- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
válasz
twinee1337 #30658 üzenetére
Én wifin nézek este filmet, Miniről, amint rátallózok az nPlayer-el, felébred a billentyű.
De csak az, a monitor nem.
-
crissprivat
senior tag
válasz
twinee1337 #30658 üzenetére
Igen,már tapasztaltam ilyet én is. Valami felébreszti,de nem jöttem rá idáig,hogy mi lehet.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
twinee1337 #30623 üzenetére
Köszi a választ, igen néha kedvem támadna egy futamot lemenni, vasárnap szoktam általában! Egyébként mennyire melegednek ezek a iMac-ek?
-
general
addikt
válasz
twinee1337 #30520 üzenetére
köszi! rákeresek!
blakey, na de kártyaolvasót sem lát?
annak nem kell táp.
-
cigam
titán
válasz
twinee1337 #30410 üzenetére
Nem lehet, hogy a DRM miatt nem megy?
-
blakey
titán
válasz
twinee1337 #30410 üzenetére
Próbáld az epubor-t
-
Syl
nagyúr
válasz
twinee1337 #30391 üzenetére
Elvileg minden könyv amit megnyitsz a gépeden epub formátumban meglesz a User / Library / Mobile Documents / iCloud~com~apple~iBooks / Documents mappában. Onnan meg szerintem a Calibre könnyen tud PDF-et gyártani.
-
r4z
nagyúr
válasz
twinee1337 #29773 üzenetére
Szaraz mikroszalas kendovel.
-
cigam
titán
válasz
Aldis tisztítókendő.
-
válasz
Nedves, majd rögtön száraz pamut póló.
-
Digital
addikt
válasz
twinee1337 #29704 üzenetére
-
Digital
addikt
válasz
twinee1337 #29457 üzenetére
Van valami megoldás Mojave alatti Bootcamp-re, vagy marad a Parallels?
(Lehet indítani a Windows-t, de mikor vissza szeretnék térni macOS-re kicsit macerás.) -
Lazika
senior tag
válasz
twinee1337 #29311 üzenetére
Érdekes nekem még a legutolsó Mojave béta van a laptopon, azzal jó volt. De ha ennyire jól sikerült a végleges lehet, hagyom is azt rajta.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
twinee1337 #29270 üzenetére
Az attól függ, mire kell. Én meglévő, de nem telepített fontok között szoktam vele keresni, erre nagyon szeretem és filléres.
-
koháry
tag
válasz
twinee1337 #29102 üzenetére
Kifogom. Érdekes, hogy csak a falon van ez a kettő bejegyzés korlát ha megnyitok egy facebook oldalt vagy profilt az normálisan működik.
-
koháry
tag
válasz
twinee1337 #29100 üzenetére
Lehet bétáznom kellene, de nem akarok kockáztatni.
-
koháry
tag
válasz
twinee1337 #29097 üzenetére
Köszönöm. Megpróbáltam nem igazán segített. Pár napja kezdődött az egész, előtte minden jó volt.
-
blakey
titán
válasz
twinee1337 #28967 üzenetére
Forklift
-
marciart11
aktív tag
válasz
twinee1337 #28881 üzenetére
köszi
-
varsam
őstag
válasz
twinee1337 #28776 üzenetére
Nekem azt csinálja, hogy ha teljes képernyőre van állítva a játék, akkor vibrál a kép. Ha kiteszem ablakba, akkor megszűnik a dolog... Battlefield, CS Source mindegy.
iMac late 2013, bootcamp + win10 -
madgie
titán
válasz
twinee1337 #28733 üzenetére
No de nekem új, azt még nem kéne szétkapni
Amúgy brutális ez az 5K képernyő, fotószerkesztésnél szabályosan bele kell bújni, mert egy 24 MP fotónál is alig nagyítasz és már ki is töltötte a képernyőt... ha nem mászok bele a monitorba, nem látom az élességet
Videóvágásnál is mókás, hogy a Full HD tartalom a Final Cut vágóánlakában is 100% feletti nagyításba fért el alapból
-
Digital
addikt
válasz
twinee1337 #28654 üzenetére
Szia!
Nekem sem működik!
A legutolsó Sierra High frissítés óta. Logitech usb-s billentyűzettel hidaltam át a problémát, amit remélem mihamarabb kijavítanak!
-
blakey
titán
válasz
twinee1337 #28626 üzenetére
Mivel üveg így én ablaktisztítóval, szemüvegtisztító folyadékkal tisztítottam, de a nedves, vizes törlő is megteszi, legalábbis a külső részen, belül csak vizes törlővel töröltem, még a levehető kijelzők idejében, belül hajlamosak voltak porosodni. Alkoholmentes tisztítóval is törölhető viszont az ilyen monitortisztítók nálam nem működnek megfelelően, kevés az amelyikkel valóban csíkmentesre tisztítható.
-
koma106
senior tag
válasz
twinee1337 #28602 üzenetére
Nekem a kijelző jobb alsó sarkába (aktív sarok) be van állítva a kijelző elaltatása. Így csak odahúzom az trackpaddel a nyilat és alszik a kijelző. (Íróasztal és képernyővédőnél lehet beállítani)
...de alapbeállításnál a Ctrl+Shift+Eject billenytű is kikapcsolja a kijelzőt.
-
Macika_MC
tag
válasz
Na az nekem is ki van kapcsolva.
A beállítások - Energiatakarékosság menű alatt - Pipáld be hogy nem menjen kikapcsolt képernyő alatt alvó módba.
És a pipát vedd le - a merevlemezek elaltatása amikor lehetséges -
r4z
nagyúr
válasz
Az energiatakarekos beallitasoknal van egy csuszka, amivel pont a kijelzo kikapcsolasaig eltelt idot lehet allitani. A sleepet InsomniaX-szel lehet peldaul kivedeni, de elvileg erre is van egy checkbox a beallitasokban a csuszka alatt.
-
blakey
titán
válasz
Energy Saver alatt állítható, hogy a monitor mikor menjen alvó állapotba illetve a HDD mikor menjen, tehát a monitor alvó módba mehet de ettől még a gép működni fog ha úgy állítod be.
-
Luser2000
addikt
válasz
twinee1337 #28552 üzenetére
Én éppen ma délután álítottam át a rendszert (iMac 21,5 2015 late) külső SSD-re.
Online leadtam a rendelésemet egy 500GB Samsung 850 EVO SSD meghajtó (MZ-75E500B/EU) és egy UASP képest Orico 2.5" külső merevlemez ház fekete /2588US3-V1-BK/ egységre, majd kb egy óra múlva már a boltban is voltam. A külső házba csavarhúzó nélkül be lehet pattintani az SSD-t, és már indult is a rendszer újratelepítése Macika_MC által linkelt video alapján.A végét még annyival fűszereztem meg, hogy a "régi" rendszermeghajtóról (HDD) az áttelepítő varázslóval mindent (két felhasználói fiók, telepített programok, stb) átrakattam az SSD-re.
EGY KÉRDÉSEM van ennek kapcsán:
Hol / hogyan tudom megadni a rendszernek, hogy pár alapértelmezett könyvtár (pl. Letöltések, Dokumentumok, stb) helye ne az SSD legyen, hanem a gépben maradt HDD-n?Köszi,
Balázs
-
Macika_MC
tag
válasz
Viszont ha külső házba teszed a SSD-t akkor a maximális adatátviteli sebesség kizárólag UASP módban érhető el. Ez akkor lehetséges, ha támogatja ezt a funkciót a külső rack vezérlőchipje.
Olyan külső HDD/SSD házat keres ami támogatja a UASP-ot.
-
Macika_MC
tag
válasz
A beállítások indítólemeznél be tudod állítani melyik legyen az elsődleges rendszer.
Én amikor feltelepítettem külső SSD-re a rendszert a belső HDD-t teljesen leformáztam (töröltem) így azon már nincs rendszer, szerintem teljesen felesleges oda rendszer, soha nem fogod használni.
A HDD-t tárolásra használom (képek, zene, filmek) -
Ragnar95
félisten
válasz
Igen, tudsz külső SSD-t használni rendszermeghajtóként, nem lesz semmi gond belőle, ha azon van a rendszer.
-
r4z
nagyúr
válasz
Nem fogja osszekeverni.
(#28553) domojko: Mini Displayport -> akarmi atalakito kell. Ha VGA (D-Sub) a masik port, nem lesz olcso az adapter.
-
r4z
nagyúr
válasz
twinee1337 #28547 üzenetére
Az emlitett SSD-n kivul +8GB RAM-ot ajanlanek meg bele (van 2 szabad slot), Photoshop alatt hamar elfogy a 8.
-
b.kov
senior tag
válasz
Szia!
Szerintem egész jól hangzik, de érdemes lehet megfontolni egy külső SSD-t, amiről az OS fut.
HDD-n sajnos a macOS sem túl fürge. -
Ragnar95
félisten
válasz
Nincs semmilyen szériahibája az említett típusnak tudtommal, így nincs az átlagosnál nagyobb esély meghibásodásra. Teljesítmény tekintetében is egyedül a HDD problémás, mindenképp ajánlanám legalább egy USB3.0 külső SSD beszerzését a gép mellé, ég és föld a különbség sebességben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Android játékok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest