- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
blakey #29433 üzenetére
Ez mindig így van, hogy az ember szívesebben venné 1 kategóriával olcsóbban a kiszemelt típust...
Tudom hogy nagyon sok pénz 800e, de ez a 65X8505C most, pláne hogy 2015-ös és a konkurenciához mérten is jó árnak számít... 2 évé ennyi volt a 55w905A... Nekem leginkább a 65" számít... Hozzám pont jó lesz, kb. 2,8-3m ről fogom nézni. Persze húzógatva a fotelt, a 55"- hoz is beültem 2.5m-re, de nem ugyan az... Ha az arányokat tartod is a távolsággal, mégis nagyobb élmény sokkal, a nagyobb tévé távolabbról... Ugyanis a fokusztávolság is szerepet játszik az agyban, a méretek észlelésénél. -
-
krx21
nagyúr
válasz
blakey #29411 üzenetére
Nem ugyan az a hardver, csak a kívánt funkció egyforma... Amíg a triluminos már 3 generáció óta bizonyított, egyértelműen leírt működésű hardver, addig a Panasonic müködése marketing által elrejtett...
A quantum dot technikát már az Lg és a Samsung is átvette, nem véletlenül... A három alap szín színszűrő nélkül tisztán generáható!
Szó mint szó nagyon megnézném a két tv-t egymás mellett... -
lorinser
senior tag
válasz
blakey #29358 üzenetére
Értem, hogy mit mondasz és hogy mi a fórum lényege. De sokan érzelmi alapon ajánlanak típusokat, márkát. Néha úgy tűnhet, hogy én is így teszek de ez valójában nincs így. Ha egy adott típus nem ajánlott, akkor megmondom. Inkább válasszon mást.
Tudom, hogy az SW frissítés után lett ajánlott. Szerintem ez pont megnyugtató, hogy egy frissítés ilyen eredményt tud hozni.
De a véleményem nekem is az, hogy középkategóriás, 2014-es UHD TV-t talán nem érdemes választani. Bár azt is, ha megnézi és tetszik neki akkor meg miért ne? -
lorinser
senior tag
válasz
blakey #29353 üzenetére
Részben igazad van. De azért figyelembe kell venni azt is, hogy mérni sok mindent lehet, ekkor a különbségek (számokban) láthatóak is, de a szemeddel nem feltétlenül látod is.
Azt meg el kell fogadni, hogy sokan úgy választanak TV-t, hogy megnézik egyiken, másikon milyen kép van, tetszik-e neki vagy sem. És nem érdeklik a mért eredmények, a technológia. Csak is az, hogy a látott kép milyen, hogy tetszik neki.
Amúgy az említett LG egy SW frissítés után sokkal jobban teljesít.
-
truebaba8
tag
válasz
blakey #29214 üzenetére
Szia,
"de még használható 4K-s lejátszó sincs, csak olyan ami felkonvertál"
Mint emlitettem, ez a 64 bites androidos ketyere, amit vettem, HW lejatsza a 4k-t.
Pontosan ezért gondolkodtam el az egészen, hogy jó lenne a 4K tv is.Abban is igazad van, hogy filmek még nincsenek rá.
Viszont az előző TV-met is 7 éve vettem, és a mostanit sem szeretném 7 évig lecserélni.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, szerintem még lesz pár kör decemberig, de ha minden kötél szakad, akkor lesz 1 új fullhd TV 55 colban.
Egyébként közületek valakinek van 4k-s tévéje? Esetleg érdekelne a véleménye hogy megérte-e
-
truebaba8
tag
válasz
blakey #29210 üzenetére
Szia,
"azt inkább jövőre tegye meg" én is ígz tenném, de _nem_ lehet, mert lejar az ajandék kártyám idén.
"medium84" -nek meg igaza van , hogy akkor meg ha most, akkor inkabb 4K.VISZONT... Sajna úgy látom, hogy a 350 alatti 4K-s tévék mind 8 bitesek, még a 10-et sem érik el, és még nem is beszéltünk a 12 bitről :-(
-
gahor72
aktív tag
válasz
blakey #29132 üzenetére
Szia!
A Twonky van fent gyárilag a NAS-on (zyxel),de nem használom.A gyerek miatt a legegyszerűbb megoldás kellene.
Kicsit bonyolult neki a mediaplayer,böngészőből elérni a Nast az meg pláne.
Én meg nem fogok felbuherálni semmi bizonytalant rá.0 linux tudással.
Csak 2015-ben minden tv lejátszója kezel majdnem minden file-t,konténert stb,ez meg semmit.
üdv
-
törölt tag
-
lorinser
senior tag
válasz
blakey #29114 üzenetére
"a passzív 3D-t 2X akkora távolságból nézzük, ezáltal a felbontás részletessége elvész és természetesen nem láthatóak a vízszintes feket csíkok." - ezzel nemigazán értek egyet. Én még nem olvastam olyat tesztet, ahol azt mondanák passzív 3D esetében, hogy 2x távolságról nézzem. Olyannal sem találkoztam aki ezt tenné.
Személyes tapasztalat, hogy az otthoni 47"-os TV-n én nem látom az általad említett fekete csíkokat, pedig kb. 1,8 méterről nézzem. Ha 3D-t nézek nem megyek hátrább, de a vasbeton fal miatt egyébként sem tudnám ezt megoldani.
-
törölt tag
válasz
blakey #29125 üzenetére
Semmit nem bizonyítottál be, de azért köszi a kedvességedet. Kismillió cikk említése, az itt semmit nem bizonyít, sőt, még indoknak sem hoznám fel.
Nincsolyan, hogy csak aktív 3D-hez való távolság.
Én az elismert nemzetközi tesztoldalnak hiszek az AS640 aktív 3D-s felbontás felezése kapcsán. Nem győztél meg. Őket vajon ki fizette le?! (Költői kérdés) -
törölt tag
válasz
blakey #29117 üzenetére
Rosszul gondolod. Ez mekkora poén, hogy a tévégyárak lefizetik a szakcikkek íróit? Van rá bizonyítékod, mert ha nincs, legalább egy linket tennél be, hogy honnan veszel ilyen képtelenségeket.
Ajjajj, csak nem egy saját ötlet: a passzív 3D-t 2X akkora távolságból nézzük.??
Szerintem meg akármilyen tévéről is lenne szó, a felbontásnak és a méretnek megfelelő távolságból érdemes nézni, mindkét változat esetén. Tehát az erre vonatkozó ajánlásokat érdemes betartani. Azokat szakemberek készítették.
Ezeket egy elismert tesztoldal írja, és teljesen másképp látja, mint te:" Using our own custom-authored 3D resolution test pattern, we established that the 40″ AS640 couldn’t resolve full HD 3D resolution, a not-so-desirable trend that’s increasingly common among active 3D displays in recent times. The TV was essentially throwing away half the vertical resolution in the third dimension, resulting in visible line twitter and jaggies – even the characters in the on-screen menu appeared jagged in 3-D mode."
Ennyit a felezésről.(#29121) Nekem is szimpi a TVRaktár garanciája, vagyis amit írnak oda, de ezek közül egyik bolt sem ad gyári garanciát.
-
Ciccuka
veterán
-
törölt tag
válasz
blakey #29114 üzenetére
Amit a 3D-ről írsz, az nem úgy van szerintem, régebben linkeltem róla egy teljes körű elemzést is, majd elolvashatnád egyszer. Vajon melyik technológiának van több hátránya?
Éppen, hogy a vibrálást a kimutatások szerint az emberek 10%-a nem tudja elviselni.(fejfájás, szédülés, stb.) Ezekről mindenki tud. Te meg simán nézetnéd kicsi gyerekekkel?
Dehogy vész el ott semmi, pusztán az ajánlott távolságból kell nézni, s a két félképet a fejedben kell összeraknod, ezáltal látod egy egésznek. Pont egyes tavalyi aktív Pana és Sony tévékről is írják a tesztekben, hogy csökkentett felbontású(felezett) 3D-t tudnak, akkor meg miről is beszélünk még? Ettől azért még szerintem lehet nézni ezt is.
Ne akarj a témában meggyőzni, mert felesleges próbálkozás. Én használom a 3D-t rendszeresen. -
junior11
veterán
válasz
blakey #28921 üzenetére
Láttam, mindkettőt, bár igaz, hogy külön-külön, és úgy rémlett, hogy talán a Sonynak egy hangyányit jobb volt a képe, de már nem emlékszem pontosan, természetesen ez csupán szubj. vélemény.
Amúgy volt már szerencséd a CS630-hoz? Mi a véleményed róla? Hozza képminőségben pl. a Sony W7 & 8 vonalát? Nekem csak egy rövid időre sikerült megtekinteni egy 40" modellt, de abból nem vonnék le semmilyen következtetést.
-
dokee78
félisten
válasz
blakey #28757 üzenetére
Nem fontos min nézem.
Vagy igen?
Képcsöves 17 inces monitoron nézném meg a keresett videót/szituációt.
Hasonlóra gondoltam!
Youtube-on akarok egy videót nézni,amiben azt szemléltetik,hogy egy IPS és PVA paneles kijelzőn miként néz ki a fekete.
Lehet eddig nem jól fejeztem ki magam. -
-
PHenis
senior tag
válasz
blakey #28638 üzenetére
"Próbálj csak meg pld egy PC-t rákötni 60Hz-nél nagyobbra állítva, nem lesz kép" Olyan jelet fogad amilyen meg van neki engedve. Mármint sw-ből. Vagy ahogy tervezték na. Az csak egy bemenet, nem biztos hogy a maximumot tudja, mint amit a tv tudna. Pl 4k-s tévék amik hdmi-ről csak 30Hz-et tudnak. (amúgy szerintem a hdmi nem is enged többet FullHD/60Hz-nél)
blakey: "Ha alapból 100Hz-es lenne akkor kikapcsolt "képjavítók" mellett is tudnia kéne" Ha 50Hz-es jelről beszélünk akkor lehet 200Hz vagy akár GigaHz-es is a panel, abból nem lesz több frame, vagy több képinformáció.
Asszem értem, hogy ti mit mondtok, de ha valaki be jön ide és megkérdezi, hogy ez vagy az a tv 100Hz-es-e, akkor szerintem félrevezető azt mondani hogy nem, az nem 100Hz-es. Mert az 50Hz-ből kiokoskodik valami plussz frame-eket és 100 frame-et fogsz látni. Tehát végeredményben nem tud fogadni 100Hz-es jelet, de megjeleníteni igen.
-
PHenis
senior tag
válasz
blakey #28635 üzenetére
Szerintem most azt írod, hogy a 100Hz-es panel tud menni 50Hz-en is mint a monitoroknál.
50 félkép jön másodpercenként amit kikapcsolt extrák mellett egy az egyben meg tud jeleníteni. Ez 50 Hz. Ha kitalál közéjük 1-1 képet (interp.) akkor az 100 kép lesz mp.-nként. Azaz 100Hz. Ha egy kijelző 100 különböző képet meg tud jeleníteni egy másodperc alatt, akkor az a panel 100Hz-es az én olvasatomban.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, de így leírva hogy minden 50Hz-es, ez szerintem nem igaz.
-
dokee78
félisten
válasz
blakey #28563 üzenetére
3D nem kell.
-Frissebb modell (max tavalyi)
-100-110 ezer árkategória
-Smart funkciók
-Magyar menü
-FULLHD
-minél kevesebb vagy zero hiba (pl LG felhősödéstől nagyon tartok.)
-Minél kisebb kávaTudom ez mindkettő 3D.
Jelenleg Samsung UE32H6200AW a kiszemelt.
Esetleg LG 32LB650V,de ugye felhősödés.Nem akarok mellé lőni a vásárlással.
-
Flashget
félisten
-
retfirg
tag
válasz
blakey #28458 üzenetére
Sztem víz se kell, bőven elég a kendő. De ha vmi zsíros retket akarsz leszedni, azt sima vízzel csak jól szétteríted. Az ecettől meg semmi baja nem lesz, feleslegese csinálni a kamu parát. (De tényleg.)
Tessék, google első találat és még csak nem is magyar. (Használhattok nem-Heinz ecetet is
)
-
-
Willie
őstag
válasz
blakey #27831 üzenetére
Ilyenekből csinálhatnak problémát?
-a tartozékok (távirányítók, csavarok) összcsomagolását nem vágtam, hanem feltéptem a fóliát
-nyilvánvalóan az elemeket sem tudom újrafóliázni
-3D szemüveglencsén nincs rajta a fólia, viszont a csomagolása ugyanúgy van: fóliában - darabokban -dobozban(#27832) Trk.Adam87: 1 db pixelhiba van rajta, leginkább világos felületeken lehet észrevenni. Ahogyan Te is mondod, csak közelről lehet igazán látni. De zavar maga a tény, hogy ott van. Nem "hibás" készülékért fizettem.
-
Willie
őstag
válasz
blakey #27827 üzenetére
Egyébként nagyon tetszik.
Ez az első problémás Samsung TV a családban, pedig tapasztalat már van bőven: LE32B530, LE32C530, LE32C650, UE32F6100 Bár az biztos, hogy a mostani "hibás" UE55H6400 a legkomolyabb televízió a felsoroltak közül.
Csak azért érdekelne mert ha ugyanannyiért jobbat kapok, akkor inkább azt választom. -
zack
nagyúr
válasz
blakey #27468 üzenetére
Még éjjel megtaláltam a beállítást. Egyelőre "tisztán" hagyom, de filmek alatt szerintem kikapcsolom.
Gondolom ez a képfrissítési frekvenciára van hatással, mert pont olyan a jelenség, mint CRT-nél az 50Hz-ről 100Hz-re váltásnál. Lehet csak meg kell szoknom. A lényeg, hogy kapcsolható.
Írhattam volna brazil szappanoperát is. Ezeknek mind egyforma a fényképezése. -
BBéci
legenda
válasz
blakey #27274 üzenetére
"Az erősítőknél már léptek, 2 évente jön az újabb modell."
Ez sajnos csak néhány gyártóra igaz, (pl. Anthem, Arcam, Primare) a legnagyobbak: Denon, Onkyo, Pioneer, Yamaha évente "frissítenek".(#27279) Kobor
Élet az van, csak kiváló képminőség nincs.(#27290) Kobor
Zseniális!Honnan származik?
-
dh66e
veterán
válasz
blakey #27292 üzenetére
A kezeléssel van bajom.Jómagam gép elé ülök ilyenkor inkább meg ott a médialejátszó ami szintén plex képes és nativan lejátszik mindent amit kell.
A you tube is egyre borzalmasabb -ez persze nem a tévé gyártók hibája- a reklámokat szintén ki tudom hagyni az mp-használatával. -
spiritex
veterán
válasz
blakey #27284 üzenetére
Nem értem ezen mit kell érteni? Csak oda kell menni és meg kell nézni egymás mellett a kettőt. Aztán eldönteni kinek mi a fontosabb, a mélyebb fekete, kontrasztosabb kép, vagy a betekintési szög. Szerintem ennyi a történet. Akinek meg egyforma a két kép, az mindegy mit vesz.
-
törölt tag
válasz
blakey #27272 üzenetére
Jah, azok a bizonyos gyártók a mumusok, mert a volt piacvezetők a csőd felé mennek? Hagyjuk már ezt a badarságot.
Most a szokásos, miért halt ki a plazma szöveget vetted elő, kicsit átalakítva?
Ez nem igaz. Csak voltak jobbak azok, pl. Sharp, és Toshiba is haldoklik. Rossz üzletpolitika és termékstratégia, nulla marketing stb miatt.
Jó, hogy átszerkesztetted az egészet utólag.
dh66e, Nem érdekes hogy a kérdésre megint nem válaszolsz. Na mindegy. Az outlet boltok is mindig azt írják, hogy csomagolássérült, és új minden termékük, holott javított visszavitt, használt dolgokat árulnak, persze el lehet hinni mindent. Ha már ezt írják ugye. Mi ez a sok pixelhiba újabban a Sonynál? -
amadeus11
senior tag
válasz
blakey #27218 üzenetére
"Sony egyedúli előnye az input lag, minden másban hozza a jobb szintet más tv-kkel együtt."
Ezzel azért én nem értek egyet. A Sony legnagyobb előnye más VA paneles tévékkel szemben a rendkívül jó felbontásjavító/zajszűrő. "Csak" ennyivel jobb, mint egy Samsung. A Reality Creation TÉNYLEGESEN javítja az adatfolyam minőségét, a részletességet, élességet. Remekül kiszűri az elmosódást, pontzajokat. HD anyagok megjelenítését is kicsit finomabbá teszi, az SD csatornák képe pedig messze jobb, mint a konkurensek megoldásai. Ennyivel több egy Sony a Samsungnál. Véleményem szerint ez a funkció megéri a 10-20 ezres felárat, sokat javít a képminőségen! -
dh66e
veterán
-
GeryFlash
veterán
válasz
blakey #27212 üzenetére
Hmm, ez Pana tényleg jó lett volna nekem is, de a kolléga játszani akar, erről meg azt írják hogy beszaggat néha.
De grat 145-rét érte, annyiért én is inkább vettem volna ezt mint a w705-öt, igaz főleg a +6" miatt
De most legtöbb helyen 160-170 ezer, és magas input lag, így kb. egy ár/érték arány a Sonyval.
-
GeryFlash
veterán
válasz
blakey #27208 üzenetére
Van ennél olcsóbb 42"-os ilyen fekete szintű tévé? Plazmán kívül persze...
A jó minőségű IPS-en a színek élénkebbek tudnak lenni, focihoz talán jobb az LG mint a Sony, bár ebben nem vagyok biztos. Amellett betekintési szöge jobb, több ember átjön akkor szempont lehet. Emellett 700 Hz.
De mondom, én a Sony-t vettem, idegsít ah fekete nem fekete (annyira azért nem, hogy plazmát vegyek, no offense), ettől függetlenül nem akartam ráerőltetni a kollégára a választásomat, ha nem néz sok sok filmet akkor a fekete szint nem olyan döntő tényező.
-
zack
nagyúr
válasz
blakey #26906 üzenetére
Köszönöm a részletes tájékoztatást.
UE48H6400-et 147k-ért meg tudnám venni, a Pana TX-48AS640E-t 154k-ért.
A Sony lényegesen drágább lenne. 195k. Ekkora felárat szerintem nekem nem fog megérni.2 napon belül nem vásárolok az biztos, és máshol 220k bruttó.
Jelenleg is Samsung LCD van, 2008-as vásárlás (165k), és azon túl hogy a panel már "viseletes" még simán használható, semmi baja, szerviz sosem látta.
-
kukulec
őstag
válasz
blakey #26890 üzenetére
word, excel, photoshop, zenelejátszás, tv. a lényeg, hogy nem fogok külön tv-t meg monitort már venni, mert rájöttem, hogy ha már mondjuk valamikor rászánok erre két kilót, akkor nincs kedvem egy 27 colos dellel tökölni, hanem olyasmi kell, amit adott esetben fáradtan az ágyból is bambulhatok. játék néha egy-egy cs:go menet lenne, de ennyi.
-
dh66e
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #26603 üzenetére
Azért nem látjuk vészesnek a 720p-t, mert a lejátszó vagy a TV felskálázza. A Dune és nagyobb Popcorn lejátszók ezt olyan minőségben teszik, hogy valóban élvezhető a 720p.
Sokszor próbálgatom, variálom a nézési távolságomat, 50 colos tévét 190-210 cm között élvezek igazán. De ezek csak percekig tartanak, a kanapé kényelmesebb és a hangrendszer "sweet point-ja" is oda van belőve. Nehezen elviselhető, amikor a front- és centersugárzó 2 méterről ordít az ember arcába.
Egyetlen megoldásnak a vetítést tartom, ott nem probléma a 2,5-3 méteres vászon elhelyezése egy plafonra szerelt tokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest