- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rene85
aktív tag
Helló, próbálkozok újra. A 10.1-es suse linux valószínűleg a megszakítás kezelések miatt mindig újraindul, ha installálom vagy elindítom úgy, hogy a pci-e vidkártyámmal indítom a rendszert, és nem az alaplapival. Hogyan tudom kisakkozni hogy melyik megszakítás kavar be? Bios-típust ha megadom tudtok segíteni? vagy van erre valami általános módszer? az alaplapi vidkártyát nem lehet letiltani, csak azt beállítani melyikkel induljon a rendszer.
-
GD
őstag
ha berakok 100 file-t a listába, innen-onnan, de közben vmi miatt kell a net, sávszél, restart,stb, szóval leállítom a letöltéseket a gftp-ben vagy zárom a progamot, akkor kinulláza a listát..
ergo ha újra megnyitom akkor össze kell szedegetni újra az összes kócerájt hogy melyik mappából hová milyen file-ok, na ez a kurva macerás.. lehet hogy ezek után már tudja folytatni amit addig letöltött, de nekem kell kézzel rágyomlálni hogy mi is volt az a file honnét és hová...remélem így már érthető a probléma és hogy miért nem elég jó nekem a gftp..
továbbá nem ismeri a szinkronizálást ftp és helyi gép között amit pl a TC tud win alatt...hüphüp,,
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Én gft-t használok, szépen tudja folytatni a megszakadt letöltéseket is, egyetlen káros szenvedélyt fedztem fel benne, hogy néha mintha akaratlanul is bontaná a kapcsolatot le/feltöltéskor. Bár ez lehet, hogy inkább csak hálózati probléma. Ellenben arra amire az FTP protokollt tervezték valamint a megszakadt letöltések folytását tökéletesen ellátja. Nem kell ide semmilyen csilli-villi windows-os alkalmazás.
Sianis -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #1794 üzenetére
igen, próbáltam gnomekonzolból és programfuttatása kis indító tálca ikonból is
és nagy I-vel, a nevét megtalálja a TAB, az indító állományon van futási jog mindenkinek
szóval, nem értem -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #1792 üzenetére
igen, letöltöttem, lefordult és sehogy sem indul...mindössze ennyi a bajom vele..
-
jerry311
nagyúr
Mi a legkisebb linux ami webszerver is és képes CGI-t futtatni?
És igényel-e extra varázslatokat, hogy működjön egy 10 éves P1-es masinán? (gy.k.: én az abszolút linux kezdő, aki DOS-on, Windowson és IOS-en nevelkedett, megbirkózik-e vele?) -
ngabor2
nagyúr
mi 10-et? suse 10.0?
1. ez a megjelenítés, főleg firefoxban ez a ''cleartype'' ami egyébként az IE7-ben is volt,de ki lehettt kapcsolni. Nade itt hogy lehet kikapcsolni? Próbáltam vezérlőpult/megjelenítés/betűtípusoknál az x-et kivenni az élsimításról, utána ujrainditottam a firefoxot, de semmi. Ezt hogy lehet kikapcsolni ugymond ''rendes '' megjelenítésre, mint winfos alatt?
itt már a kérdést se értem
2. mp3-at mivel játszok le?
xmms
3. Hogyan csomagolok ki file-okat?
attól függ, mivel van tömörítve. de ha kényelmesen akarod, akkor mint win alatt, a fileböngészővel duplaklikk, és megnyílik.
4. Hogyan telepítek programokat?
disztribfüggő. suse esetén pl. yast2-vel.
5. Ez már bonyásabb: van még egy windowsos gépem. Meg ez a linux. Amikor hálózatba kötöm öket, nemlátják egymást. Próbáltam beállítani Samba servert de semmi. Légyszi ezt lépésről lépésre írjátok le, mert ebben a témában nagyon kezdő vagyok. (A kézikönyv csak annyit ir, hogy samba servert csináljak)
megint csak attól függ, hogyan akarod egymással láttatni őket. ha elég az ftp, file-ok áthúzására, akkor egy ftp-szervert tegyél fel valamelyikre. ha pl. nymtatót, vagy vinyót akarsz megosztani, akkor valóban kell a samba. szép vastag kézikönyve van magyarul. asszem digitális formában terjeszthető, keress rá a neten. -
akasp
senior tag
hello. Ujonnan raktam fel a 10-et. Nagyon láma vagyok ezért lenne néhány kérdésem.
1. ez a megjelenítés, főleg firefoxban ez a ''cleartype'' ami egyébként az IE7-ben is volt,de ki lehettt kapcsolni. Nade itt hogy lehet kikapcsolni? Próbáltam vezérlőpult/megjelenítés/betűtípusoknál az x-et kivenni az élsimításról, utána ujrainditottam a firefoxot, de semmi. Ezt hogy lehet kikapcsolni ugymond ''rendes '' megjelenítésre, mint winfos alatt?
2. mp3-at mivel játszok le?
3. Hogyan csomagolok ki file-okat?
4. Hogyan telepítek programokat?
5. Ez már bonyásabb: van még egy windowsos gépem. Meg ez a linux. Amikor hálózatba kötöm öket, nemlátják egymást. Próbáltam beállítani Samba servert de semmi. Légyszi ezt lépésről lépésre írjátok le, mert ebben a témában nagyon kezdő vagyok. (A kézikönyv csak annyit ir, hogy samba servert csináljak)
Köszi a válaszokat!! -
GD
őstag
válasz
Jester01 #1781 üzenetére
aham, akkor már látom hogy ebből egy felparaméterezett wget indítóscript lesz
kinek van kedve minden esetben gépelni...
már csak azt kellene kidolgozni, hogy a file listát hogyan a legegyszerűbb összeválogatni vmi copy paste módon...
fokozni az érzést vmi script-el ami törli a listából ami lejött..ez nekem kicsit magas már..
B terv: lehet van vmi jó kis frontend wget-re? -->google
[Szerkesztve] -
GD
őstag
Ext2IFS_1_10b.exe
ezzel a progival simán felcsatolod az ext3-at és gátlástalanul írod, olvasod, gyötröd win alól is ha kell, onnantól hogy mit milyen szerkesztővel írsz át te dolgod -
ngabor2
nagyúr
wget -c -i letöltésilista.txt -t 60
-c: folytatja az elkezdett letöltést.
-i letöltésilista.txt: ebből a file-ból veszi a letöltendő url-eket
-t 60: 60-szor próbál újracsatlakozni. a szám variálható, ha 0, akkor addig próbálkozik, míg le nem lövöd.
man wget...
sátán44: a linux tudja írni/olvasni a fat32 partíciókat, az ntfs-t viszont csak olvasni tudja. a bootmanager beálljtása win alól nem valószínű, hogy összejön. -
Sátán44
addikt
válasz
Cyber_Bird #1772 üzenetére
akkor floppyról csinálom vmilyen boot managerel,így működni fog?
[Szerkesztve] -
Snypie
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan etöltésmanagert linux alá, amit parancssorban lehet futtatni, kezeli letöltési listákat és automatikusan újracsatlakozik, ha ledob az ftp szerver? Az utóbbi lenne a legfontosabb.
Esetleg ha nincsen egyéb tippek/trükkök? -
zLegolas
őstag
válasz
Sátán44 #1765 üzenetére
Röviden:
1-Csinyász helyet/particiót a Win-nek
2-Telepíted - ez felülírja a MBR-t - magyarán a Linuxod valszeg nem fog indulni
3-Helyreállítod a MBR-t Linux alól. Erre számos lehetőséged van, LiveCD, Floppy, telepítőCD...
4-Létrehozod a Win-nek megfelelő rendszertöltő (Grub v. Lilo) bejegyzéseket
''Minden merevlemez tartalmaz egy Master Boot Record-nak nevezett, 512 byte méretű adatterületet. Az ezen a területen lévő bejegyzések hivatottak indítani a merevlemezre telepített operációs rendszert. Ez a fél kilobájtnyi terület magától értetődően nem elegendő komolyabb programok tárolására, egy több operációs rendszer indítását lehetővé tevő, úgynevezett bootloader program ennél nagyobb helyet igényel. Ezt a problémát úgy oldották meg, hogy a MBR-ban csupán egy utalás található, amely megmutatja a tényleges rendszertöltő program helyét, így az gyakorlatilag bármekkora méretű lehet.
...
Particionálásra nagyon jól használható az fdisk nevű program, amely minden Linux terjesztés részét képezi, még a legkisebb disztribuciókban is megtalálható. (Figyelem, nem azonos a DOS/Windows alatt megismert, azonos nevű programmal!)
...
Amennyiben a szükséges helyet a meglévő partíciók átméretezésével kell felszabadítanunk, pl. a SuSE telepítése során, grafikus felületen könnyen megtehetjük... I]
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
válasz
Sátán44 #1766 üzenetére
Helló. egy kérdés. hogy lehet a függőségeket feloldani? feltettem az auto-update-ben a pirossal jelölt részeket, és most meg nem tudja telepíteni a libzypp update-et, meg a yast update-et se... mindig egy libzypp-patch-zmdrestart.sh-2 -t akar törölni de nem tudja... így nuku frissítés.
-
Sátán44
addikt
Meglévő linux mellé win 98-at szeretnék tenni,ezt hogyan tehetem meg?
Létrehozok egy új partíciót és rakjam rá a win98-at,majd vmilyen boot manager-rel állítsam be,hogy melyikről szeretném hogy induljon? -
zLegolas
őstag
Sianis. bambano: köszi, wget - ez kellett nekem!
-
GD
őstag
válasz
Cyber_Bird #1753 üzenetére
a progi feltelepül, csak nem indul..
To start IglooFTP-PRO enter at the prompt:
''/usr/local/bin/IglooFTP-PRO'' or just ''IglooFTP-PRO''
még a process sem nemhogy a gui.. -
rene85
aktív tag
Na jó akkor uppolok egyet úgy hogy adok meg még infót. suse 10.1 újraindul telepítés előtt/közben, fedora lefagy, mandriva felmegy, de állandóan az alaplapi vidkártyát akarja használni, amit hopp ezt nem írtam, nem lehet letiltani... csak azt beállítani, hogy melyik kártyával indítsa a rendszert. debian kifagy, ubuntu kifagy, úgyhogy nem vagyok nagyon feldobva így kb 15 giga letöltése után, még mindig nincs linux a gépen, csak úgy ha az alaplapi kártyáról indítom a rendszert, és úgy telepítem fel. utána ha meg futtatom az nvidia telepítő progiját, nem tudja elindítani az x kiszolgálót. Ha valaki segítene xconf.org-ot írni, az is nagyon jó lenne....
-
rene85
aktív tag
Helló! már több topikban is feltettem a kérdést, végül inkább ide jöttem, hátha van ötletetek. Gyakorlatilag az összes linux újraindul/lefagy telepítés közben, előtt, stb, ha a pci-e videokártyámmal indítom a rendszert. A nyom amin el lehetne indulni: a fedora azt írja: Aiiee, killing interrupt handler, és utána egy csomó minden, jelek meg minden, de több helyen szerepel az irq szó. Ötlet?
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #1757 üzenetére
megvan: [link]
-
Sipi
addikt
válasz
T. Almeida #1756 üzenetére
Opsz, bocs, tényleg kimaradt.
A Gnome-os dolgok nagyon jók szoktak lenni (a Plannerről úgy tudom, jó). Az eGroupware pedig világklasszis, ez egy általános célú program, amolyan mindenes, többek között csoportmunkára is használható.
(A Kmailnek van hozzá pluginja, így olyan, mintha egy Exchange server - Outlook páros lenne.)
Sipi -
Forest_roby
őstag
HI!
Azureus problémám van linux alatt. Sztem itt érdemes megkérdezni, mert másik op rendszeren még nem volt ilyen hibám.
Ha elindítok egy torrent-et, akkor ilyen hibát dob:
Hiba: A művelet nem engedett, setLength fails (allocateFile new:/......elérési.út........)
és itt meg is áll a dolog.
Vmi ötlet, tanács?
Előre is köszi a válaszokat!
mod:
rendszergazadaként ugyan ez!
english:
Error: Operation not permitted, setLength fails (.......)
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
T. Almeida #1754 üzenetére
KPlato, esetleg a Kugar (ez report generator and viewer), Taskjuggler.
Consultant Communicator, OpenGroupware.
Sipi
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Van Linux alá olyan progi, ami funkcionalitásában hasonlít a Microsoft Project-hez (vállalati projekttervezés)? Thx!
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Üdvözlet!
Az ötlött fel bennem, hogy jó lenne egy olyan bash scriptet összeütni, ami szépen leszedegeti a netről a neki paraméterként megadott fájlokat... az érthetőség kedvéért legyen mondjuk a www.pandoraszexkepek.hu/ittenvan/01.jpg ....120.jpg
Van valakinek ötlete, tippje?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Cyber_Bird #1748 üzenetére
köszi, ez első linken főleg egyszerűek vannak és sok szerver
a második a gftp annak alap hiányossága hogy leállításkor nem jegyzi meg az aktuális letöltést, nem tud folytatni automatikusan és nem adható be neki megjegyzésre letöltési lista
az iglooftp talán jó lenne, de a letöltés link nem elérhető -
GD
őstag
bebököm ide is hátha vki tud okosat:
[link] -
Hi!
Lehet lilot telepíteni linux nélkül?
Pl. egy live cd-ről vagy hasonló módszerrel? -
-
GD
őstag
válasz
xion_81 #1742 üzenetére
igazából a linux tűzfal bőségesen elég lenne mint pppoe betárcsázó és proxy
ha nincs NAT-olás csak csomagszűrés akkor lehet hogy nem kell 192.168.2.x-es ip-vel foglalkozni bár a proxy ha jól sejtem egyben kéri ezt is, mivel ugye, elrejti a mögötte lévő gépeket +web cache, ergo, nem lehet ugyan az előtte, mögötte ip tekintetben?
kinek kell ekkora háló otthonra? mennyi neked a villanyszámlád?
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
válasz
xion_81 #1740 üzenetére
kozbe kiderult hogy mindenhol a 192.168.1.x cim nem lesz jo.. ezert az ubuntu szerver alatt a belso halozat 192.168.2.x lenne...
----
A kép Microsoft Office Visio 2003 progival készült - komolyabb ábrákat is lehet vele készíteni és nem csak számtech témában..és exportál AutoCAD be is..
[link]
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a hálózatom..jelenleg a kép szerint üzemel minden az Ubuntu szerver kivételével..a lényeg hogy szeretnék egy PROXY (squid) + TŰZFAL (iptables) -as gépet építeni és erre az ingyenes Ubuntu server 6.06-ot néztem ki..
Kérdéseim:
1.A kép alapján jó az elgondolás vagy hülyeség 2 tűzfal..( mukodni fog ? )
2.Az IP cim kiosztásban is segíthetnétek, ti hogy csinálnátok ? jo e ha mindenki
olyan hogy 192.168.1.x
3.A router esetleg felesleges ha a routolást a linuxra bizom vagy jobb az ha a Linksys router végzi ezt a feladatot !
Ti biztos tapasztaltabbak vagytok ilyen téren ezért minden véleményt várok ! Koszi
kep:
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
paramparya #1736 üzenetére
Ált.ban minden konzolos bejelentkezésnél látszik az /etc/issue sora is, ami a distrib. nevét mutatja, ugyan ez van ált.ban az /etc/redhat-release -ban is. Enterprise -t amúgy nem ismerem.
-
GD
őstag
fstab és a menu.lst -én kívül kell még vkit tájékoztatnom ha másik partícióra költözök u.azon gépen a /-al?
-
Jester01
veterán
válasz
paramparya #1733 üzenetére
uname -a
cat /etc/redhat-release -
paramparya
őstag
Egy Red Hat linuxról hogy lehet kiderítni valahogy parancssorból, hogy melyik disztrib?
Annyit tudok, hogy 2.4.x-es kernel van rajta, és enterprise benne van a nevében, de abból is van t'án két féle... -
kymco
veterán
UP!
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Nem vagyok nagy linuxos, de most be kellene állítanom egy proxy szervert... kb 20-50 gépet kellene lekezelnem vele.... Alkalmas erre a SQUID? És mekkora ennek a gépigénye? -
ballington
addikt
válasz
ballington #1728 üzenetére
igen, akkor ez volt a megoldás, most jó.
-
ballington
addikt
tehat akkor a grub menum:
1. sor ubuntu
2. sor ubuntu recovery
3. sor memtest
4. sor mas op rendszer
5. sor windows xp
ebben a felallasban akkor default 4 legyen h az xp legyen az alapertelmezett? -
Jester01
veterán
válasz
dr_strange #1726 üzenetére
Igen, az utolsó sorban lévő ''...'' jelölte a kívánt indítási parancs helyét
-
Jester01
veterán
Pl. a bash profileból meghívsz egy kis scriptet.
trap ''echo -e '\rUser abort, not starting x. '; exit 1'' SIGINT
for ((i=10; i > 0; i--))
do
echo -ne ''\rI will start x in $i seconds. Press ctrl+c to abort. ''
sleep 1
done
echo -e ''\rStarting x... ''
...
MOD: átok fórummotor kiszedte a szóközöket
MOD2: persze kell bele egy feltételvizsgálat, hogy fut-e már az x.
[Szerkesztve] -
DukeFX
tag
Hali! Van egy Promise Fasttrak 378-as Raid-vezérlőm, de az OpenSUSE 10.1 nem hajlandó felismerni a Raid0-as kötetet. Sok helyen olvasgattam már ezzel kapcsolatban és azt mondták, hogy 2.6-os kernelre megszűnt a támogatás. A poén, hogy van fent egy Mandriva 2006, ami gond nélkül kezeli és persze 2.6-os kernel. Valakinek valami tippje, hogy hogyan tudom felrakni a SUSE-t?
-
Jester01
veterán
na szóval mi kell a hanghoz?
Nem értem a kérdést. Alapból egy mixer mindenképpen, de úgy látom ez van (Xfce mixer). Plusz gondolom egy mp3 lejátszó (xfmedia).
Másik kérdés az minimal debben bennevannak az alap fordítok és kellő egyéb függések programok?
Sztm nincsennek, azokat igény szerint kell felrakni.
Olyat lehet e csinálni ,hogy nincs fenn gdm konzolos a bejelentkezés de a bejelentkezés után rögtön indítja az x feülületet? Esetleg lehet időzíteni?
Persze, mindent lehet
konzolból a grafikus installeres xfcet feltom tolni?
Nem hinném... -
Sziasztok!
Kérdéseim a következővel kapcsolatban:
Szeretnék majd egy minimal linuxot telepíteni. Debian Sarge -ot. Fentlenne az feltolnék egy XFree -t egy XFCe -t és még valamit ami a hangal kezd valamitna szóval mi kell a hanghoz? Másik kérdés az minimal debben bennevannak az alap fordítok és kellő egyéb függések programok?
Olyat lehet e csinálni ,hogy nincs fenn gdm konzolos a bejelentkezés de a bejelentkezés után rögtön indítja az x feülületet? Esetleg lehet időzíteni?
Pl. login majd -> (automat startx) közben kiírja starting xfce...3s (esetleg visszaszámol) és tölti? -
_Petya_
őstag
Üdv!
Szerintetek miért van az, hogy egy mailman levlistára csak a lista adminisztrátora tud írni, a többiek ''550 Relay not permitted'' üzenetet kapnak?
Petya -
Blue@X
senior tag
Hali.
Gyors segítség kellene. Fel akartam rakni a openSUSE Linux 10.1-et de nem lehet feltelepíteni.
Ha a telepítésre megyek rá akkor ezt írja: Kernel Panic_not syncing aiee, killing interrupt handler!
És itt megáll.
Ha meg a másik fajta telepítési módot választom akkor meg kifagy, betölti a magot és utána kifagy.
Mi lehet a hiba?
Tudna valaki segíteni?
Előre is kösz -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida #1713 üzenetére
igaz... én is kipróbáltam, de miután a slackware-t nem ismerem, ezért nem sokmindent tudtam vele kezdeni. ha lett volna időm utánajárni, talán kihozok abból is valamit.
-
_BOZONT_
tag
halli
Az lenne a kérdésem milyen LINUX-T / UNIX-t ajánlotok egy P1 133 vagy 166mhz-s 128mb-s 1.8gb-s winyora? -
törölt tag
Sziasztok!
Most kezdtem a pályám (júniusban végeztem az OKJ-s rendszerinformatikusit). Belecsöppentem egy gimnáziumban. Itt adott egy mail szerver, melyen exim4 fut, squirrelmaillel. Semmi nincs ledokumentálva. Kértek rá SPAM szűrést. Telepítettem clamav-ot, sa-exim-t, amavis-t és spamassassint. Fut minden, de sajna nem működik. A SPAM nincs kiszűrve, a fejlécekben semmi sem utal a spamassassin létére. A logokban nincs hibaüzi, minden fut rendesen, de csesznek kommunikálni egymással. Debian (Sarge) rendszer. Kérdezzetek nyugodtan. Logokat tudok csatolni. Végigbogarásztam sok-sok HOWTO-t:
[link]
[link]
[link]
plusz ami ezekben van link, exim-re, clamavra, stb.
de semmi.
Elképzelhető, hogy az a baj, hogy nem maildir formátum van? A /home/user könyvtárban van egy mail könyvtár, ebben van alapból 3 file:
SENT, DRAFT, SPAM.
Mivel próbálkozzak, induljak neki?
Előre is köszönöm a segítséget! -
ragazzo
őstag
Üdv!Az lenne a kérdésem, hogy vajon a fedora vagy a suse a felhasználóbarátabb?Gondolom az tud erre válaszolni, aki mindkettőt próbálta.A kérdésben benne van a telepítés ''nehézsége'' is.
-
Sipi
addikt
Én inkább udev-dbus-hal ''hibára'' tippelek. Gondolkodtam a bugreporton, de ehhez nem ártana tudni, mi is bugzik valójában. Gyanús ugyan a kernel, de nem hiszem, hogy az udf és ntfs modul lenne ilyen. Ugyanis nem a fájlrendszer olvashatatlan, hanem a csatolt partíció mount pontja lesz az. (Pl. a /media/usbdrive könyvtárnak nem lesznek megfelelő jogai.) Emellett meg kell nézni, hogy a létrejövő /dev és /proc bejegyzések jogai milyenek. Úgy emlékszem, ezek rendben vannak - sajnos. Ezt ugyanis könnyen ki tudom javítani. De a létrehozott könyvtár jogairól gőzöm sincs.
Ja, esetleg a pmount kavarhat még be. Ezt meg végképp nem lehet debugolni, rettenetesen elkúrt baromság, tiszta Windows-fíling. Semmit nem lehet tudni a működéséről - még azt sem tudom, a KDE a pmountot, vagy a pmount-halt hívja-e meg. Nem mindegy, utóbbi esetben a hal szabályaival bármit be lehet állítani.
Majd igyekszem beleásni magam, hátha jutok valamire.
Ja, igen. Azt hiszem, ha kézzel csatolod, akkor jól megy.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Ellenben az a furcsak, hogy Ubuntu alatt tökéletes, csak a Gentoo akad fent rajta. Lehet, hogy Ubuntu használ valami javítófoltot, hogy ne legyen ilyen baja? Ezt amúgy valahogy bugreportolni kéne a kernelfejlesztők felé, mert szerintem ők tuti megtudnák oldani, vagy inkább udev-nek kéne írni?
Sianis -
Sipi
addikt
Akkor valszeg az NTFS miatt lesz. A két eszköz tök ugyanaz driver szinten.
Nekem van egy szuper, eredeti Far Cry dévédém. Valami agyilag leépült úgy gondolta, hogy UDF fájlrendszert tesz rá. Nekem is ugyanez a szindróma: felismeri a dévédét, csatolja is, azonban kizárólag rootként engedi olvasni. Nem is a fájlrendszerrel van gond, hanem magát az eszköz-bejegyzést állítja olvashatatlanra. Sajna, nem tököltem vele eleget, így nem tudom, hol kell keresni a hibát. (A Gentopikban említettem még régebben.) Tutira a kerneles udf-modullal függ össze, de nem jöttem rá, az udev, dbus, hal melyik szabálya felelős ezért. (Találtam ugyan szabályokat, de az alapján jónak kellett volna lennie.)
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest