- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
bandras0226 #41950 üzenetére
Ha eladas a cel, akkor erre van beepitett opcio, vagy van valami oka annak, hogy nem dokumentacio szerinti folyamatot csinalod? Azaz, a futo rendszer alatt, a a beallitasokban/general alatt megnyomod a transfer or reset opciot?
-
blakey
titán
válasz
bandras0226 #41947 üzenetére
Kikapcsolod a minit és utána a bekapcsológombot nyomva tartod, amíg meg nem jelenik a kötet és a beállítások menü. Az általad írt módszer Apple Silicon-on nem működik.
-
Czo
addikt
válasz
bandras0226 #41947 üzenetére
Mert ARM gepeknel, azt nem ugy kell mar: https://support.apple.com/en-us/102603
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
bandras0226 #37576 üzenetére
írtam privátot...
-
blakey
titán
válasz
bandras0226 #27224 üzenetére
Királyság, akkor mégsem történt semmi gond. Sok billentyűparancs létezik, ments el egy oldalt ahol ezek le vannak írva és akkor sokmindenre lesz megoldás.
-
Alex91
félisten
válasz
bandras0226 #27217 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
Bármilyen rendszerfrissítést is eszközölsz mindig lemezről, pendriveról érdemes csinálni, ilyenkor van egy lemezed amin a rendszer fut és bármikor lehet róla bootolni, ha ráküldted a store-ból a frissítést akkor sajnos nem tudom, hogy miként lehetne életet lehelni bele, még soha nem csináltam így frissírést az elmúlt 18 évben, szerintem próbálj meg beszerezni valamilyen rendszerlemezt.
(#27218) r4z
Ilyenkor lesz "Recovery"? Simán dmg-ből nyomja, vagy esetleg a régi rendszer recovery-je lesz elérhető? -
r4z
nagyúr
válasz
A power mellett a Cmd+R nyomvatartasaval bejon a recovery (remelhetoleg), ha megse, akkor Cmd+Alt+R nyomvatartasaval az Internet Recovery.
-
Kommy
veterán
válasz
bandras0226 #27204 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy felcseréled a windows-os és a Mac-es csatlakozást, mert nekem is csak a kimondottam PC HDMI portban jó a kép.
-
blakey
titán
válasz
Akkor valamilyen beállítási gond lesz, FHD-n is tökéletes képet ad a legújabb rendszer.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Jó ideje magas PPI-re van optimalizálva az OSX/macOS, szerintem ezen a problémán a Mountain Lion sem segítene már. Mountain Liont amúgy semmiképp nem raknék vissza, teljesítményileg is sokkal jobb volt a Mavericks, a plusz funkciókról nem is beszélve.
-
válasz
bandras0226 #27017 üzenetére
Na, lassan visszatérünk a 2010 környéki állapotokhoz, nem rossz. A hdd thermo szenzorra lennék még kíváncsi (van e benne). Meg ha nem lenne ragasztott az előlap mint régen, akkor lenne igazán fasza (nem, nem ott ment be a por anno, még mielőtt...
).
De persze így se rossz, ha a 27"-es is ilyen, akkor lehet hogy megint lesz desktop Mac-em (mármint amin Apple logó is van
).
Azért egy negatív gondolat is legyen: miért a jack csatlakozót üldözik az iphone-ban, és miért nem a 2.5"-ös legalja hdd-t az iMac-ben?
A kérdés költői...
-
^Boss
őstag
válasz
bandras0226 #24864 üzenetére
A Forklift magyar fejlesztés, nemsokára jön az új verziója, szóval akinek nem dealbreaker valami funkció, már csak ezért is használja azt
-
cigam
titán
válasz
bandras0226 #24347 üzenetére
Ha nem vmi spéci, fizetős, egyedi verzió, nyugodtan törölheted.
Pl. Én megvettem annó a Fission-t, azóta már kiadtak egy új generációs verziót, amire csak fizetős upgrade van. Mivel jó nekem a régi is, nem frissítettem, de a régi telepítője (ami gyakorlatilag maga a program), már nem elérhető a hivatalos oldalon. Tehát van róla biztonsági másolatom, ha valami gubanc lenne, legyen egy offline telepítő. -
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226 #24347 üzenetére
Törölheted őket, gondolom windowson se tárolgattad a telepítő fájlokat, miután telepítettél 1-1 appot.
-
cigam
titán
válasz
bandras0226 #24337 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
bandras0226 #24331 üzenetére
1. Mi a magyarázata hogy ide-oda szétszórva tartod programjaidat(pontosabban azok telepítőit)?
Erősen ajánlott a súgó/OS X-ről szóló könyvek olvasgatása.2. iTunes-ban: Fiók-»Saját fiók megtekintése. Találsz itt egy Engedélyezett számítógépek sort. Itt tudod "resetelni", és megint 5 engedélyed lesz. Olvasni való.
-
válasz
Változtass jelszót, akkor mindenhonnan kiléptet. Ez a biztos.
-
blakey
titán
válasz
A DMG.-t megnyitod és a benne lévő appot az applicatiopnsbe húzod ha van erre utaló nyíl vagy kétszer rálkikkelsz és telepíti magát. Minden dmg-ben egyértelműen le van írva (jelölve), ha a tálcára húzod akkor ne csodálkozz, hogy a telepítő indul. -
Ragnar95
félisten
válasz
1. Azért, mert nem telepíted az appokat
Dmg-t megnyitod, ott pedig vagy mutatja, hogy húzd be az appot az Applications mappába vagy elindul egy windowsról megszokott ablakos telepítő. Feltételezem nem indul telepítő, ergo fogd meg a dmg-ben található appot, másold át az applications mappába és ezzel meg is van a telepítés.
2. Nem véletlenül írtam azt a menüpontot amit, régebben ott volt a "Deauthorize all computers", most viszont csak egy "Deauthorize audible account" van helyette, ezt kéne megnézned, hogy pontosan mit is csinál... -
Alex91
félisten
válasz
User error...
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226 #24328 üzenetére
1. Valamit rosszul csinálsz, gondolom a .dmg-t indítod el, ha az Applications mappából indítod az appot/Launchpadről, akkor semmiképp nem indulhat el a telepítő.
2.Az iTunest bármennyi gépre felrakhatod, az Apple ID-dat csatolhatod csak 5 géphez. iTunes>Account>Authorisation alatt nézelődj.
3. Vagy konvertáld át az adott képet .jpg-be, bár a legtöbb app a .tiff-et is kezeli vagy állítsd át az alapértelmezett fájltípust és készíts mentéseket a billentyűkombinációval (ez amúgy is alapból .png-be ment, de átállítható .jpg-re is), a Grab által mentett fájltípus nem állítható át .tiff-ről másra. -
blakey
titán
válasz
bandras0226 #24328 üzenetére
1. Valószínűleg nem telepíted megfelelően, ha az app a helyén van akkor nem indít el semmilyen telepítőt.
2. Én még ilyennel nem találkoztam, legalább 100X telepítettem újra a gépet, iTunes is hibátlan volt mindvégig.
3. Megnyitod previewba és elmented jpg-ként vagy elküldöd nekem és visszaküldöm jpg-ben.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226 #24268 üzenetére
Azt használsz amit csak akarsz, sokáig FF-et használtam, egy jó ideje a másik böngészőm a Chrome, nagyon jó újabban.
-
r4z
nagyúr
válasz
bandras0226 #24268 üzenetére
cmd+Q-val lépj ki, ne a felső sarokban lévő gombbal, akkor visszatölti.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226 #24225 üzenetére
Ha space-t nyomsz a képen, akkor végig tudod nézni előnézetben nyilakkal a képeket, illetve ha kijelölöd az összes megtekinteni kívánt képet, akkor megnyitva őket Preview-val is tudsz lapozni köztük.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226 #24227 üzenetére
Akkor DP legyen, a HDMI max 1920x1080-at tud ezen a gépen. Mármint a számítógépen, tehát Thunderbolt legyen a csatlakozási "pont".
-
blakey
titán
válasz
bandras0226 #24225 üzenetére
DP-n keresztül kötötted össze a monitorral? A feibontást simán kezeli, ez még csak 1080p.
-
válasz
bandras0226 #24197 üzenetére
Mekkora kijelző, milyen felbontás?
110 ppi alatt vérszegény, ez lehet gond.Az összefoglalóban leírtam, mire figyelj oda: Milyen külső kijelzőt válasszak?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
bandras0226 #24205 üzenetére
Nem. Boot-nal az Alt-ot nyomvatartva elojon a bootmenu.
eBay-rol rendelj egy HDD caddy-t a gephez, kis szerencsevel talalsz olyan eladot aki tud mellekelni csavarhuzot a szereleshez.
-
blakey
titán
válasz
bandras0226 #24205 üzenetére
Nem gond, beállítod, hogy melyikről bootoljon.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Diskmaker X-szel tudsz egyszerűen bootolható usb-t csinálni, miután letöltötted az El Capitant az appstore-ból.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bandras0226 #24200 üzenetére
Amennyiben USB3.0-s a ház, gyakorlatilag ugyanolyan sebességet el tudsz érni vele, mintha SATA portra kötnéd az SSD-t.
-
TheMarci
addikt
válasz
ifixit.com -on minden infót megtalálsz a géped szereléséről.
-
oszy
veterán
válasz
bandras0226 #24193 üzenetére
SSD ⍅ HDD?
A PopChar-t próbáld ki. -
Kommy
veterán
válasz
option (alt) + q a @
-
válasz
ALT+Q
Kapcsold be a billentyűzetnézőt, sokat segít. -
válasz
bandras0226 #18715 üzenetére
Működőképes lehet, de szerintem erős driver és egyéb szoftveres támogatást igényel a dolog, nem tudom mennyire lenne életképes mindennapos használatra.
-
válasz
bandras0226 #18712 üzenetére
És mire kötöd a racket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged