- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
amulet #30616 üzenetére
WakeWatcher, vagy EventScript.
-
Macika_MC
tag
válasz
amulet #30571 üzenetére
A Carbon Copy Cloner progival clonozd át a külső SSD-ről a belső Hdd-re a rendszert ahogy van.
Amúgy a GUID particiós térkép, úgy van elformázva? -
MontyCrew
senior tag
válasz
amulet #29971 üzenetére
Inventorozom leginkább, ahogy látom Creo van még, az t mondjuk nem ismerem, de azon lehet változtatni, wint ahogy látom midnenképp kell rá rakni..
ha ideig órig van csak használva akkor is. 3D nyomtatós progik vannak vajon? bár ahogy elküldöm, már kezdek is utána nézni, hátha találni valami infót valami kidolgozattabbakról ..
-
válasz
amulet #29911 üzenetére
Igen, de szívatós. Törölni kell a .DS_Store fájlokat, majd egy ablakban beállítani ahogy szeretnéd és azt alapértelmezetté tenni. Macera, mert ahol már belőtted, ott az lesz érvényben. Automator megcsinálja, de oszlopszélességre – szerintem – az sem működik. Én telepítés után azonnal ezzel kezdek, egyet beállítok, majd azt kinevezem alapértelezett nézetnek és így minden más amit így nyitok meg (lista nézetben) ehhez igazodik. Pörfekt. Leírva bonyolult, de egyébként nem vészes, csak időigényes.
-
cigam
titán
válasz
amulet #29120 üzenetére
Összefoglalóba illő téma ;-)
Szóval a Fusion drive egy SSD-ből, és egy merevlemezből ál, de a rendszer ezt egyetlen meghajtónak mutatja. A gyorsabb hozzáférés érdekében automatikusan és dinamikusan áthelyezi a gyakran használt fájlokat a flashtárolóra, míg a ritkábban igénybe vett fájlok a nagy kapacitású merevlemezre kerülnek. Ennek eredményeképpen gyorsabban indul a számítógép, és ahogy a rendszer megtanulja a felhasználó munkastílusát, az alkalmazások is gyorsabban elindulnak, illetve a fájlok hamarabb elérhetők lesznek.([link])
Könnyen lehet, hogy a program által frissen létrehozott tesztfájl is a flash-ben tárolódik el, és ezért tud ilyen gyors lenni. Hétköznapi tesztprogramokkal nem lehet leutánozni a mindennapi használatot, mivel egy elég bonyolult logika pakolgatja a fájlokat a flash és a merevlemez között. A difi pedig pont az, hogy amit az SSD-n mértél, azt mindegyik fájlal képes produkálni, a Fusion drive pedig csak a gyakran használtakkal, amik éppen a flash tárolóba van pakolva. Az összes többi a merevlemez sebességével érhető el(amíg a gyakori használat miatt át nem helyeződik a flash-be
)
-
cigam
titán
válasz
amulet #29110 üzenetére
- a dropbox mappa legyen a dokumentum mappa
- Nincs dropboxom, de egy próbát megér: Készíts a Képek mappáról egy "Alias"-t, és azt dobd bele a dokumentumok mappába- A Képek mappa a helyén marda, de lesz egy rámutató link a dokumentumok mappában is. Nem tudom a dropbox képes-e lekövetni az "Alias"okat.Mikika
Melyik az a 3 mappa? Az egészet leradírozni egyszerűbb egy formázással a "Disk Utility"-ből. + Bármikor jól jöhet, ha a belső lemezen is van egy működő rendszer, annyira sok helyet nem foglal (~10GB). -
válasz
amulet #28166 üzenetére
Üdv a klubban!
Először is törlöd az összes .DS_Store fájlt (van rá eszköz a sztórban), majd beállítasz egy nézetet és azt alkalmazod az összesre. Elvileg ez segít, bár oszlopszélességen nem biztos. Ha nem, automatorral futtatsz automatikus beállítást az oszlopokra.
Telepítést követően a letöltéseken kívül nem nyitok Finder ablakot, amíg az alapértelmezéseket be nem állítom. Onnantól egyszer végigkattintom a Home könyvtár néhány mappáját és kész is. A trükk az, hogy az első oszlopot húzom addig, míg az utolsó éppen nem lóg ki. Innentől az összes így néz majd ki és az első oszlop (nálam a név mező) alkalmazkodik az ablak méretéhez, míg a többi változatlan marad.
Így használom:
A rendezés és különböző nézetek váltása gyorsbillentyűkkel is megy ForkLift-ben, szóval egyéb adatra nincs szükségem, de néha itt is bóklászom és elég a három oszlop. Nyilván ez módosítható, de érdemes átgondolni, mely típusú mappákat, milyen nézetben szeretnél látni...
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #28147 üzenetére
Tuxerát használok mióta OSX-re váltottam (lassan 5 éve), teljes megelégedéssel. Paragont nem is próbáltam, így arról nem tudok nyilatkozni, de Tuxera nálam teszi a dolgát tökéletesen jó ideje.
zoli62: TimeMachine-nek HFS+ kell (bár gondolom High Sierra alatt jó az APFS is), úgyhogy se az NTFS se az exFAT nem lesz jó. Ráadásul a TM a teljes rendelkezésre álló helyet felhasználja az inkrementális mentésekhez, szóval mindenképp külön partíció ajánlott neki. -
blakey
titán
válasz
amulet #28147 üzenetére
Tuxera, nálam a Paragonnal gondok voltak amikor döntés előtt álltam így Tuxera lett, tökéletes, hibátlan, atomstabil, Paragonnál volt néha elcseszett formázás, vagy megsérült írás közben a HDD és volt, hogy csak úgy dobta a kapcsolatot. Gondolom azóta javítottak rajta, nem tudom.
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #28088 üzenetére
Általában elég megbízhatóak az Apple eszközök,ha gariidőben nem hibásodott meg, akkor gariidőn túl se valószínű a meghibásodás.
Ha jobban szereted magad biztonságban érezni, akkor pedig a helyedben keresnék egy specifikációkban a 2. (16GB RAM-mal szerelt) modellel megegyezőt, amire még van gari és vennék rá Apple Care-t pluszban, így drágább lesz a végösszeg, de nem kell teljesítményben kompromisszumot kötnöd és meghibásodástól sem kell félned.
A 4K iMacben amúgy bővíthető a memória iFixit alapján, bár nem olyan egyszerű, mint a 27"-osban, de ezek alapján annyira a 8GB RAM-os sem rossz vétel, bár nem vagyok benne biztos, hogy a gari ér ugyanannyit pénzügyileg, mint +8GB RAM, illetve +256GB SSD. -
Macika_MC
tag
válasz
amulet #28071 üzenetére
A Fusion Drive vinyóhoz nem kell ssd, de nekem a másik iMac van ami:
1 TB-os merevlemez és Radeon Pro 555 grafikus processzor 2 GB memóriávalÉn ezért vettem külső ssd-t.
Én sima felhasználásra használom a gépet, de szerintem amire te használod az biztos elég neki, de mások majd megmondják aki használja arra amire te használnád.
-
Macika_MC
tag
válasz
amulet #28060 üzenetére
Én külső SSD -t használok, azon van a rendszer a belső HDD-n meg az adatok.
Így a garancia is megmarad és a rendszer is gyors.
Én például ezt használom. nagyon gyorsan ír és olvas és a Boot idő kb 10-12 másodperc.A külső SSD-t elrejtettem a gép mögé
-
válasz
amulet #25618 üzenetére
Xbox1 controllerrel tapasztalatok: link
Viszont úgy gyenge 1 éve nem néztem rá, lehet hogy azóta fejlődött a dolog, viszont akkoriban még a wireless modult sem támogatta, USB-n ment csak. Ráuntam eléggé, ha játszani akarok akkor átbootolok inkább Windowsba, amúgy is jobb a teljesítmény, és nagyobb a választék.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
amulet #19952 üzenetére
Kedvesem grafikus és tőle azt hallom, hogy rajzoláshoz, photoshophoz kizárólag digitális tábla.
Neki ez van: [link] és számára ez a minimum.Sajnos saját véleményt nem mondhatok, de kétségtelen, hogy ezzel lehetett nekem is precízen meghúzni egy olyan görbét, amit egérrel ha besz@rok sem tudtam volna
-
Ragnar95
félisten
-
-
bmwk1200s
őstag
válasz
amulet #19868 üzenetére
Ha a nyers CPU teljesítmény kell, akkor de, a 2012es négymagos i7es jobb!
GPUban viszont már a HD4000 elég gyenge.Itt meg tudod nézni a teljesítménybeli különségeket
Az enyémben sem sima HDD van, hanem Fusion Drive. Ez egy 128GB PCIe SSD és egy 1TB HDD logikai összekapcsolása. Nekem nagyon bevált.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
amulet #19865 üzenetére
Mint új MacMini felhasználó mondhatom, hogy végtelenül meg vagyok elégedve vele. 2014es modell az erősebb, 2,8GHz i5 chippel, 8GB Rammal, 1TB Fusion Drive-al. Bár teszteken, többszálú feladatokban a 2012es négymagos i7es macmini erősebb, de ez aligha fog kijönni átlagos felhasználás mellett.
Az iris grafikus megoldás 1,5GB rammal fut, amit lecsíp a rendszer memóriából, jól teszi, és itt viszont köröket ver a HD3000 és HD4000 megoldásokra. -
blakey
titán
válasz
amulet #19863 üzenetére
Az új mellett szól a garancia ill. a jobb videókártya, a régi melett szól a bővítési lehetőség, az igazat megvallva egy kicsit sokallom a 180e-et, de lehet, hogy most ennyi a piaci ára
. Nekem late 2012-es i7-esem van és egyelőre nem cserélném új modellre. Az 1GB-os videokártya mindkettőnél adott.
Mi nem tetszett a 2009-esben? Tudom a korlátait csak neked mi nem volt megfelelő?
-
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #19635 üzenetére
Hivatalosan 4GB a max, de gyakorlatilag 8GB-ot is felismer EFI fw update után.
DDR3 SO-DIMM RAM kell, azon belül teljesen mindegy, hogy milyen. -
Ragnar95
félisten
válasz
amulet #19614 üzenetére
Ennyiért nem rossz vétel, illetve nem tudom, jelenleg milyen géped van, de azért azt tudni kell, hogy ez nem mai csirke már, a C2D, 2GB RAM és a HDD mind elég lassúcskák már.
A RAM-ot tudod 4GB-ra bővíteni, illetve tehetsz bele SSD-t, de a C2D akkor is C2D marad...
Szerintem egy mid2011 i5-ös MacMininél már nem szabad lejjebb adni, főleg, hogy a leírt felhasználásra 8GB RAM minimum kelleni fog, ha tényleg komolyan gondolod. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged