- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aazimi
tag
válasz
proci985 #1098 üzenetére
Volt néhány éve már egy eyefinity-m 15"-os monitorokkal, mind d-sub-os volt és egy könig d-sub displayport átalakítóval ment. Most egy 19" wide d-subos monitor lenne középen és a két széle továbbra is két 15"-os monitor, de ha minden jól megy, akkor lesz dvi-s is köztük.
Köszi.
-
aazimi
tag
válasz
proci985 #1095 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nincs időm végig böngészni a topicot (a fiam bárányhimlős és egyedül nem nagyon van el
)
Szóval tudnátok olyan dispayport - > VGA átalakítót ajánlani, amivel megy az eyefinity? A DVI-ből tudom, hogy csak az aktív a jó, de VGA-s átalakítóból melyik használható?
Illetve néztem most a sapphire aktív átalakítót, de abba meg úgy nem tudok belenyomni DVI -> VGA átalakítót.
A monitoromon csak d-sub van
Köszönöm!
-
Okoschka
csendes tag
válasz
proci985 #1082 üzenetére
Új gondolatom támadt --- IGP nélküli VGA kártyával.
Meglévő rendszerem Hybrid crossfire X-ben használom:
M4A785TD-V EVO (alaplapi HD4xxx videokártya sideporttal, Hybrid Cross Fire X)
Sapphire HD 5770 1GB GDDR5 PCIE 2xDual DVI, 1xDP, 1xHDMIHeterogén monitor rendszer:
..........név.................felbontás...felhasznált csati.....................meghajtás
LG 1720P........1280x1024......DVI-D........................alaplapi integrált HD4350-ről
Dell P2010H......900x1600......DVI-D Pivot módban.....HD 5770 kártyáról
Dell 2209WA...1680x1050......DVI-D............................HD 5770 kártyáról
Dell U2211H....1920x1080...DisplayPort......................HD 5770 kártyárólA Hybrid CrossFireX -el mostanában vannak gondok [link]
és a teljesítmény is eltörpül az új VGA kártyák mellett:Továbbfejlesztés megy-e ezzel:
Pl. Asus R7 260x 2GB 4db csatlakozóiba így dugva:
DVI ............................... Dell 2209WA,
DVI ................................Dell P2010H,
HDM->DVI átalakítóval..LG 1720P,
DP..................................Dell U2211HMűködne a dolog ???
Köszönet
-
vizoo
csendes tag
válasz
proci985 #1065 üzenetére
A gyakorlatban nem működik...
Csak és kizárólag 2 monitort/TV-t tudok beüzemelni. Ha azt szeretném, hogy a harmadik monitor/TV is működjön (kiterjesztve arra is az asztalt, vagy másolva valamelyiket), akkor amikor rányomok az alkalmaz gombra, a következő hibaüzenetet kapom ékes anyanyelvünkön:
"a képernyő-beállításokat nem lehetett menteni. Alkalmazza a képernyő-beállítások más kombinációját".
Próbáltam D-SUB>>DVI átalakítóval az LG monitort, próbáltam HDMI-DVI átalakítóval is, és próbáltam HDMI-DVI átalakítóval a TV-t is, de semmi.
Erre esetleg valakinek javaslat?
-
kiskakas
senior tag
válasz
proci985 #1061 üzenetére
proci985, sajnos nincs.. egyetlen helyen talaltam egy powercolor 7850-est, de 22napos rendelesi idot irnak, ez leforditva 99% azt jelenti,h nem tudjak beszerezni..
-
RazoR
veterán
válasz
proci985 #1004 üzenetére
Sajnos nincs csak single kábelem. Elképzelhető, hogy amiatt nem megy a két monitor egyszerre? Az a fura, hogy ha csak egy monitor van rádugva a vga-ra akkor is csak a felső dvi-on ad képet, se az alsón se a hdmi-n (hdmi to dvi átalakítóval)... 3/4 kimenete szar lenne a vga-nak?
-
dodoroli
aktív tag
válasz
proci985 #971 üzenetére
Megcseréltem a kijelzők között a dvi-dp csatlakozókat amelyik dp-s lett nem csíkoz amelyik dvi-os lett csíkoz a monitorok teljesen rendben vannak viszont tegnap azt észrevettem mielőtt még nem engedélyeztem a ccc-ben a eyefinitiy-t akkor teljesen okés volt a kép a dvi-os kijelzőn is,ahogy engedélyezem a dvi-os csíkoz ,de csak akkor ha a dp-s be van dugva.
-
dodoroli
aktív tag
válasz
proci985 #962 üzenetére
2 kijelzővel nem csinálta majd megpróbálom a napokban érkezik a másik dp kábel és akkor 2dp és 1dvi kjelző és hátha,de van más probléma azt ugye tudtam hogy lesz fps visszaesés játékok alatt mert valahogy meg kell hajtani a 3 monitort és most 5760x1080 a felbontás ugye a melegedés az iszonyatos!
Alapbólna meg ez a memória órajel aggaszt!Gondolom azért ilyen magas mert a 3 kijelzőnek kell.
Na most játékok alatt mondjuk Crysis3 közel 80 fokos a mag és huzamosabb idő után már jönnek a textúra hibák artifact-ok,ilyenkor kilépek a játékból és pihi van mert nem akarom megsütni karit. -
daneeeeee
aktív tag
-
deadwing
addikt
válasz
proci985 #907 üzenetére
Erre majd térjünk vissza, miután kipróbáltam. Természetesen nem azt várom el a vastól, hogy ultrán tudja mindezt. Egyébként a szöggel semmi probléma nincs, volt már eyefinitym tn-el. Be lehet őket annyira fordítani -sőt célszerű is-, hogy mindhárom szemből látszik.
(#906) daneeeeee: nem szeretem 100 alatt, ennyire egyszerű.
Régen erre még azt is mondtam, hogy zavar a 100 alatti egér input lag, de mantle alatt nincs ilyen már
Jah, igen, BF3 és 4. Egyelőre. -
Tomdriver
őstag
-
-
anytime
őstag
válasz
proci985 #870 üzenetére
Hali!
Összeraktam, működik
Szépen tudok a három monitoron dolgozni és majd játszani is (most csak belenéztem).
Tény, ami eddig ment 100-105 fps körüli szinten, pl.: WT, az most 40-45 fps-el "döcög". majd finomítok a beállításokon, hogy a stabil 60 meglegyen.
Köszönöm az eddigi segítséget, üdv:
A -
törölt tag
válasz
proci985 #854 üzenetére
Nekem 100 Mega alatt elment fHdba a W7 aeroval meg minden csicsával. Akkor három monitoron is 300 Mega alatt kéne lennie bőven nem?
A VGA meg befűti egy monitornál is az északi hidat nem kell ahhoz három. Ja hogy 2Dbe a megemelt órajelek miatt? Ennyire nem hinném, hogy felmelegszik a kártya mivel terhelve lényegébe nincs is csak low3D órajelre ugrik azt kész. Vagy játék alatt érted? Ott is ugyan annyira meleg a vga tök mindegy hány monitort hajt.
-
törölt tag
-
8.utas
tag
válasz
proci985 #816 üzenetére
Úgy értitek, hogy ha DP-t akarok használni, akkor kell aktív DP, de egyébként mennie kell 2xDVI+HDMI-n is, ugye?
Lényeges, hogy nem aktív dp>>dvi-vel megy vagy nem, mert a jelenlegi monitorom sem tud HDMI-t, és gondolom ha veszek még 2-t az olcsóbb lesz, és pláne nem lesz rajta. -
JoinR
őstag
-
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #744 üzenetére
Na ez érdekes:
"Hey guys I figured it out. All of your monitors have to be on the same polarity. One of my monitors was set to +/- and the others where+/+ , I just had to create a custom resolution for the one that was odd and change the polarity. AND, you can use the dvi and hdmi for this to work. I am now running at 5670x1080 =)"
Srácnak ugyanez a gondja volt egy 690-es karinál, ugyanúgy DVI-ről és HDMI-ről táplálta meg a monitorokat. Végül rájött mi a bibi.
Viszont én meg arra nem jövök rá, hogy lehet egy monitoron lecsekkolni a polarítást. Aztán ha látom nem oké, hogy tudok felbontást változtatni?
-
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #744 üzenetére
Igen, én is használtam miniDP-hez átalakítót, és sztem kell DP-hez is.
Viszont DVI-I, DVI-D-hez elvileg nem kéne.Persze, folyamatosan kutakodom, 780-as topicban sem tudnak mit mondani, akinek van 3 monitora annak működik simán *1080 felbontásban.
Viszont valami nem ok a gépemmel, aminek különböző jelei vannak. Sztem alaplap gond lehet, de rövidesen kiderül, mert jövő héten az is cserére kerül. Addig nem is erőltetem ezt a felbontás kérdést.
-
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #731 üzenetére
Kipróbáltam egyel régebbi driverrel, azzal is 5040x1050. Tegnap újrahúztam a wint, BIOS, driverek a legfisebbek - akkor is ez az eredmény.
Közben rájöttem (lehet Ti már előbb), hogy tulajképp a 1680x1050-es értéket 3xorozza meg surround módban, nem a full HD-t.Érdekes, Eyefinity ezt simán tudta. Monitorok mennek egyenként 1920x1080-at itt is.
Ha nem driver akkor kezdek a VGA-ra gyanakodni, de az meg szórja az FPS-t ezerrel, szóval érthetelen... -
anytime
őstag
válasz
proci985 #713 üzenetére
Koszonom!
Abban tudnal segiteni, hol erdemes kutakodni 3 monitoros rendszer felfogatasara alkalmas konzol utan, ami elerheto aran van.
Valojaban gyakorlati tapasztalatra vagyok kivancsi, ga Neked vagy az ismeretsegi korben van ilyen?
Az az igazsag, hogy a "nagy" meretu talpakat szeretnem kisporolni (eltuntetni) az asztalrol. -
anytime
őstag
válasz
proci985 #690 üzenetére
Igen, nezem az Nvidia segedprogiban es ket monitor eseten bizony, a surround nem is aktiv (szurke hatter) lehetoseg.
Ket monitorral nyilvan nem lenne elmeny, hisz a kavaosztas pont kozepen lenne, de kivancsisagbol nyilvan, kiprobaltam volna.
Remelhetoleg nyarra osszejon a penz a harmadik monitorra. -
daneeeeee
aktív tag
válasz
proci985 #686 üzenetére
De jó hogy írtad ezt az SLI-s dolgot majdnem rossz tanácsot adtunk Baltoafarkanak!
Baltoafarkas: A legolcsóbb megoldás az ha eladod a GTX570-et és ahogy Proci is írta veszel az árán egy HD 6950 vagy HD 6970-et. Azokon már 2GB RAM van szóval ez a problémád is megoldódik.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
proci985 #611 üzenetére
Meglepődtem ahogy 2 monitorral 3840 x 1080-on is ultrán ment ugyanúgy, fps-t nem is néztem, de 3-al is menne ultrán szerintem.
Sima 290-et láttam, ő is ultrán tolja, és az nem is az X
Meg meglehet rángatni.
-
szumo
senior tag
válasz
proci985 #597 üzenetére
Igen passzív átalakító.
Hát akkor a következő körben, ha odajutok, akkor be kell fektetnem egy aktív átalakítót.
Ezt valahogy a gyártók, elfelejtik közölni.
Azért szerintem manapság már nem olyan nagy dolog egy 3 kijelzős rendszer ahhoz, hogy ilyen nagy misztikum legyen. Csak működésre bírni nem olyan egyszerű -
SkyS1gn
félisten
válasz
proci985 #597 üzenetére
épp erre gondolok, szerintem nem...
most 2 van egyik HDMI másik DVI - HDMI, de a 3. monitor is HDMI-n menne, azt ha rákötném másik DVI-ra mégegy DVI - HDMI átalakítóval szerinted menne?
Mert azt olvastam hogy most már mindegy mely portokra kötöd, nincs megszabva hogy kell 1 mini dp is.
-
szumo
senior tag
válasz
proci985 #592 üzenetére
Igen, mert 1db DVI-I, 1db HDMI és 2db mDP van a kártyán
-
Gigi01
őstag
válasz
proci985 #574 üzenetére
Igen,de azt hiába másolgattam a mappába,nem bírtam előcsikarni,mindegy,hozzátolom a tv-m.
Ha lett volna átalakítóm,már kipróbáltam volna,de majd most akkor rendelek.
Ez lessz,ha minden igaz. -
törölt tag
válasz
proci985 #551 üzenetére
Elolvastam a tesztedet amúgy, aszerint a kb. két monitornyi felbontás és a 6950 éppen játszható Stalker alatt (kedvenc). És majdnem kifogy a 2 GB is.
A 6970 igaz erősebb, de egy egész monitornyival nem. És a 2 GB még mindig csak annyi marad.
Erre egy 7970 kellene mindenképp, ott megvan 3 GB és van elég kakaó is hogy a mért eredményeidnél magasabbak legyenek kicsivel három monitornál, ami pont jó is.Day: 36 (22/49)
Night: 34 (25/48)
Rain: 34 (23/48)
Sunshafts: 21 (16/30)Csak ez a 7970 elég súlyos....
-
törölt tag
válasz
proci985 #547 üzenetére
Jah csak nekem az a bajom, hogy a CF-höz a 30 ezret könnyebben kiköhögöm, mint a 60-70-et a 7970/7950-hez. A jelenlegi kari eladása meg olyan, hogy vagy összejön vagy nem, nem annyi pénzért vagy hónapok múlva blablabla. Esetleg megpróbálni egy 6970-nel?
Nem vagyok ám vérgémer, a 30 képkockával én már tudok játszani. Meg ha kicsit vissza kell venni a grafból az se tesz gallyra. De azért lehessen élvezni.Vagy alternatíva. A két monitorral az a bajom, hogy középre esik a káva. Vagy három monitor, de fHD helyett HDready vagy 1440. De annak megint nincs értelme, csak szopni fogok.
CF mikrolaggol? Vagy csak három monitornál?
-
-
válasz
proci985 #497 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Az előbb Viktoár kolléga is nem egyező felbontású monitorokat használna, hogy fog az megjelenni?
1280x1024 - 1680x1050 - 1280x1024
Én középre egy full HD-st terveztem 1920x1080-al
Össze lehet hozni így is a felbontást?
HDMI-t simán egy kábellel lehet DVI-re alakítani?
A DP porthoz átalakításához EZ gondolom jó lenne...
Bocs a sok kérdésért, de inkább előbb kérdezek! -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
proci985 #494 üzenetére
Igen, teljesen folytonos a kép. Eddig csak windows ablakokat mozgattam, mert csak egy alap rendszer van fent. 4 kamera képét kell majd folyamatosan figyelni. Nem tudom pontosan mire akarják használni, nekem csak azt mondták, hogy kell egy gép 4 monitorral, lehetőleg ingyen
Ja igen, nem Dell-es gép lett felhasználva, mert azon csak 1 D-sub kimenet volt, hanem egy "hagyományos" PC-t használtam. -
partxxx
tag
válasz
proci985 #489 üzenetére
"ömmm, ebben én annyira nem lennék biztos."
igazad van, mert csak beléptem 1-2 játékba
kipróbáltam rendesebben és ha jött az akció akkor máris gyengélkedett a skyrim, de WoT-nál bejött, TitanQuest-nek nemszámít, Incredible Adventures of Van Helsing-nél most a patchelés után nem tudok teleportálni szóval csak a városban sétáltam, ott nem volt nagy baj
de az biztos h ha jön a 8000-es széria akkor váltani kell mert az eddig meglévő tartalék eltűnt a kártyából az eyefinityvel
ablakok rendezéséhez leszedtem a HydraVision-t, így sokkal kényelmesebb elrendezni az alkalmazásokat
miven nincs még egy hetes sem a rendszer így nem sok újat tudok mondani, de ha valamiben tudok segíteni válaszolok
-
válasz
proci985 #468 üzenetére
Ja,néztem a logout cikkeidet,jól sikerültek,grat. A monitorjaink is majdnem megegyeznek nekem IPS231 van. A képek alapján ugyan úgy van nekem is az asztalom,illetve a monitor mögött a fal,és a két ablak is. Mint két tojás csak a falon lévő kép más.. (eskü,nem copyzok!!)
-
válasz
proci985 #468 üzenetére
Igen,ez volt. Mondjuk a játékban 60 alá nem lehet menni,de ahogy nézem ez hibás képlet,mert ahhoz,hogy korrigálni tudjam jobban ezt a jelenséget,ahhoz 90 főlé kellene mennem jócskán. Értem én,hogy oldalra nem lát tisztán az ember,de pl,ha ülsz egy repülőben,ahol kb ez a szitu (3 ablak) és elfordítod a fejed jobbra vagy balra,akkor rendesen látod ugye azt a területet is. Itt a játékban engedhetnének ebből a "valóságos" megjelenítésből,annélkül,hogy megmozdítanád az egeret (fejmozgás),ugyan úgy tisztán láthatóvá tehetnék. Pl legtöbbször elég csak a szemeddel abba az irányban nézni,a fejed elmozdítása nélkül. Elnézést,hogy ennyit írtam,lehet kipróbálom majd a portré módot is.
-
KAMELOT
titán
válasz
proci985 #443 üzenetére
Ha viszont nem akarsz állványozni akkor itt egy egyszerű megoldás.
Ez 10cm tartó, de vannak 30-40cm-es karok is.
24-es LCD monitort szépen elbír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fujifilm X
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest