- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Két lehetőség van. Az első az, hogy a GNU szabványos menetét használod, az autoconf/autoheader/automake segítségével, sablonból generálod. Ehhez nem értek, de szerintem Neked sem ez kell.
A mésodik egyszerűbb. A make parancs voltaképpen csak egy shell, a Makefile tartalmát hajtja végre, amiben változókat, különböző függvényeket, if-then-else, stb. lehet. Vagyis: lényegében azt adsz meg a Makefile-ban, amit nem szégyellsz. A make parancs meghívására úgyis csak annyi történik, hogy a make shell végrehajtja a megadott (vagy ha nem adod meg, automatikusan a Makefile nevű) file parancsait. Szélsőséges estben ez lehet egy ''echo ''Kesz vagyok.'' is.
Vagy normálisabban:CFLAGS=''-O2 -I . -I /usr/include''
LDFLAGS=''''
LIBS=''-L /usr/lib''
TARGET=egyes.c kettes.c
CC=gcc
all:
gcc $TARGET CFLAGS LDFLAGS LIBS
Sipi -
escie
őstag
ESR is azt mondta, olvass kódot, írj kódot.
szerintem sasolj meg néhány makefile-t. minden forráskód mellé adják, de ezt tudod...
amúgy nem értek hozzá, csak beleugatok.
lehet érdemesebb egy C topikban szétnézni.
--
az új fícsör teljes mértékben Parci érdeme, én csak nyafogtam szokás szerint.
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
Ha jól értettem amit írtál, akkor valami hasonló indulásnak jó lesz talán neked.
<-------- cut ------->
#!/bin/sh
read -p ''Add meg a keresett program nevét vagy annak egy részletét: '' FP
echo ''Keresés folyamatban....''
for i in `find /usr/share/man/ -type f -name ''*.bz2''`; do
bzcat ''$i'' | sed -n '/NAME/ { n ; /- / s/\\//p }' | grep $FP
done
< -------- cut -------->
Ez így picit lassú, mivel futásidő alatt keres a man lapokban, ha gyorsabban szeretnéd, akkor először létre kéne hozni egy állományt hasonlóan amit a makewhatis script csinál és akkor már valóban gyorsan meg van a végeredmény, valahogy így:
for i in `find /usr/share/man/ -type f -name ''*.bz2''`; do
bzcat ''$i'' | sed -n '/NAME/ { n ; /- / s/\\//p }' >> lista.txt
done
A fentiek nincsenek agyontesztelve az esetleges hibákért nem vállalok felelőséget
mod: Sajnos a sortörés miatt az FP egy sorra lejebb csúszott, de az a read-el egy sorban lenne
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Bízom benne, de az alábbi cikk nem túl fényes jövőt jósol..
Bővebben: link
Petya -
_Petya_
őstag
Bővebben: link
Láttátok már?
Petya -
Out
addikt
-
_Petya_
őstag
Nem synaptic, hanem synapics.
Újabb kédésem:
Fedora 3 alatt bekapcsolás után nem volt netkapcsolat, másik gépen megpingeltem a www.bix.hu-t, annak az IP-címét beírva a böngészőbe bejött az oldal. Tehát nyilván DNS-feloldási hiba volt, router mögött vagyok, a DNS szervernek a router IP-címét adtam meg, a többi gépen működik is így, sőt, ezen is működött egy ideig, viszont most nem, így másodlagos DNS-nek megadtam a szolgáltató DNS-címét, így tudok most netezni. A másik gépről, amin windows van, továbbra is van net úgy, ha csak a router címe van megadva. Mi történhetett?
Petya -
CsY
aktív tag
mit szolna???
tamogatja, hasznalja, minden ok vele... nekem nagyon tetszik a proci freki csokkentese, novelese stb.. nezd meg a konfigom.
ha akarsz ondemand funkciot, ami dinamikusan szabalyozza a frekit, akkor a kernelbe forditsd bele az ondemand ot, utanna
echo ''ondemand'' > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
ez bekapcsolja
while true; do cat /proc/cpuinfo | grep 'cpu MHz' ; sleep 5 ; done
ez meg 5mp kent megnezi es kiirja a frekit...masolok egy pici reszt
cpu MHz : 598.184
cpu MHz : 1196.368
cpu MHz : 1694.855
cpu MHz : 797.578
cpu MHz : 598.184 -
CsY
aktív tag
Nekem meloban HP, privatban IBM laptopom van... szerencsére mind2 olyan tipus nc6000 és t40 amihez nem kell semmi cifra driver... Minden megy kernelszinten max, a madwifi vel szivtam picit... de ennyi. Amugy az a cég, ami tényleg figyeli a vásárlók visszajelzéseit, az a HP és IBM. sokat adnak a vevök panaszaira, észrevételeire. Enélkül nemlehetnének a világ legjobb szg gyártói... amugy pici poén... Az ibm X-series es szerverekhez adnak jo pár cédét...ezek közül a lényegesen fontos a Raid cdje...ami linuxos... nagyon de nagyon mosolyogtam, mikor bebootoltam rola...és a jól ismert kis pingvinecske mosolygott rám... Aki laptopot akar venni, annak is ajánlom az IBM termékeket... Sajnos picivel drágábbak az átlagosnál... De az átlagosnál nagyobb odafigyelést kapsz... És sztem ez nem mindegy...
-
zLegolas
őstag
A helyzet szerintem rohamosan változni fog a közeljövőben. Mellesleg meg mindegy mit ír a gyártó a dobozára, meg milyen driverekkel látják el windózék, ha Linux alatt meg csak egyszerűen, szimplán működik.
Vannak sajna ellenpéldák, pl. a ketye fejemmel marhára nem értem, hogy miért nem lehet Linux alatt a párhuzamos illesztésű szkennerek 99%-át munkára bírni. Totál olyan, mintha elfelejtettéjk volna ezt a témakört... pusztuljak meg, ha értem!
Hmmm nem kell valakinek egy Genius ColorPage Vivid Pro (párhuzamos)scanner? -
Sipi
addikt
Vegyél IBM-et. HIvatalosan is támogatják a Linuxot, a desktopjaikat is át akarják rá állítani. A nyílt forráskódú kzösségnek _rengeteg_ hasznos dolgot ajánlottak fel, pl. egy komplett filesystem-et.
A laptopjaikat lehet, hogy csak WIndows-zal veheted meg, de nagyon jó támogatásuk van Linux alatt.
Sipi -
escie
őstag
azért a nagy cégek szerintem adnak nem-hivatalos supportot a laptopjukra+linux-ra. bent a suliban HP gépek vannak, és persze gond nélkül megy a linux.
meg az is enyhíthet a közhangulaton, hogy a tendencia jó. egyre több gépet adnak linux-szal, stb...
az igény is egyre nagyobb, ez is növeli a kínálatot a linuxos laptopok terén... -
mkbla
senior tag
Az azért van (legalábbis asszem), mert h a legujjab az általában elóször a klubtagoknak elérhető.
De tudtommal van letölthető verzió is. (lehet h nem itt)
Azok a csomagok amikért ott pénzt kérnek az azért van, mert ha megveszed akkor bizonyos support is jár. Ez a támogatás, tehát, ha valahol elakadsz el tudod érni őket (telefonon, e-mailban, online, nem tom), és segítenek. Ezt a támogatás kell megfizetned. Meg bizonyos csomagokat. De van rentgeteg letölthető is. -
vtechun
veterán
-
Out
addikt
persze hogy nem segitett, mivel a Kpackagenak, meg a filerendszernek nem sok koze van egymashoz
Viszont ha leirnad hogy milyen hibauzenetet kapsz mikor KPackage-lni akarsz, akkor talan tudunk segiteni is.
mod: ez a link talan meg belefer, Bővebben: link
Sipi: a Kek Osztriga-ba megtalalsz a szokott idopontban
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
nah, szoval az elso kerdesre nem tudok valaszolni, viszont a filerendszer ellenorzest az e2fsck parancscsal tudod megcsinalni, Bővebben: link
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
És mifene oprendszer?
Elvileg ha pld SuSE akkor az új eszküz beállításánál a Yast-ban nem helyi portra csatlakozó eszközt választasz, hanem hálózati elérésűt...stb...
A multis cucc egyébként nem biztos, hogy menni fog, a scanner része legalábbis...nincsenek túl jó tapasztalatok!
Remélem szerencséd lesz! -
escie
őstag
nézd:Bővebben: link
ez sem rossz. bár nem tudom milyenre gondoltál igazán. -
escie
őstag
ha feltetted az apache-ot az installnál, szvsz semmi konfigolásra nincs szükséged...
emlékszel, a múltkor is ment önszorgalomból a webszerver...
ha feltetted, de nem megy a httpd, akkor ''apachectl start'' paranccsal indíthatod, ha jól emlékszem. de az apachectl --help segít, ha nem jól mondtam...
le tudod ellenőrizni, ha egy böngészőben, megnézed a 127.0.0.1-et.
például a links-szel, ha nincs graf felület, de másik gépről is megnézheted, ha a böngészőbe értelemszerűen a webszerver gép ipjét írod...
meg kell jelenjen az apache kezdőlapja...
az apache komolyabb konfigolásához sajna nem értek, majd talán a többiek... -
Cathfaern
nagyúr
Az MS-DOS egy oprendszer, a linux egy oprendszer. Úgy mégis hogy akarsz oprendszer alól oprendszert elindítani?
Ha így nem világos mi a probléma: ez olyan, mintha quake 3-ban konzolból el akarnád elindítani az UT-t.
Szóval először fel kéne telepíteni az oprendszert, ehhez meg be kéne bootolni... -
eddie303
őstag
Szerintem UHU-n s BlackPantheren kivul nem sokat fogsz kapni, ami KOMPLETTEN
tud magyarul. Mandrake is tud, persze, s meg sok mas is.
Ha van kedved: Yahoo Messenger: eddie303_2002; msn messenger:
eddie303@knet.ro, ICQ adataimnal, most meg eleg sokaig itt leszek, mig a
gentoo-m fordulgat.... -
Out
addikt
Egyedul az installja nem magyar, de ha mar felvan telepitve akkor magyar nyelvu. Az hogy egy rendszer milyen nyelvu az egyedul azon mulik, hogy az ember milyen nyelvi csomagokat pakol fel a rendszerhez szerintem, es az uj KDE, Gnome-hoz szokott lenni magyar nyelvu csomag....
mod: Suse linuxal kapcsolatban olvasd el a Suse-s topikokat es megtudod
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
H van kedved kernelt fordítani, akkor a 2.6.7-es kernelre van egy megoldás, hogy müködjön az ATI driver. Bővebben: link Persze ez debianra van, de UHU-ra is lehet értelmezni. Csak azt nem tudom, hogy a patch Bővebben: link müködik-e UHU alatt, de gondolom igen. Hangkártyát a kernelbe fordítsd bele.
-
Out
addikt
Bővebben: link, esetleg ezt olvasd at, hatha talalsz olyat benne amit nem csinaltal meg... mert UHU-bol nulla tudassal rendelkezem
mod: azt megnem mondom neked most fejbol hogy mivel kell lapozosra allitani, de a legegyszerubb ha lemented fileba es nyugodtan atlehet bongeszni...
pl.: lsmod > blabla.txt
[Szerkesztve] -
-
Out
addikt
jaja, vagy insmod vagy modprobe rendszertol fugg hogy hol melyik muxik asszem
hogy erted hogy a configot is kulon? miutan felrakod az fglrx-et, lefuttatod az fglrxconfigot, betoltod a modult, majd az init 5-et visszatersz az X-hez (mert ugye az install elott atmesz init 3-ba) -
Out
addikt
Hat az rpm az tuti jo ami fennvan, mert 1 honappal ezelott meg en is ATI kartyat hasznaltam, de tul sok kompromisszumot kell kotnie annak aki ATI-t hasznal, hogy inkabb lecsereltem Nvidia-ra
jah, igen ATI kartyaval nem fogsz tudni 100HZ-et kipreselni a monitorodbol, mert az fglrx nem tudja azt, ezzel en is szenvedtem eleget, ez volt az egyik ok amiert csereltem.... -
escie
őstag
ha feltelepült az fglrx, és van egy megfelelő configfile-od, nem kéne, hogy baj legyen.
az uhu vezérlőpulttal ne foglalkozz, csöppet hibás szegény.
nah, lényeg a lényeg: ha feltelepült a driver, már csak egy megfelelő configfile kell az /etc/x11 könyvtárba.
de majd szombaton megbeszéljük, ha jössz a ph!talira
ne ess kétségbe, csak türelem és rtfm! -
Out
addikt
hat nemtom UHU-ban hol vannak a log file-k, de nalam a /var/log-ban van egy XFree86.log es annak az elso soraban van benne a verzioszam... vagy esetleg konzolba beirod hogy XFree86 -version de ez nem 100%-ek hogy muxik
az fglrxconfignal, meg nem foglalkoztam a kerdessekkel mindig elfogadtam az alapertemezett valaszt, es jol ment ugy is az X
mod: kis helyesbitest vegeztem
mod2: jah igen, miutan az fglrxconfigot lefuttatod utana egy modprobe fglrx-et vagy insmod fglrx-et csinalj, hogy hasznalja is a modult
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest