-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #45231 üzenetére
Nem olyan kicsi ez, de valóban lehetne kicsit nagyobb. Viszont mivel a MacOS-ben is lehet állítani a megjelenített tartalom méretét a kijelzők beállításai alatt (nem véletlenül találták ki ezt a lehetőséget), ezért adott monitorral azt mindenki beállíthatja magának ahogy tetszik.
Azért választottam végül ezt a felbontást, mert nekem jobb a felület aránya munkára is és Windows alatt játékra is, na meg 240Hz-es és OLED. Bár nem nagyon mondanám meg hogy OLED, ha nem tudnám... Az 5120x2160-as monitorok meg nagyon drágák, nekem annyit nem érnek, de azon a felbontáson talán több méretezési lehetőséget kínálna a rendszer. -
cigam
titán
válasz
MasterMark #45161 üzenetére
De ugyanúgy van kódneve is (tahó
). Mondjuk abban tényleg van logika, hogy mindegyik OS-nek egyforma verziószámot adnak. Abban viszont nincs, hogy ennyiféle OS-t fejlesztgetnek (párhuzamosan?).
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #45150 üzenetére
Nem a felbontastol fugg, hanem a DPI-tol. Egy 14"-es 1440p displayen is ott van, mig egy 27"-es 1440p displayen nincs ott.
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #45150 üzenetére
Tudom
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #45129 üzenetére
Nem, hogy ogyonaz, hanem joval kevesebb. A listaban mutat mindent, mig a masik helyzetben, mutat osszesen kb 4-et es kesz.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #45090 üzenetére
Fura. Igaz nem port bővítő, hanem egy második mini van az m1 tetején, de egyiknél sem tapasztaltam hasonlót. Plusz a tetejére ís lehet tenni, ha valakit zavar alul
werszomjas
idővel megöli a laptop usb portját
Kilazul/eltörik a beépített csatlakozó, vagy elektronikát rontja el??
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #45066 üzenetére
Köszönöm.
A Samsungnak ezt is írják:
21:9 képarány és 110 pixel/hüvelyk (PPI)
Ne áldozd fel az apró részleteket, még nagyobb képernyö esetén sem! A Ultra WQHD felbontású, széles, 21:9-es
képernyönek és a 110 pixel/hüvelyk (PPI) felbontásnak köszönhetöen a 34 hüvelykes képernyön a kicsi, de annál
fontosabb részleteket is tökéletesen láthatod. -
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #45060 üzenetére
34”
Például SAMSUNG LS34DG850SUXDU -
Czo
addikt
válasz
MasterMark #45028 üzenetére
Az usecase az, hogy ne logjon kabel a zsebembol a telefonba, amikor Facetimemmal a kezemben setalok az oceanparton. Szoval, a kabel az, ami zavar a sima powerbankombol, igy azt meghagynam a taskaba rakott telefont tolteni (amikor oceanpartrol ulve dolgozom es a hotspot miatt kell a telefonra a tolto) illetve arra, hogy a MacBookot toltsem, ha ott van fogytan a szufla.
Azert tetszett meg pont ez a kicsi (direkt az 5k-s), mert korabban neztem mar az anker "sima" 5k es az ennel kb 2x vastagabb 10k tipusait (szinten magneses), de azok kenyelmetlenek voltak, mikozben hasznaltam a telefont, mert meg az 5k is vastagabb 2-3mm-vel, a 10k meg a duplaja szerintem.
Igen, olyan mintha rosszul lenne a pozicionalo magnes, viszont ha hattal rakom ra, tehat az Anker felirattal a telefon fele, akkor nem tapad ra es nem is tolti. Ha fejjelefele rakom oda, akkor szinten nem tapad es nem is tolt. Szoval, tuti, hogy igy a jo.
-
zacci
aktív tag
válasz
MasterMark #44976 üzenetére
Hogyne persze. Ezért van elulvezérelve a mac mini m4 hűtése.
-
zacci
aktív tag
válasz
MasterMark #44983 üzenetére
Ha értenél az elektronikához, akkor nem jönnél ezzel a 135 fokos kondival. Na és az van benne ? Nyilván nem tudod, csak hiszel benne és benyögtél egy nagy számot.
Nem. Ezt a gépet és a CPU-t sem erre a hőfokra tervezték. Ezt a gépet arra tervezték, hogy halk legyen. Minden más sokadlagos szempont. -
vadkörte
addikt
válasz
Többek között ezért lettem almás. Nem almafan, "csak" almás.
Core i5 6600-as gépet - tehát nem egy erőművet - cseréltem le, amibe direkt halk ventilátorokat építettem, de így is heten húzták a fülembe. Több óra munka után kifejezetten fárasztott. A Mini beüzemelése után kb. egy hétig nem jöttem rá mi "hiányzik". A zaj, illetve a hiánya volt furcsa!
A munkahelyi gépem egy HP Elitebook minigép - Core i5 9550T (mobil CPU) - alapjáraton elég halk, de még így is lényegesen hangosabb és melegebb mint a Mini. Ha kicsit is megterhelem (pl. pár tucat TIFF kép konvertálása JPEG-be) már átmegy ipari porszívóba.
Más!
A klubból valaki rendelkezik 27"-es 4K ProArt monitorral? -
csaba1203
addikt
válasz
-
válasz
MasterMark #44782 üzenetére
Ugyanmár, ha emberek fosnak tartanak olyan telefonokat, amik nem tudnak 120Hz-es frissítést, ehhez képest a MacOS-nek már a statikus képe is - kisfelbontású nagy monitoron - tényleg kiakasztó, lelombozó, és még csak sasszem sem kell hozzá. Működni persze hogy működik azon is, sőt, teljesen használható is, olvasható, stb, no problem.
De a legbiztosabb, ha a fórumtárs ő maga nézi meg, és ő maga dönt. Én felajánlom, hogy megmutatom, hogy néz ki a MacOS 1920X1200-as felbontású 24 colos Eizo monitorokon, és ha neki az okés, akkor hajrá. Rögtön össze is lehet hasonlítani a "f.s"-nak nevezett Win11 képével, ugyanazokon a monitorokon. Száron lakom, Bicske és Tatabánya között, privátban egyeztethetünk időpontot. -
csaba1203
addikt
válasz
MasterMark #44782 üzenetére
Szia!
Kérdezném tőled mi a helyzet a QHD monitorokkal?
Támogatja ezt a felbontást is Mac Os?
Láttam itt hardver aprón vannak újak is jó árasítva......
Gondolom csak jobb egy ilyennel a felhasználói élmény. -
válasz
MasterMark #44777 üzenetére
Én is erősen agyalok egy alap M4 Mini beszerzésén..
Win11-es Lenovo T580-al nem vagyok kibékülve..és ritkán is hordozom (arra ott az iPad Pro). Alapból a Win egy f*s
Engem is kicsit a monitor tart vissza, jelenleg egy 24” FHD Dell van. Akkor ezzel jól skálázható a MacOS?
Ha ritkán asztalhoz ülök intézkedni, meg fotókat szerkeszteni nyaralás után, lehet jobb lenne a Mac, főleg a teljes Apple öko miatt otthon, és na, 250k az alap Miniért hallgatóként bárhogy nézzük nem rossz deal, külső SSD-re mehet minden. -
csaba1203
addikt
válasz
MasterMark #44777 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod!
Marad a 24 coll Fhd a különbözetet el tudom költeni másra is -
csaba1203
addikt
válasz
MasterMark #44775 üzenetére
24 vagy 27 coll mindegy asztalon elfér....
-
DonMedve
addikt
válasz
MasterMark #44629 üzenetére
Igen tudom.
-
DonMedve
addikt
válasz
MasterMark #44626 üzenetére
Samsung Odyssey G8 32” 4K OLED LS32DG802SUXDU.
Ott lesz a monitor alatt a Mini, csak elég lesz.tit12: Meglátom még.
-
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #44621 üzenetére
… nyócvanezerér'
-
DonMedve
addikt
válasz
MasterMark #44617 üzenetére
Bocs, azt kihagytam, hogy TB az nincs rajta csak HDMI és Displayport.
-
oszy
veterán
válasz
MasterMark #44481 üzenetére
Csak a magyar nincs benne. Emiatt kell egy bővítmény.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MasterMark #44564 üzenetére
de, de ez okosabb + sokkal szebb az animacio mint a gyari megoldasnak
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #44489 üzenetére
En ezek kozul, az LG-t vennem. Oda retinaban fog renderelni majd visszaskalazni. A nem 2:1 skalazas engem zavarna, de akivel beszeltem/mutattam neki, nekik a 95%-uk eszre sem vette azt, amirol beszelek. Ha pedig, teljesen kidobasra kerul az macOS-bol minden alacsony felbontasu UI resource, akkor is jol fog rajta kinezni a tartalom.
-
válasz
MasterMark #44494 üzenetére
Akkor ma megálmodom.
Köszi az eddigieket.
Jelent bármi előnyt ha Type-C-n dugom rá a Mini-t? Nem pedig HDMI-n vannak kötve?
-
peugeotmate
őstag
válasz
MasterMark #44491 üzenetére
Köszi nagyon!
Szerintem e kettő között választok majd, hagyom a Dellt mert az tényleg inkább játékos monitor. Spec és tapasztalat alapján BENQ PD2705Q vagy az ASUS PROART PA278CV ajánlottabb?
-
válasz
MasterMark #44491 üzenetére
És ehhez az Asus Proart modellhez mit szólsz?
Mondjuk USB-C nincs.... -
peugeotmate
őstag
válasz
MasterMark #44489 üzenetére
Köszönöm! Ez a BenQ is szimpatikus. Az általami linkelt Dellhez képest mi még az előnye (pl.Type C csati)?
Azt értem, hogy nem fogja a Mac kihasználni a Dell összes dulajdonságát. De pl. 60 Hz fölé grafkiai programok meg irodai használat mellett nem is lenne szükségem? Videó vagy filmnézésnél se jönne jól? -
peugeotmate
őstag
válasz
MasterMark #44485 üzenetére
Tudnál példát küldeni? 100-120k-ra lőttem be a felső határt.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #44471 üzenetére
Nálam nem akar megjelenni. A jobbklikkre előjön, de nem tud magyarra fordítani.
-
nondebr
újonc
válasz
MasterMark #44422 üzenetére
A billentyűzettel kapcsolatban: ha nem originál Apple-bill.-t dugsz rá, akkor a trükk a következő: kihúzod a bill csatit, kikapcsolod a gépet. Bekapcsolod, majd, ha a rendszer felállt, bedugod a bill csatit. Ekkor észleli, hogy egy nem Apple bill-t kapott, és kiírja, hogy nyomd meg a bal Shift melletti gombot. Ez lenne ugyebár a magyar "í". De ne azt nyomd meg, hanem a felső sorban a baloldali legszélsőt. Így helyreáll a magyar kiosztásnak megfelelő.
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #44450 üzenetére
Tudom, az egérgörgőnél a görgetősávot vették alapul. De nekem akkor sem volt sosem jó úgy. A lényeg, hogy találtam rá megoldást és a MacOS alatt meg alapból úgy működik, ahogy nekem jó.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #44435 üzenetére
Pont a konvertálást akarom elkerülni, és a stream látszólag rendben van, mert más progik simán lejátszák.
-
válasz
MasterMark #44436 üzenetére
A Mac minin a jack dugóba, az Edifier hangszóró jack kábelével.
-
oszy
veterán
válasz
MasterMark #44422 üzenetére
Természetesen ugyanazt! Kihúzom a gépből és bedugom a dokkolóba. Majd vissza. A felbontást ugyanúgy 2560 x 1440-nek mutatja 75 Hz-en minket alkalommal.
-
oszy
veterán
válasz
MasterMark #44420 üzenetére
Kapcsolgattam és cserélgettem. Arra jöttem rá, hogy ha az alapértelmezett felbontáson (2560 x 1440) van, akkor valóban homályos. Ha HiDPI-re teszem, ami 1280 x 720, azon jó. De ugye így óriási minden!
Lehet ilyen ez a dokkoló. Bár a specifikációjában az van, hogy HDMI (4K60Hz). Nem bánom, csak gondoltam kipróbálom.
-
Ear001
addikt
válasz
MasterMark #44096 üzenetére
Másolandók mérete/sebesség - a hátralévő idő. -
zacci
aktív tag
válasz
MasterMark #44384 üzenetére
Belso halon rendben elerem Tightvnc-vel. Itthon hagytam bekapcsolva. Egy ido utan elaludt es az irodambol probaltam szinten Tightvnc-vel elerni, de nem sikerult. Ugyanakkor a wines gepemet siman elerem RDP-n. Valamiert nem ebredt fel. Majd kiprobalom ugy, hogy kikapcsolom az alvast, hatha az kavar be.
-
zacci
aktív tag
válasz
MasterMark #44385 üzenetére
Aha
-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark #44368 üzenetére
Köszi!
-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark #44353 üzenetére
Ez tényleg elég jó! Van hozzá egy link?
-
válasz
Ezt látom:
-
titi12
aktív tag
válasz
„De jó füle van magának!”
Vannak ezekre források? -
válasz
MasterMark #44335 üzenetére
Ennyit látok:
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #44343 üzenetére
Nem lehet rájuk kötni egy kimenetet.
Miért? Ha a párhuzamos terhelésre gondolsz, az nem probléma, hiszen alig van 4-nél több fizikai kimenet. Amit akár egy 10 ohmos soros ellenállás beiktatásával "terhelhetővé" tehetsz. Mennyire életszerű, hogy 1 gépbe 4 fülest dugnak?Miért ne lehetne egy "sample and hold" áramkörrel megoldani a multiplexálást? Eleve léteznek olyan chipek, amikben csak egy DAC van és több analóg kimenet. Plusz az sem ördögtől való, hogy n+1 DAC van egy chip-en belül, és a gép minden egyes analóg kimenetére egy-egy dedikált DAC küldi a jelet.
Amúgy is parttalan a vita, mert ettől a gyártók nem gondolják meg magukat, de köszi a szemlélet kiigazítást! -
cigam
titán
válasz
MasterMark #44341 üzenetére
Miért kellene minden egyes USB-hez külön DAC? Mindegy mennyi USB csati van a gépen, ugyanazt az 1 kimenetet lehet rájuk kötni. Sőt! Ahogy van dedikált töltő port, úgy lehetne dedikált audio port is, ha csak az egyikbe van bekötve.
A miniben nem tudom hogyan van kialakítva, de pl. multiplexálással megoldható hogy egynél több kimenete legyen ugyanannak a DAC-nak.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #44332 üzenetére
Valószínűbb, hogy csak ki van vezetve a belső hangkártya kimenete, lásd Audio adapter accessory mode.
-
Czo
addikt
válasz
MasterMark #44322 üzenetére
Igen is, meg nem is.
Termeszetes mukodese a folyamatnak, ezert mukodik "visszafele" iranyban is. Amikor pl lenyomod az ablakvaltas keycombojat macen (cmd+tab) es ezt pont a Microsoft Remote Desktop kliensenek (Windows app) ablaka felett teszed, akkor a lenyomasi sorrendben atmennek az eventek:
- lenyomod a cmd gombot -> atmegy a windowsba a windows gomb lenyomasanak eventje
- lenyomod a tab gombot -> az ablakkezelo eszleli a keycombo megnyomasat es elkezdi csinalni az arra megfelelo esemenyt, ebbol kovetkezik, hogy az elozoleg aktiv app, mar nem tud a tab megnyomasarol sem
- felengeded a tab gombot
- felengeded az cmd gombot -> megtortenik a valtasTehat az eredeti app, meg el tudta kuldeni, hogy nyomod a windows gombot, de annak a felgedeset mar nem tudta elkuldeni. Igy nalam 10bol 8x nem csak, hogy kinyilik a start menu a remote desktopos windowsban, de ha nyomok egy e betut, akkor el is indul egy explorer, mintha meg mindig nyomnam a windows gombot.
Nekem, az elmult 20-30 evben, amikor eltero rendszerek kozott mozogtam, az eltero keykombok okoztak ilyen furcsasagot.
szerk: Ha erre az ablakra ezek utan, ujra cmd+tab gombot nyomva valtok vissza, akkor ez negalja az elozo esemenyt, bezarodik a start menu es biztos, hogy nincs megnyomva a windows gomb sem, de ha egerrel kattintok bele, akkor ugymarad. Ha pedig egyszerre 20-30 parhuazmos RDP sessionod van, akkor elegge zavaro ez.
-
válasz
MasterMark #44274 üzenetére
Ezeket próbáltam.
Azért nem csatoltam rögtön hozzá a fiókomat, mert nem fogadta el a billentyűzettel a jelszavamat, pedig jól írtam be. Mondjuk lehetett volna ezután annyi eszem, hogy olyan karaktereket adok meg bejelentkezési jelszónak, amelyek minden kiosztáson ugyan ott vannak.
Recoveryben legyalultam a lemezt. Megoldódott. -
zacci
aktív tag
válasz
MasterMark #44246 üzenetére
En az Origins-ra gondoltam.
-
oszy
veterán
válasz
MasterMark #44175 üzenetére
Az elsőt vettem, amiben nincs SSD.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #44174 üzenetére
Én is nyomtam már rá, kiváncsi voltam mi történik, mennyire okos.
-
oszy
veterán
válasz
MasterMark #44033 üzenetére
Szerinted jó lesz akkor az az Orico? Ezt később lehet bővíteni SSD-vel. Azt nem merem ott megvenni. Nem tudom milyet tesznek bele.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Ez engem is érdekelne, ebből a tombolásból ezt szűrtem ki, mint számomra eddig nem létező, de esetleg hasznos infómorzsa-lehetőséget. Ha tudja vki, írja meg (másolás sebességének kijelzése). Elképesztő ez a stílus, rossz ilyen hangnem-okádékot olvasni...
-
Noxy
veterán
válasz
Finderben nem tudom hogy írja ki, de én szerettem a win-n is látni az asztalon a proci haszn..+ hőmérsékletet, mem, hálózat, stb.. használatot.
Miután megvettem a MAC-t, elég hamar találtam erre is megoldást, hogy itt is lássam ezeket az adatokat. [link] +ez még jobb is, mert nem foglalja a helyet az asztalon. [kép] -
CharlieDrop
veterán
válasz
MasterMark #44052 üzenetére
Ja. Végül így használom én is
@cigam:
köszinem tudom hogy nem láttam/találtam meg
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #44033 üzenetére
Ha jó neked akkor vedd azt. Nem engem kell meggyőznöd.
Bár a leírása szerint csak 10GB/s-os. Ez az SSD-re is vonatkozik, vagy csak a külső portokra? -
Noxy
veterán
válasz
MasterMark #44023 üzenetére
Köszi.
Talán most sikerül úgy, ahogy szerettem volna.
Csak annyi a bibi hogy ezt nem lehet laposra hajtogatni. -
cigam
titán
válasz
MasterMark #43990 üzenetére
El is olvastad?!
The Court points out, however, that if the licence acquired by the first acquirer relates to a greater number of users than he needs, that acquirer is not authorised by the effect of the exhaustion of the distribution right to divide the licence and resell only part of it.Kicsit tömörebben magyarul [link]
" További megkötés, hogy a mennyiségi licencek csak egyben adhatóak el, például a 25 felhasználót tartalmazó licencből a felhasználó nem tarthat meg tízet és értékesítheti tovább a maradék 15-öt."Márpedig döntő többségük (itt az aprón is!) ezeket a mennyiségi licence-eket árulják egyesével.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark #43987 üzenetére
Igen, az EU-ban legális eladni a megvásárolt használati jogot. Érdekes módon csak ennyit szoknak "idézni". A folytatást elfelejtik megemlíteni, hogy nem megengedett a mennyiségi licence-ek feldarabolása, azt egységes egészként lehet csak továbbadni.
Abban igazad van, hogy szürke zóna, mert az állami szervek, és maga az MS is nagy ívben tojnak rájuk. Pl. Kattints ezen az oldalon a "Hamis termék jelentése" linkre. Ez mindent elmond.
Hirtelen ezt találtam, de hajlandó vagyok beismerni a tévedésem, csak bizonyítsd úgy, hogy nem a "a Norbi mondta", hanem konkrét jogszabály, vagy annak értelmezése. És ne úgy ahogy a szoftver24.hu
, hogy a jogszabályra mutató link a foxmobil.eu oldalára visz -
Vasti74
senior tag
válasz
MasterMark #43978 üzenetére
Milyen az olcsóbb verzió?! ;-) Én úgy tudom, hogy vannak a különböző csomagok, és azok között a benne foglalt programok jelentik a különbséget: de egy Office 2024 Excel a Home és a Pro verzióban ugyanaz.
Az online alkalmazások nem tudnak mindent, amit a telepítettek.
Persze lehet, hogy tévedek ;-)
De az biztos, hogy a valamilyen oldalon vásárolt kulccsal telepített pl. Office 2024 Home és a MS disztribútortól teljes áron vásárolt Office 2024 Home pont ugyanolyan lesz - már csak azért is, mert ugyanazzal a telepítőcsomaggal fog települni, csak a kulcs származik máshonnan. -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #43968 üzenetére
(Én megpróbálnék egy USB-c – HDMI átalakítót, 5 ezerből megvan.)
-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark #43972 üzenetére
Nab+... Ezek szerint a NEC-cel nem barátok.
(A BT azon funkciója, amivel a színcsatornát lehet átírni, csak Pro licensz-szel érhető el.) -
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark #43968 üzenetére
Akkoriban elég sokat túrtam a netet és megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a nyűgömmel.
Jellemzően Silicon Mac-eknél jön elő a hiba HDMI-HDMI, vagy HDMI-DP csatlakozás esetén, hogy rosszul azonosítja a monitort és RGB helyett YCbCr csatornán küldi a video jelet. Elvileg egy plist file módosítással javítóható, de a megadott file megadott módosításával csak force close-t értem el.
Ezért maradtam a HDMI/DVI kábelnél, így "átverve" a rendszert. A BetterDisplay-jel futok még egy kört.
Az USB portjaim meg mind foglaltak. Egyiken dokkoló van, kettőn HUB, a maradékon meg külső SSD ház.
Csoporton belül akkor a "legjobb" megoldási javaslat az volt, hogy ha Mac-re futja, fussa StudioDisplay-re is. Vagy húzzak vissza Windows-ra. Itt egy kicsit berágtam...#43969 jookomak
Mostanában nem tervezem fejleszteni a rendszert, hacsak nem szakad rám egy kobold pénzeszsákja -
Aszalós
csendes tag
válasz
MasterMark #43951 üzenetére
Köszönöm a tippet.
A színprofilt átállítottam Általános RGB profilra, így már alig látható a csíkozódás.
Úgy néz ki, vennem kell egy új monitort, ami 10 bit-es színmélységet tud (a HDMI 2.1 sem ártana).
Az LG UltraGear 27GR83Q-B monitorról mi a véleményetek? -
cigam
titán
válasz
MasterMark #43913 üzenetére
Igen.
Czo
A mini mellett ücsörgő W11 laptop, az említett registry kulcs létrehozása után már eléri, belép. Valami mégsem kerek. -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #43864 üzenetére
(GUID partition table) = „GUID partíciós séma”, manapság „map”-nek hívják.
GPT-t nem fog látni kiírva. -
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #43811 üzenetére
Kb a monitor közepe van szemmagasságban.
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #43809 üzenetére
Ez igaz, de ez a felület kb a nyakam magasságában van, az sokkal jobb, mint a monitor teteje 45 cm-rel magasabban. Megnéztem telefonnal a képet.
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #43805 üzenetére
A Logitech valóban drága.
Nálam a monitor teteje magasan van, mivel a monitor egy kb 20 cm-es magasítón van. Az alja ugyan így is lejjebb van kicsivel, de szerintem jelen helyzetben akkor is ott jobb helye lenne kamerának. Amúgy meg a monitor tetején van egy lámpa, ott már nem fér el egy kamera is. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark #43768 üzenetére
Nem az egér hibája, hanem mert közel fut a vonat sín. Mikor olyan tehervonat megy el, a padlón érzem a "remegést".
Szóval ez a nagy titok ami miatt van ez a jelenség nekem.
#43769Czo:
Persze, hogy nem a fizikai mozgatás miatt van. Mind1, majd max kipróbálom ha olyan van, egyenlőre az iMac-nél nem gond a bekapcsológomb nyomás. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark #43764 üzenetére
Ha olvastad volna milyen egerem van tudnád, hogy nem az egeremmel van a baj. Csak szimplán én nem szeretem az ilyet hogy mozgatásra ébredjen a gép.
-
Krethx
aktív tag
válasz
MasterMark #43698 üzenetére
-
Krethx
aktív tag
válasz
MasterMark #43694 üzenetére
A mini egy picit hangosabb ha le van terhelve 100%-ra.
-
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark #43661 üzenetére
igen, közben megvan hogy szereznem kell egy jó .keylayout file-t
-
Krethx
aktív tag
válasz
MasterMark #43612 üzenetére
Az lehet. Viszont akkor is egy bug.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
MasterMark #43605 üzenetére
Köszönöm, ill. ezt én is tudom. Csak eddig nem volt ez kint, illetve csak akkor, ha pl. kitükröztem más eszközre.
-
válasz
MasterMark #43518 üzenetére
Köszi szépen, ez volt a megoldás!Sajnos csak akkor megy rendesen, ha ki van kapcsolva a wifi teljesen.
Újraindítás megoldott, működik, hálás köszönetblakey: Inkább azt mondanám, hogy van a fő kormány (vezetékes net), mindaddig azt használom, amíg működik és vagy nem kell speciális funkció, amit a másik tud csak (wifi, airdrop). Semmi ok az összezavarodásra
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #43484 üzenetére
Sok évig hallgattam ezen keresztül zenét pc-n. Most is így tudnám megoldani, vagy veszek kisebb aktív hangfalakat, pl FiiO-t, de az üzlettel beszélve nem igazából javasolnak kis hangfalakat.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #43476 üzenetére
Szerelt kábelen mit értesz? Van egy piros fekete színnel jelölt kábelem, amit az erősítőbe dugtam, a másik felét pedig ezzel az adapterrel a pc hangkártya kimenetébe, és elég jól működött hosszú ideig, amíg pc-t használtam.
-
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark #43454 üzenetére
na várjál. Én akkor el vagyok -legalábbis ezzel- kényeztetve?
Én azt gondoltam ilyet lehet máshol is, de akkor nem. -
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #43463 üzenetére
Oké, elfogadom.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #43461 üzenetére
Az utóbbi linken szereplő kábelem is van, és közösítőm is. Utóbbit miért ne használjaM PC-n sokáig használtam.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #43437 üzenetére
RCA közösítő. [link]
-
Friczy
senior tag
válasz
Ez nem biztos, én régóta egy FiiO USB DAC-ot használok (Olympus 2), és kíváncsiságból (meg USB port spórolás céljából) átdugtam a Minibe (M4pro) a jacket, és első körben nem tetszett a hangja. Lehet, hogy még próbálkozom vele később, de egyelőre maradt a FiiO.
-
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark #43452 üzenetére
Aha, az azért jó.
és akkor a másik, már-már kötekedő kérdésem:
ha a a natív 4k azért nem jó, mert túl kicsik lennének az ikonok és az egyéb UI elemek….akkor miért nem rajzolják nagyobbra? -
Dudee
senior tag
válasz
MasterMark #43441 üzenetére
tegnap írtam a Keychron itthoni -talán- importőrének, az AfterHoursnak. Linkeltétek is korábban, hogy náluk lehet venni mac-es magyar billentyűzetet.
Sajnos ezt a választ kaptam:
"Mac kiosztású billentyűzetünk nincsen jelenleg - tárgyalások folynak róla, de egyelőre csak néhány Mac karakter érhető el, amit le tudsz cserélni a billentyűzeten"Lehet tényleg az amcsi oldalról lesz egy magyar B6.
-
válasz
MasterMark #43441 üzenetére
Még nem tervezem cserélni, de csak idő kérdése...
-
vadkörte
addikt
válasz
Egy kígyóolajban áztatott
Roxtone árnyékolt 3,5"-RCA kábellel - ami volt kb. 1.500Ft - van összekötve a Mini-m az előfokkal, ami hasonlóan komoly szintén Roxtone RCA-RCA-val az erősítővel. Meglepően szépen a hangjuk
-
gabeunit
tag
válasz
MasterMark #42800 üzenetére
Az a baj, hogy nincs normális HDMI - kábelem, a monitor pedig 3440x1440p
(A hozzá adott display port kábelt használom. ) Meló után haza megyek, és felrakom a tápot a docra.
-
gabeunit
tag
válasz
MasterMark #42780 üzenetére
Tudtam én, hogy jó helyre jöttem.
Köszönöm a választ.
Most tanulgatom még a rendszert, de nagyon sok minden van, ami tetszik a windows ellenében. -
gabeunit
tag
válasz
MasterMark #42777 üzenetére
Köszi, lehet, hogy ez lesz.
Akkor viszont ékezetes betűket felejthetem nem? -
válasz
MasterMark #42713 üzenetére
Elfogadom, aki mindig nyitva hagy mindent, neki úgy jobb. Nálam, ami nem kell, azt zárjuk be, mert akkor van elvégezve számomra a feladat, ha “rendet” is raktunk magunk után.
Az Apple egy jelentős pressziót alkalmaz most az új mini bekapcsoló gombjával
-
Parson
addikt
válasz
MasterMark #42713 üzenetére
Pontosan... nálam a munkagépen is állandóan ~95-100 tab van nyitva (5-6 browserbe szétdobva a 4 monitoron), az otthonin is ~30-40... nyitogassa a franc álandóan, azért vettem a gépet, hogy helyettem 'dolgozzon'.
-
madgie
titán
válasz
MasterMark #42639 üzenetére
Arról van épp szó, hogy ha görgetünk, elmosódik a betű. Hát wow, ne olvass, mikor görgetsz.
Egyébként meg minden mozgóképes tartalom normális esetben úgy van felvéve, hogy nem lehet olyan éles állóképekre kikockázni, mint amit mutatnak a monitortesztekben.
A játékok nagy része is megkapja egy ideje a motion blurt, mert baromira természetellenes, ha minden képkocka tűéles és abból próbálsz mozgást imitálni.És akkor még hozzá sem tettem, hogy az emberi látásnál az éleslátásért felelős rész nem is feltétlenül arra lett optimalizálva, hogy a mozgást jól lekezelje, annak "csak" élesen (meg nappal színesben) kell látnia. Nem a száguldó párducot, hanem minden normális, statikus dolgot. A mozgás érzékelésében, jobb lekezelésében a perifériás látás a "hunyó", ott kellett kiszúrnod, hogy a kardfogú tigris a bokorban csörtet feléd (és ezért érzékenyebb a szem oldalról pl a műfénycsöves villogásra is).
Szóval értem én, hogy sokaknak fontos a minél több Hertz, az analógos ultra low motion blur, de a hétköznapi ember tökeéletesen elvan a 60 Hz-s LCD-n és egy kummányit nem vesz észre abból sem, ha kicserélnék 240 Hz-esre. -
hibavissza
veterán
válasz
MasterMark #42626 üzenetére
VA panelnél még mindig probléma a ghosting.
-
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42624 üzenetére
A mozgó objektum elé hogy kerül elmosódás?
Hiába nagyobb a képfrissítés, ha a pixel nem alszik ki addig, mikor az új kép megérkezik. -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42615 üzenetére
A mozgás irányába hogyan keletkezik a blur?
„Sajnos” sem CRT-hez, sem plazmatévéhez nem jutok, ez így marad. -
titi12
aktív tag
válasz
MasterMark #42609 üzenetére
Számomra a dolog technikai része tiszta (úgy vélem), de azt mondom, hogy a szemünk ehhez már kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged