Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Aha itt lesz valahol a megoldás, köszi szépen.

Itt ahol a cookie-k is vannak látszik, hogy van "Alternatív HTTP-szolgáltatások" is elmentve. Persze hiába törlöm attól még nem jó.Ennek utánanézek jobban. Amúgy is most próbáltam beálíltani QUIC-en is az oldalakat, és akkor láttam, hogy a safari nem header-t használ erre mint a chrome, hanem a DNS HTTPS rekordot.
-
MasterMark
titán
A router DNS szerverét kapja DHCP-n, ez van beállítva. De amúgy ahogy mondtam amúgy is átNATol mindent az UDP 53 porton magára.
Ha a rendszer DNS szerverét használom ami a router, akkor nem oldja fel a HTTPS rekordot.
Nincs semmi profil.
szerk.: Egyébként wiresharkon látszik hogy megkérdezi a HTTPS-t és CNAME-et kap helyette a megfelelő belső címes A rekordra. Szóval ez a része jónak tűnik.
-
MasterMark
titán
Csináltam safari developer menüben cache ürítést.
Én nem adtam hozzá HTTPS rekordot, viszont cloudflare-en van megproxyzva és valóban jön vissza HTTPS avagy Type 65 rekord, ha publikusról kérdezem.
Viszont ennek nem szabadna bejönnie, mivel a routeren fel van véve fixen a cím, szóval nem szabadna kimennie tovább, hiszen a saját belső feloldás válaszol és azt küldi vissza.
szerk.: Egy külön pihole + doh-val kerülöm ki a router DNS feloldását a teszthez, ha a routert kérdezem akkor nem ad HTTPS rekordot vissza, szóval nem szivárog át.
-
MasterMark
titán
A router DNS forwarderjében van felvéve a belső címre mutató DNS rekord. A kliensek a routert kapják DNS szervernek, más nincs beállítva.
Host/dig/nslookup jót ad vissza. Chrome jól működik.
Azért fura, mert az IP rejtés meg követés korlátozással együtt is használja a router DNS szerverét, hiszen megy a DNS reklámszűrés és a csak a routerbe felvett DNS rekordok is működnek.
Csak ennél van ez a helyzet, ha van publikus DNS-ről is feloldás, meg a routerén is, akkor valahogy nem a routertől kapottat használja és nem értem miért.szerk.: A publikus feloldás is a routeren keresztül megy, normál esetben nem juthatna ki azon keresztül a safari sem máshogy (főleg mert a tűzfal redirectel minden port 53 kérést a router DNS forwarderjéhez).
Nyilván akkor vagy DoH vagy valami mást használ ahhoz, hogy tudjon a publikus DNS rekordról.
Egyébként például privát módban a safari úgy ahogy van kihagyja a rendszer és a router DNS szerverét, és egyenesen kimegy valahova valószínűleg DoH módon. -
MasterMark
titán
Kezdjük az elején split DNS koncepció megvan? [link]
A saját belső DNS forwarderem a belső címet adja. Publikus DNS szerver meg a külső címet adja.
A lényeg, hogy saját hálón belül közvetlenül menjen a forgalom a szerverhez, ne a routeren keresztül NAT loopbackelve.
Safari valahogy ha az adott DNS rekord létezik publikus DNS szerveren is, akkor azt preferálja a lokális DNS szerver válasza helyett. Ha olyan DNS címre megyek ami csak nálam létezik akkor viszont működik. Azaz használja a helyi DNS szervert.
-
MasterMark
titán
Úgy néz ki a safari furán kezeli ha van split DNS. Ha van, akkor a publikus IP-re old fel, a helyi helyett.
Ezt lehet valahogy állítani? Vagy mi itt a működés logikája?
Private relay ki van kapcsolva, de a követés megakadályozása és IP elrejtése be van kapcsolva.
-
MasterMark
titán
Az Adobe már megint mit csinált...? Az összes SMB share és külső USB vinyó ikonja a Creative Cloud ikonja lett...
Tud erről valaki valamit?
szerk.: Reddit: Adobe has hijacked my disk icons!
Komolyan mondom vicc, és ezért csomó pénzt elkérnek. -
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Itt leírtam, A kiválasztott terület képének mentése fájlként. Ezt beállítja valami gombra, és nyomkodhatja ezerrel. Utána átnézheti.
Ehhez nem kell irfan view meg ötszáz megnyitott ablak.
-
MasterMark
titán
Főleg, hogy az egész nyüglődésre már hónapokkal ezelőtt leírtam a választ.

-
MasterMark
titán
96-os windows only program. Oké jöttek updatek hozzá azóta, de akkor is az egy akkori program.
Ahelyett hogy ilyen hülyeségeken feszengenél esetleg azt kéne megnézned hogy macos-en hogy és mivel kell megcsinálni azt amit akarsz.
Amúgy kurvára destruktív amit csinálsz minden topikban, mindenhol vergődsz valamin bármiféle konstruktivitás nélkül.
-
MasterMark
titán
Ja értem, nem tudtam hogy nem tudja ezt a kliens. Ez a macos kliens eléggé elhanyagoltnak tűnik, de fura mert egy kód a telefonossal és az meg nem rossz. Bár nem tudom az tud-e többet.
Amúgy maga az OS enged több vpn-t a saját felületén?
szerk.: Telefonon egyszerre csak egy vpn profilt lehet kiválasztani, szerintem az lesz itt a limitáció macos-en is.
-
MasterMark
titán
Amúgy itt a kód: https://git.zx2c4.com/wireguard-apple/about/
Nem lehet valahol bug reportot beadni ehhez? Mert amit mondasz szerintem hasznos, csak el kéne jusson oda is.
-
MasterMark
titán
Engem is erdekel, en is hasznalok L2TP-t mac-en es nincs vele gond, igaz a border gateway a szerver.
Ettol fuggetlenul tenyleg jot akarok azert ajanlom a wireguardot. Fenysebesseggel mukodik barmi mashoz kepest, es nincsenek ilyen gondok, mindenhova van kliens. Mac-en csak konfigolja a vpn-ed, nem is kell futtatni, ugyanugy a gyari vpn kezeloben inditod a kapcsolatot.
A wireguard konkretan bekerult a linux kernelbe is.
-
MasterMark
titán
Nem te, hanem a szerver oldal van NAT mogott az a gond. (Router mogotti NAS.)
Tuzfalakban egyebkent erre szokott lenni kulon opcio hogy egyreszt engedje ezt, plusz hogy jol tudja kovetni a conntrack tabla, kulonben eldobhatja es akkor tenyleg instabil lesz.
szerk.: De en elengednem ezt, wireguardot kell hasznalni.
-
-
MasterMark
titán
Mondjuk ez nem az. Ami a kedvencekbe van berakva, azt nem csatolja fel automatán mint eddig. Ugyanígy ha login elemekhez húzod be, akkor se.
-
MasterMark
titán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
3 kijelzot hasznalok a mac-kel, hiaba lenne megegy HDMI nem mukodne mar ugy.
zacci: HDMI-rol HDMI-re extractol? Az meg mukodhet is, HDMI-nel pedig nem gond a hossz, az birja, ileltve van is jo kabelem. (Ilyen eszkozt egyebkent nem talalok.)
De akkor is kerdes lenne mac-re valami olyan lejatszo ami tudja exkluzivan kezelni a kimenetet, es jo mintavetelezessel kuldi ki. Plane DSD-t mac-en fogalmam sincs hogy lehet. -
MasterMark
titán
Most a keresgetes kozben en is ratalaltam erre a Wiim-re, de nem tudom mi ez.
Hasznalnek en szivesen foobart tovabbra is, de a mac-es valtozat tok mas, es a plugin sincs hozza ami kene. De a virtualizacioval meg teszek egy probat szerintem.
Koszi az otleteket, szivesen meghallgatok barmit, keresem mi lenne a jo megoldas.
-
MasterMark
titán
Bitperfekt azt jelenti nem szeretnek ujramintavetelezest, abban a formaban kapja meg a DAC (jelen esetben a processzor) a zenet ahogy az a fajlban van.
A mac mini 7 meter kabelnyire van, HDMI-vel meg jo lehetne, de foglalt a port a mac-en. (7 meter usb viszont mar nem egy megbizhato dolog.)
A libreelec/volumio kimenete ra van dugva, itt nincs kerdes. A hangot kell odaig eljuttatni viszont.
Ha magaban a libreelec/volumioban kezelem ezt akkor meg ha remotolsz is ra nem lesz olyan kenyelmes. Ha hasznaltal mar ilyet tudhatod, a webes dolgok nem mukodnek kenyelmesen. -
MasterMark
titán
Mármint melyik részét? Itt írtam ki a kérdést eredetileg, csak ott akadtam el, hogy nehezen találok mac-re ilyen programot.
vadkörte: Valószínűleg de, de neked is küldöm ezt az eredeti kérdést.

-
MasterMark
titán
Az Airplay egyebkent jo lenne, viszont nem bitperfekt mert mindenkeppen ujramintavetelez. Illetve egyelore mikorakadasokat produkal, de ezzel meg majd kiprobalok par dolgot.
cigam: Igen, itt feljebb mar jobban is kifejtettuk.
szerk.: Azert, hogy a HTPC ilyen zenehallgatos modban headless tudjon menni. Nem ott akarom valogatni meg keresgetni a dolgokat, hanem a Mac-en. De egyebkent igen, ez is egy opcio, csak nem annyira kenyelmes. -
MasterMark
titán
Igen, ezt tudom, es nem ezt akarom. A DLNA kepes pusholni is a tartalmat egy DLNA rendererre ami egy stream, de a forras oldalrol iranyitva. (Ez a "cast to" gyakorlatilag.)
Az MPD is a HTPC-n menne, ami kozvetlen van rakotve a hangrendszerre.
Pont ezaz, hogy nincs meg meg, hogy mit akarok. Az egyik lehetoseg a DLNA stream, ezt mar hasznaltam foobarok kozott, windows kornyezetben. Masik lehetoseg az MPD.
-
MasterMark
titán
válasz
Ear001
üzenetére
Igen, viszont rohadtul nem tetszik, hogy elofizeteses mindketto.
miresz: VLC nem koszi...
A masikat nem ismerem, de inkabb ilyesmire gondolok ami kifejezetten zenelejatszo.Igazabol megegyszerubb kene, olyan mint a foobar2000, de a vegen lehet megprobalom annak a windows verziojat futtatni valahogy (crossover vagy wine?).
-
MasterMark
titán
Tudtok jo UPnP/DLNA zene streamert macOS-re? Szoval olyan lejatszo kene, amibe be tudom tenni a zeneket es egy masik rendererre kikuldi.
-
MasterMark
titán
Amúgy ilyenkor miről beszélsz?
Az hogy bizonyos random magyar programok nincsenek megírva macOS-re az miért a macOS hibája?
Nem lehet munkára használni? Kérdezz már meg fotósokat, videósokat, zenekészítőket, stb. Gyakorlatilag csak a macOS az egyetlen értelmes választás sok területen.
Azért mert te erre nem látsz rá, az nem az OS hibája.
Amúgy a PowerShell nálam fel van rakva macOS-re.
Hyper-V pedig egy Windows specifikus virtulaizációs framework és hipervizor, annak mi köze a macOS-hez? -
MasterMark
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Mondjuk nekem is odaadták kétszer is puszira a mac mini-t amit rendeltem. Azt se kérdezték ki vagyok.
-
MasterMark
titán
A spotlightot amúgy hogy tudták elrontani macos 26-ban? Command + Space, beírom hogy "calc" enter, majd megnyílik a chrome, mert a c betűnél az töltött be, és amíg beírtam nem tudta frissíteni a számológépre... Eddig ez gyors volt legalább.
-
MasterMark
titán
Nem tudom, azt hittem azért írja, mert magát a böngészőt nem támogatják. De látom sok helyen írják, hogy bármi miatt is lehet.
Pluginem nincs, az ip elrejtés be van kapcsolva.
Most megpróbáltam belépni, elsőre nem létező oldalra továbbított a facebookra 2fa címén, következőnek jó volt a továbbítás leokéztam, aztán megadom a pin kódot az előzményekhez ami csak teker és sose végez.
Egy nagy szemétdomb ez az egész facebook. Emiatt nem fogom kikapcsolni az ip elrejtést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A masikat nem ismerem, de inkabb ilyesmire gondolok ami kifejezetten zenelejatszo.