- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
varmi2 #36713 üzenetére
Maximum boxot néznék
De inkább playstation 4-nek veszem, abból szeretném kihozni a maximumot.
Néha-néha filmet, illetve sorozatot. De akkor már abból is valami komolyabb minőséget.
Nincsen valami statisztika ,hogy az íveltek hamarabb romlanak vagy hamarabb kell garanciáztatni? -
Elvagyok
senior tag
válasz
varmi2 #36598 üzenetére
Szia!Arra hogy a 32"-os DVB/S2,Műholdas Adások Vételére alkalmas Televíziókról nem látok semmit.De 50"-55'-60"-os Televíziókról DVB/C,DVB/T annál többet.Egyébként az érdekelne hogy a DVB/S2 Vételre alkalmas Televíziók közül melyik Típus az amelyik megvételre érdemes.Laci.
-
Piftuka
veterán
válasz
varmi2 #36585 üzenetére
Ráadásul a Media Markt-ban most hétvégén a SONY 55W807C modell "csak" 223.999 forintba kerül, ami a legjobb ár jelenleg!
A webáruházból már el is fogyott!
-
Piftuka
veterán
válasz
varmi2 #36580 üzenetére
"A sonycity a westanddben van, míg a központi szalon a kecskeméti utcán, szintén budapesten."
Tehát más székhelyen üzemeltetve, más tulajdonos kezében mindkettő hivatalos SONY viszonteladónak számít?
Mennyire megbízhatóak?
Azt furcsának találom, hogy náluk az egyébként nagyon drága (főleg a "city" oldalán) +5 év "SONY garancia" nem azt jelenti, mint amit a franchise rendszerű multiknál...
Utóbbiak esetében egy, a termék sérülésére is kiterjedő biztosítás, amely a káreset megtörténte után termékcserére, vagy pénz visszafizetésre jogosít.
A fent említett SONY üzleteknél viszont "csak" javítják a készüléket... Azért egy ~70.000-80.000 forintos (55-65 colos TV készülékek esetén) biztosítás esetében számomra ez nem túl bizalomgerjesztő.
Ellentétben a multik ~25.000-30.000 forintos extra biztosítási díjával, amely jóval barátibb feltételeket nyújt a vásárlónak.
-
Mandok
tag
válasz
varmi2 #36470 üzenetére
Nekem is ugyanennyim volt TV-re és ennyiért inkább a 4K UHD 55"-öt vettem.
Csak azért mondom, mert ilyen alternatíva is van, ma már nem kell feltétlenül 50"-nél megállni, ha 200-250 között szán valaki TV-re és még a 4K technikát is hazaviheti az ember egy 55" méretű TV-ben.Van nekem nem is egy ismerősöm, aki 1-1.5 éve vett TV-t és neki a leges-legjobb, legújabb, dizájner csoda kell alapon haza is vitt 270 ezerért egy gyönyörű ezüst, hajlított Samsung 7000-es csodát. Tényleg zsír a TV, nagyon is.
Csak a képméretet másodlagosnak vette az új tulaj és nézi a 270 ezres hajlított csodáját 4 méterről. A TV pedig nem kevesebb, mint 40colos (100cm).Ezek az emberek ha el tudnák adni értelmes áron, már rég átnyergeltek volna egy nagyobbra. Ahányszor csak találkozunk és meglátják az 55" méretet, minden alkalommal elmondják, hogy inkább vették volna a legfapadosabb, belépő modellt, csak nagy legyen...
-
badd
tag
válasz
varmi2 #36445 üzenetére
Kérdés: Akkor se látok különbséget, ha egy 4K-s quantum dotos/triluminos 43"-os tévét néznék kb. 260 cm-ről?
Csak mert épp tévévásárlás előtt állok de 1, nem akarok 43"-nál nagyobbat, mert nem moziszobába lesz, és nem háttértévezek (és csak filmeket/sorozatokat néznék rajta), így meg nagyon elnyomná kikapcsolt állapotában a teret; 2, így fölösleges nekem biztosan a 4K (bár a tudományos táblázatok szerint ekkora távolságból nincs is akkora 4K-s tévé ami "ideális" lenne), na de ha képminőségben ezek a quantumdotos/triluminos készülékek jobbak, mint egy jó fullHD még ekkora távolságból is, akkor inkább lehet azt vennék. (én nem találtam ilyen technológiával szerelt fullHD-s TV-t csak 4K-sat) De ha nem, akkor én pl tényleg nem akarok 4K-s tévét venni, mert tényleg fölösleges.
-
HagaNRG
őstag
válasz
varmi2 #36246 üzenetére
Egyébként a SONY KDL-55W756C sokban különbözik a 755-től? Esetleg van közöttük egy év a 6-os javára?
Különben nekem is 60", vagy 65" kellene inkább, de nem tudom magam meggyőzni, hogy mindenképp megér +100-150 ezret a nagyobb méret felára.
Őszintén, mi a tapasztalata az uraknak, mekkora esély van arra, hogy év végére (igen, 2017 karácsonyra gondolok) reálisan 300 alá essenek a 65"-ös TV-k árai.
Bár, ha belegondolok, 2-3 éve is simán 300-ért ment egy 55"-ös Sony W805, vagy Samsung H6400, amik azért jó középkategóriás modellek voltak. Ehhez képest, még mindig inkább 250ezer a reális ára, esetleg 220k egy 55"-ös TV-ért. (igaz, abba már beférnek az alap 4K-k is)Nagyon gondolkodom még az egyik 58"-as Panán is, ha már mindenképp új TV-t kell vennem, azért legalább picit lépjek fölfelé méretben, de mivel itt is közel 100ezret kellene kifizetnem még a plusz 3 col méretnövekedésért, ezt nehéz megemésztenem...
-
Piftuka
veterán
válasz
varmi2 #36020 üzenetére
"Sony w80xC -t nézd meg. Ezek még 3D-s fullhd tv, androiddal a fedélzeten. vagy olcsóbban w75xC, a debug menüvől bekapcsolható a 3D."
Köszönöm a választ!
Ez SONY modell jelenti az egyetlen lehetőséget, ha a képminőség a legfontosabb kritérium?
Az LG, vagy a Panasonic "műhelyéből" nem érdemes választani? Tényleg minden javaslat, érv/ellenérv érdekel a témában.
Ismétlem... mindenképpen 3D televízió legyen, a lehető legjobb képminőséggel.
-
superg
senior tag
-
D.Orion
veterán
válasz
varmi2 #35927 üzenetére
Azért azt ne mondja már nekem senki, hogy "mozivászon" méret kell 3 méterről. Senki sem vesz még egy panelba sem akkora tv-t, mint ami eme táblázatban van. Egy panel nappalijából átlagban 2.5-3 méterről nézed tévét. Biztos ez az ideális meg a szépen megmagyarázott, de ez nettó pazarlás. Köszönöm szépen a segítőkészséget, de ezt a táblázatot én el is felejtem.
(#35928) Peddy789: Köszönöm.
-
béke
aktív tag
válasz
varmi2 #34967 üzenetére
Bakker ezt gondolom én is azóta kísérleteztem de sehogy sem fog össze jönni....
Megoldás: vagy 5.1-es soundbar persze itt is jó volna tudni hogy a hdmi támogatja e de még a gyártó honlapján sincs információ ilyesmikről és kb. min. 60-70K, a másik pedig egy komplett házimozi ami szintén min. 50-70K és ott sem biztos az usb 5.1 dts hang lejátszás, harmadik egy 5.1 hanggal rendelkező mini pc és szerintem ez a legcélszerűbb a későbbi (4K-s) filmek lejátszására is és ez meg van kb. 30-40K-ból.!
Köszi azért a választ.Ha tv-t vennék akkor mi az alternatíva manapság? Én személy szerint szeretnék 3D-t de csak is passzív-ot és ebből már csak 1 típus kapható ha jól tudom az LG jóvoltából igazából ezt nem is értem...
Illetve valaki tudja azt hogy Smart vagy Android rendszerű tv-n lehet-e letölteni kezelni a Horizon Go-t!! -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
varmi2 #34864 üzenetére
akkor arról pont lecsúsztam sajnos. az a bajom, hogy megbízható üzletben nem nagyon van 200k alatt, azt meg már nem szeretném kiperkálni. ahogy láttam viszont a W755C lesz a befutó, a palettákat elnézegetve. köszi. igazából 46" lenne a legjobb, de ez nem sűrű méret, így vagy benyelem az 50"-et és a pluszköltséget, vagy nem történik semmi...
-
Danniel
tag
válasz
varmi2 #34817 üzenetére
Koszi, az itt mar nem kaphato (Nemetorszag), viszont 675 euroert dobaljak az itteni MM-ben a 55w805c-t, igy valoszinuleg ez lesz belole. Ahogy nezem a sony forumot, ezt a modellt altalaban ajanlani szoktak. Azert egy gyors megerosites johet, hogy nem lovok-e bakot vele
(#34820) gyeniko: koszi a figyelmezetest, merlegeltem es arra jutottam, hogy amennyi tv adast nezunk, belefer ha lassu lesz. Tudom, hogy eredetileg az volt a keresem, hogy ne legyen lassu, de 675 euroert hajlando vagyok ennyi kompromisszumra
Update: sot, ha valakinek szurke kellene, nem fekete, az meg olcsobb.
-
DoItYourself
addikt
válasz
varmi2 #34810 üzenetére
Egy ideje már LibreELEC-et használ mindenki S905-ön, abba nem nagyon lehet belekötni: frekiváltás, kadenciahelyes lejátszás, minden formátum támogatása, stb. Azt nem tudom, hogy egy S905-höz képest hogy muzsikál az androidos Kodi amit ezekre a Sony tévékre lehet telepíteni.
-
blakey
titán
válasz
varmi2 #34810 üzenetére
Az olcsó androidos lejátszókon (mi az olcsó számodra?) működik a LibreELEC amivel tökéletesen kadenciahelyes minden, tehát SD-re lehet telepíteni a LE+Kodi párost és máris dualboot-os a lejátszó, egy klikk és androiddal indul ha játszani is szeretnénk.
Egy Minix Neo U1 (38e) androidon is képes kadenciahelyes lejátszásra. Nekem most egy MiniMXIII-am van a legújabb LE-vel (008) és tökéletes, mindent visz.(#34809) DoItYourself
Attól, hogy nem kadenciahelyes a lejátszás a Sonyban van olyan opció ami ezt kompenzálja, nem lesz hátrányod emiatt, hálószobába nekem egy LG van ami szintén megoldja a kadencia hiányát és arra, hogy néha filmet nézzek, tökéletes. A Sióony androidja nem vészes, amiben nincs android az többnyire gyengébb tv. -
vond
MODERÁTOR
válasz
varmi2 #34810 üzenetére
Olcsó, vagy sem, androidon nincs kadenciahelyes lejátszás. Talán valami kernelmókolással elérhető, de ilyenbe én már nem vágnék bele.
A legolcsóbb megoldás talán egy s905-ös box 10k körül, amire lehet telepíteni LibreElec Kodi-t. Az vinni fogja. Sokan úgy csinálják, hogy belső tárhelyen androidon fut, SD kártyán meg LE Kodi, és az alapján bootolnak, hogy mit szeretnének csinálni.
Egy normális HTPC meg a legjobb megoldás, de azt azért ennyi pénzből nem lehet kihozni.
Persze ez egy plusz eszköz, plusz távirányító, plusz pénz, stb. Meg azt is hozzá kell tenni, hogy sokan észre sem veszik a jelenséget. Vagy ha észre is veszik, nem zavarja őket.
-
DoItYourself
addikt
válasz
varmi2 #34808 üzenetére
Sokat emlegetitek ezt a Sony W755 szériát, létezik ez 40-43" méretben, android nélkül?
PH! tesztet elolvastam a KDL-43W756C tévéről, de az android részt nem sokat boncolgatták. Itt a topikban elhangzott az is, hogy nem kadenciahelyes android alatt a Kodi, akkor viszont nem ér 150k-t. Hálószobába keresek egy fullHD darabot, olcsón. Kodi futna rajta külső forrásból, esetleg MindigTV. 100k környékén, vagy alatta van vmi ajánlott típus, vagy inkább felejtsem el ezt a kategóriát?Köszönöm a válaszokat.
-
dabgergo
őstag
válasz
varmi2 #34414 üzenetére
Köszi!
És esetleg erről a Samsungról van tapasztalat, vélemény? -
Bandit21
addikt
válasz
varmi2 #34356 üzenetére
Az LG-t néztem én is. A Sony túl van a kereten, 30%-al drágább. Képminőségben az Lg tud annyit, hogy ha eltekintek az Lg rendszerének androidhoz képesti jobb kidolgozottságától, sebességétől feledteti a + 12 cm átmérőt és az uhd-t?
Ergo olyan rossz a Philips 6400, hogy nem éri meg még 155-ért sem? Nem mondom, be vagyok zsongva, de az észérvek nyilván meggyőznek, gyanítom a fullhd-s LG karácsony előtt 150 körüli áron is beszerezhető lesz, így ha az LG sokkal jobb, akkor kivárom azt a pár hónapot. Nem égető a tv kérdés, csak nem akarok otthagyni egy "bestbuy" tv-t, ha egyáltalán ez most az... -
Bandit21
addikt
válasz
varmi2 #34354 üzenetére
Köszönöm, tudnál ajánlani 124-140 cm közötti fullhd-s tv-t max 160-ért? Az egyedüli kívánság az lenne, hogy youtube-ot lehessen nézni rajta.
Azt írod, hogy ez belépő szintű 4k tv, megkérdezhetem, hogy a jobbak mit tudnak ehhez képest? Kicsik az igényeim, mivel ez lesz az első lapos, nagyképernyős tv a családban, de jó lenne tudni mik a gyakorlatban is hasznos többlet tulajdonságok (gondolom ezek azok, amik egy jobb fullhd-s tv-ben megvannak)? A két kérdés összefügg ez alapján. -
T_Stark
őstag
-
törölt tag
válasz
varmi2 #34218 üzenetére
Semmiképp nem ér annyival többet a Sony.
justaview Azért nagyjából képben van az rtings is. Írhatnánk azt is, hogy például UK, és francia modelleket tesztelnek azok az oldalak, és az szintén különbözhet sok mindenben a kelet-európa számára gyártott tévéknél, ezért ne olvassuk az avforums, vagy hdtvtest oldalakat. A panel lottót mindenki ismeri, mint amikor vettem a Samsungot, 3-4 féle panel volt errefelé forgalomban. -
-
BBéci
legenda
válasz
varmi2 #34152 üzenetére
Az ajánlások totálisan szubjektív vélemények - 1-2 emberé - alapján lennének az összefoglalóban, amivel nem sokra mennél. Olvasd a nagy tesztoldalakat, szerintem annál tutibb csak a személyes megtekintés lehet, persze csak akkor, ha értesz hozzá és mindegyik tévéből ott a boltban ki tudod hozni a maximumot.
Ha én írnám az összefoglalót, többségben japánok, Sony és Panasonic lennének ajánlottak, mások inkább az LG-t favorizálják és így tovább. -
blakey
titán
válasz
varmi2 #33815 üzenetére
Erre azért ne vegyél mérget. Van LG-m, ráadásul LF650V de csak azért mert abban a méretben nem találtam normális tv-t, viszont a Panasonicomhoz (nerég adtam el), vagy a Sonymhoz képest gyenge a kontraszt, feketeszint és meglepő, de a VA paneleknél sincs torzulás oldalról, legalábbis a nálam lévő tv-knél nem volt. Tehát annak ellenére, hogy van 2 LG tv-m és azt mondom, hogy ha abban a méretben van jobb alternatíva akkor jobb választás lehet. 32"-ban az LG tv-i a jó választás, a többi gyártónak gyenge a kínálata, sajnos.
-
rizso
addikt
válasz
varmi2 #33791 üzenetére
Én is hajlok az LG felé, de hozzá nem értőként azért érdekelne, hogy melyik mellett mi szól, vagy hogy mennyire lövök mellé
Mondjuk sokan elítélik, de én szeretnék 3D-t, családban van is egy passzív LG már, ami kimondottan 3D tartalommal elég fun, az aktív Samsunggal viszont nincs tapasztalatom, nem tudom mennyire szép/csúnya, mennyire fárasztó vele egy 2 órás film.
-
gycs02
tag
válasz
varmi2 #33763 üzenetére
Köszi!
Ebbe nem gondoltam bele, de olyan közel vagyunk a toronyhoz, hogy antennának elég a kábel tv vezetéke is
. Igen lusta voltam HD ready-re gondoltam. A gari és a gyártási minőség miatt érdemesebb a nagyobb gyártók mellet maradni, ilyen tesco gazdaságosokat, noname TV-ket gondolom nem érdemes megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest