Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez valóban nem sok érte.
Jelenleg monitort vadászok és legalább egy 32" szeretnék 4K-ban és ami fontos lenne a MultiView, bpb funkció ha másik gép is lenne csatlakoztatva akkor egy képernyőn jelenjen meg mindkettő. Sok gyártó fel sem tünteti a specifikációknál, hogy tudja e vagy sem. Pld Dell monitoroknál szó sincs ilyenről, nem egyszerű így.
-
werszomjas
addikt
Hogy ki milyen, gyárilag USB-C-s csatlakozós külső SSD-t használ.
De közben már átgondoltam és veszek egy Samsung Portable SSD T7 1TB-t.
-
cigam
titán
Semmi nem kötelezi őket, hogy egy "használt" géphez az összes tartozékát odaadják. Az autóhoz ajándékba adott téligumi készletet is simán eladhatod az autó nélkül, és nem kötelező az autó eladásakor ezeket is hozzá adni.
Majd pont egy nepperen kéred számolt az etikát, meg a jogkövető magatartást
-
scdlsc
senior tag
Járt hozzá mindkettő. Vagy egér helyett lehetett választani Magic Trackpadet. Régi iMachez járt anno ilyen kicsi vezetékes billentyűzet. Ha jól emlékszem ezt külön nem is árulták.
HARDVERAPRÓ
-
zacci
senior tag
Nem tehetek róla, hogy ilyen a rendszer. Kihúzom az asztalra, erre eltünteti a programok közül és move-olja az asztalra. Azért kérdeztem itt, hogy miképpen lehet könnyen kvázi parancsikont kirakni, mert nem találtam róla értelmes leírást.
Ha lenne halvány fingod arról, hogyan működik ez a rendszer, akkor tudhatnád miért viselkedik így. Én nem tudtam, mert most ismerkedem vele, de végül rájöttem mi a hiba. Igazad van és nekem is. A gigás méretnél nagyobb programok külső SSD-re kerülnek. Ez egy választható beépített ficsör és nem Én reszeltem bele. Onnan viszont NEM működik a kihúzom oszt parancsikon lesz belőle dolog.
A "gyári" helyről tényleg parancsikont rak ki a rendszer, de máshonnan már nem. Ha egy egyszerű doksit húzok ki, azt is moveolja. A lényeg a következetesség
Nem értem miért működik össze-vissza. Ha az "Application" könyvtárból parancsikont készít, akkor a másik "Application" könyvtárból miért nem ? Tudja, hogy oda kerülnek a nagyobb méretű programok, hiszen Ő maga rakja oda!
Arról meg nem tehetek, hogy a gyártó félig kész ficsört ad el. Ok, azt éppen megoldja, hogy mountolj egy hálózati driveot, de hogy azt könnyen elérd egy programból újraindítás után az már luxus. De megtaláltam a megoldást és ez a lényeg
Csak kicsit reszelni kellett...már megint...pont mint a windóznál.
Na az ilyen faxságok miatt akartam M$-ről MacOS-re menni, de hát lakva ismeri meg az ember a rendszert
24H2-vel meg kínlódjon akinek két anyja van. Annál még ez a MacOS is ezerszer jobb
-
MasterMark
titán
-
Noxy
veterán
Vettem egy ilyen magsafe töltőt [link] egy ilyen kábelt. [link] (25cm).
A terv az volt hogy hátul bedugom az iMAC-ba (M1) oszt elől szépen el lesz a gép alatt a rövid kábellal.
Nem működik egyik USB C portban sem. Ellenben ha ebbe dugom be [link] az USB C portba, tölti az órát meg a telefont is. Igaz lassabban mint egy töltő adapter, de nem is a gyorstöltés a cél, hanem ne legyenek hosszú kábelek, töltő adapter, meg előttem kézre legyen minden.
Nem értem, miért nem megy közvetlenül az iMAC-ból?
Ja és remelem nem okozok ezzel később problémát magamnak. -
Vasti74
senior tag
OK, ez jó hír :-) Bár most találtam €50-el többért 16GB-os változatot ;-)
Azért vagyok bizalmatlan a 8GB-al, mert a linuxom most éppen 10,5GB memóriát fogyaszt úgy, hogy csak ez az egy Firefox van nyitva ezzel az egy oldallal, ahol most írok... Bár egy Win11 is megfold egy ilyen hatalmas feladatot 3-4GB memóriát használva még mindenfajta optimalizálás nélkül is, sőt: jobban belegondolva egy Win11 is teljesen használható arra, amire nekem kell a gép 8GB memóriával.
És hát igen... Hatalmas a különbség a FullHD és a 4k között ;-) Volt egy ideig egy utolsó Inteles generációs 21,5"-os iMac-em 4k kijelzővel, na az meg aztán tényleg olyan, hogy szemüvegben - nagyítóval is keresheti az ember a pixeleket, de nem találja ;-)
-
Alapvetoen, a pkg-k torlesere nincs beepitett tool, a pkgutil a csomagkezelo, ezzel tudod listazni a felrakott pkg-ket (--pkgs), majd ha megvan amit kerestel, akkor ki tudod listazni, hogy milyen dolgokat rakott fel (--files) ezek utan ezt a listat atnezve es ertelmezve, kezzel tudhatod torolni a fileokat. Majd ha letorolted a fileokat, akkor torolni kell a telepitett csomagok kozul a csomagodat (--forget). Sok vendor szokott uninstall scriptet mellekelni, vagy uninstall doksit irni, amiben le van irva, hogy hogyan tudod eltavolitani.
-
SharpSA
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Valahogy sejtettem, hogy a "piaci rést" egyből kihasználják az emberek.

Amúgy van már pár éve másik megoldás is, egy usb-s külső bekapcsoló gomb amit akár hova is tudsz tenni és hozzá rendeled a funkcióját. Jelen esetben a bekapcsoló gombét.
#43734cigam:
Kemény. Nem szeretik a hibáikat olvasni úgy látszik.
-
cigam
titán
Rosszul értelmezed. Szerinted mennyire életszerű, hogy 1-2 gépre szóló licence 6185.-, míg 3-4 gépre 5773.-, ...
Ki venné meg csak 1-2 gépre, ha 3-4-re még olcsóbb?
Ezek nem gépek számosságára vonatkozik, hanem a vásárolt licencek mennyiségétől függő darabár.
Olvasd el a linkelt oldal 2. bekezdését. Kicsit magyarosítva:
A jelen licenc vásárlójának egy egyszemélyes, nem átruházható, licencjogot biztosít. ... Kizárólag a licencet vásárló személy tulajdonában lévő és általa használt eszközökre történő telepítés és használat megengedett. -
-Skylake-
addikt
nem kerulte el a figyelmem, hanem erre, hogy 2 gepen lehet aktivalni, erre utalo jelzes nincs (!) a kepen amit bekuldtel.
nem gondoltam sem azt hogy warez sem azt hogy at akarnal verni barkit, csak en nem tudtam hogy 2 gepre szol a license, neked pedig ez nem latszik a screenshotodon. szoval ezert kerdeztem ra, nem bantasbol. -
-Skylake-
addikt
?
kifejted kerlek, hogy mit adsz oda a feleert? a hszed azzal kezdodik hogy nem tudod/akarod formazni a lemezeket, ezert vettel magadnak egy licenset. ha azt odaadod valakinek akkor nem tudod tovabb hasznalni. mivel nem formazod a lemezeket felteszem tovabb akarod hasznalni. szoval nem ertem, hogy ha adok neked 3200forintot akkor mit is adnal oda cserebe.
-
Munka közben szeretek zenét hallgatni. És ha már hallgatom, amennyire csak lehet, szóljon jól. Van két minőségi hangfalam és hozzá egy aktív subwoofer. Nincsenek agyon hajtva, inkább csak halkan, de szépen muzsikálnak. Egyetértek az előttem szólóval, amennyiben a beépített kevés, simán érdemes rákölteni valamennyit, hogy szebben szóljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Proxmox VE
- Yettel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
!

Valamivel nem lehet letesztelni pld?

)
TigerCat