- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
Most, hogy már meg van a mini bezárult a kör. iPhone, iPad is van a kezeim közt de munkánál még kísért a windows. A mercury-t meg azért említettem a tabon mert ott annyira megszoktam a gesztusvezérléseke, hogy el se tudnám képzelni nélküle az iPadet.
Más: (igyekszem röviden)
Mindig is halk gépek építése volt a szándékom - '95 óta használok PC-t - az ismerőseim is állítják, hogy egy barom vagyok, volt vízhűtésem, szekrénybe épített gépem és miegymás.
Mondanom se kell, hogy ez a mini tényleg csendes, pusztán érdeklődés szempontjából kérdezném - főleg akik huzamosabb ideje mac mini felhasználó - hogy a miniben lévő venti pár év használat után elöregedhet e, vagy felhangosodhat némiképp a működése? Ahogy már említettem, úgy örököltem a gépet és nincs viszonyítási alapom, hogy egy új masina mennyire halk. Ha csend honol a szobában akkor hallok azért némi zajt felőle de ez nem légáramlás, hanem amolyan forgó-morgó hangnak/zajnak mondanám. eBay-en néztem, cirka 4 ezerért lehet már bele venni (gyári?)ventit ami új. Érek el vele eredményt vagy a mostani, közel 4 éves forgó alkatrész még nem számít öregnek?! Az előző tulaj soha nem kapcsolta ki a gépet (sleepen kívül).
Tehát mégegyszer csak annyit, hogy nincs viszonyítási alapom egy új mini mennyire számít halknak. Hallottam azt is, ha tényleg semmi, vagy csak nagyon minimális terhelés van, akkor a ventilátor ki is tud kapcsolni?.
-
TBMC
addikt
koszonom!
megtortent.
nem nagyon vagyok otthon ezekben, van esetleg valami mondanivaloja az uzeneteknek szamotokra?
tudnatok segiteni benne?koszonom!
-
TBMC
addikt
van mellettem az ssd-s rmbprom is. ott kb 3-4mpet vesz igenybe a bekapcsolas. megnyomom a gombot es voila. mar bent is vagyok.
de elvileg a hdd nel mas a szitu. masik topicban irt egy kollega idezem:
"Fusion drivetól 30-32mp idő nem rossz, ssd bootol 12-15mp alatt, hdd meg másfél perc"ettol elteroen, verbose modeban hogyan tudom elinditani?
-
blakey
titán
Az igazi megváltás a DP 1.3 ami már alkalmas a 4K 120Hz-re is, jelenleg a legjobb megoldás az 5K iMac.
Amúgy meg mac mini vs. iMac 5K-ról volt szó, a mini 2014-es ugyan meghajtja 4K-ban, de véleményem szerint nem tökéletes. az mDP 1.3-as szerelt változat viszont nagyon jó lesz. -
bmwk1200s
őstag
Ezzel nem ertek egyet, mar csak azert sem mert epitesz mernok ismerosom pont hogy a melo miatt valtott winrol macre. ArchiCad, ami magyar fejlesztes, talan nem kell bemutatni. Az Artlantisba dolgozik, nem ertem miert kellene win mernoki feladatra.
AutoCad is elerheto es egyeb mernoki tervezo programok is.
A legerosebb macminin siman menni fog, ha professzionalis munkara kell akkor retina iMac. -
RaZroX
addikt
Bootloader-t a legfrissebb multibeast-ből tettem fel, DSDT kilőve mert brand gép és senki nem foglalkozik egy olyan alaplappal aminek neve sincs. Egyébként Mavericks alatt nálam minden natívan megy, csak volt egy olyan gond, hogy ha felraktam a bootloader-t akkor KP fogadott, így az EasyBeast-et kellett feltennem, ezzel bootol is.
-
RaZroX
addikt
Tényleg egyébként tudom, hogy nem ide tartozik, mert nekem Hackintosh-om van, de azt nem tudod, hogy mitől van az, hogy alvás után csak a billentyűzet nem megy amíg ki nem húzom és dugom vissza ?
Ha más USB port-ba dugom akkor is csak a bill csinálja és ami még érdekesebb, hogy amióta ez az "új" billem van azóta van ez. Az előzővel ilyen nem volt. (Mind2 USB-s.)(#18020) tDr1v3r :
ott a pont
-
rii
nagyúr
ma reggel friss bekapcsolásnál nézegettem, és semmi ... RAW volt, de csinálta ezt már mindennel ... akármilyen File-ra Folderre kattintottam ...
most megint rohanágltam egy sort a RAW-okon, és semmit ... de ez már több hónapja előfordul ...
az IT azon van, hogy 10.7.5-ről upgrade-elnek 10.8-ra, hátha attól megoldódik .. meg amúgyis upgrade-gentek ...
-
twine
veterán
MOndanátok egy-két mondatot arról mi az a "sok lehetőség" az átlag júzernek? Mióta mac tulaj lettem és olvasom a topicot, körvonalazódott ki mire használja a gépet, és látom hogy az "aktív" tagok közül sokan programoznak etc,,,tehát nem átlag júzernek tartom őket...
Ők gondolom más szemmel nézik a fejlesztéseket...
Mi, mint átlag felhasználók, mit kapunk, aminek "örülni fogunk"?
Köszönöm a segítséget -
-
megema
őstag
Iris-t használva se tapasztalod a lagot? Ma kipróbáltam iCentreben a 13"-os és a 15"-os belépőmodellt is, és a legtöbb helyen egyformán lagoltak. Talán csak iPhotoban való nagyítás esetén volt folyékonyabb a 15"-os, de az se volt tökéletes.
Facebook, Verge, CarnationGroup oldalakon sincs lag? Ugyanazt a PDF-et Safariban és Megtekintőben görgetve nem szaggat a Safari? ~80 oldalas PPT-ből készült PDF Megtekintőben 10 oldalnyi görgetésig hibátlan, Safariban fél oldal esetén is beszaggat.
-
Ragnar95
félisten
Anno pont a te tanácsodra váltottam a flash pluginról chrome-ra, mert a flash plugin csomószor pörgette maxon a procit és így belassult a gép, míg a Chrome-al nincs ilyen probléma. Minden másra továbbra is Safarit használok, mert számomra sokkal használhatóbb és jobb, mint a Chrome, de ha flash kell, akkor csak megbyitom a Chrome-ot és nem kell plugint telepítgetnem
-
blakey
titán
De értettem, de a safari miatt telepített dolgok már elég a firefox-nak, hogy pontatlanabb? - ezzel nem értek egyet, valószínűleg, sőt biztos, hogy más oldalakat nézünk ezért fordulhat elő, hogy pl. neked nem megfelelő, nagyon sok dolog van ami a safarinak gondot okoz, igaz fordítva is jelen van, szóval nekem ez a kettő pont ideális és kiegészítik egymást.
-
megema
őstag
Köszi a tippeket mindenkinek!
Akadt egy problémám, remélem találkozott már vele valaki. Mikor hosszabb alvás után ébresztem fel a rMBP-t, úgy tűnik mintha csatlakozva lenne az itthoni WiFi-re, viszont egyáltalán nincs hálózat. Az ikon azt mutatja, hogy csatlakozik és a hálózati beállításoknál is van IP címe... WiFi ki-bekapcsolás után helyrejön.
Ha csak úgy elaltatom*, majd felébresztem, akkor semmi baja. Viszont megnéztem a system.log-ot, és azt láttam, hogy felébredt magától egy rövid időre, majd visszaaludt. Lehet ilyenkor csinálja csak...
*: Mennyi idővel a kijelző kikapcsolás/fedél lecsukás után alszik el? Ilyen beállítási lehetőséggel nem találkoztam, csak a kijelző kikapcsoláséval.
-
blakey
titán
Már miért ne? Semmi baja nem lesz, kb 8 éve használok így egy vinyót. Sokkal könnyebb hurcibálni a kompatibilítás miatt.
(#16898) buci30
elvileg igen, ha ntfs-re van formázva és nincs a mac-en segédprogram akkor csak olvasni fogja írásho kell egy külön progi, mint pl. amit előzőleg linkeltem fizetős mint pl. ez. -
Ragnar95
félisten
Igazából most átmeneti megoldásnak kéne csak, mert itthonra is jobban jönne egy noti, szóval erre az elkövetkezendő kb fél évre gondoltam csak maximum.
Még esetleg egy ilyen Pro-t tudnék beszerezni 60 ráfizetéssel, bár ahhoz még jönne az SSD, szóval az kb 80-ra jönne ki, bár tény,h ez már i5-ös, szóval jóval időtállóbb. Bár lehet,h az lenne a legjobb megoldás, ha rááldoznék még többet és nyáron beszereznék egy refurb rMBP-t, az kijönne 300-ból, csak sajnálok kiadni annyit egy gépre egyben. -
-
biker
nagyúr
igen, mivel ez egy tömb, ezért bármelyik hasal, mindkettő használhatatlan, ez van, ezért kell backupolni.
én meg nem akarok azzal szenvedni, ezt ide másolom, ezt most oda, most átrakom hogy gyors legyen, akkor ez az új program már nem fér az ssd-re, akkor két applications mappa
brrrrrr -
czanga
őstag
Szkúúúúzi, összekevertem.
My bad.
Ezt használja náluk a srác. DTP munkákkal, és Weblap design-nal fogllakoznak.
Ettől még tartom magam ahhoz, hogy aki sokat gépel, annak is lehet kényelmes, mint ahogy nekem is az. Másoknak pedig nem. Meg tudlak érteni téged is. Feltételezem sok példa lenne ide is, oda is.
-
czanga
őstag
Munkahelyen senki sem használ már régi mechanikus Apple-t, és jóbarátom munkahelyén is csak 1 ember használ olyat, de ő megrögzötten.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, sőt. Viszont azt tegyük hozzá, hogy ez nagyon szubjektív és egyuttal izlés kérdése, hogy kinek melyik jön be.
ragadósság:
Igen, ezt ismerem én is, és bár remélem nem hozza úgy a sors, de ha beadja a kulcsot, vagy csak ragadni fog, tuti kipróbálom.
Mondjuk én, mióta megvan takarítom bizonyos időközönként. Valószínüleg ez is jót tett neki.
-
Igazából az SSD-ről szeretnék átvinni pár programot helyfelszabadítás végett, és ha jól értettem, amennyiben átmozgatom, akkor a launchpadban nem lesz jelen.
Még egy kérdés. A TM nekem a NAS-on van. Le lehet valahogyan korlátozni, hogy ne garázdálkodjon 1,5 terrával? Megeszi az összes helyemet.
-
madgie
titán
"De miért nem írsz egy applescriptet, ami automatikusan lefut loginnál és futtatja a terminal parancsot?"
Nem értek hozzá/nem tudom hogy kell
Pár hónapja váltottam OS X-re.
Otthon megnézem ezt a RamDisk Creator-t, köszi
(Adobe Lightroom-nál jó lenne, ha nem az SSD-t szemetelné folyamatosan)
-
twine
veterán
+(#15866) DanielK:
Amíg nem tudom bárhol, bármilyen körülmények között a media file-okat letölteni illetve felmásolni a mobil eszközömről/re (iphone), külső program nélkül(itunes,vagy egyéb "varázslat"),addig sajnos nekem nem jó
Pedig nem vagyok szemellenzős,,tetszik az iphone, és az iOs is...de ezért nekem egyelőre nem alternatíva -
cigam
titán
Ez nem feltétlen igaz. Függ az OSX verziójától, és hogy mennyire félsz/érted a terminálos parancskezelést(ől).
How to Enable NTFS Write Support in Mac OS X -
DanielK
addikt
Nekem java-t fel kellett tennem (Netbeans és a programozás miatt), illetve a flasht a webfejlesztés miatt (még van aki ezt használ, így 100%-san nem lehet kiirtani). De minden up to date, és még nem volt gondom az 1 év alatt. Ja a safari végre alapból tiltja azt a flasht, ami nem a főtartalom része.
-
rbalint88
addikt
a kolléga alapkérdése ez volt, amit idéztem, ezért volt fura. hackintosh tudom, hogy nem lesz 100%. viszont akkor kérdeznék ebben a témakörben is, hogy mit érdemes.
a konfiguráció adott, hackintosh kompatibilis (h77 wifi lap, i3-3225, 2x4gb ddr3-1600MHz ram).
a kérdések: 120gb ssd elég-e win7-nek és osx-nek együtt? osx-et csak tanulgatni szeretném egyelőre, photoshopot/lightroomot használnék rajta csak.
osx-ből melyiket érdemes? (c2d macminin a 10.9 befürdés volt meglehetősen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged