- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #45107 üzenetére
Ez az, ami biztos, hogy nem igaz, hiszen, volt a multban egy Compaq Presario 1200 tipusu gepem, ott az Fn volt szelen es utana jott a Ctrl, ez a gep mar nincs meg, igy csak Wikipedia linkkel szolgalhatok. Viszont, megvan meg a Thinkpad 560 tipusu gepem '96-bol, ott is az Fn van szelen, illetve megvan az asztalnal hasznalt infras wireless keyboardom (ez is '96, '97 korul) is, ott is a modosito gomb van szelen (ezen a gepen Fn helyett Ez-nek hivjak). Illetve 2002-3 korulrol van egy Medion brandelesu laptopom, ahol szinten az Fn van szelen. Az ez elotti, illetve ez utani Apple laptopokon is az Fn van szelen (tok mind1, hogy meg PowerBook, vagy mar MacBook Pro). Mindig az Fn volt szelen szerintem. Nekem ez az elso olyan billentyuzetem, ahol nem az Fn van szelen, igy mondhatom, hogy az en valosagomban, ez a billentyuzet hibas.
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #45043 üzenetére
Dehogynem kellett nekem tudni. Nekem kellett rendberakni, amit elrontott, aztan lenyomtad a gombot, ami megszokottan az Y es ir egy Z-t, meg beleirnal a config sysbe, de neki se tudsz kezdeni, mert semmilyen karkater nem ott van, ahol lennie kene. Siman fel kellett volna hanyni a hulye ekezetes betuket, pl a szamokra (alt+ctrl+1 == a', shuft+alt+ctrl+1 == A' pl.), aztan minden mas maradhatott volna a helyen.
-
Krethx
aktív tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
Krethx #45013 üzenetére
Akkor már inkább megvenném ezt 35 ezerért.
https://hardverapro.hu/apro/apple_magic_keyboard_tipusa_mq052mg_a/friss.html
Mivel több mint 10 éve Hackintoshozom, ezért a touch ID nekem egyelőre felesleges, de köszi a tippet. -
SharpSA
veterán
válasz
Krethx #44452 üzenetére
A lényeg az, hogy van lehetőség állítani és mindenki úgy állítja be, ahogy jó neki.
Ugyanez van játékokkal, ahol én fordított függőleges egérrel játszok, a normált nem tudtam megszokni, pedig anno többször próbáltam. Emlékszem amikor legelőször játszottam egérrel és nem tudtam mi a probléma, miért nem megy. Aztán megtaláltam a beállítási lehetőséget. -
csordi
csendes tag
válasz
Krethx #43790 üzenetére
Ezen az oldalon azt írják, hogy Windows alól iTunes segítségével, valamint Linux alól is el lehet végezni az rendszer feltelepítését az új SSD-re:
https://ipsw.me/install/Mac16,10/24D60
Próbálta ezt már valaki, mert ezek szerint nem biztos, hogy kell még egy Mac gép hozzá, elég, ha van valamilyen más számítógép? Vagy csak én értelmezem félre? -
csordi
csendes tag
válasz
Krethx #43693 üzenetére
Az AliExpress képein látom, hogy a készülék aljába lehet az SSD-t behelyezni, viszont azt sehogy sem tudom eldönteni, hogy az én hűtőbordával ellátott SSD-m beférne a készülékbe vagy nem? A képek alapján nagyon kicsinek tűnik a hely a fedél alatt. A bordával együtt 11 mm az SSD. Szóval a kérdés, hogy szerinted beférhet, vagy mindenképpen le kellene venni róla a hűtőbordát (amit nemigazán szeretnék)?
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #43617 üzenetére
Pont ezert logikus. Az emberek 99%-a radug a gepre egy monitort, es a nem monitor tipusu eszkore csak extendelni/mirrorolni fog. Erre gondoltak, ezen feature fejlesztesekor.
Szerk: ezert kell ilyen esetben egy visszajelezni, hogy ha valaki furcsa modon, csak nem monitor tipusu eszkozt dug ra, akkor ne jelenjen meg ez a jelzes.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Krethx #43347 üzenetére
https://m4-ssd.com/
Most már speed teszt is van.
M4 Mac Mini SSD Upgrade 256GB to 2TB Internal SSD Upgrade -
-
cigam
titán
válasz
Krethx #43347 üzenetére
Nagyon fura oldal. Miért telefon van a képeken? Miközben a store már teljesen korrektül néz ki.
A két véglet között (üres, és 2TB) nincs semmi Pl. 512MB vagy 1TB.
Plusz nincs doksi/lista a megfelelő chippekről. Ok, van "comming soon", de nah...
Legfőképp 1-2 sebesség teszt az eredetihez képest. Nem a méret a lényegszabi510
Miért cserélnéd le, ha a mostani is végzi a dolgát? Mitől lenne jobb, ha egy mini csinálná mindezt? Ha csak torrendezni kell, arra egy NAS, vagy egy raspberry Pi is bőven megteszi. -
miresz
veterán
válasz
Krethx #43301 üzenetére
Hát nem is tudom, de nekem speciel ami a gép tetején van azok a típusok nem tetszenek, de ez szubjektív. Meg ehhez még külön plusz táp is kell, ami nekem még plusz hátrány. Bár az Orico elvileg nem rossz gyártó, de én azzal is megszívtam már egyszer egy ssd házzal. 2 hétig működött aztán a gari is nagyon nyögvenyelősen ment.
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #42409 üzenetére
Igen, pont ezt irta. Van egy szep tablazat, hogy melyik CPU-hoz milyen NAND chipek valaszthatoak es ezekbol kell total ures allapotuakat vasarolni, es "egyszeruen" felforrasztani.
A Studio/Pro es most a Mini -nel az ezzel a leges legnagyobb elony szerintem, hogy ha valaki gyart 3rd party nyaklapot es rak ra NAND chipet, akkor a "garancia elvesztese nelkul" a modul cserejevel tudod boviteni. Ha gep megall es nem a NAND a ludas, akkor visszahelyezve a gyarit, maris viheted vissza a szervizbe.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Krethx #42404 üzenetére
Nem cserelheto, Apple prop. Magan az "ssd-n" ami a kepen van nincs controller, csak maga az NAND. Szoval technikailag cserelheto, de csak olyan rakhato bele mint ami alapbol is benne van, mert az ssd vezereloje az alaplapon van, nem a driveon magan. Ertelemszeruen ez egyetlen jelenleg piacon kapahato SSD-re sem igaz.
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #39025 üzenetére
Szerintem, alapvetoen nem szabad azt ajanlani senkinek, hogy kapcsolja ki a SIP-et, es modositson ugy valamit. Az indoklasom pedig, csak annyi, hogy aki nem tudja, hogy mi az a SIP, no, o az, akinek ezt egyaltalan nem kellene sem kikapcsolnia, sem a rendszerben matatnia.
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #39022 üzenetére
Ezert nem kell kikapcsolni a SIP-et. A pkg-ket a pkgutil kezeli, a legegyszerubb azzal kilistazni a telepitett csomagokat: "pkgutil --pkgs", majd lehet listat szerezni azokrol a fileokrol, amiket az adott package telepitett: "pkgutil --files com.microsoft.package.Microsoft_PowerPoint.app", majd ezeket le lehet torolni, vegul pedig a telepitett csomag telepitettsegenek a jelzese is torolheto: "pkgutil --forget com.microsoft.package.Microsoft_PowerPoint.app". A listazashoz nem, a tobbihez root jogosultsag szukseges.
-
cucka
addikt
válasz
Krethx #39015 üzenetére
Ami kimaradt innen:
Library/LaunchAgents
Library/LaunchDaemons
Ezekben vannak a plist file-ok, amik megmondják, hogy a rendszer indulásánál milyen programokat kell még elindítani.Ja és valójában 3 Library mappa van, ugyanazzal a struktúrával:
/Users/felhasználónév/Library - ide kerülnek az adott felhasználóhoz köthető dolgok
/Library - itt az összes felhasználó számára elérhető dolgok vannak
/System/Library - ez az oprendszer sajátja, ide elvileg semmilyen 3rd party alkalmazás nem fog szemetelni. elvileg. -
-Skylake-
addikt
válasz
Krethx #39015 üzenetére
nekem a felhasznalasi mod miatt (en bongeszobol meg terminalbol dolgozok) sokkal egyszerubb egy clean install erre. Evente tobb alkalommal, nagy frissitesnel mindig, kozte random ahogy epp idom engedi/rendszer allapota indokolja es ennyi. Teljes reinstall belakassal, privat programokkal (LoL, medialejatszok, Docker, pages/numbers, Discord , ilyenek) mindennel megvan 3 ora alatt. Kozbe fozok, takritok, meg az a 3 ora sem ugy 3 ora. Ennel egyszerubb modja nincs a karban/tisztan tartasnak.
szerk : illetve nekem a Downloads kulso meghajton van, tehat letolteni semmit nem toltok le a minire igazabol. Ettol nem rendezettebb a Downloads, ugyan ugy figyelni kell ra, de megiscsak a mini ures. -
hibavissza
veterán
válasz
Krethx #38352 üzenetére
Köszi! Egy utolsó kérdés. Tesztvideót néztem róla és abban a csóka az egér ergonómiáján fanyalgott, amit én nem tudok értelmezni. De! Úgy hallottam a videóban, hogy hallhatóan recegett az egér görgő görgetéskor. Mint a régi, olcsó Logitechekben. Én azt szeretem, ha néma. A te egered görgője ad ki hangot görgetéskor?
-
válasz
Krethx #38349 üzenetére
Kiosztása teljes értékű magyar? Mert a képen a leírás ellenére US látható.
Egyébként ez szívás mostanában, hogy nem tudni milyen lesz a magyar kiosztás. Simán eladják keskeny enterrel és széles stift billentyűvel í nélkül. Minap nézegettem a laptopokat a MM-ban és legtöbb esetben valami szánalmas hibrid kiosztással árulják a gépeket. Béna.
-
Czo
addikt
válasz
Krethx #36938 üzenetére
En ugyvagyok a dolgokkal, hogy ha en csinalom, akkor tudom, hogy mit csinaltam, ha elromlik, akkor tudom, hogy mi az ami tortent es akkor, single user modban, vagy recoverybol meg tudom javitani. Pl dosdude osszerakta a patchet, amivel pl. 2008-as MacBook Pro 17"-re felmegy a High Sierra. En soha nem hasznaltam a patchert amit keszitett, mert kozosen fejtettuk meg, hogy mit kell patchelni, hogy minden jo legyen (en csinaltam a patchet, ami lehetove tette, hogy a Software Update mukodjon es tudjanak telepulni a frissitesek). Tehat trivialis, hogy nem fogom a komplett patchert felrakni, hanem csak azt a nehany modositast, amire szukseg van ennel a kimondott modellnel. Ezek kozul volt olyan modositas, amit mashogy hajtottam vegre, mert hiaba korulmenyesebb, de nem lesz bootolhatatlan a gep, ha kap egy PRAM resetet veletlenul.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged