosan néztem, mindig minden készleten volt. Rendelés összekészítés/hitelbírálat alatt is minden volt, erre mikor szállíthatóvá vált, az egyik tétel "beszerzés alatt"-ra váltott... most megint 1 sz@ros tétel miatt várhatok kb 1 hetet.
(De miért is?) -
lafaty80
addikt
Szerintem ezt nem ide kellett volna, hanem ide ipon ph topic
-
lafaty80
addikt
válasz
bogarfx
üzenetére
Azért megnézném hogy mi alapján akarnák behajtani rajtad, bizonyítsák be ők... de mit is?
Tévedtek, így jártak, az esetben tudnának élni ezzel a lehetpséggel ha mondjuk aránytalanul nagy különbséggel meghirdetett terméket veszel meg és még átvétel előtt kiderül ez. Akkor ők elállhatnak hivatkozva erre. De így hogy átvetted és eltelt 1 hónap?!? Én biztos nem adnám így bemondásra, dolgoztasd meg őket
-
lafaty80
addikt
Nem, nem ragadtam le, csak felhoztam pár példát. Nem pörgök a témán csak ragáltam,
De csak hogy a te példádnál maradjak, autóalkatrésznél van olyan aminél tudod érvényesíteni és van olyan aminél nem. De ezt egy jobb helyen el is mondják, leírják az ászf-ben (igen, ha elmarad ez akkor szopó, de mint vásárló ez engem miért is érdekeljen?). Ezen is kár pörögni.
Most pár fűnyírósnak adtál egy tippet, ha még nem lett volna nekik
peace

-
lafaty80
addikt
Erre azért kíváncsi lennék hogy melyik jogszabály pontosan írja le jelen esetben vásárláskor:
"A harmadik téma, a kipróbálás és a használat közötti különbség, amit ugyan a jogszabály is elég egyértelműen elválaszt, így a kereskedőnek joga van x értékkel csökkentett árat megállapítani és visszafizetni, a vevőnek ezt pedig jogában áll békéltető testületnél vitatni, ha erre sor kerül."
Sok termék esetében a 14 napon belül a kipróbálás és használat szinte ugyanaz tud lenni, szerintem nem nagyon lehet megállapítani a különbséget. Megnéznék egy ilyen békéltetős vitát, ahol azt próbálja valaki bizonyítani hogy pl.: vga,ram, mbo, cpu, tv, monitor mennyit volt ténylegesen használva. -
lafaty80
addikt
-
lafaty80
addikt
válasz
Meridius11
üzenetére
Pedig nem tudnak, információs oldalukon világosan le ban írva. Fogyasztóvédelemnél / gvh-nál szerintem simán megbuknának ezzel.
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Bár nem feltétlenül ide tartozik, de gondoltam megkérdezem.
A jófogás egyik új akciója, hogy vissza nyerheted a vásárlásod összegét,de ...
Ehhez a e fiók adatoknál meg kell adni a bankszámlaszámodat, szerintetek mennyire megbízható a jófogás? Mennyire etikus ilyet kérni?
Tudom...tudom, nem kötelező, de érdekelne a véleményetek.
Köszi
-
lafaty80
addikt
válasz
VIPowER
üzenetére
Az a baj hogy te pedig a a másik véglet vagy, aki magában duzzog és lesz@rja az egészet...
Te se érts félre, de pont az ilyen hozzáállás miatt mennek meg ezek a cégek. Igenis a történeted megérdemel nyilvánosságot : Fogyasztó védelem, nav, media(van jó kis blog, amire egyre többször reagál az érintett is)
-
lafaty80
addikt
válasz
Sztrapacska
üzenetére
Félre ne érts, az utolsó mondat kivételével ezt mind mekerdezheted a PCX-től is, esetleg az oldalukon megnézheted. Ha itt valakinek rossz tapasztalata van velük, akkor tuti rossz dolgokat fog neked válaszolni, ha még jó a kapcsolat, akkor még csupa jó dolgokat.
Szerintem mindenhol van szerviz átfutási idő, annyit biztos kell várnod 5—15 nap. Erre mindenhol törekedni kell, mármint hogy több ne legyen, de szokott sajnos.
De mint ahogy ez is törvénybe van foglalva és nem néztél utána, így a "Fogyasztó védelem" kifejezésnek sem gondolom... Ezzel élni mögöttes tudás nélkül eléggé kétélű tud lenni, ezért óva intelének a felesleges használatától.Ahogy olvasom a hsz-ed, eléggé negatívan áll hozzájuk

-
lafaty80
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Nem csak 14 napra növekedett az elállási jogunk, de a visszafizetési kötelezettség is rövidült 14 napra. Ahogy náluk is olvasható:
"Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is."Kiemeltem hogy mikortól 14 nap nekik
számolgass, aztán hívd őket szerintem 
-
lafaty80
addikt
Csatlakozom az év egyik legsikeresebb webshop-jával:
http://www.jatek-webaruhaz.hu/Leadott rendelés után email-ben nem lehet érdeklődni, majd 3 nap után éjjel dobnak egy email-t, hogy a 8 tételből 7 nincs, a maradékot kérem-e +szállítási díjjal.(Természeten az igazoló email-ben benne van hogy Ők majd keresnek, ha gond lenne valamivel)
Telefonon alig lehet elérni őket, számonkérésre pedig frappáns válaszokat tudnak adni (nem szó szerinti):
- "Miért nem szóltak, vagy figyelmeztettek, hogy a készleten már alig van valamiből vagy nincs?" Mert csomagoltunk...
- "Miért látom még mindig készleten azokat a termékeket amik nincsenek?" Mert még nem frissítettük az adatbázist, majd januárban...
- "És nem fogja zavarni Önöket hogy mások is így járnak?" Nem érünk rá, csomagolunk...
- "Az sem zavarja Önöket, hogy 3-4 napot elcs@sztek az életünkből, mert azt hittük hogy minden rendben?" De hát csomagoltunk, akkor most kérik azt az egyet?
- "Miért nem szóltak hogy valami nincs rendben?" Miért nem szólt maga ide telefonon? Csomagoltunk
- "Akkor majd email-ben lemondom." De nem olvasunk email-t. "Tudom, mert írtam a rendelésemmel kapcsolatban..." Csomagoltunk, de email-ben nem tudja lemondani. "De igen, mert küldtek 2 linket is a levelelükben. Vagy azt sem ismerik?" Ööööö....akkor kell, mert csomagolunk.Szóval kellemes Karácsonyt adtak, megint lásztminutos vásárlás lett belőle....
NEM AJÁNLOM ŐKET!!!
-
lafaty80
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Etikusság kérdése akkor is felmerülhetne, ha mondjuk te rendelsz valamit x áron (vasárnap este esetedben) majd hétfő reggel fele annyiba kerülne, de te a vasárnapi áron vehetnéd át... akkor te mit csinálnál?
Annyiban értek veled egyet, hogy egy online shop csak olyan terméket tegyen ki az oldalára, amit lehet is kapni.
Persze más kérdés, ha van készleten valamiből és közben érkezik új szállítmány olcsóbb/drágább áron...
A kérdésedre válaszolva akkor normális a cég, ha jelzi neked valamilyen formában, hogy a rendelésedkor nem volt készleten és az érkezett termék drágább lett. Akarod-e így is terméket vagy nem?
-
lafaty80
addikt
Legtöbbször azt hogy az ilyen "olcsó" helyen csak bolti garanciát adnak nem gyártóit. Pl samsungnak van van sajátja, így azzal közvetlenül a márkaszervizbe is viheted. A bolti garanciánál viszont a bolt jóindulatára számíthatsz max. meg több hetes város tortúrára jobb esetben is.
-
lafaty80
addikt
válasz
waithEard
üzenetére
Maradjunk a tényeknél:
- Vettél valamit x áron és rossz volt
- Elküldted szervizbe, ahonnan egy másikat kaptál, de nem ugyanazt/ugyanolyat, amit beküldtél
- Ők ezt rosszul tüntették fel, és amint visszaküldted hozzájuk, ők már csak az árát akarják visszaadniSzóval, annyit előre is hogy nem vagyok Ipon bérenc, nem ismerem ESP-t, nem is akarom.
- Ott is emberek dolgoznak, hibázhatnak
- Számomra teljesen normális, hogy a pénzt akarnak visszaadni, mert esetleg nincs már az a típus (nem néztem utána)Amit viszont neked kell tudni, garanciális idő alatt, ha pénzt akarnak visszaadni, vagy levásároltatni, akkor a számlán szereplő összegért tehetik (amennyiért vásároltad a kártyát). Ha olcsóbb lett az az eladó baja, ha drágább, akkor te látod kárát. Ezt vedd figyelembe. Ők mondták, hogy a mostani árát adják vissza? Ha nem, akkor kérdezz rá náluk, nyugodtan.
Azt hogy egy valaki beléd köt itt ne vedd magadra, nincs biztos jobb dolga, vagy csak szimplán egy idióta.
De azért így elsőre nem kellene egy bolt hírnevét "rontani", majd ha tényleg megtörtént a baj. Mindig belefuthatunk ilyen problémákba. Ha mindenről írnék amivel sikerült eddig összefutnom, akkor már érdemes lenne blog-ot indítanom
(több-kevesebb sikerrel jártak ezek) Ha átvernek, ha lesz@rnak, vagy nem megfelelően járnak el. kezedben van egy fegyver, amit FV-nek hívnak, élj vele ha úgy érzed jogos a követelésed.Én várom majd a fejleményeket, mivel sok cuccom van tőlük, de lekopogom, még nem kellett gariztatnom semmit.
Üdv,
lafaty
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De mindenki vagy hallotta valakitől, vagy olvasta valahol, vagy így emlékszik, stb.