- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue@X
senior tag
Na megnéztem mindent amit mondtatok, és csináltam screenshotokat róla:
Vezeték nélküli hálózatoknál ezt írja:
Kép1
A name-hoz lehet írni, a többihez hiába írok, nem csinál semmit.Hálózati beállítások:
Kép2
Kép3
Itt nem jelenik meg a vezeték nélküli, csak ez a két mód van.
Az első képen a Connections fül, a másodikon a Hosts fül van.
A két középsőn nincs semmi írva.Hálózati eszközök:
Kép4
Kép5
Az első képen a Network device-nél ez a két mód van(Ké4, Kép5), több mód nincs.A végére pedig beírtam terminálba az ifconfig -a, ezt írta:
Kép6Na most akkor jól müködik a wifi, vagy telepíteni kell madwifi-vel?
Amúgy az internet routerrel van megosztva, WinXP alatt tökéletesen megy vele. -
Blue@X
senior tag
Hy,
Acer Aspire 5315-re telepítettem wubi-val az Ubuntu 8.04 LTS RC-t.
Hang a 7.10-el nem volt, de ezzel már van.
Mostmár csak internet kellene, az Atheros wi-fivel.
Elvileg felismerte a wi-fi kártyát:
kép
De nem lát vezeték nélküli hálózatot.
Hogy tudnám megcsinálni, hogy lássa az itthoni vezeték nélküli hálózatot?
Illetve akkor a kép szerint müködik a wi-fi(én azt veszem ki belőle).Előre is kösz.
-
Blue@X
senior tag
Hy.
Nemrég jutottam arra a döntésre, hogy Linuxra váltok. Két disztri jött szóba, az Ubuntu 7.10 illetve a Suse Linux 10.3. Mind a kettő megjárta a merevlemezem, de mindkettőnél fennáll egy bosszantó probléma. Mivel én kezdő Linuxos vagyok(még a driver telepítés sem ment vmiért) ezért segítségeteket kértem.
Rendelkezem egy Acer Aspire 5315-s laptoppal,erre szeretném feltenni újra valamelyiket(most windows van). A gond az hogy nincs se hang, se wla)n. Probáltam a wlant madwifi-vel, de nem megy egyszerűen(én vagyok a lúzer). A hangkarit már megsem probáltam, mert wifi nélkül nincs értelme.
Tehát a wlan kari egy Atheros AR5007EG, hangkari egy Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M.
Ehez a két eszközhőz kellene valami egyszerű megoldás. Vagy a következő disztri linuxból már kezelni fogja és menni fog alapból?üdv: bluex
-
Blue@X
senior tag
Hali.
Gyors segítség kellene. Fel akartam rakni a openSUSE Linux 10.1-et de nem lehet feltelepíteni.
Ha a telepítésre megyek rá akkor ezt írja: Kernel Panic_not syncing aiee, killing interrupt handler!
És itt megáll.
Ha meg a másik fajta telepítési módot választom akkor meg kifagy, betölti a magot és utána kifagy.
Mi lehet a hiba?
Tudna valaki segíteni?
Előre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest